V64 Torsdag 13 December ÅBY

 

 

 

 

V64-tips från Vi Tippa

Tips till kvällens V64-tävlingar.

V64 Åby 13 dec.pdf

 

Julen närmar sig med stormsteg och redan om två dagar arrangerar Åbytravet sin traditionsenliga jul V75:a där det brukar bli dunder o brak oddsmässigt och höga utdelningar. Visst kan det bli det redan ikväll, men stortränare såsom Peter Untersteiner och Robert Bergh laddar hårt för att se till att utdelningen blir relativt medelmåttig. Duon kommer med varsin välfylld buss till Åby och Peter gör nog allt han mäktar med för att hålla i, i sin relativt säkra ledning i körsvensligan. Undertecknad anar dock att Robert Bergh kan plocka in en pinne eller två under kvällen då han känns segerviss även utanför streckspelet. Chilli Lane och Arsenal är Peters bästa chanser. Digital Science och Whipped Eggs är Roberts främsta? I övrigt håller vi tummarna för lite mindre Åbytränare så som Lars Järpedal och Mikael Linderoth. Båda två är värda lite mer ljus på sig då de gör det riktigt starkt med ett mindre material. Idag håller vi tummarna för att Callmeawinner är först i mål för tredje gången i rad för Lars, och att Dokonjo träffar rätt från ett svårt startspår för att visat att han har form till att betvinga favoriten Arsenal.

Hörs igen på lördag!

David Zackrisson

Lilla: 4 x 1 x 3 x 1 x 2 x 4 = 96 rader.

Stora: 10 x 3 x 3 x 1 x 2 x 5= 900 rader

Bengt Larwik(legendarisk Jägersoreferent) Travmasen och Ulf Bengtsson(EM-mästare i Bordtennis) vid trevliga former på Hästgalan 2016

 

 

 

 

PETER JENSEN.JPG
Jensen: ”Han är lite väl lågt streckad”
Peter Jensen står över Åby i kväll och är hemma och jobba. Vad kan 2 Fiftyshadesof Sisu (V64-5/DD-1)?
- Det är en fin häst som inte var frisk senast. Han hade dåliga blodvärden och fick ta igen sig lite. Nu tränar han bra igen och han har lyft sig på slutet. Han är lite omogen och fattar inte riktigt vad det går ut på ännu. Han är snabb bakom bilen och förutsättningarna är de rätta i kväll. Jag tror att han kan springa en låg 1.15-tid och det borde väl räcka en bit kan man tycka.
Ändrar ni något i utrustningen?
- Han har tävlat med cant see back-kuddar, eventuellt får han ett stängt huvudlag på sig för första gången, det bestämmer Mads efter värmningen. Jag tycker att hästen är lite väl lågt streckad, i alla fall än så länge, säger Peter Jensen.
 
TOBIAS O ERIKSSON GÖR TUMMEN UPP.JPG

Eriksson: ”Hon är snabb och ska räknas”
Helena Burman skickar tre formhästar till Åby. Tobias O Eriksson har koll på dagsformen.
- 7 In The Air Tonight (V64-2) var positiv senast och gick rejält in i mål vilket hon inte alltid har gjort. Hon är på gång och får väl ses som en liten outsider.
- 6 Cinnamon Spitfire (V64-5/DD-1) kändes jättefin senast och gick i mål med krafter kvar. Det tog ett tag innan hon fick upp farten då hon blev konfundersam när hon fick luckan och kom ut lite i spåren. Hon kändes jättefin och gör så efteråt också. Hon är snabb från start och ska räknas. I kväll blir det ingen jänkarvagn som senast, det hade inte så stor betydelse.
- 2 Bara Min (V64-6/DD-2) kändes fin senast även hon och hon är jämn och säker. Spåret är bra och klaffar det är hon med där framme och det behöver inte vara fel att strecka alla våra hästar, säger Tobias O Eriksson.

RAGGAMUFFIN OCH LARS JÄRPEDAL.JPG

Järpedal: ”Det kan bli trafikproblem”
- 7 Callmeawinner (V64-6/DD-2) har svarat för två topplopp i rad. Hon känns fortsatt fin och allt tyder på att hon kommer att göra ett bra lopp igen. Nu är spåret lite långt ut och det kan bli lite trafikproblem. Hon är stark och kan göra lite själv i loppen och det bästa vore ju om hon kom till ledningen, om så är fallet blir hon svårslagen, om inte är hon en av flera med chans, säger Lars Järpedal.

PETER UNTERSTEINER.JPG

Intervjuer med Peter Untersteiner i samarbete med Spelvärde.se.
- 2 Chilli Lane (V64-2) har varit positiv två gånger nu tycker jag. Allt ser bra ut med henne och nu blir det rycktussar för första gången. Det blir fortsatt helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.
- 3 Arsenal (V64-4) känns fin efter lite vila. Jag var nöjd med honom i ett banjobb för tio dagar sedan och det ska bli intressant att tävla med honom igen. Han har alltid lite chans i sin klass och det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.
- 9 Carlos Ken (V64-5) är en fin treåring. Han är grov i aktionen, så ibland har han lite problem att reda ut det. Inte helt att lita på, men det är bra tåga i honom. Jag hoppas han reder ut aktionen för då biter det bra för honom. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.
- 3 Darling Harbour (V64-6) klarar inte voltstart längre. Hon är lite stressad bakom bilen också, men brukar i alla fall gå iväg. Känns bara bra i träningen och det gäller att köra felfritt – då har hon bra chans i ett sånt här lopp. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.
- 5 Lucky Babe (V64-6) var lite blek senast, även om hon var med i en tuff öppning. Hon blev lite tröttare än väntat och jag trodde hon skulle hålla längre. Vi går tillbaka till norskt huvudlag nu då hon låg på lite senast – senast var det helstängt huvudlag. Hon har gått flera bra lopp för oss, men aldrig vunnit. Det blir fortsatt jänkarvagn.