Fredagar

 

V65-Fredag 15 Juni AXEVALLA

 

 

Från Halmstad kommer framgångsrike Johan Untersteiner med ett helt lass intressanta hästar den här fredagslunchen. Inte helt oväntat blir det han som får förvalta ett av singelstrecken i omgången, nämligen J.H.Respons. Bakom det andra singelstrecket, Erwin, sitter som vanligt Stefan Söderkvist.

av Olof Darius

Det mest intressanta lunchtravet under veckan brukar vara det som tilldrar sig på fredagar, då spelformen är V65, så vi ser fram emot omgången med stor tillförsikt. På papperet ser det alltså ut att handla mycket om den skicklige Halmstadtränaren Johan Untersteiner, som kör i alla nio lopp under dagen. Han har med sig sju hästar från det egna stallet samt en från pappa Peters träningsrörelse. Därtill kör Johan en bra häst åt hemmatränaren Elisabeth Sandin, ska tilläggas. Hans bästa chans inom V65-spelet bör utan tvekan vara J.H.Respons i den fjärde avdelningen. Den hästen har gjort fina framsteg under våren och går han som vid segerloppen i mars, april och maj, ja då blir han mycket svårstoppad. Kring det andra singelstrecket, den amatörtränade Årjängshästen Erwin, kan noteras att denne nu går barfota runt om efter att ha testats så i jobb.

 

 

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 

 

 

Peter Untersteiner skickar upp en häst till Axevalla den här fredagslunchen och uttalar sig på följande sätt:

6 Borups Syren (lopp 1) är en härlig liten fighter med riktigt fin inställning, hon vill verkligen tävla. Hon tog debutloppet på rätt sätt och var snäppet vassare som tvåa bakom stallkamraten Zeeland Kronos gången efter. Hästen har aldrig sett startbilen så här långt, men Johan får träna med henne innan loppet och jag tror att det ska gå bra. Det är en kapabel häst för klassen och jag är förväntansfull på vad hon ska kunna uträtta i det här loppet.