Fredagar

 

BODEN Fredag 30 November

 

 

 

 

V65-tips från Vi Tippa

Tips till fredagens V65-tävlingar.

V65 Umåker 14 dec.pdf

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 

 

Näsman: ”Han känns alertare i jobben igen”
- 9 New Joker (V65-3) var godkänd senast utan att det där lilla extra fanns i honom. Han var behandlad innan och behövde det loppet för att komma i rätt fas igen. Han känns klart alertare i träningen och den långa distansen har han inget emot. Jag tror han gör ett bra lopp och läget behöver inte vara fel då han är bra bakifrån, säger Åsa Näsman.
 
GABRIELLA LAESTANDER.JPG
Välstammade 7 Kingofthehill F. (V65-1) börjar visa lite av vad han kan, eller?
- Han är på rätt väg, det tucker jag, säger Gabriella Laestander. - Han har lyft sig på sistone och var bra näst senast i ett sulkylopp och gången efter fick han prova på monté och det klarade han galant och vann säkert. Efter det har han fått träna på och har inga problem med isbana eller underlag. Spåret är lite långt ut och hur som helst tror jag på en bra prestation.
 
KARLSSON BJÖRN TUMME 1.JPG

Björn Karlsson strök 6 Backegubben (V65-5) i söndags, varför?
- Banan var helt enkelt för dålig, i början av tävlingsdagen var den helt ok, men det belv sämre och jag vill inte chansa. Hästen känns fin och har fått ett lite tuffare jobb efter det och känns fin. Jag tror på en bra prestation, säger Björn Karlsson.

******

Tino Lindström har koll på Akseli Kytölä stallform.
- 8 Hunter Dillon (V65-1) blir bara bättre och bättre och förhoppningsvis är han en klassklättrare. Läget är dåligt och han måste ha lite tur. Klaffar det så slutar han i segerstriden.
- 3 Lemmy (V65-3) var bra senats och han tränar starkt. Han ska ses med chans.
- 11 Superieur (V65-3) har ett dåligt spår och jagar pengar i första hand.
- 2 Pacino Brave (V65-4) tränar otroligt bra och går framåt hela tiden. Han ska räknas.
- 12 Jean Shepard (V65-4) har ett för dåligt läge för att ha någon chans, vi är nöjda med pengar.
- 5 Sunbird Chelsea (V65-6) är inte så tokig, loppet är öppet och här ska man strceka på.
- 10 Wasa Warrior (V65-6) satt fast senast. Hanhar mycket bra form och har vunnit två av fyra lopp på isbana. Klaffar det så slutar han i segerstriden, säger Tino Lindström.

DANIEL WÄJERSTEN.JPG

Wäjersten: ”Utskrivet för honom”
Daniel Wäjersten testar 10 Manne S.E. (V65-3) på isbana med tanke på framtiden.
- Jag siktar på ett lopp på Umåker vid julen och då måste jag testa om han fungerar på isbana och det här loppet är utskrivet för honom tycker jag. Jag är mycket nöjd med hästen för dagen. Han är behandlad efter senaste starten och det var mer en säkerhetsåtgärd och han har inte tappat något. Han är stark och rejäl och passar bäst över lite längre distanser. Min känsla är att han kommer att klara banan utan problem och jag tror på en bra chans.
Du kör två hästar till i omgången, har du koll?
- Nja, jag har ju kört 8 Hagentoy (V65-6) och det är en jättefin häst. Nu vet jag inte dagsformen och vi har ett spår lite långt ut, men han är står sig bra i ett lopp som detta och är en outsider, säger Daniel Wäjersten.

MARKUS PIHLSTRÖM.JPG

- När ska 12 Dante Sisu (V65-3) få ett vettigt spår. Blir så besviken när han återigen får ett sämsta möjliga spår. Hästen känns jättefin i träningen. Han behöver loppet för att komma i riktig form .Han kommer spurta förbi många till slut. Men räcker knappast till vinst. Skygglappar och jänkarvagn, berättar Markus Pihlström via sin hemsida.

Här kommer Upp eller Ner inför lunchtävlingarna med V65 på fredag.
I studion sitter Tino Lindström (Stall Kytölä) och Kenneth Lind och ger sina tips.