Fredagar

 

AXEVALLA Fredag 5 April

 

 

 

 

V65-tips från Vi Tippa

Tips till dagens V65-tävlingar.

V65 Axevalla 5 april.pdf

 

 

 

V65-tips 

Dagens Spels tips till fredagens V65-tävlingar på 

Tips till Axevalla

Skrällen 2 ORLANDO PALE (V65-2) har ännu inte
slutat bland de tre främsta på tolv försök.
Men, hon har sett fin ut på sistone och
senast kunde det till och med blivit seger
utan ett galoppinslag inne på upploppet.

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 

 

 

 

MERCEDES BALOGH.JPG

Balogh: ”En spännande häst”
Mercedes Balogh tränar numera 10 Zolasoray O.O. (V65-3).
- Jag har haft honom ett halvår ungefär. Han blev behandlad och lite semester och sedan har jag tränat på och det är mest styrketräning och inga snabbare jobb. Jag är väldigt nöjd med hur han tränar och han är stark och rejäl på alla sätt. Han är svår att sätta in i loppet, men helt klart är det en spännande häst som bli kul att följa framöver, säger Mercedes Balogh.

******

Nästa gång var det säkert många noterade på 11 Rise Agains (V64-4) spurt senast.
- Han fick chansen för sent och spurtade välidgt snabbt in i mål och hann inte bli trött, säger David Persson. - Hästen känns jättefin och blir bättre och bättre och han ska väl ha chans i dag om det klaffar lite. Lång distans är väl inget plus, men Kajsa får köra lite på chans och till slut. Rise Again är streckvärd.

PER NILSSON SULKY 28.JPG

Per Nilsson vann lopp i går och han stora möjligheter att göra det även i dag.
- 3 Enzo Am (V65-6) var vi jättenöjda med i årsdebuten. Han gick rejält hela vägen över upploppet och hade bra puls efteråt. Naturligtvis hoppas och tror vi att det loppet har fört fram formen ett snäpp och nu är det mycket passande förutsättningar. Enzo Am är snabb ut och trivs i ledningen och jag måste vara optimist och den här gången ska han tävla utan skor, säger Per Nilsson.

SVANSTEDT ANDERS 2.JPG

Svanstedt: ”Han har knallform”
- 8 Tricky Face (V65-4) fick tyvärr spår åtta och med tanke på det och att det är 2640 meter för första gången, så blir det inte lika offensivt upplägg som i de två senaste starterna, då han för övrigt han fullföljt bra. Jag tror inte att distansen ska fälla honom, i alla fall inte om han får ett bra lopp, berättar hemmatränaren för axevalla.se
- 1 Kabal (V65-5) var fin i kvalet, men å andra sidan gick det inte fortare än 1.19, så det var ändå litet intetsägande. Jag är nöjd med spåret, då kan han hålla sig inne vid sargen och hänga med ganska bra. Jag tror att han behöver ett par lopp i kroppen efter lång vila. Han går med skor runt om.
- 5 Lord L.S (V65-6) var otroligt bra senast på Färjestad även om han åkte dit den sista biten. Hästen har knallfom och går över alla distanser och från alla positioner. Han är både startsnabb och spurtstark. Det är kul att han har kommit tillbaka efter att ha haft en del infektioner och även varit nere mentalt över vintern.

JOHN Ö JENSEN.JPG

Jensen: ”Känner mig optimistisk”
- 4 No Faith (V65-1) är snabb ut, men ska helst inte gå i ledningen eftersom hon ligger på lite för mycket där. Jag var jättenöjd med henne i årsdebuten, där hon sköt till fint efter att ha fått en sen lucka. Barfota fram igen och dessutom svensk jänkarvagn för första gången. Jag är nöjd med hästen och känner mig optimistisk här, säger John Ö Jensen till axevalla.se
- 5 Carlos Milo (V65-5) har haft jätteproblem med sin fräschör, men travade skapligt i sin comeback nyligen och har känts fortsatt bra efteråt. Han är inte så snabb ut, så jag hoppas på ett rygglopp mitt i fältet. Barfota fram och svensk jänkarvagn, men det är inga nyheter för honom.

ULF STENSTRÖMER.JPG

Stenströmer: ”Ser rätt vettigt ut”
- 4 Mr Etalon (V64-4) gick helt okay i årsdebuten och ska ha gått framåt en del nu. Han är snabb ut och har ett bra spår. Kommer han till spets och håller sig lugn, så är det inte omöjligt att vi provar där. Det blir barfota runt om igen, men vi ändrar från halvstängt till öppet eller norskt huvudlag, då han inte riktigt slappnade av i ledningen senast. Han är nog inte gynnad av 2640 meter, men totalt sett ser uppgiften rätt så vettig ut, hälsar Ulf via axevalla.se
- 8 Anne Royal (V65-6) är väldigt startsnabb och det går sällan att backa med henne, så det bär nog av framåt. Vi får hoppas att hon sköter sig och håller sig hyfsat lugn. Hon var lite ömfotad efter starten på Åby nyli - gen, men det ska inte vara några problem med att gå barfota igen. En outsider.

GUNELL PALEMA MÅL.JPG

Pär Hedberg berättar om sin duo via Axevallas gedigna program.
- 12 Sara Palema (V65-1) har ett iskallt utgångsläge, vilket drar ner förhoppningarna en del. Hon fungerar dessutom inte så bra bakom hästar, utan vill helst vara med där framme direkt. Hon var inte fräsch i senaste starten och har därför inte startat på några veckor. Hon får lifta med i ryggar och gå det hon kan till slut. Eventuellt rycker vi alla fyra skorna denna gång.
- 8 Gun Palema (V65-5), bilden avslutade fjolåret mycket bra och fick sedan en månads vila innan vi satte igång vinterträningen. Hon är väl förberedd och har jobbat 1.20/2000 meter på vår rakbana. Det blir ett försiktigt upplägg här i årsdebuten och därmed måste det stämma rätt så bra för att hon ska kunna vinna. Barfota fram.