V86 ONSDAG 20 Januari Solvalla/Åby

 

Andelsspel i kväll?

Mitt Tillsammansspel på V86 heter Terry Butcher och säljs i 15 andelar för 255kr/st.

Här hittar ni till mitt lag: 

Facebooksystemet: 15 andelar

 

 

V86 SOLVALLA, ÅBY, ONSDAG 20 JANUARI

Bästa spiken ska ha en toppchans - häng på oss ikväll!

Kombinationen Solvalla och Åby brukar ofta betyda roliga lopp och hög utdelning. Vi bygger systemet med vår bästa spik som ska ha toppchans och vår lillspik som ska ha högre vinstchans än vad hästen är spelad till. Häng på oss ikväll! Analys & preliminära spelförslag är klara. Vi sammanfattar också den viktigaste sena taktiska infon, balans- & utrustningsinfo som är särskilt viktig och de bästa samt sämsta värmningarna i sista-minuten-informationen. 

Startlista V86-7: Cosmic Photo ska ha en bra chans från ledningen men kommer från två raka galopper och är svårbedömd...
A: 6, 9, 5
B: 11, 10, 7, 1
BC: 4, 12, 3, 2

LOPPSTATISTIK OM SKRÄLLRISK: MEDEL
ÄR LOPPET JÄMNT: JA
RISK FÖR ÖVERPACE: MEDEL
SKRÄLLFAKTOR: HÖG

Köp klippkort för "Övriga omgångar" och få 20 - 30% rabatt - klicka här

Köp tipsen nu

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Fullt drag på V75 i Bollnäs men först V86 på Solvalla och Åby

Det är omöjligt att säga, men om inte Lucky Truc vräkt sig i galopp i den första kurvan i lördag så hade vi nog fått dela på en miljon eller något ditåt.

Vi som håller till i Vinnarcirkeln hade alltså snöpligt nog sex rätt och en svärm femmor i lördags, men tro för all del inte att jag är belåten med det, långt ifrån belåten…

Det råder nämligen inget tvivel om att Lucky Truc hade vunnit det där loppet utan den ödesdigra galoppen. Hästen värmde lysande och saken var ju i praktiken klar när spetsstriden var avgjord.

Vad sedan Oskar Svanberg skulle där och göra med frambenen på Jori Boko eller om det var nödvändigt av Kevin Oscarsson att köra genom ljudvallen med Lucky Truc för att komma förbi Jori Boko är en annan sak. Det där loppet hade Lucky Truc vunnit även från utvändigt ledaren.

Nu är det som det är. Alla vet att man behöver ha mycket tur för att få till det på V75. Eller åtminstone slippa otur…

Ta till exempel dom tre som nu vardera vann nästan 20 miljoner kronor. Det var sååå små marginaler som även denna gång gjorde skillnad. Ni kommer väl ihåg det tajta målfotot mellan Velegance och Fantasia Sisu på Nyårsafton. Centimeter som kunde gjort att två vinnare fått vardera 45 miljoner kronor.

Eller i lördags då M.T. Oscar galopperade en bit in på upploppet med i mina ögon loppet i in hand. Hade M.T. Oscar stått på benen och vunnit loppet hade en lirare i Finland tagit hela potten, närmare 60 miljoner kronor.

Han fick 19 miljoner i ”tröstpeng” eftersom han på sju hästar hade med även vinnaren Taxi Out…

Jag pratade även med välkända profilen ”Krille Krukan”. Han heter Krister Eriksson och känner Ni igen namnet så är det samma kille som 2012 vann 57 miljoner på V75. I lördags hade Krille nio hästar i loppet som Adrian Kolgjini vann på målfoto med Eclipse Am. Ett dyrt måfoto om jag säger så…

Krilles system gav ändå drygt 400.000 kronor på nio sexor och en svärm femmor (pengar som fyra lirare delar på).

Eller vad säger Ni om den sympatiska stockholmaren som gillar att spela reducerade system som man kan göra bland annat här på ATG.se. I lördags spelade killen för 85.000 rader men reducerade systemet med 98 (!) procent så att kostnaden stannade vid 400 kronor.

Systemet krävde att spiken Pacific Face vann (hans favorithäst!) och dessutom fyra så kallade utgångshästar. När tre avdelningar återstod krävdes att de tre sista loppen vanns av hans spikar – och dom satt som ett smäck. Skrällarna Glimma Blixten och Taxi Out hade han fått tips om av sin morfar…

Den vinnande kupongen var på sju kombinationer och kostade alltså tre kronor och femtio öre. Sju hästar i den första avdelningen och sedan sex spikar. Jag har sett kupongen, det är ju inte riktigt klokt.

Tur och otur, det handlar om små marginaler när vi pratar V75 – världens bästa spel på hästar.

Hade VI nu vunnit en miljon i lördags hade det varit dags att lägga av. Jag har ju sagt att ambitionen med vår Vinnarcirkel är att en gång vinna en miljon tillsammans och sedan sluta. Dessutom såklart hela tiden se till att vi har kul för en liten slant och nuu är det ju faktiskt läge att fortsätta, eller hur…

V75 körs på lördag uppe i Bollnäs. En mysig bana som jag har haft glädjen att besöka många gånger. Banan är känd bland annat för att ha några av landets bästa banarbetare så jag tror inte att vi trots vintern behöver bekymra oss om banan. Loppen ser däremot som vanligt knepiga ut.

Det är en ”normal” V75-omgång med divisionslopp som är kvalificerande för Solvallas V75-finaler den 6 februari, sista chansen att knipa en finalplats med andra ord. Vi reder ut loppen i Bollnäs på torsdag, men först som vanligt V86 på onsdag. Det är Solvalla och Åby som delar på omgången.

Här mina preliminära funderingar om V86 i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor

Avdelning 1: 10 Demon Ima, spik! ( 6 – 7 )
Avdelning 2: 6 – 2 ( 3 – 8 )
Avdelning 3: 4 – 2 ( 5 – 1 )
Avdelning 4: 2 – 6 – 5 ( 9 – 3 )
Avdelning 5: 7 Ivory Di Quattro, spik! ( 8 – 1 )
Avdelning 6: 8 – 9 – 6 – 2 ( 10 – 7 )
Avdelning 7: 9 – 5 ( 10 – 1 )
Avdelning 8: 6 – 9 ( 1 – 11 )

V86 är ursvårt och egentligen borde vi ha stått över förra veckan då norrmännen deltog med lopp från Bjerke. Nu var vi inte nära ändå, men vi provar väl igen då det nu är kända hästar med i matchen.

 

V86 Solvalla/Åby | Berglund: "Skor på favoriten räcker som garderingsargument!"

"Oklart hur mycket det påverkar, men räcker som argument för att gardera och tipsettan får istället" - Experten Daniel Berglund bjuder på gratis tips inför kvällens V86-omgång.

V86 Solvalla/Åby | Berglund: "Skor på favoriten räcker som garderingsargument!"
V86 Solvalla/Åby | Berglund: "Skor på favoriten räcker som garderingsargument!"

Analys Åby V86-3

Ranking: A: 2-4-5. B: 6-8-7. B/C: 1-3. C: -.

Spetsanalysen: 1 Alicia Bore är vass från start, men lär vilja smyga och bra chans för 4 Danielle D.D. att ta hand om ledningen ganska omgående.

Favorit att leda loppet efter 500 meter: 4 Danielle D.D.

Loppanalysen: Ett stolopp över kort distans där danska sexåringen 4 Danielle D.D. gör sin första start på svensk mark och hon gör det som klar favorit. En rätt fin From Above-dotter som visat toppform på slutet och speciellt senast var hon riktigt fin när hon vann enkelt från ledningen med både det norska huvudlaget och rycktussarna sparade.

Är Danielle D.D. lika bra igen har hon bra chans att vinna detta lopp från ledningen, men man måste ha i åtanke att hon har tävlat barfota runt om i Danmark på slutet och det får hon ju inte göra nu. Oklart hur mycket det påverkar henne, men räcker som argument för att gardera.

Tipsettan får 2 Beluga West som jag har småjagat i klart tuffare sällskap än detta och hon har gått bra bakom topphästar som Wild Love, Activated och Tessy d’Ete. Nu återkommer hon efter en månads uppehåll och varken distans eller startmetod känns som några fördelar, men det blir första gången med Johan Untersteiner i sulkyn och ny kusk kan alltid väcka upp lite äldre hästar en del.

Beluga West bör duga bra i detta sällskap om hon kommer iväg vettigt bakom bilen och då kan hon nog vara tuffast till slut.

5 Appaloosa är inte heller någon som känns gynnad av den korta distansen, men hon vann över den i första försöket senast och avslutade som vanligt bra. Hon gynnas av det lilla fältet och blir farlig om det körs lite snabbare i täten.

6 Omega Superstar står stenhårt inne på pengarna, men har visat toppform i vinter och satte tuff press på ledande Nouba Mom senast innan det blev galopp i sista sväng. Hon tål att göra grovjobbet själv vilket alltid är en bra egenskap i stoloppen.

8 In the Air Tonight har bara gjort en start i Sverige och galopperade då tidigt, men såg rätt fartfylld ut sedan och kan kanske överraska trots läget.

7 Mellby Eye Catcher är inte heller så tokig och skulle också kunna överraska om det blir bra fart i täten. Jag tycker att loppet känns lurigt när det är skor på favoriten och väljer att även betala för kuskförstärkta duon 1 Alicia Bore och 3 Vera Spiro från fina startspår.

Helgardering och åtta streck totalt.

-

Efter klockan 15.00 kommer hela V86-krönikan med tips på spikar inför kvällens omgång.

Tidsbegränsat erbjudande! Läs Berglund i två månader framöver - för endast EN (1) KRONA - klicka här

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Zebastian

Spelexperten Zebastian Hagberg lämnar sin idéer inför onsdagens V86.

Mattias Djuse är lugnet i stormen!

Solvalla och Åby bjuder på en aningen brokig omgång. Det är få deltagare i flera av loppen och dessutom stora streckfavoriter.Det finns dock risk att ett par av dem sviker men Electrical Storm och Mattias Djuse är ekipaget jag hänger upp mitt system på.

BÄSTA DRAG 1 
9 Electrical Storm (V86-6)

BÄSTA DRAG 2
5 Appaloosa (V86-3)

PRISVÄRD SKRÄLL
3 Ten Times (V86-4)


V86-1   Fördel favoriten
10 Demon Ima
 gör allting rätt för dagen. Johan Untersteiners travare har nu tre raka efter längre tävlingsuppehåll och ger mersmakande intryck varje gång. Fick verkligen bekänna färg senast och ser ut att duga ett par snäpp uppåt i klasserna. Toppchans trots bakspår! Robert Berghs duo 6 Baron Frontline och 5 Gelatiamo måste ses de värsta konkurrenterna tillsammans med 7 Mystic Mom.

V86-2  •  Två räcker - eller?
Fyraåriga ston över kort distans, och bara sju deltagare där 6 Blaze Kronos är hästen att slå. Kommer med tre lätta spetsviktorior men kan stöta på patrull nu från bricka sex. 2 Destiny Laughed har ett bättre spår och utmanar om ledningen. Örjan Kihlström och första bike (?) är intressanta plusfaktorer. 3 Finland blixtrar till emellanåt. Utmanar om ovanstående två skulle ta ut varandra.

V86-3    Bo bakom draget
Återigen ston ute på 1640 meter och litet fält. Förstahäst är 5 Appaloosa som vann via en vass slutfinish senast och det hade hon förtjänat. Får fint lopp och kan växla de mer betrodda. 4 Danielle D.D. vann med halva upploppet senast och har övertygat. Favorit till segern, men detta är en tuff uppgift och skor är ett frågetecken. 2 Beluga West har inte startat på ett tag men gör sällan ett dåligt lopp.

V86-4 
  Har svårt att tro

2 B.G.Pastor Jonte kommer locka till sig många streck i detta sprinterlopp men jag är inte redo för frälsning den här gången helller. Vann senast men det krävdes att Bergh bände sig ut i sista sväng. Ändå klart bra insats då, och har klockrent spår nu men det finns ett par roliga motbud. 5 Armstrong Louis kommer mer och mer och är inte borta från spets.
3 Ten Times kan vara en stjärnsmäll och 6 Mister Donald åker med på nåder för Goop är alltid Goop.

V86-5    Bergh att slå
7 Ivory Di Quattro
 är bästa hästen i fältet och sprang in drygt 700 000 kr i fjol. Sexåringen har inte startat sedan i augusti och både diffus form och skor talar lite emot. Men motståndet avskräcker inte och hingsten blir svårslagen. För vem ska vinna annars?
Ja - kanske leder 1 Millmighty runt om. Både formstark och lägesgynnad.

V86-6    Stormvarning!
Långlopp med voltstart och jag ger 9 Electrical Storm fullt förtroende. Gick bra i snabb avslutning senast och kunde inte ta så mycket. Visar gång på gång rappa slutrökare när han får lopp i draget och här kan det lösa sig perfekt för Mattias Djuse. Spikförslag! Både 8 Global Undecided och 6 Armagnac kommer med lurig dagsstatus. Värsta motbuden på förhand.

V86-7    Öppet - måla på
Svårt lopp över medeldistans och här krävs en hel del streck. 9 Flirting Diamond är en vass avslutare med fin form. Slutar alltid långt framme. 5 Cosmic Photo kör gärna i spets och har läget för att komma dit. Dock ojämn och inte helt säker på benen.
6 Edler och 10 Nelle Atticus Lane är givna på en välgarderad kupong. 8 Akela Play har jag haft under lupp ett tag. Maxflyt krävs men kan skrälla.

V86-8  •  Örjans frekvens?
Stefan Melander har fyra hästar i detta stolopp och det är 11 Iceland Radio som känns hetast med tanke på vad hon visat på sistone. Tål att göra det själv och går hela vägen. Stallkamraten 3 Digital Pro är inte heller ofarlig. 9 Matilda Cash slog ett par tuffa grabbar senast. Möter bara ston nu och bra chans utan strul från bakspår. 6 Briljant Sensation har radat upp toppinsatser. Lika stark som snabb. 4 Gloria Sisu är en fräck fidus.

V86 Korsdragaren 20 jan (PDF)

 

 

V86® från Vi Tippa

Tips till onsdagens V86.

Onsdag 20 januari:  V86 SolvallaÅby 20 jan  

 

 

 

 

 

Onsdag 20/1: Tips till V86® på Åby/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Åby/Solvalla

Ingen pdf till V86 Åby/Solvalla idag.

Kortkommentarer på varje häst finns
i ATG:s egna startlistor.

Du aktiverar dem via knappen "Anpassa",
välj sedan "Loppkommentarer i formrader",
spara sedan.

SPIKEN

10 DEMON IMA (GS75-1) har gjort det
mesta rätt så här långt i karriären med fem
segrar och tre andrapris på nio försök.
Intrycket vid vinsten i V75 senast var
bländande, han hanterar de flesta upplägg
och blir svårstoppad.

SKRÄLLEN

1 INSHALLAH (V86-8) har inte tävlat på
länge men vi vet att det finns hög
grundkapacitet. Att det nu är debut i ny regi
och att Jorma Kontio får chansen från ett bra
läge gör det helintressant. Given varning!

 

SPETSANALYSER

V86-1: 4 Destroyer N.O., 6 Baron Frontline och 7 Mystic Mom känns som de "aktuella". Vi räknar med att det blir 6 Baron Frontline till ledningen.
V86-2: 6 Blaze Kronos har tre vinster i följd och alla gånger har det blivit offensivt mot ledningen. Favorit på liknande upplägg. 3 Finland kan öppna.

V86-3: 1 Alicia Bore initialt, men vill mest troligt ha rygg. 4 Danielle D.D. eller 6 Omega Superstar till spets? Vi säger fördel 4 Danielle D.D..
V86-4: 3 Ten Times visade rappa takter till ledningen näst senast och har bättre läge än övriga snabba. 5 Armstrong Louis och 6 Mister Donald utmanar.

V86-5: 1 Millmighty har fint läge och provar säkert i spets här om man kommer dit, vår spetsfavorit. Utmanas av duon 4 Svempa Laday och 5 Crazy Man Ås.
V86-6: 6 Armagnac är snabb och kan utnyttja springspåret. Björn Goop brukar också vara säker från de här utgångslägena. 2 Young King är den som utmanar.

V86-7: Lite ovisst, 3 d'Amore5 Cosmic Photo, 6 Edler och 7 Fajm Composite "strider". 5 eller 7 i första hand? Vi säger fördel 7 Fajm Composite.
V86-8: 1 Inshallah kan öppna och spännande regibyte och Kontio i vagnen. 6 Briljant Sensation körs offensivt och kan vara en utmanare.

 

V86-1

10 Demon Ima är en klassig sort som övertygade
stort vid seger i V75 senast. Han hanterar de
flesta upplägg och lär inte bli lätt att stoppa här.
Given för oss att spika.
6 Baron Frontline är en för klassen kapabel häst,
han besitter fin styrka och har segrat i båda
starterna efter vila på slutet.
7 Mystic Mom kan avsluta loppen raskt och
visade fin form vid andraplatsen på aktuella
banan senast.
9 Bring Me Bajern är en grundkapabel sort som
höll bra till andraplatsen näst senast.

A: 10
B: 6-7-9-5-12-4-11-1
C: 3-8-2

 

V86-2

6 Blaze Kronos hade problem i somras men har i
vinter kommit tillbaka i sitt bästa och tre raka
segrar efter tidig ledning har gett mersmak. Han
har skaffat sig respekt och vi tror på ny bra chans
från ledningen.
3 Finland visade fina toppar vid segerloppen
som treåring och fick ett nyttigt lopp i kroppen
senast. Kvick ut och vid favoritfall.
2 Destiny Laughed har varit tuff med rejäla
långspurter vid sina senaste vinster. Allt bättre
och spännande trots tufft motstånd.
5 Keepsake Boko har nu tillbaka Björn Goop i
vagnen igen. Årsdebut och kapabel sort.

A: 6
B: 3-2-5-4-1
C: 7

 

V86-3

2 Beluga West är egentligen en "barfota-häst",
men har ändå presterat bra på slutet med skor
och formen sitter där. Hon är van vid hårt
motstånd och vi ger henne tipsettan.
4 Danielle D.D. jagar fjärde raka segern. Hon
öppnar raskt och de två senaste vinsterna är
tagna från ledningen.
6 Omega Superstar hanterar tuffa upplägg och
hade troligen slutat tvåa utan galopp i sista
sväng senast.
5 Appaloosa står bra inne i det här loppet och
avgjorde med säker marginal i spurten senast.

A: 2-4
B: 6-5-8-1-7
C: 3

 

V86-4

6 Mister Donald lovade massor som treåring
men det blev bara ett lopp i fjol som fyraåring
och skador har satt stopp. Står kvar i låg klass och
Björn Goop tar knappast ut hästen utan att det är
ställt i ordning. Fin uppgift.
2 B.G.Pastor Jonte har sett fin ut länge och nu
på slutet har det också blivit utdelning. Vassa
spurtvinster och gillade både läge och distans.
5 Armstrong Louis var när att hålla undan näst
senast men vek sig senast. Ser fin ut men har
fortsatt att bevisa. Outsider.
3 Ten Times är kvick och kan dra fördel av
utgångsläget.

A: 6-2
B: 5-3-9-11-4
C: 1-8-7-10-12

 

V86-5

1 Millmighty har stort kunnande och kan bli svår
att hämta in tillägg på (notera att de från tillägg
startar 40 meter bakom) om han har en bra dag.
Han var under fjolåret finalist i norska Derbyt.
7 Ivory di Quattro har härlig kapacitet och är att
räkna med direkt efter långa uppehållet.
8 Fabio de Pervenche har skött sig bra i båda
starterna i ny regi och efter vila på slutet, inte
ofarlig här.
4 Svempa Laday var godkänd fyra i V75 näst
senast och avslutade fint som tvåa senast

A: 1-7
B: 8-4-9-6-11-10
C: 2-5-3

 

V86-6

9 Electrical Storm var fullt bra senast i V75 men
två raka innan dess över mer passande distans
och nu ner i klass igen. Har sin vassa speed som
ett bra vapen. Tippas.
8 Global Undecided hade stora förväntningar
på sig men svek senast i V75. Tätare starter kan
vara ett plus men kan också bättre än vad han
visade senast.
2 Young King har fin segerprocent och då han
bjuds sina lopp har han slagit tufft motstånd. Står
intressant till med de tuffaste konkurrenterna 20
m bakom.
7 Madronjo har varit nyttig i tuffa V75-lopp i
vinter. Skall inte underskattas.

A: 9
B: 8-2-7-6-10-3
C: 11-5-4-1

 

V86-7

9 Flirting Diamond var skaplig som fyra i V75
senast, känslan är att han kan ännu lite bättre än
så normalt sett. Han var vass vid spurtsegern för
tre starter sedan.
6 Edler har presterat jämnt och bra på sistone.
Han fick se sig slagen med knapp marginal
senast, gången före blev det seger.
5 Cosmic Photo är inte helt att lita på, men med
bra kapacitet och han vann säkert från spets
1/11.
4 Kadett Brodde har presterat bra i samtliga tre
starter efter vila på slutet och känns ganska tidig.

A: 9
B: 6-5-4-8-10-11-1-7-3-12-2

 

V86-8

9 Matilda Cash hade en fin långspurt som tvåa i
november efter uppehåll men var ännu bättre nu
senast och krigade till sig en vinst i tuff duell efter
ett våldsamt slutvarv. Det är en häst i stark
utveckling för dagen.
11 Iceland Radio tog ett par snygga vinster i
höstas och intrycket senast var åter riktigt vasst.
Läget är svårt men formen finns där.
6 Briljant Sensation har tävlat på en hög nivå
hela tiden på slutet och upploppsspurten senast
var inget undantag. Given i striden igen.
1 Inshallah skall bli kul att se i nya regin.
Varning!

A: 9
B: 11-6-1-8-2-3-4-5-12
C: 10-7

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 Solvalla och Åby 20 januari

 

 

 

Demon Ima målgång (1).jpg

Inför V86®: Untersteiner om talangen: ”Det är en spik trots läget”

Senast infriade Demon Ima favoritskapet på V75®.
Nu är han storfavorit på V86® – trots bakspår.
– Jag tror det är en spik trots läget. Det är en individ som har en otrolig motor, säger tränaren och kusken Johan Untersteiner om den talangfulle femåringen.

Demon Ima debuterade med seger på Kalmartravet 13 september 2019 och gjorde totalt fem starter som treåring, vilket utmynnade i två segrar och två andraplatser. Den enda gången han gjort bort sig var i andra starten hemma i Halmstad då det blev en galopp som sedan resulterade i en sjätteplats.
Som fyraåring blev det en start 15 januari på Åby där han slutade tvåa.
Sedan stod han inte att känna igen och trots besök hos en rad olika veterinärer dröjde det länge innan de hittade orsaken till att han inte fungerade - en spricka i en bakkota.
– Han travade som en påse nötter i låga farter och vi skickade honom till Danmark mitt i värsta covid-19-pandemin, men de hittade felet till slut och det är vi givetvis glada över. Efter det fick han vila ett halvår innan vi började träna upp honom igen.
Comebacken skedde på Åby 2 december och han motsvarade förväntningarna och vann på 1.14,9/2140 meter autostart.
Efter det blev det ytterligare en seger, nere på Jägersro, innan det var dags att göra debut på V75 i Kalmar 2 januari.
Favoritskapet blev gigantiskt på den orutinerade femåringen, men han levde verkligen upp till spelarnas förtroende och ledde runt om tillsammans med Johan på 1.13,9/2140 meter autostart.
– Vi tog ledningen direkt, men han fick tryck i omgångar och fick verkligen göra skäl för havren för att vinna loppet.
Hur bra var insatsen?
– Riktigt bra. Han visade att han har sådan hög kapacitet som härstamningen visar (Maharajah-Ellie America).
Nu är det dags för 10 Demon Ima att vara med i V86-1, där han åter blir megafavorit trots att han drog ett bakspår. Loppet är ett led i matchningen mot V75-finalen på Solvalla 6 februari.
– Jag hade ett annat lopp att välja på nere på Jägersro, men efter en överläggning med ägaren bestämde vi oss för att ta oss an den här utmaningen. Jag visste att han skulle få ett dåligt spår eftersom det rör sig om en spårtrappa. Men att han får anfalla bakifrån den här gången ser jag enbart som positivt för hans utveckling.
Hur ser du på segerchansen?
– Jag har bra feeling och åker ut till loppet för att vinna fjärde raka. Jag tror det är en spik trots läget. Han kommer att gå med fyra skor, öppet huvudlag och vanlig vagn på nytt.
Några moln på himlen?
– Det skulle vara banan i så fall. Det ska tydligen bli flera plusgrader och dessutom komma rikligt med nederbörd. Men jag hoppas han hanterar det underlaget också. Det är inget snack om att det är lite extra till häst, summerar Halmstadtränaren Johan Untersteiner.
Bra hästar brukar lösa det mesta.
Det gör förmodligen Demon Ima också.

 

 

B.G.Pastor Jonte mål 021.jpg

Inför V86®: Jonathan, Jonte och Arne har fått en pangstart på 2021

2020 summerades med en hel del sjuka hästar och totalt tre årssegrar för Jonathan Gustavsson.
2021 har börjat med raka motsatsen – två segrar på tre starter för stallet och kommande vecka kan man både tangera och slå fjolårets segerskörd.
- Jag tycker att det ser riktigt bra ut på papperet för B.G.Pastor Jonte på onsdag, men jag har lärt mig att man måste vara ödmjuk i den här sporten, funderar 23-åringen.

Jonathan Gustavsson var allt annat än nöjd med 2020 när året summerades. Segerprocenten landade på fem och inkörda pengar stannade 361.100 kronor vilket var en missräkning och en ordentlig procentuell tillbakagång kontra tidigare år.
- Det är bara att lägga fjolåret till handlingarna. Vi fick in något i stallet tidigt under sommaren och sedan gick inte hästarna någonting i princip.
- Som tur är har detta året börjat helt otroligt bra, men det blir nog svårt att hålla segerprocenten på 67 året ut, skojar Rommetränaren.

"Tussarna oryckta"
På onsdag ser B.G.Pastor Jonte ut att bli favorit på V86® och förutsättningarna kunde knappast ha blivit bättre.
- Vi har dragit ett perfekt spår bakom bilen och formen verkar vara lika fin som när han blåste runt dem när vi körde barfota runt om för första gången på Färjestad i maj.
- Hemmavid känns han minst lika fin som inför senast och jag tror att han ska ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen, funderar Jonathan.  
 Senast tog Jonte andra raka segern och detta i betydligt tuffare konkurrens än i Eskilstuna näst senast.
- Jag hade respekt för att han klev upp i klass ordentligt senast jämfört med breddloppet gången innan, men det löste han ju utan minsta problem. Robert rattade ett ruggigt snyggt lopp och Jonte gick i mål med tussarna oryckta och en hel del krafter i behåll.
- Bergh körde inte en meter med honom den gången och kanske var motståndet en aning blekt också, men han sprang ändå en 12-tid i snöstormen och ingenting tyder på att han ska vara sämre på onsdag, funderar Gustavsson.

"Rikigt bra uppgift"
Att det var så mycket kräm kvar senast får undertecknad att fundera på om det kan bli ett mer offensivt upplägg på Solvalla när Magnus A Djuse – som körde vid B.G.Pastor Jontes första seger i karriären – får chansen mellan skalmarna.
- Jag ser honom gärna i ledningen denna gång. Jag tror att han har gått där en gång tidigare och då bet han ifrån sig bra efter vila.
- Han är dock inte beroende av någon speciell resa och tål absolut att göra mer jobb än senast om så krävs. Känslan med facit i hand efter Åbyloppet är att han förmodligen hade vunnit där även om ”Robban” inte varit så iskall och suttit kvar i andraspår när de fyllde på i tredjespår på långsidan.
- Det är en skön känsla att ha med sig till på onsdag då jag faktiskt tycker att han har en riktigt bra uppgift på papperet. Värst emot ser väl Mister Donald ut att vara, men den har inte startat på länge och sedan kanske Armstrong Louis kan utmana om han är förbättrad till denna start.
- Mot bakgrund av detta blir han betrodd med all rätt och det ska vara en bra segerchans, konstaterar tränaren.

"Färsk i klass I"
Med två raka segrar och fina startpoäng in på kontot kan man sikta högre framöver, men Jonathan är försiktigt offensiv kring detta.
- Går Jonte bra på onsdag kan det absolut bli tal om V75® framöver, men han är färsk i klass I och det är bra pengar att köra om även på onsdagarna. I Klass I ska han ändå ut och nöta hästar som tjänat upp till halvmiljonen. Vi hinner med V75 vad det lider oavsett och det är ingen mening att stressa, konstaterar tränaren.
Utöver B.G.Pastor Jonte startar även B.G.Arne under veckan och detta på Färjestad under måndagen. Det krävs att båda dessa vinner om stallet ska behålla sin segerprocent på 67 och form för att göra det verkar i alla fall finnas.