Extra V75 Torsdag 18 April GÄVLE

 

Travmasens Ranking. De gula hästarna är 2400 rader/1200:-

 

Travmasens Andelsbolag

5 andelar ikväll, villkor: Minst 3 lila, högst 1 blå, 2-3 lika nr.

 

 

 

 

 

En häst som vi står över!

Fin sport ikväll och vi har två starka spetsspikar som borde vinna - framförallt efter att vi fått loppavgörande taktikinfo från en nyckelkusk. Vi har även ett riktigt fint speldrag i andra avdelningen och här gäller det att vara med på tåget direkt! 

Eftersom omgången innehåller några starka favoriter gäller det att granska samtliga betrodda kritiskt och eventuellt plocka bort några för att få lite studs i systemet. På förmiddagen är 9 Wilda Fille (V75-4) spelad till 20 procent och det är på tok för mycket. Han galopperade i ett montélopp senast, vilket var överraskande eftersom han oftast sköter sig i den disciplinen, men springer och spänner sig och är smått hopplös i sulkylopp. Wilda Filles 13 senaste segrar är tagna för sadel och det var två år sedan han vann ett sulkylopp. Faktum är att han galopperat i hela 15 av sina 16 senaste sulkylopp! Fart och styrka har han för att matcha de bästa här, det visade han vid andraplatsen på V75 i februari (närmast före 12 Guli Tor), men noterbart är att han även den gången slog på en galopp från start som inte noterades i resultatraden. Även om Wilda Fille mot förmodan skulle undvika galopp ikväll så finns det hästar i loppet med bättre segerchans. Överspelad!

Ta del av hela tipsmaterialet här.

 

 

18 april 2019 kl. 13:28

Tips Gävle: ”Vi spelar en av Perssons fyra”

Tips och analyser Gävle. Gävle. Lopp 5– Spelstopp 19.28 Spetsstriden: 5 Dontloosememate öppnar bra mitt…

 

 

V75 i kväll i Gävle drar igång klockan 19.30, medan det är V75-start både i Karlstad på Långfredagen och i Klosterskogen på Påskafton klockan 15.00. ”Huvudbanan” Romme börjar sedan på Påskdagen med första start som vanligt klockan 14.45 och V75-start klockan 16.20.

Jag skall inte här trötta Er med en längre genomgång av de tre första V75-omgångarna, men låt mig i all enkelhet fresta Er med att…

Gävle i kväll börjar med ett litet fint treåringslopp där den där italienaren Gocciadoro dyker upp med en intressant Love You-avkomma som heter Acciaco. Den killen lär bli en tuff utmanare till Jim Oscarssons läckra Dontloosememate och Claes Sjöströms Easy So Easy. Fint lopp öppnar påskhelgen.

Kvällens huvudlopp, det traditionella Påskägget har bara samlat sex hästar men är ändå ett bra lopp. Gocciadoro på plats även här med Zaragoza som möter Redéns amerikanska Vivacious Allie och Roger Walmanns duo Flash Am och Aleppo Pine.

Bästa spiken hittar vi i den sjätte avdelningen. Ett sprinterlopp som Disco Volante knappast förlorar. Enda felet är att han sannolikt blir kvällens största V75-favorit…

 

 

VASS ELLER KASS

 

 

Torsdag 18/4: V75-tips till Gävle

Dagens Spels tips till torsdagens V75-tävlingar på Gävle.

Tips till V75 Gävle

Spiken 7 HANKYPANKY RUBYRED (V75-7) visade
grym kapacitet när hon rundade till vinst
trots stor galopp näst senast på Solvalla.
Har inte förlorat hos Timo Nurmos ännu
efter tre starter och feelingen är att hon
förlänger segerraden i dag.

 

 

V75-service från Vi Tippa

Vid V75-omgångar utöver ordinarie lördagsomgång bjuder vi på extra tips från Vi Tippa.

V75 Gävle 18 april.pdf

 

1120_v75_fernlund.jpg

Torsdag 18/4: Fernlunds V75-analyser

GÄVLE
Torsdag 18 april
Start: 19.30

V75-1
8 Acciaio är en ny italiensk gäst som gjort två lopp efter uppehåll och det har varit rejäla prestationer. Jag gillar hästen av det jag sett i lopparkivet och han kan öppna bra och ”bålgetingen” brukar vara offensiv. Det är en god segerchans och man är optimistiska men jag gillar speeden som 4 Easy so Easy har. Det driver väldigt bra, hästen har det väldigt lätt för sig och han måste tas med respekt. 5 Dontloosememate ser lite trög och oinspirerad ut bitvis men har vunnit tre av fyra lopp hittills vilket imponerar. Tror dock han måste höja sig en nivå om han ska vinna här men tar du mer än två hästar är han given. Samma gäller franske 7 Granit de la Roque som är startsnabb och en rejäl individ. 1 Joe Frazier Boko vet jag att man håller högt från stallet och man väntar på att det ska lossna på allvar. Möjlig skräll.
Ranking A: 8,4 B: 5,7,1,2,3,6
Favorit i fara: 5 Dontloosememate

V75-2
1 Messiah galopperade kort efter start senast men upphämtningen var imponerande och han flög fram över upploppet. Hästen verkar ha tagit ett steg till i utvecklingen och ledar detta lopp länge, kanske hela vägen. 13 Magic Cash vann en V75-final senast och Jorma Kontio som körde menade att hästen kunnat fortsätta ett varv till i samma tempo. Han körde fram till utvändigt om ledaren i helt rätt läge då och det blir förmodligen styrkan som han kommer försöka vinna detta lopp på också. 10 OnTrack He’s Black gör spännande debut för Nicklas Westerholm och det är en kapabel häst som tränat starkt och i fjol testade han bland annat att kvala till Derbyt. Han tas på allvar även om motståndet är tufft. 14 My Dream Art var heroisk i nederlaget senast. Står svårt till nu men rundar många. 3 Ninepoints Lover satt fast näst senast och vann enkelt senast även om stilen inte var den bästa men han slog sig på knäna då och nu åker ett par knäkappor på vilket gör att han kommer se bättre ut. 7 Scarpetta har varit en varning på V75 länge och får plats på kupongen. Så även 6 U.R.Amazing men jag gillar inte att han tappade stilen på upploppet senast, sådant är aldrig bra. 
Ranking A: 1,13,10 B: 14,3,7,6

V75-3
Fem av sex hästar gör comeback och detta är svårlöst trots så få hästar i loppet. Jag gillar 3 Zaragoza då det är en rejäl häst som har lopp i kroppen och som är snabb ut. Varit fin i jobb på svensk mark inför detta vilket låter bra och hon gör spännande debut i Sverige. 6 Aleppo Pine var med i flera stora lopp i fjol och gjorde det bra. Troligen smyger man igång henne men det är bra kapacitet i stoet. 1 Flash Am är precis som stallkamraten svårbedömd men det är ungefär lika hög kapacitet i hästarna där Flash Am har bra läge och kan öppna rappt. 2 Vivacious Allie är en syster till Double Exposure och jag har sett lite av henne i USA där hon varit rätt så duktig. Gör nu spännande debut för Daniel Redén och det är snack om barfotabalans omgående. 
Ranking A: 3,6,1,2 B: 5,4

V75-4
12 Guli Tor har jag alltid gillat och det är en härlig travare. Åtta starter har det blivit på längre distanser och aldrig har han varit utanför prispallen, men faktum är att han aldrig vunnit vilket kan tyckas lite anmärkningsvärt. Han vann på ett bra sätt senast och har god chans, framför allt då formen på bästa hästen 11 Järvsöodin är lite tveksam. Han svarade för ett par grymma prestationer för ett par månader sedan, bland annat bakom Månprinsen A.M, men har inte riktigt varit på topp på sistone. En Järvsöodin i form är svårslagen, men han får inte tipset då det rätta intrycket inte finns där för tillfället. 13 Lome Diamant har lopp i kroppen och såg fin ut senast. Jorma Kontio upp på ett kallblod är alltid spännande och det kan vara skrällen i loppet. 
Ranking A: 12,11,13 B: 2,9,4,6

V75-5
Kort distans och voltstart – rubriken på loppet är Påskharen. 14 Minnestads el Paso är hästen i gänget och trots att det norska huvudlaget strulade senast var han tvåa bakom Harran Boko. I årsdebuten vann han och prickar kusken starten här och får en vettig position blir man svårslagna, men det kan lätt bli strul i sådana här lopp från tillägg. 2 Hugo Gustivar Boko var duktig i comebacken men senast blev det väl offensivt och hästen blev väldigt vass när Jorma Kontio styrde fram utvändigt om ledaren. Går han iväg felfritt är det inte helt enkelt att ta 20 meters tillägg på denna häst som håller bra klass de dagar han fungerar. 1 You To Neat har problem med travet ibland, men står spännande placerad. 9 NY Diamondinthesky är en spännande skräll. Varit jättebra varje gång på sistone och ger ett härligt formintryck.
Ranking A: 14,2 B: 1,4,7,10,9,13

V75-6
6 Disco Volante är både Ulf Ohlsson och Stefan Melander imponerade över de dagar han presterar på topp. Han är dock något ojämn och tävlar inte alltid på sin högsta nivå men det gjorde han senast och då blev segern enkel. Han är visslande startsnabb, har vunnit två av tre på Gävletravet och det är inte omöjligt att han springer under 1.10 igen som han gjort förut på den aktuella banan. Oavsett så tror jag att han vinner. 3 Michelangelo Ås är bättre än någonsin och kan öppna fort om kusken vill, men då riskerar han att bli väldigt hetsig. Därför är det mest troliga att man tar en lugn start och kör till slut och han är otroligt effektiv i spurten. Värsta motbudet. 2 Don’t Mind Me var seg senast men banan passade nog inte riktigt den dagen och nu har han fått ett lopp i kroppen. Kan öppna fort men får väldigt svårt att svara ut 4 M.T.Insider den första biten. 8 Nappa Scar gick klart vettigt i en V75-final senast och duger bra hästmässigt, men spåret försvårar. 
Ranking A: 6 B: 3,2,8,7,11

V75-7
En eller många. 7 Hankypanky Rubyred är inte helt pålitlig och har visat lite nerver bakom bilen men sköter hon sig är det en väldigt, väldigt bra segerchans. Hon är både stark och snabb och det mest troliga är att Jorma Kontio fokuserar på felfri avgång för att sedan vara offensiv och konkurrenterna borde ha respekt för fyraåringen. Hon har bra chans oavsett resa och felfri avslutar hon omgången. 2 Angel Ovea håller kusk och tränare rätt så högt. Inte borta. 10 Fossens Wally var full av löpglädje i comebacken. Räknas återigen. 1 Miss Silver tror Jörgen Westholm mycket på inför året och hon står intressant placerad, men är i första hand ett platsbud bakom favoriten. Skulle däremot Timo Nurmos häst göra bort sig kan hon absolut vinna.
Ranking A: 7 B: 2,10,1,4,6

 

 

DAGENS VINNARE:

15 GULLKONGEN (V4-4) har imponerat i sina segerlopp och senast avgjorde han trots ett tungt slutvarv utan draghjälp. Toppformen sitter där och Claes Stolt kan ordna hemmaseger igen.

12 GULI TOR (V75-4) såg fin ut vid spurtsegern senast utan att vara bottnad. Han grejar lång distans och trivs med Rikard N Skoglund och är ett givet segerbud.

6 DISCO VOLANTE (V75-6) såg fin ut vid spetsvinst efter vila senast. Jag tror att han körs till ledningen tidigt och då ska loppet vara över, men kan vinna även från dödens.

DAGENS RYSARE:

15 DOYOUCASH IN (V4-2) är kapabel och stark, vilket hon visade vid fjolårets två segrar då hon trots grovjobb på vägen avgjorde på rejält sätt. Mycket bokstäver i raden, men felfri kan hon absolut runda allt. 11 HAPPY CELEBRATION (V75-7) har visat bra kapacitet, men har inte fått till det riktigt ännu. Har nu lopp i kroppen och blir vassare vid barfotakörning och skulle favoritduon göra bort sig har hon fart för att överraska.

Tips övriga lopp

Lopp 12: 9 Uakari - 13 Bijoux de Fer - 12 Bonjour Lascaux Outs: 6 Primus All Over

 

 

Bengt Larwik(legendarisk Jägersoreferent) Travmasen och Ulf Bengtsson(EM-mästare i Bordtennis) vid trevliga former på Hästgalan 2016

GP_190418_Gävle_V75_WEB.pdf 

 

 

 

 

 

SO GÅ IKAROS MÅL.JPG
- 13 So Gå Ikaros (V75-5) svarade för en mycket fin årsdebut. Han avslutade runt 10,5 sista 700 och ännu snabbare sista 500 fram till tredjepriset. Han har fått mycket styrketräning och det har han tagit till sig på ett bra sätt. Han behöver inte så mycket snabbjobb. Det snabbaste han går är i 30-tempo i sina intervaller. Det blir barfota bak och jag har pratat med Claes (Sjöström) om att köra med jänkarvagn, vilket han trodde skulle bli bra från ett femtespår med springband. Jag tycker han är alldeles för lågt rankad i de två stora tipstidningarna. Jag blir inte förvånad om han kutar en låg 1.11-tid, berättar Greger Hägglund för gavletravet.se
 
REBECCA_DAHLEN_I_SULKY.JPG
14 Minnestads El Paso (V75-5) har blivit lite av en publikfavorit.Blir det nytt jubel i dag?
- Det är klart att vi hoppas det, hästen känns fin, säger Dennis Palmqvist. - Minnestads El Paso är lat i träningen och vi visste väl inte riktigt vad vi hade honom inför årsdebuten. Han var så bra som vi hoppats på och insatsen senast var också mycket bra och han gick med full fart genom mål. Det norska huvudlaget strulade och satt kvar och det rättar vi till i kväll. Han kommer att göra ett bra lopp i kväll, men det är många att runda över kort distans så det får inte strula.
 
DISCO VOLANTE MÅL.JPG
Melander: ”Han känns ruggigt fin”
- 6 Disco Volante (V75-6/DD-1) känns ruggigt fin i träningen. Uffe var väldigt nöjd med honom när de vann. Han hade mycket krafter kvar. Jag hoppas han gör ett kanonlopp och han tävlar utan framskor och med ett öppet huvudlag, säger Stefan Melander.
 
TIMO NURMOS 10.JPG

Nurmos: ”Nu blir det barfota - blir svårslagen”
- 13 Magic Cash (V75-2) var otroligt bra senast men jag har känt att hästen är väldigt stark och har bra kapacitet. Han har galopperat mycket i loppen tidigare men har inte alls varit osäker hemma i träningen. Han är lite känslig i munnen och kan galoppera om kusken måste ta i honom, men annars galopperar han inte. Han var inte trött efter loppet senast trots att han sprang 1.13,1 och att det nu är tre varv är bara en fördel eftersom han är så stark. Han har tävlat barfota runt om på slutet och det blir samma igen. Däremot så blir det vanlig vagn nu när det är voltstart, istället för jänkarvagn som senast. Felfri måste han ha bra chans igen, säger Timo Nurmos till Atg:s Nyhetsbrev.
- 2 Hugo Gustivar Boko (V75-5) var fin när han vann i årsdebuten och det var första starten efter ett långt uppehåll. Senast var han ute i V75 och fick ett tufft lopp i dödens så den starten är bara att glömma. Hästen känns fin men andraspåret i voltstart är inte optimalt. Hoppas att han sköter sig och får en bra resa, då är han nog långt framme. Barfota runt om igen.
- 7 Hankypanky Rubyred (V75-7) är en mycket bra häst för klassen och det finns mycket utveckling i henne. Hon är både stark och snabb och har vunnit med krafter kvar varje gång. Senast var hon nästan helt okörd och gången innan gjorde hon en otrolig upphämtning efter att ha blivit generad till galopp i början. Det här är en häst jag verkligen gillar, säger Timo Nurmos. Nu har hon spår sju bakom bilen i en Spårtrappa men strular det inte alltför mycket bara så tror jag på mycket bra chans igen. Hon är så stark och rejäl. Hästen känns också jättefin i träningen efter förra starten och nu blir det barfota fram för första gången. Inga andra ändringar och självklart måste jag vara stor optimist.

 

KEVIN SVEDLUND.JPG
- 10 Ontrack He's Black (V75-2) har vi haft ett tag och vi har jobbat en del med honom. Det känns som en riktigt fin häst och på sikt hoppas vi en hel del på honom. Han tränar bra och är väl förberedd. Han ska tävla utan skor bak i kväll och jag tycker att han är värd att se upp med, säger Kevin Svedlund.
 
M.T.INSIDER O ALSéN 1.JPG
Olle Alsén har laddat inför kvällens tävlingar med fyra hästar till start och en intressant årsdebut för M.T.Insider. För J-E Gustafsson, gavletravet.se, gav hemmatränaren följande information.
- 11 Thebigred As (V75-2) galopperade bort allt direkt i starten i sin årsdebut på Romme. Distansen är ett plus, men från ett femtespår utan springband kan det åter bli en startgalopp. Det är svårbedömt och jag tror det blir tufft att vara med i segerstriden. Han har varit den näst vinstrikaste i stallet varje år efter M.T.Insider och han kommer säkert att tjäna fina pengar även i år.
- 3 Nordby Kuling (V75-4) avgjorde en tuff slutstrid senast på ett härligt sätt efter ett invändigt lopp. Han hade krafter kvar men kunde inte springa fortare. Nu är han uppanmäld, men jag är inne på att han åter kommer att göra ett bra lopp. Vi siktar på att få ett invändigt lopp igen och att det ska räcka till en bra slant.
- 3 Valzer Jet (V75-5) är jämn och säker, förutom i senaste starten då han tog han en sympatigalopp. Han är snabb ut och skulle vi pricka spets kan jag tänka mig att köra där om det inte blir en alltför tuff inledning. Nu stöter vi på ett stenhårt motstånd och jag ligger lågt.
- 4 M.T.Insider (V75-6/DD-1) har tränat på hela vintern och fått mycket tung träning. Det snabbaste han gått är 17/1600 meter. Han är tjock och fet som en julgris och han har aldrig segrat i sin årsdebut. Det blev ett tufft lopp och han behöver starta på. Jag kör till från början och han brukar ta spets. Man vill nästan aldrig prata taktik inför ett lopp, men denna gång så släpper jag spets om vi skulle komma dit. Han tävlar med skor fram och ett öppet huvudlag.
 
KENNETH HAUGSTAD GLAD EFTER SEGER.JPG
Stall Walmann har två hästar i V75-5 och för Kenneth Haugstad var valet lätt.
- Jag har kört 6 Aleppo Pine hela tiden så jag ville köra henne igen. Aleppo Pine skulle normalt ha varit första hästen av våra, men på läget är det väl kanske 1 Flash Am som är den bättre chansen den här gången. Jag tar aldrig en längd på Flash Am. Om Jansson vill köra i ledningen med den så kommer den att vara snabbast. Tror jag. Ingenting är bestämt men det blir nog ett lopp bakifrån med Aleppo Pine den här gången. Båda våra har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp i alla fall. Om jag ska säga något om motståndet….jag vet inte riktigt vad Daniel Redéns 2 Vivacious Allie kan men hans hästar ser ju grymma ut, så det brukar ju vara han som är värst emot! Det blir skor runt om på båda så här första gången. Sedan blir det ett helstängt huvudlag på Flash Am och ett öppet på Aleppo Pine.
 
4_MAGNUS_JAKOBSSON_MR_100_PROCENT_LJ.JPG
Jakobsson: ”Med och krigar om det”
- 10 Fossens Bonus (V75-6/DD-1) har inte startat på länge och lär behöva ha lopp i kroppen för att komma igång ordentligt. Det blir därför ett snällt upplägg så han får åka med och jag har inga vinstfunderingar. Det blir skor runt om och norskt huvudlag, hälsar Magnus Jakobsson via sin hemsida.
- 10 Fossens Wally (V75-7/DD-2) var jag jättenöjd med i comebacken då hon vann med gott om krafter kvar. Bakspår är alltdi lurigt men stämmer det tror jag hon ska kunna vara med och kriga om det. Skor runt om och öppet huvudlag.
 
JÖRGEN WESTHOLM TUMMEN UPP 14.JPG

Westholm: ”Han bör streckas”
- 3 Ninepoints Lover (V75-2) var fin vid segern i torsdags. Hittar vi till ledningen så är det en vettig chans. Slog sig på ett knä senast och vi sätter på knäkappor den här gången. Barfota runt om och vanlig vagn, skriver stall Westholm på sin hemsida.
- 14 My Dream Art (V75-2) var riktigt bra senast och ser fortsatt fin ut i träning. Mycket klurigt utgångsläge men bör streckas. Barfota runt om och jänkarvagn.
- 5 Elise Andover (V75-3) årsdebut och ej toppad inför det här. Barfota runt om och jänkarvagn.
- 2 Guli Rubin (V75-4) är krånglig i voltstart för dagen. Tilläggshästarna håller hög kvalitet. Vanlig vagn och norskt huvudlag, eventuellt barfota fram.
- 10 Ebony Boko (V75-5) var kanonfin senast och trivs över distansen. Öppnar vettigt i volt. Barfota runt om och vagn bestäms efter värmning.
- 1 Miss Silver (V75-7) är mycket fin i träningen men är orutinerad och är lite osäker på hennes startsnabbhet. Med rätt typ av löpning kan hon mycket väl vara med i segerstriden. Vanlig vagn och eventuellt barfota bak.

 

 

 

Thorsten Tietz:

6 U.R.Amazing (V75-2) fick mjölksyra senast efter att ha lagt en tuff speed på bortre långsidan. Därför tappade han travet till slut, men han vann ändå och är i bra form. Han gick ett jobb i måndags och kändes bra då. Det här blev ett tufft lopp. U.R.Amazing är en bra häst, men ingen champion. Jag tror att jag behöver köra invändigt på chans den här gången och jag är nöjd om han är trea-fyra. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn igen. Däremot blir det barfota runt om den här gången och det är första gången i karriären. Jag har testat honom barfota i ett jobb och då flög han fram.

 

 

Anu Niskanen:

8 Acciaio (V75-1) är en hård häst vilket passar då namnet betyder järn på italienska. Han har växt en del tidigare men varit tung och behövt tiden att växa i kroppen. Senast så höll han väldigt bra utvändigt ledaren och det verkar bra i de två jobben som han hunnit gå här i Sverige så jag tror att det är full form. Resan tog han även på ett bra sätt, vissa hästar brukar kunna få problem med halsen men han verkar ha klarat sig. Vi känner ju inte till hästarna som han möter men nu tycker vi som sagt att han har växt klart och han borde klara att gå utvändigt ledaren om det skulle behövas. Han kommer tävla med skor runt om, inleder Anu.

3 Zaragoza (V75-3) gick i ledningen senast men hon hade inte startat på över två månader inför det loppet. Det hade även varit många hästar som varit sjuka och hon var inte på topp då. Vi hoppas och tror att hon tagit till sig loppet på ett bra sätt. Det är lika här, vi känner inte till motståndet men det är en fin typ av häst som är under utveckling. Hon kommer att tävla utan skor, avslutar Anu.

 

 

 

Kenneth Haugstad och Aleppo Pine.jpg

Inför V75 (torsdag): Påskägget igen för stall Walmann

Skärtorsdagstravet i Gävle blir starten på ATG:s kavalkad med V75 i påsk. 
Roger Walmann skickar två ston till Påskägget för fyraåriga ston.
Stallets Dibaba vann loppet i fjol och nu är Aleppo Pine och Flash Am med för att försöka vinna loppet igen.

I påskveckan bjuder ATG återigen in till satsningen ”V75 Spring Race” med V75-trav från skärtorsdag till påskdagen.
Fyra dagar i rad med V75 som avslutas med omgången söndag på Rommetravet och den sista deltävlingen i Olympiatravet, samt en multijackpot på V75. 
Gävletravet är först ut i Spring Race med V75 på torsdagen. V75-3 är Påskägget med 150 000 kronor i förstapris. Ett lopp för fyraåriga ston över 2140 meter som i år lockade ett litet fält.
”Aleppo Pine chanstippas i Påskägget där det är dunkel form på nästan samtliga startande. Hon var rejäl i flera starter ifjol och kan öppna bra om Kenneth Haugstad laddar. Påskägget är svåranalyserat trots endast sex startande och jag streckar alla”, skriver Mathias Gustafsson, banans sportchef i tipsen i banprogrammet. 
Det handlar om årsdebuter för Roger Walmanns duo. 
Aleppo Pine galopperade bort sig som spelfavorit i den långa E3-finalen för ston i slutet av juni. Trea i E3-finalen för ston i Gävle i augusti över kort distans. 
Annars handlade det övervägande om segrar för stoet under debutsäsongen. Kenneth Haugstad satt bakom i samtliga elva starter 2018 och det slutade med sex segrar. 
- Jag har kört henne hela tiden så jag ville köra henne igen. Aleppo Pine skulle normalt ha varit första hästen av våra, men på läget är det väl kanske Flash Am som är den bättre chansen den här gången, säger Kenneth Haugstad.

Jansson i spets?
Innerspårets Flash Am vann fyra av tolv starter i fjol. Tvåa som hårt betrodd i E3 i slutet av juni, bakom Zara Kronos. Torbjörn Jansson kör i Gävle på torsdag.
Enligt spekulationerna i förhandstipsen är Kenneth Haugstad en spetskandidat. Haugstad tror tvärtom att han ska ta det lilla lugna från sjättespåret när bilen släpper. 
- Jag tar aldrig en längd på Flash Am. Om Jansson vill köra i ledningen med den så kommer den att vara snabbast. Tror jag. Ingenting är bestämt men det blir nog ett lopp bakifrån med Aleppo Pine den här gången, säger Haugstad. 

Siktar på Derbystoet
Aleppo Pine och Flash Am matchas inte mot kvalen till Drottning Silvias Pokal. Stallet tycket att det ligger för tätt in på starten i Påskägget.
- Vi står över Drottningens. Tyvärr är de här två hästarna inte anmälda till Stochampionatet, men sedan är de med i alla lopp. Så det blir hösten vi siktar på, med Derbystoet och sedan Breeders, säger förstemannen i Roger Walmanns stall. 
Vilken konkurrent blir tuffast emot i V75-3 på skärtorsdagen tror du?
- Det är svårt att bedöma. Båda våra har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp i alla fall. Om jag ska säga något om motståndet….jag vet inte riktigt vad Daniel Redéns 2 Vivacious Allie kan men hans hästar ser ju grymma ut, så det brukar ju vara han som är värst emot! säger Kenneth Haugstad med ett skratt.
Hur går Aleppo Pine och Flash Am utrustade?
- Det blir skor runt om på båda så här första gången. Sedan blir det ett helstängt huvudlag på Flash Am och ett öppet på Aleppo Pine.