Fredagar

 

 

FREDAG 20 Mars  

V65® från Solvalla och spännande att se om Simb Triumph (lopp 4) kan hålla i sin fina montéstatistik (tre starter, tre segrar). Hästen fick i alla fall en skön genomkörare senast och känns ganska inmatchad den här gången.

 

 

 

 

 

 

Fredag 20/3: V65-tips till Solvalla

Dagens Spels tips till fredagens V65-tävlingar på Solvalla.

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

6 ECCO QUI (V65-2) kördes offensivt utvändigt ledaren senast och såg länge ut som en vinnare också. Blev avslagen på speed men insatsen var mycket bra. Enklare motstånd och jagar snabb revansch.

SKRÄLLEN

13 JAS (V65-1) har ingen rolig programrad men det har inte klaffat i loppen och hästen ser fortsatt formstark ut. Det är också väldigt bra stallform hos Oskar Svanberg. Pass upp!

 

 

Travstugans V65-Tips:

 

 

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 

 

 

MATTIAS DJUSE.JPG

Djuse: ”Lär behöva lopp i kroppen”
- 7 Master Of Trix (V65-1) har gjort två bra lopp efter vila även om han galopperade till slut senast då det gick väldigt fort. Formen är bra men från det här spåret blir det en lugn start. Med hjälp under vägen så hoppas jag att han kan vara bland dom tre. Öppet huvudlag.
- 6 Born Winner (V65-4) är en väldigt fin häst som gjorde det bra som 2-åring. Han tränar bra men lär behöva något lopp innan toppformen sitter. Han är ingen startraket men i ett litet fält hoppas jag ändå att han segerstrider. Öppet huvudlag, hälsar Mattias Djuse via sin hemsida mattiasdjuse.se

HÄSTHUVUDEN TIGHT 4526.JPG

Mikael Cedergren är på väg till Solvalla med stallets stjärna 5 Tale Of Jacks (V65-6).
- Jag vet inte riktigt vad jag har honom, formen är klart svårbedömd, säger Bollnästränaren. - Vi har haft lite svåra träningsförhållande och jag har väl inte kunnat träna honom som jag velat. Jag har kört ett banjobb och då travade han 1.19/2100 meter med 1.16 sista varvet.
Har du några krav i dag?
- Nja, det kan jag inte ha även om jag har en bra häst, kanske den bäste i loppet, men jag tror inte att han har mer än 75%-ig form och det tror jag inte räcker mot det här gänget.

LI HANNé.JPG

Hanné: ”Måste ha ganska bra chans”
- 9 L.L. Royal (V65-1) är jag jättenöjd med för dagen. Han var bra senast på V75 och han har tagit det loppet på ett bra sätt. Han är snabb från start och läget är spännande och han bör komma bra till. Han måste ha en ganska bra chans även om jag inte studerat motståndet så bra.
- 3 Flying Knight (V65-3) blev det lite för tufft för senast. Han möter bra hästar och Julia får rida lite på chans och smyga med och segerchansen bedömer jag som liten, säger Li Hanné.

MICAEL BROBERG OCH SPITCAM JUBB 2.JPG

Broberg: ”Inget snack om vad som gäller”
- 1 Betting Rebel (V65-6) håller kanonform och han var jättebra senast på V75. Han känns fortsatt fin i träningen och har ett passande läge och det är väl inget att snacka om vad som gäller. Det är ledningen och sedan stanna där in i mål. Jag tycker det ser bra ut och det är en toppchans helt enkelt, säger Mikael Broberg.

KATJA MELKKO.JPG

Melkko: ”Barfota och jänkarvagn”
- 6 Ecco Qui (V65-2) fick ett tufft lopp i debuten och höll farten starkt. Han har tagit loppet bra och kommer säkert att göra ett bra lopp igen. Han får testa bilen innan och lång distans är inga problem.
- 8 Grace Journey (V65-5) fick dra upp spurten senast och stumnade lite. Hon känns fin och i dag ska hon tävla barfota runt om för första gången och med en jänkarvagn. Spåret är dåligt och det måste klaffa för att hon ska komma till, hon är lite utlämnad här, säger Katja Melkko.

SVANTE-BATH-LJ.JPG

Svante Båth kommenterar sina chanser på sin hemsida svantebath.se
- 2 Firstclass U.M. (V65-4) var sjuk senast hon startade och den starten glömmer vi. Nu känns hon fin i jobben igen men formen är ändå lite svårbedömd. Kapacitetsmässigt ska hon duga bra här och gör hon en normal prestation då har hon fart för att sluta långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
- 4 Amour Hill (V65-5) har gjort det bra så här långt och har visat hög kapacitet vid flera tillfällen. Nu känns det som att hon är klart på gång igen och jag tycker att den här uppgiften ser intressant ut. Hon är snabb från start och med rätt resa är hon en av de som ska räknas. Inga ändringar, skor runt om.
- 4 Arras Cando (V65-6) har varit borta länge från tävlingsbanan men tränar plusbetonat för dagen. Det är ändå svårt att bedöma dagsformen men med tanke på hur han känns i jobben så blir jag inte förvånad om han gör en bra prestation. Vi provar att köra till en bit från start och med rätt resa ska det vara en bra platschans. Det blir minst barfota fram men det kan ev bli barfota runt om.