V64  Fredag 27 januari Romme

 

FREDAG

 

V65® från Kalmar och Christoffer Eriksson har hittat en mycket lämplig omgivning åt talangfulla Beauty Smart Face (lopp 2). Inga vinnare är bergsäkra, men just i det här fallet känns det faktiskt nästan bara som att hon tävlar mot sig själv.  Vidare har hemmatränaren Thomas Madsen ett nyförvärv som vi streckar direkt. Zola Love (lopp 6) kan öppna och nu försvinner ettan högst upp i startraden. Övertygande nog? 

 

V64 från Romme och ny ”showdown” mellan Soldhöjdens Drake och Tekno Jerven (lopp 4). 2–3 står det i inbördes möten, men det mesta hänger nog på om den sistnämnda håller sig i skinnet eller inte… 

 

Tur och otur brukar jämna ut sig, säger de som vet. I sådana fall borde det vara dags för No Mare Z.A.R. (lopp 9). I de två senaste starterna har det varit trafikstockning under vägen, men sexåringen är bra igång (1.12,3 sista 700 med fin fart över mål senast) och känns som den roliga lösningen i en öppen spårtrappa.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Sundvall delar med sig av sina tankar inför kvällens V64 som avgörs på hemmabanan.

- Minusgrader och uppehållsväder väntas i Borlänge under fredagen.

I V64-1 ser det ut att kunna bli en spännande duell mellan två riktigt bra kallblod, 7 Soldhöjdens Drake, som senast vann på V75 och 8 Tekno Jerven, som blev sexa i samma lopp efter stor galopp. Här får den senare tillbaka ordinarie kusk och därför får den mitt förstastreck.

Stänkaren hittar jag i sista avdelningen där jag är inne på att den flygande finländaren Jorma ser till att 14 Wait What är först över mållinjen.

 

 

 

V64® från Vi Tippa

Tips till V64®.

V64 Romme 27 jan

 

 

Fredag 27/1: Tips till V64® på Romme

Dagens Spels tips till fredagens V64® på Romme

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN
6 KATE RIVER (V64-6) 
blir vårt spikval i en smålurig V64-omgång. Hon är jämn och säker och har ett vettigt läge bakom bilen. Inte helt omöjligt att hon tidigt sitter i ledningen. Därifrån ska hon i så fall besegras.


SKRÄLLEN
5 HÖGNÄS BALOO (V64-4)
 var "bara" fyra senast, men han var så gott som på linje med de tre framförvarande. Ett bra formbesked och i ljusa stunder är han inte så tokig för klassen. Om allt klaffar kan han slå till den här gången.

V64-1

8 Tekno Jerven galopperade kort efter start i lördags, men visade fortsatt form i upphämtningen. Finfin vid V75-seger just på Romme 17/12. Bra chans felfri.
7 Soldhöjdens Drake kommer från V75-seger på Östersund. Avgjorde i fin stil över upploppet och ska självklart räknas tidigt igen.
6 Bäcklös Uriel inledde året på bästa sätt senast med seger. Borde komma allt mer med loppen i kroppen.
5 Björlifanner avslutade duktigt som trea i loppet som Tekno Jerven vann 17/12. En platsluring nu.

A: 8
B: 7-6-5-2-4-3
C: 1

V64-2

7 Don't Get Closer får tipset i ett öppet lopp för låg klass. Han har fått göra jobbet utvändigt vid andraplatserna - står perfekt inne på pengarna.
1 Excellent Cash satt fast med sparade krafter i rygg på ledaren näst senast. Loppets enda treåring, men läget är tilltalande.
9 Zätamustangen gör första starten i ny regi. Helt ok efter startgalopp 27/10 och ska bevakas i värmning nu.
10 Even Younger har inte fått till det ännu, men varit hårt betrodd varje gång - outsider efter vila.

A: 7-1-9-10
B: 5-3-2-11-12-6-4-8

V64-3

9 The Real Ragnar såg mest trög ut senast på Östersund, men känslan var att han inte riktigt trivdes med underlaget. Första gången över 2640 m känns intressant.
5 Queen of Gunners återkommer efter långt uppehåll. Hon visade fina takter då hon vann på Solvalla i april i fjol - måste räknas direkt.
10 Coin Master bör ha dragit nytta av genomköraren senast. Visade då att lång distans inte är några bekymmer.
4 Lovely Wine har gjort två starter i ny regi. Närmar sig allt mer första segern.

A: 9-5-10
B: 4-2-1-6-3
C: 8-7

V64-4

4 Lill Hans var bra som tvåa bakom stallkamraten Guli Fantom senast. Nu slipper han denne och står fint inne på pengarna - tips.
6 Målbo Urbin varnade vi för senast och det var inte långt ifrån att han hann fram till seger. Bra form och Mats Djuse upp igen.
7 Reine W. såg slagen ut i snöyran på Bergsåker senast, men kontrade till seger och visade prov på fin löpskalle. Lite sämre spår den här gången.
5 Högnäs Baloo var så gott som på linje med Reine W. senast. Ska inte glömmas bort.

A: 4-6-7
B: 5-1-3-2-8-9

V64-5

13 Dream Creation tävlade en hel del i hårda gäng under fjolåret. Nu återkommer han efter vila, men placeras ändå överst i vår ranking - motståndet känns överkomligt.
14 Jaques Noir gjorde ett par V75-starter med galopp som resultat i december. Han har bra hårdhet för den här typen av lopp om han sköter sig.
5 Nice Knight håller stabil form. Det är ingen typ som vinner ofta, men en plats bland de tre finns inom räckhåll.
3 Front Pace ska bli intressant med Magnus Djuse den här gången.

A: 13-14
B: 5-3-4-11-10-8-1
C: 6-12-9-2-7


V64-6

6 Kate River satt långt ner i kön senast, men avslutningen till andraplatsen var bra. Hon står inför en vettig uppgift nu - tipsetta.
3 Diamant Vendil hade varit struken inför senast och höll farten bra efter en löpning utvändigt om ledaren. Han står sig bra i det här gänget.
7 Beau LeVallo tävlar lite ojämnt. Satt fast med sparade krafter som tvåa 19/12. Kan slå till nu med rätt löpning.
5 Nuage d'Inverne har varit positiv i de två senaste starterna. Nu förstärker Magnus A Djuse.

A: 6
B: 3-7-5-13-9-14-11-1
C: 4-2-12-10-15-8

 

Speltips från Travcash:

 

 

 

 

 

V64-Tips:

 

 

 

Travmasen, och tränaren till Elitloppsvinnaren 2022 Etonnant på stallbacksrestaurangen.

Körsven: Anthony Barrier
Tränare Richard Westerink
Ägare: Richard Westerink