V64 Torsdag 16 Augusti BERGSÅKER

 

 

 

 

V64 och DD: Bästa spiken finns redan i första loppet

Publicerad 16 aug 2018 kl 08.30

Spelvärd: Fredrik Edholm

Torsdag 16 augusti

V64 och Dagens dubbel, Bergsåker

Beräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD) 

 

 

V64-tips från Vi Tippa

Tips till kvällens V64-tävlingar.

V64 Bergsåker 16 aug.pdf

Bengt Larwik(legendarisk Jägersoreferent) Travmasen och Ulf Bengtsson(EM-mästare i Bordtennis) vid trevliga former på Hästgalan 2016

 

 Gratisprogram_V75_180705_Halmstad.pdf 

 

 

 

Swedin: ”Två fina platschanser”
Hans Swedin känns optimistisk när vi pratar med honom om stallets V64 hästar.
- 1 Uposatha (V64-3) har varit fin på slutet och gjort det bra. Senast blev hon tillbakadragen då hästen framför tröttnade, men när hon fick fritt så avslutade hon bra. Hästen är riktigt snabb från start och tar förmodligen ledningen om kusken vill. Hon har väldigt bra form för dagen och jag tror att om hästen kommer till ledningen så körs hon där. Platschans.
- 6 Epsilon Boko (V64-6) ser fin ut och gjorde det bra senast. Hästen har inte gjort så många starter, men det känns att han blir bättre för varje framträdande han gör. Han är snabb från start, men sist blev han lite för lätt med barfotakörningen så det gick inte att släppa av honom helt. Det blir lätta aluminium denna gång och jag förväntar mig en bra prestation. Bland dom tre.

******
OSCAR BERGLUND.JPG

-1 Orlando Triss (V64-1) är en fin häst med bra form. Senast höll han starkt trots en resa mestadels utvändigt om ledaren. Bra spår då han är ganska kvick iväg, med den formen han visat på slutet så tror jag att om vi kommer till ledningen så körs han nog där. Hästen kommer att tävla med tåskor bak till denna start, men det gör ingen större skilnad. Bra platschans, säger Oscar Berglund.

******
BALFOUR PRIS 32.JPG

Sövik: ”Fin treåring som ska räknas”
Preben Sövik ger oss lite information om stall Berghs V64 hästar.
- 7 Mellby Drake (V64-1) är stark och rejäl och håller fin form för dagen. Hästen har gjort det bra i sommar, men har fått ta igen sig lite den senaste månaden. Han känns dock fin för dagen och har nog inte tappat något utan snarare blivit lite piggare. Vi får se hur kusken lägger upp taktiken, men på tidigare meriter ska han räknas tidigt i detta lopp.
- 4 Sergent D´inverne (V64-5) visade fin styrka senast då han vann utvändigt om ledaren. Han har tidigare visat lite hetsiga tendenser, men det känns som om han börjar lugna ner sig. Spåret ska nog inte innebära något problem och går han bara iväg så kan han hålla ganska bra fart hela vägen. Han ska räknas tidigt.

******
MARTIN P DJUSE HALVFIGUR -3.JPG

Djuse: ”Två outsiderchanser”
Martin P Djuse kommer med två hästar inom V64-spelet och säger:
- 10 Titan Arrow (V64-1) har väl inte varit som bäst på slutet och det visade sig att han inte var helt kurant. Hästen är vidgjord och känns fin utan att ha gått något skarpare jobb inför denna start. Det är fin grundkapacitet i hästen, men vi kommer inte att ge honom något tuffare upplägg utan han får gå med och sedan kör vi till slut. Med rätt ryggar slutar han långt fram.
- 5 Haze (V64-5) har börjat karriären på ett positivt sätt. Hon vann på ett fint sätt näst senast och nu sist så gick hon bra till slut. Hästen är under utveckling och ska bli bättre för varje start. Hon öppnar hyggligt och skulle vi ha lite tur med positionerna så dyker hon upp långt fram.

******
PIHLSTRÖM MARKUS_2340.JPG
Stall Markus Pihlström ger oss via sin hemsida information om kvällens V64 häst.
- 5 Calle Laday (V64-1) tränar starkt, men tävlar inte lika bra. Bör ha gått framåt med loppet, men vi ligger lite lågt tills han presterar i lopp. Skor o helstängt huvudlag.
******

JÄRVSÖFAKS JAN-OLOF PERSSON 5.JPG

Eriksson: ”Borde bli svårslagen” 
Emil Eriksson jobbar till vardags hos Jan-Olof Persson och dom har tre hästar till start inom V64 och säger följande om dessa.
- 3 Faks Odin (V64-2) har kommit upp i åren och har väl lite svårt för att sticka nosen först numera. Hästen känns annars helt okey här hemma och vi fick dessutom ett fint spår. Med ett fint lopp i ryggar så kan han plocka med sig en hygglig placering. 
- 4 B.W.Sture (V64-4) är väl normalt sett huvudet högre än sina konkurenter i detta lopp. Hästen fick ett fint spår då han öppnar bra. Han är både stark och speedig så blir inte loppet allt för konstigt kört så borde han räknas med en bra segerchans.
- 7 Tand Tuff (V64-4) kämpar på, men har väl inte den där rätta formen för tillfället. Annars en bra häst i grunden och spåret borde han klara. Det finns väl några som är för bra, men en plats bland dom fyra-fem främsta kan han ta om det stämmer under vägen.

******
JIMMY JONSSON

- 2 Granetta (V64-4) håller toppform för dagen och gjorde det riktigt bra senast. Det strulade till sig strax efter start och därav galoppen. Upphämtningen var av bästa märke och hon känns fortsatt fin efteråt. Hon borde klara spåret då det bara är tre på volten. Det är ett par hästar på tillägget som är bra, men alla lopp ska köras och med rätt resa så biter hennes speed bra till slut. Platschans, säger Jimmy Jonsson.

******
LARS WIKSTRÖM

Wikström: ”Fina hästar med platschans”
Lars Wikström har information att ge oss kring stallets två V64 hästar.
- 9 Above All Ås (V64-1) känns fin för dagen och jag tycker formen är god. Hästen har gjort det bra på slutet, men senast fick han vandra utvändigt om ledaren i tufft tempo och det fungerar inte. Han är annars så pass bra för tillfället att han kan gå med i spåren under slutrundan och ha en liten polett till slut. Med lite tur så kniper han en plats bland dom tre.
- 5 Ellis Pride (V64-6) är en riktigt kapabel herre som dragits med diverse problem i karriären. Nu är hästen kastrerad sedan den senaste starten och vi får se vad det gör för skillnad framöver. Han går inga snabbare jobb mellan starterna, men skulle han prestera som senast och kanske lite bättre än så ska han nog räknas tidigt.

******
4_SVANTE_BATH_PRISER_MG.JPG

Så här säger Svante Båth om sin enda häst inom V64-spelet.
- 11 Arras Cando (V64-5) gör det bra varje gång och jag tycker att han utvecklas för varje start. Den här gången får han prova på att gå bakifrån för första gången och det kan vara en nackdel för hans del. Han ska dock lära sig den biten också och skulle han fixa det så kan han mycket väl dyka upp där framme. Inga ändringar, barfota fram.