V86 ONSDAG 17 April Bjerke/Solvalla

 

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

 

Max 12 andelar x 133:-

Senaste spelet: 

12 andelar

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Publicerad: 2024-04-15  16:23

Senast uppdaterad: 2024-04-15  16:25


Ingen jackpot den här veckan, men travsporten håller riktigt hög klass

Det börjar ju faktiskt redan i kväll på Mantorp där kvällens huvudnummer är Kjell P Dahlströms Minne. Ett lopp som under de senaste femton åren körts för att hedra en av travsportens största profiler.

Kjell P lämnade ingen oberörd och han stod på toppen av sin karriär under åren som jag hade glädje att få jobba som sport- och marknadschef på Jägersro. Vi blev under de åren riktigt goda vänner.

Det var ingen självklarhet att Kjell P skulle bli travtränare. Han utbildade sig till polis och jobbade i det yrket under flera år uppe i Norrland med Boden som bas om jag minns rätt.

Hästarna fanns dock med hela tiden och efter flytt till Tranås blev Mantorp hans hemmabana. Efter succé med flera amatörhästar blev Kjell P professionell tränare och resten är historia.

Han hade förmågan att hela tiden göra om ganska enkla hästar till stjärnor och krönte sin karriär med en av våra absoluta största stjärnor. Kjell P är i högsta grad mannen bakom den underbara Ina Scot.

Ina Scot inledde sin karriär med att vinna 31 raka segrar (!) och det är fortfarande ett rekord som kommer att stå sig länge. Ina Scot vann ”allt” och krönte sin karriär med segern i Prix d'Amerique 1995.

Den gången kördes Ina Scot av Kjell P:s dåvarande hustru Helen Ann Johansson. En mästerlig prestation av både häst och kusk. Genom tiderna tveklöst det största som hänt svensk travsport genom tiderna!

Efter att Ina Scot samma år vunnit en av sina många segrar uppe i Umeå hände något märkligt. Jag var på plats och åt middag på kvällen efter tävlingarna med Kjell P och Helen Ann. Vi hade jättetrevligt.

Båda två hade då professionell licens på Mantorp och jag framförde väl något om att Kjell P borde flytta sin licens till Jägersro. En sådan ”värvning” hade såklart varit en fjäder i hatten för min hemmabana.

På måndag morgon när jag kom till kontoret stod Helen Ann och väntade på mig! Det var Helen Ann som ville flytta sin licens till Jägersro och ville veta vilka förutsättningar hon kunde få, stall med mera …

Självklart fixade jag till det och Helen Ann Johanssons flytt till Jägersro blev väldigt uppmärksammad. Hon var ju en superstar och hade med sig ett antal hästar och ett supervasst gäng tjejer som personal.

Under åren på Jägersro gjorde sedan team Helen Ann ett kanonjobb och det var sorg i Malmö när Helen Ann efter några år bestämde sig för att sluta med travet. Men då hade jag redan slutat som sportchef …

Kjell P Dahlströms Minne körs numera som ett renodlat femåringslopp och i år får Mantorp besök av fantastiska A Fair Day och Oscar Ginman. Tufft motstånd och iskallt startspår gör att det blir spännande.

Kjell P:s Minne med 150 000 kronor till vinnaren körs denna afton som avdelning sex på V64. Mera toppsport på V64 blir det sedan på torsdag då kvalificeringsloppen till de kungliga loppen körs på Åby.

Men först såklart V86 som den här veckan delas mellan Solvalla och den norska huvudstadsbanan Bjerke. Extra bekymmer som vanligt för alla oss som inte hinner följa norsk travsport, men det måste gå!

Här mina preliminära funderingar om veckans V86 i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor:

Avdelning 1: 5 – 9 ( 2 – 11 )

Avdelning 2: 4 Don Fanucci Zet, spik! ( 5 – 6 )

Avdelning 3: 3 – 1 – 9 – 10 ( 2 – 6 )

Avdelning 4: 1 – 6 – 5 ( 12 – 2 )

Avdelning 5: 5 – 1 ( 9 – 10 )

Avdelning 6: 8 Ballerina Girl, spik! ( 6 – 12 )

Avdelning 7: 5 – 7 ( 10 – 1 )

Avdelning 8: 8 – 10 ( 3 – 5 )

 

 

1280-v86-ake-olsson.jpg

Onsdag 17/4: V86® med Olsson

Publicerad: 2024-04-16  10:26

Senast uppdaterad: 2024-04-16  10:09


Solvalla | Bjerke Onsdag 17 april Start: 20:30

SPIKEN

V86-2: 4 Don Fanucci Zet

Var jättefin som trea senast efter nästan ett års tävlingsfrånvaro. Han kördes snällt och fick gå på rejält sista sjuhundra och runda slängar tio sista varvet med spår på det. Han har inte gjort så många starter sedan elitloppssegern 2021, men det vore inte helt otänkbart att han vinner dito lopp nu anno 2024, så visst ska han ha toppchans här med lopp i kroppen.

DRAGET

V86-6: 12 Ochag Vera Boko

Tappade en hel del innan bilen släppte senast i ett Margaretalopp på Solvalla som Gocciadoros Unica S.L.M. vann. Upphämtningen var av bästa märke och ekipaget satt i stort sett sist in på upploppet och efter att ha spurtat snabbast av alla upploppet ner så blev det en fjärdeplats. Örjan får testa igen och då tror vi på felfri avgång och jag förstår att det behövs lite tur på vägen från ett tolfte, men just Örjan har en tendens att ha tur på vägen.

SKRÄLLEN

V86-4: 2 Ready Star

Var tvåa senast bakom en bra Esteban Bar. Det var årsdebuten det och det såg ut som att allt flöt på som det ska, så han lär ju vara bättre med loppet i kroppen. Han satt i spets på ett par steg senast från ett fjärde så jag har svårt att se han inte ta spets igen. Om han får bestämma en bit blir han farlig, eller om han släpper till någon bra och får lucka i tid.

LÅSET

V86-5: 1 N.Y.Moet och 5 Bunny.

1 N.Y.Moet var inte helt att känna igen senast på Åby, men hon har varit lite känslig tidigare när man rest till Sverige så jag antar att allt är som det ska nu då man testar I hemlandet igen. Hon är snabb ut och helt klart ett av de bästa stona i Norge, så visste jag att allt är som det ska hade jag nog spikat, men då hon var lite sämre senast så dubblar jag med i mitt tycke enda motbudet. 5 Bunny som vann det omtalade loppet med Rorgemoen som hare på Klosterskogen och visst fick hon en fin resa och hjälp av nyss nämnde Rorgemoen, men hon såg riktigt fin ut när hon kutade förbi en tapper Frazze via Open Stretch. Även Bunny är kvick ut och den som spetsar vinner troligen.

 

 

 

 

 

 

 

Högkvarteret: v.15 Jägersro/Solvalla

 

 

TRE S v.15 Jägersro/Solvalla:

 

 

v.16 Bjerke/Solvalla:

 

 

 

V16 Bjerke/Solvalla

 

 

8 RÄTT: v15 Jägersro/Solvalla

 

 

 

v.15 Jägersro/Solvalla:

1280-v86-olenklint.jpg

 

 

 

 

TR Media 4.jpg

Onsdag 17/4: Tips till V86® på Bjerke/Solvalla

Publicerad: 2024-04-15  14:00

Senast uppdaterad: 2024-04-15  13:21


TR Medias tips till onsdagens V86® på Bjerke/Solvalla
 

BÄSTA SPIKEN

5 LEXUS B.R. (V86-1) har vunnit fem av sex starter hittills i karriären och är redo för årsdebut. Är nu anmäld med amerikansk vagn och vägen ser ut att ligga öppen för ledningen. Toppchans!

SKRÄLLEN

5 BENTLEY W.B. (V86-8) har fortfarande inte vunnit lopp trots många fina prestationer. Gick bra efter galopp i årsdebuten senast. Anmäld med amerikansk vagn nu och förstärks med Erik Adielsson i sulkyn.

V86-1

Spetsanalys: 5 Lexus B.R. är snabb bakom bilen och tar ledningen, om inte direkt så kör han sig dit efter en bit. 5 Lexus B.R. har vunnit fem av karriärens sex starter. Föll i comebacken i december efter tungt lopp. Återkommer nu efter vila och är säkert förberedd för uppgiften. Är bäst. Spets och slut! 2 Fridi har gått riktigt bra under vintern och ska nu eventuellt tävla barfota runt om. Om favoriten sviker. 9 Princess Philippa vinner ofta. Bakspår nu dock vilket gör det tuffare. Amerikansk vagn igen. Bud. 7 Synjo Conductor är osäker men har viss fart.

A:5 B:2,9,7,8,11,4,12 C:6,1,3,10

V86-2

Spetsanalys: Samtliga är snabba bakom bilen. Laddas 4 Don Fanucci Zet tar han ledningen. Annars sitter 5 Night Brodde i spets. 4 Don Fanucci Zet såg mycket fin ut i årsdebutens senast efter nästan ett års tävlingsfrånvaro. Har säkert gått framåt med loppet. Elithäst. Svårslagen. 5 Night Brodde glänste senast på barfotabalansen i Halmstad. Anmäld så igen. Gör ett försök att ta sig förbi favoriten. Kan gå i ledningen. 6 Click Bait letar efter formen. Är startsnabb. Tredjehäst. 8 Milliondollarrhyme gick bra senast och var före Don Fanucci Zet i mål. Tufft läge nu. Skräll.

A:4 B:5,6,8,2 C:1,3,7

V86-3

Spetsanalys: 1 Fyri är ingen blixt ut. Öppen spetsstrid. Kanske laddas 8 Finnskog Nox för fullt trots läget? 9 Brenne Banker var ute mot yppersta eliten senast och räckte inte där. Klart lättare på pappret här och får tipset trots bakspår. 1 Fyri gick fullt godkänt senast men slarvade lite med travet in mot mål. Bättre med medeldistans den här gången. Svårt att hålla ledningen, ändå tidig. 3 Valle Ask är ofta med där framme och hugger. Amerikansk vagn nu. Kan gå. 8 Finnskog Nox satt fast med krafter kvar senast. Tufft läge, men fart för att vinna.

A:9,1 B:3,8,10,5,4 C:7,6,2

 

V86-4

Spetsanalys: 2 Ready Star är riktigt snabb bakom bilen och favorit till att ta ledningen. Utifrån prövar 3 Elin Avant och 4 Boomtown. 6 Esteban Bar gjorde debut för Björn Goop senast och var mycket rejäl när han avgjorde utvändigt Ready Star. Anmäld med amerikansk vagn nu. Givet tips. 2 Ready Star kunde inte stå emot favoriten i årsdebuten men gjorde ändå ett bra lopp. Är startsnabb. Första motbud. 1 Beyonce Face svarade för en fin comeback i slutet av februari. Pausat kort igen. Får fin resa. Kan vinna. 3 Elin Avant vann lekande lätt i comebacken.  Farlig igen med rätt ryggar.

A:6 B:2,1,3,5,12,10,4 C:11,8,9,7

V86-5

Spetsanalys: 1 N.Y. Moet är riktigt snabb bakom bilen och favorit till ledningen. Utifrån provar 5 Bunny att utmana. 5 Bunny har nu fått två lopp i kroppen efter vintervila och avgjorde enkelt via open stretch senast. Är startsnabb och får en bra resa. Tipsetta. 1 N.Y. Moet räckte inte efter en bra resa på V75 senast. Var bättre i comebacken gången innan. Spetsfavorit. Kan bli svårfångad. 6 First One Diamond har varit ute mot tuffa hästar. Gick bra över upploppet senast. Segerbud. 10 So Superb fick en “omöjlig” resa senast och galopperade som slagen. Skräll.

A:5,1,6 B:10,9,4 C:7,8,2,3

 

V86-6

Spetsanalys: 6 Charma är rykande startsnabb och är favorit till att ta ledningen här. 6 Charma gjorde mini-comeback senast och fick då ge sig från ledningen. Säkert bättre med loppet i kroppen. Är spetsfavorit och därifrån hästen att slå. 8 Ballerina Girl imponerade senast när hon avgjorde den tunga vägen. Toppkapacitet för loppet men svårt utgångsläge. Första motbud. 12 Ochag Vera Boko strulande från start senast och tappade mark. Kom med bra avslutning. Om tempo. 10 Marjons Mio avslutade snyggt i Margareta-lopp senast. Skräll.

A:6 B:8,12,10,1,5,4,11,9 C:7,3,2

V86-7

Spetsanalys: 1 The One är snabb ut, så även 2 Hush. Utifrån provar även 5 Nelson Daytona och får överta efter en bit? 5 Nelson Daytona är en fin 4-åring i stall Frode Hamre som stod för en mersmakande årsdebut senast. Trea i Norskt Travkriterium i fjol. Tipsetta. 1 The One gör årsdebut efter vintervila. Fick ett perfekt utgångsläge och kan öppna bra. Räknas direkt. 7 Alegrito gör bra lopp mest hela tiden. Eventuellt amerikansk vagn och barfota runt om nu. Går hela vägen till mål. Bud. 2 Hush tog ledningen senast och vann bekvämt. Siktar på repris här?

A:5,1 B:7,2,10,8,9,6 C:3,4

V86-8

Spetsanalys: 5 Bentley W.B. och 6 Makian Degato kan öppna bra. Backar Björn Goop bakom 8 Jacques Mearas? Öppet. 8 Jacques Mearas var inte som bäst senast och galopperade ut ur slutkurvan. Återkommer efter kortare paus nu och är bra i grunden. Får tipset trots spåret. 3 Cameron gick jättebra bakom Antognoni på V75 senast. Fick ett perfekt läge. Första motbud. 5 Bentley W.B. har ännu inte vunnit lopp trots många fina prestationer. Gick bra efter galopp senast. Amerikansk vagn och Erik Adielsson nu. 10 Dats Tore galopperade i segerstriden senast. Outsider.

A:8,3,5,10,6 B:11,4,2,1 C:7,12,9

 

 

 

 

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

Trav.se V86-Tips: 

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Utskriftsvänligt gratisprogram:

 

 

 

 

JENS KRISTIAN BRENNE.JPG

Jens Kristian Brenne startar två hästar på V86 på onsdag. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Inför V86®: Jagar snabb revansch

Publicerad: 2024-04-15  12:45

Senast uppdaterad: 2024-04-16  09:52


N.Y.Moet ”floppade” rejält i senaste starten på Åby. På onsdag när ena halvan av V86® avgörs på Bjerke jagar hon revansch. - Hon tävlar sämre i Sverige. Nu är vi på hemmaplan och ska räknas, säger tränaren Jens Kristian Brenne.

Den här onsdagen vänder ena halvan av V86® till Norge och Bjerke. Dit beger sig Jens Kristian Brenne, 39, som till vardags håller till på Momarkens travbana i Mysen belägen mellan Oslo och den svenska gränsen. Brenne hade ett starkt fjolår och inledningen på den här säsongen går inte att klaga på med en segerprocent runt 40.

- Det har gått väldigt bra och jag hoppas naturligtvis att det fortsätter på den vägen, men jag vet att det kommer att bli mycket tuffare framöver. Nu börjar loppen bli mycket tuffare och de bästa hästarna börjar starta upp säsongen. Jag har en del hästar i stallet som jag hoppas ska kunna duga bra, säger Jens Kristian Brenne.

Trivs bättre på hemmaplan

Två hästar tar han med sig till Bjerke och bästa chansen är 1 N.Y.Moet (V86-5) som startade på Åby i sin senaste start och gjorde en ganska blek insats.

- Ja, hon var inte alls bra, hade en dålig dag. Hon har tävlat i Sverige tidigare och varit lika dålig. Här hemma i Norge reser hon utan problem, men då står hon bland andra hästar. Jag tror att anledningen är att hon rest själv och blir ängslig och nervös. Nästa gång vi provar i Sverige så får vi resa med sällskap.

Hur tränar hon efter den starten?

- Hon känns jättefin. N.Y.Moet var väldigt bra i årsdebuten och därför var insatsen senast överraskande dålig.

N.Y.Moet är startsnabb, vill du se henne i ledningen?

- Det är helt upp till kusken, hon går både i ledningen och bakifrån.

Hon kommer att bli mycket streckad, är det rätt?

- Ja, det tycker jag även om man blir lite ”bakrädd” när en häst kommer från en sämre insats, men jag är säker på orsaken och visst ska hon streckas. Nu saknas inte motstånd, jag har stor respekt för Bunny som imponerade på mig senast.

Behöver en del tur

Vissa förhoppningar har även Jens Kristian på 2 Hush (GS75-7) ha som kommer från seger.

- Det var ett ganska billigt lopp, men hästen var bra och vann lätt efter ledning från start till mål. Den här hästen tränas av ägaren ibland och sedan kommer han till mig och det gjorde han efter loppet senast. Han känns fin och har bevisligen fin form.

Han var snabb ut senast, är det spets som gäller igen?

- Jag är tveksam, 1 The One är rask ut och det är en bra häst som säkert körs i den positionen. Jag hoppas att Hush får en vettig position, gärna i rygg på The One.

Hur ser du på hans segerchans?

- Den finns, men då behöver han ha en del tur. Senast var det kort distans och nu är det ett halvvarv längre och det är ingen fördel även om han klarar det, sedan finns det ett par konkurrenter som är bra också.

Till sist, hur står det till med din kallblodsstjärna Brenne Odin?

- Just för tillfället är det inte speciellt bra. Han har tränat på fint i vinter, men i de två starterna han gjort har han inte alls fungerat. Vi får jobba vidare och hoppas hitta orsaken. Gör vi det tror jag att han har flera säsonger i eliten framför sig.