V86 ONSDAG 4 oktober Jägersro/Solvalla

Onsdag

Avslutningen på V86 SuperDays kommer bli häftig med så många miljoner i MultiJackpot®. 41 millar just nu! Sportsligt kan du värma upp med en 19-faldig miljonär. Cokstile (lopp 2 på Jägersro) fick en ”piprensare” bakom Aetos Kronos senast och möter inte mycket till motstånd den här gången. Tio år har han hunnit bli, men det ska inte ligga honom i fatet.

Lozano di Quattro (lopp 7 på Solvalla) möter Kendall Jackson och har jobbigt spår längst ut på startbilsvingen, men är i sitt livs form och reder nog ut situationen ändå.

Efter Miru Bokos (lopp 9 på Solvalla) uppvisning senast är det svårt att gå emot. Men om man fått för sig att gardera ligger Rendez Vous närmast till hands. Femåringen har verkligen utvecklats tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn i de tre senaste starterna.

Fräckaste ”miljonspiken” är annars Night Hawk (lopp 10 på Solvalla) i sista. Bara sex starter så här långt, men femåringen har visat att han besitter lite utöver det vanliga. 

 

 

Andelsspel i kväll? 

 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens preliminära Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

12 andelar

 

 

senaste onsdagspelet:

 

Welcome Bonus

 

 

 

HEDLUNDS:

MULTIJACKPOT PÅ V86 - Ta del av Jens Sjödéns tankar! 

Jag har stått över de fyra extraomgångarna under V86-festivalen för att i stället fullt ut koncentrera på finalen, som i och med rekordjackpotten erbjuder det bästa spelvärdet någonsin! Senast det var en liknande jackpot fick spelarna 116 procent av insatserna i retur, det bör bli något snarlikt idag. Rena investeringen att kliva in på V86 en sådan gång…!

Senast JÄGERSRO var medarrangör vanns alla banans lopp från ledningen. Det är värt att tänka på att det är Sveriges spetsbana nummer ett vi befinner oss på i avdelningarna 1, 3, 5 och 7. När förutsättningarna är 2140a och fullt fält, som i V86-1 och V86-3, är andelen spetsvinnare 54%.

Omgången innehåller tre storfavoriter som spelarna ser ha chans på rätt sida 50/50. Jag köper två av dem och V86 är spelet där man inte ska krångla till det för sig. Att gardera 8 Lozano di Quattro (V86-2) och 9 Isco Am (V86-4) ”bara-för-att” är inget för mig. De har helt enkelt chanser i nivå med den höga spelprocenten.

Den tredje storfavoriten, 3 Live to Tell i sista, är jag betydligt mer tveksam till. Jag tycker inte alls han var bra senast. Inte ens startsnabb, och sen gav han sig då han till slut ändå fått ledningen. Hans överman från då är med igen och motståndet är överlag tuffare nu då det är final. Värdet stiger rejält vid ett tungt favoritfall i den sista avdelningen!

Dagens bästa drag finner jag på Jägersro. 13 Rossi Garline är åtminstone halvklassen bättre än de han möter i V86-7 och nu är han äntligen i form igen. Bara tredjehandare i skrivande stund, hoppas det håller sig så!

 

 


V86-1

Här lär det vara några som gör upp om det i spetsstriden, men jag tror att 2 Moira Boko är tänkbar att hålla upp, framför allt i kamp mot 3 Maxima Schermer och 6 Sobel Excellence. Jag bygger tipset på det och håller Moira Boko som förstahästen, före de övriga nämnda samt 12 Carmita Silvio.

Ledningen varvet kvar: 2 Moira Boko

V86-2

Ett väldigt intressant lopp där Nurmos 4 Kendall Jackson är väldigt bra, den är normalt snabb iväg och borde kunna ta sig till ledningen och då blir det spännande. För vi har 8 Lozano di Quattro som imponerat storligen på sistone och säkert blir stor favorit, trots spåret. Den ska vara det också och är min första häst i loppet men ska man gardera är såklart Kendall Jackson aktuell, jag tror den kan utmana från ledningen.

Ledningen varvet kvar: 4 Kendall Jackson

V86-3

Svårt att reda ut spetsstriden, men jag går på 3 Hank D.K som ledare och den blir därmed min förstahäst. Bakom är 11 Soundtrack intressant, en spännande häst som gör debut för Tomas Malmqvist. 2 Maleiwa är tredjehästen och jag vill även ha med 8 Jollywood, men kan fylla på ytterligare.

Ledningen varvet kvar: 3 Hank D.K.

V86-4

Intressant vem som är snabbast ut. 2 Benchmark var bra senast på Jägersro, det kan bli körning, men jag tror den håller ut de andra. Men det är möjligen också sekundärt, för förstahästen är 9 Isco Am som är obesegrad i fem starter, men som inte startat sedan i november. Sedan brukar inte Timo Nurmos hästar behöva lopp i kroppen, den är nästan ännu bättre när de kommer ut direkt. Jag väljer att spika direkt i comebacken. Vi får se hur Björn Goop läger upp det, kanske väljer han ett offensivt upplägg och därmed sitter tidigt i ledningen.

Ledningen varvet kvar: 2 Benchmark eller 9 Isco Am

V86-5

Ett treåringslopp där jag tror att 3 Let Me In är bästa hästen. Han kommer från två segrar över lång distans och hans sitter nog tidigt i ledningen och borde bli svårslagen. Det blir därmed min andra spik i omgången.

Ledningen varvet kvar: 3 Let Me In

V86-6

Svår att reda ut spetsstriden, men jag tippar 3 Loaded Olle i spets ändå. Rankingmässigt håller jag 7 Northman Maxus som förstahäst. De fick förvisso spår långt ut, men det är en stark häst som trivs med tuffare upplägg och körs nog framåt tidigt. 5 Rendez Vous är närmast bakom, en formstark häst som kommer med tre raka och bakom är både 9 Damon Hill Treb och 10 Miru Boko väldigt intressanta, trots bakspåren. Båda ska med på systemet i ett jämnt lopp.

Ledningen varvet kvar: 3 Loaded Olle

V86-7

En som alltid är snabb ur volten är Carl Johan Jepson som här kör 5 Longgone River, men spår fem är inte alltid så lätt att spetsa från. Initialt tar nog 6 Come Along ledningen, men frågan är hur de lägger upp det, kan bli så att Longgone River får ta över tidigt. Annars finns nog bästa hästarna från tillägg och den av dem som körs fram först kan få överta. Mitt tips är oavsett 11 Bottnas Idol och bakom rankar jag 10 Even Steven och 9 Just Perfect Sisu.

Ledningen varvet kvar: 5 Longgone River

V86-8

5 Lamborghini C. Boko är bra ut, men det är också 3 Live To Tell och Jorma Kontio är alltid offensiv. Det är en bra häst som fick ett tufft lopp senast och jag tror de tar sig till ledningen på något vis. Given förstahäst i loppet men jag vill även ha med 7 Night Hawk och 8 Cherieff Sund samt 11 Sagittarius som jag körde då vi slog just Live To Tell. Ska streckas trots läge, liksom 10 Jascal.

Ledningen varvet kvar: 3 Live To Tell Rikard & Harry Boy

 

 

1280-v86-gustavsson.jpg

 

V86® med Elin Gustavsson

Publicerad: 2023-10-03  13:45

Senast uppdaterad: 2023-10-03  14:17


Solvalla och Jägersro
MULTIJACKPOT 41 MILJONER
V86 SuperDays Start: 20:30

SPIKARNA

V86-4: 9 Isco Am

Obesegrad och överlägsen varje gång. Årsdebut från stall Nurmos då är det alltid väl förberett.

V86-8: 3 Live To Tell

Mer öppen väg mot ledningen denna gång och blir svårslagen därifrån.

DRAGEN

V86-1: 5 Princess Beluga

Visat uppåtform och kanske till och med kan ta sig till ledningen här, segerstrider.

V86-7: 11 Bottnas Idol

Lopp i kroppen och ska vara bättre nu. Glömmer inte hur bra han var i våras.

V86-5: 7 Eminent Kronos

Dunderfast senast. Har högt kunnande felfri, kan utnyttja sin start snabbhet och blåsa till ledningen.

SKRÄLLAR

V86-3: 10 Chopes

Upploppsgalopp senast. Kapabel och nu barfota första gången.

 

 

1280-v86-korsdragaren.jpg

 

Korsdragaren inför V86®

Publicerad: 2023-10-03  16:04

Senast uppdaterad: 2023-10-03  16:13


Spelexperten Kenth Wöllner lämnar sina tidiga idéer inför onsdagens V86® med MultiJackpot.

Fina pengar att fightas om

Solvalla och Jägersro och massa fina slantar som söker nya ägare. Vi är med i matchen och har friska drag som ska jobbas in. En spännande och förhoppningsvis rolig onsdag väntar.

BÄSTA DRAG 1

10 Valnes New Love (V86-4)

BÄSTA DRAG 2

2 Moira Boko (V86-1)

PRISVÄRD SKRÄLL

10 Jascal (V86-8)

V86-1  •  Jerry likes!

I like the horse säger Jerry Riordan och visst är 2 Moira Boko lätt att gilla. Extra mycket efter senast kanske då hon vann på ett fint sätt med bra spänst. Halvbilligt med en del galopperande men hon var fin. Läget passar perfekt och jag tror på henne. 6 Sobel Excellence fångade upp 5 Princess Beluga från spets senast och vann. Svårare att ta sig förbi och Lövgrens har minst lika bra chans. Sparat senast. 3 Maxima Schermer duger men tränare Preben Sövik tvekar lite om formen.

V86-2  •  Läskigt bra men...

8 Lozano Di Quattro är läskigt bra men att vinna från det här utgångsläget är inte så bara. 4 Kendall Jackson i spets är ingen pålle man skojar med. Den är bra. 5 Michigan Bro är också bra och Svedberg har stallform. Lozano är bäst men.... Vinnaren borde återfinnas bland dessa tre hästar.

V86-3  •  Banjobb i ny regi

11 Soundtrack kommer till Malmqvist från Nurmos där han visat gott kunnande. Fått två banjobb i nya regin och skött sig bra. Jag tror vi får se en vass insats direkt och det är bra chans. 8 Jollywood är kapabel och Adrian hyllar träningsjobben. Utgångsläget betyder klar vingelrisk men jag har stor respekt för hästen som kan mycket. 10 Cheops och 3 Hank är bra och 1 Önas Royal kan betydligt bättre än visat.

V86-4  •  Valnes - mitt val

9 Isco Am har fem av fem och ingen bluff. Återkommer nu från bakspår och jag provar fälla. 10 Valnes New Love har tränats av ”självaste” Petri Puro och det finns ork i massor. Gick klart bra efter uppehåll i första Melkko senast och säkert ännu bättre nu. Den tar vi! 2 Benchmark och 5 Gizelliore därefter..

V86-5  •  Eminent etta

7 Eminent Kronos satt fast med sparat i rygg på 3 Let Me In senast. Eminent Kronos är snabb ut och från spets väljer Johan nog att prova i spets denna gång. Det kan mycket väl hålla hela vägen. 7 De Chambeau är en fin treåring som är bra varje gång. Kan visa sig bäst men det är lite vingelrisk. Let Me In har två spetssegrar men jag tror det blir tuffare att spetsa nu. Och sedan tuffare att vinna. 1 Mary River är ett bud med fritt men hon blir väl över.

V86-6  • Nya fina biken

3 Loaded Olle får nu kuta runt i Markus B Svedbergs fina nya bike och det blir nog kul. Runt om blir ett bra upplägg. 5 Rendez Vous övertygar och Nurmos 10 Miru Boko och 11 Midyat Zaz är givetvis inga dussindjur. 9 Damon Hill Treb är också aktuell men jag går på att Olle tycker det är kul i bike från spets.

V86-7  •  Lätt som en plätt

13 Rossi Garline vann mycket lätt senast och hästen har varit bra i flera starter nu. Tuggar ner de flesta under slutvarvet här och givet bud. Hittar Rossi ner i slagläge efter hygglig springspårsstart blir han svår att stå emot. Stallkompisen 5 Longgone River vann också i obesvärad stil och stall Christoffer Eriksson har chans med båda. 10 Even Steven och 11 Bottnas Idol är tidiga från tillägg. Rejäla pållar som rundar många.

V86-8 •  Lurigt avslut

Smålurig avslutning med roligt drag från bakre ledet. Visst kan 3 Live To Tell vara en småtråkig lösning från spets men det känns inte stabilt. 10 Jascal barfota runt om ärmer spännande. Med där framme om Björn Goop lyckas navigera rätt från bricka tio. 8 Cherieff Sund är riktigt läcker för dagen. 1 Star Cash kan ge återbäring om fritt i tid.

Korsdragaren inför V86 (PDF)

 

 

 

 

hansg.jpg (1)

 

Hans G:s krönika

Publicerad: 2023-10-02  15:52

Senast uppdaterad: 2023-10-02  16:00


Solvalla och Jägersro delar på V86 när en multijackpot ska fördelas

På onsdag är det alltså dags. Precis som förra året inleds oktober med att en multijackpot skall fördelas. I år är det alltså Solvalla och Jägersro som får förtroendet att arrangera omgången.

Redan nu ligger det nästan 28 miljoner och skvalpar i onsdagens multijackpot vilket innebär att ATG beräknar att det kommer att ligga minst 41 miljoner kronor enbart i potten för åtta rätt när miljonerna skall fördelas.

Räkna med att den siffran är försiktigt framtagen, ATG ligger alltid lite lågt med sina beräkningar, och dessutom kan multijacken givetvis bli betydligt högre beroende på vad som händer på V86 ikväll och i morgon.

Blir det jackpot på V86 ikväll då Bollnäs och Halmstad delar på loppen och/eller i morgon då Eskilstuna tar hand om V86-omgången tillsammans med den norska banan Bjerke så går alla jackpotpengarna till onsdagen.

Det är alltså ”halv” hemmaplan för mig på onsdag och det var därmed självklart med stor nyfikenhet som jag ägnat måndag förmiddag åt onsdagens V86-tävlingar. Låt mig direkt säga att det här inte blir någon lek.

Onsdagens V86 känns vidöppen. Det var kanske tur att ett ruggigt tvååringslopp på Jägersro med 700.000 kronor till vinnaren (!) hamnade utanför kupongen. Det handlar om ett finallopp i Breeders Course.

Två bra spikar hoppade i alla fall ur programmet, Lozano Di Quattro vinner den andra V86-avdelningen trots otur i spårlottningen och topphästar som Kendall Jackson och Michigan Bro med startspår invändigt.

Min andra spik hittade jag på Jägersro i den tredje avdelningen. Hank D.K. har visserligen inte startat på ett par månader, men borde vinna det här ändå. Hank fick ett bra startspår och har toppkusk ombord - spik!

Hur svårt det här är fick vi ett nytt smärtsamt besked om i lördags på Åby. Jag var hela veckan inne på att Marabou Brodda var lösningen på den vidöppna stodivisionen. Det såg länge dessutom väldigt bra ut.

Thomas Uhrberg körde ett perfekt lopp med sin Marabou som såg läcker ut i ryggen på ledaren ett halvvarv från mål. Både jag och säkert Uhrberg satt och längtade efter upploppet och Åbys open stretch…

Det roliga tog slut 100 meter senare då underbara Marabou var en slagen häst på ett par meter. Det är klart att det var något fel på Marabou Brodda den där lördagen – och jag satt där med dumstruten på.

Nu gav V75 i lördags nästan en halv miljon kronor på sju rätt och många fick därmed vara med och dela på miljonerna. Förutom elva (!) Harry Boy var det ganska många som fixade sju rätt för rimliga pengar.

Flera av systemen med alla rätt var spelade för en eller ett par hundralappar. Det minsta kostade 32 kronor, spelat av en lirare i Sundsvall som plitade ihop sitt system inne på Pressbyrån i Sundsvall lördag lunch…

Sedan vill jag även hylla min vän Peter Horwitz som driver ICA Nära på vackra Gräddö. Jag var och besökte Peter en minst sagt snöig vårdag tidigare i år. Det blev ett kul reportage med Peter och några av hans kunder.

Sedan den dagen har Peter fått ordentlig snurr på försäljningen av V75-andelar. Han skriver alltid två system som kostar 100 respektive 280 kronor per andel och i lördags satt båda två som ett smäck.

122 andelslirare fick dela på 4,2 miljoner kronor vilket betyder en vinst på uppåt 40.000 kronor per andel! Visserligen säljer Peter många andelar på nätet men minst lika många till sina stamkunder i ICA-butiken.

Succé blev det även för Johan Spindel och hans kompanjon Roger Ekholm som satte tre av sina butikssystem och vann totalt 3,8 miljoner kronor. Runt 80 av grabbarnas andelslirare får dela på miljonerna.

Johan med det kul och lite annorlunda efternamnet var själv på plats på Åby i lördags medan Roger hade fullt jobb i sin sportbutik i lilla Tomelilla. Gissa om grabbarna var nöjda när jag ringde och gratulerade i lördags…

Efter en härlig SM-dag på Åby fortsatte festen igår på Solvalla med hela treåringseliten på plats för att kvala in till Trav-Oaks och Kriteriet den 14 oktober. Åtminstone Kriteriet kommer att domineras av Timo Nurmos.

Av de tolv finalisterna imponerade utan tvekan Fame And Glory, Our Pride och Nori Di Quattro mest. Alla tre fån Nurmos stall och alla tre går till Kriteriet som obesegrade. Min vinnare – Our Pride!

Den godbiten får vi vänta på till den 14 oktober som lär bli en tävlingsdag som kommer att bli något alldeles extra. Solvalla har kraftsamlat den här tävlingsdagen som dessutom kommer att bjuda på en jackpot på V75.

Nu dock i första hand onsdagens V86-omgång på Jägersro och Solvalla.

Här mina preliminära funderingar om hur det kommer att gå i from av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor:

Avdelning 1: 2 – 5 – 12 – 3 ( 6 – 1 )

Avdelning 2: 8 Lozano Di Quattro, spik! ( 4 – 5 )

Avdelning 3: 3 Hank D.K. spik! ( 11 – 8 )

Avdelning 4: 9 – 10 ( 5 – 2 )

Avdelning 5: 4 – 3 ( 8 – 7 )

Avdelning 6: 10 – 5 – 9 ( 11 – 3 )

Avdelning 7: 11 – 9 – 10 – 13 ( 5 – 3 )

Avdelning 8: 3 Live To Tell, spik! ( 8 – 7 )

 

 

 

 

Rekat och Klart v.40 Jägersro/Solvalla

 

 

V40 Jägersro/Solvalla

 

 

8 RÄTT: v40 Jägersro/Solvalla

 

 

v.40 Jägersro/Solvalla:

1280-v86-olenklint.jpg

 

 

 

 

 

Onsdag 4/10: Tips till V86® på Solvalla/Jägersro

Publicerad: 2023-10-02  16:01

Senast uppdaterad: 2023-10-02  16:11


Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Solvalla/Jägersro.

BÄSTA SPIKEN

8 LOZANO DI QUATTRO (V86-2) har sett suverän ut på sistone och har nog kapacitet för de högsta klasserna. Trots ett spår längst ut bakom vingen ser det här ut som en bra uppgift och det är toppchans till en ny seger i raden.

SKRÄLLEN

11 MIDYAT ZAZ (V86-6) har inte alltid lätt att hålla reda på benen, men har en kapacitet som räcker väldigt långt. Hästen är inte sämre än någon annan i fältet och i ett vidöppet lopp ska man inte glömma bort valacken.

V86-1

Spetsanalys: 2 Moira Boko och 3 Maxima Schermer lär köra om ledningen, liten fördel den utvändiga ändå. 5 Princess Beluga och 6 Sobel Exellence utifrån.

3 Maxima Schermer orkade inte senast, men har stått för bra och stabila insatser före det. Är snabb iväg och kan bli svårpasserad i spets. Förstavalet. 2 Moira Boko kommer från en klart övertygande seger och är garanterad ett fint lopp från perfekt läge. Givet motbud. 6 Sobel Exellence ståtar med två raka segrar från ledningen. Kan bli svårt nå dit nu, men är given i segerstriden oavsett. 12 Carmita Silvio har vid sina segrar visat hög kapacitet och ska nog inte räknas bort trots läget.

A: 3-2-6 B: 12-5-1-11 C: 8-10-9-7-4

V86-2

Spetsanalys: 1 Raja Knight är snabb ut men vill nog ha rygg. 4 Kendall Jackson favorit på spets i kamp mot 5 Michigan Bro i första hand.

8 Lozano di Quattro har sett mäktig ut i tre raka segrar och är ett ämne för de högsta klasserna. Trots läget längst ut här, måste det vara toppchans. 4 Kendall Jackson är också en häst med mycket hög kapacitet. Kan komma till front här och blir i så fall given första utmanare. 5 Michigan Bro kommer från seger på fint vis och har mött tufft motstånd under säsongen. Långt fram om favoritfall. 1 Raja Knight hävdar sig väl i den här klassen och har ett prima läge, upplagt för en fin resa.

A: 8 B: 4-5-1-3 C: 7-9-2-6

V86-3

Spetsanalys: 1 Önas Royal lär nog inte köras i front. 3 Hank D.K. tar normalt ledningen och körs där, utmanas främst av 4 Made for Metalimo.

11 Soundtrack är en mycket kapabel variant, som senast var ute i kval till derbyt. Gör intressant regidebut nu och måste ha bra chans trots läget. 3 Hank D.K. har varit väldigt fin i år, men varit ifrån inför den här starten. Normalt ett givet motbud från sannolik tätposition. 2 Maleiwa har matchats i tuffa omgivningar och är mycket bättre än raden ger sken av. Långt fram från bra läge. 8 Jollywood är välstammad och vann på rejält vis näst senast. Kan blanda sig i striden om det klaffar.

A: 11-3-2 B: 8-10-4-7-6 C: 1-9-12-5

V86-4

Spetsanalys:  2 Benchmark har fått ett perfekt läge och lär testas i spets. 6 Makian Degato första utmanare.

Möjligt att 9 Isco Am styr på tidigt. 9 Isco Am är obesegrad i fem starter och ett ämne för att vandra uppåt i klasserna. Gör comeback nu, men Nurmos hästar är alltid väl förberedda. Toppchans. 10 Valnes New Love har tävlat väldigt bra under året och borde räcka långt även denna gång. Första motbudet till favoriten. 2 Benchmark var klart positiv som tvåa senast och lär vinna inom kort. Läge för spets nu, kan leda loppet länge. 5 Gizelliore har inte haft flytet på sistone, men har kapacitet som gör henne till ett tidigt bud.

A: 9 B: 10-2-5-8-15-7 C: 11-1-12-13-14-3-4

V86-5

Spetsanalys: 3 Let Me In är snabb iväg och sannolik ledare i loppet. Utmanas i så fall av 4 Make Or Break Zaz och kvicka 7 Eminent Kronos utifrån.

3 Let Me In kommer med två raka övertygande segrar i bagaget och verkar klart lovande. Troligen i spets även här och blir då hästen att slå.

6 De Chambeau har också börjat karriären plusbetonat och kan nog göra lite jobb själv. Räknas mycket tidigt bakom tipsettan. 4 Make Or Break Zaz svek senast, men sett till tidigare insatser är det en häst som står sig mycket bra i konkurrensen. 7 Eminent Kronos håller hög kapacitet även om segrarna uteblivit på sistone. Snabb iväg, en outsider här.

A: 3 B: 6-4-7-8-2 C: 9-1-10-5

V86-6

Spetsanalys: Spetsstriden borde handla om de tre innersta, men 3 Loaded Olle är nog mest angelägen och gäller som spetsfavorit.

10 Miru Boko har sett jättefin ut i årets två starter och radar upp segrarna. Ett ämne för högre klasser som blir vårt tips i ett riktigt öppet lopp. 5 Rendez Vous var strålande när han vann i V75 senast och kommer med absolut toppform och är under fortsatt utveckling. Givet streck. 9 Damon Hill Treb höll väldigt tappert från spets senast. Nu är det ett annat läge, men på visad form är hästen tidig. 3 Loaded Olle är också i toppform och trolig att anföra fältet. Behöver ett tidigt streck.

A: 10-5-9-3 B: 11-7-8-2 C: 1-4-6

V86-7

Spetsanalys: 6 Come Along kan nog spetsa initialt, men tveksamt om man vill köra där. 5 Longgone River lär var intresserad att överta och är spetsfavorit.

10 Even Steven visade form senast och har en bra uppgift över en passande distans här. En tuffing som tål att göra jobb själv. Vårt förstaval. 11 Bottnas Idol tävlade väldigt bra i våras och har nu fått ett lopp i kroppen igen. Det gör hästen högst segeraktuell denna gång. 5 Longgone River såg läcker ut från ledningen senast och lär göra ett försök på en repris. Kan leda loppet väldigt länge. 9 Just Perfect Sisu var senast tvåa i norska Derbyt och lär nog kunna göra sig gällande även nu.

A: 10-11-5-9 B: 13-8-12-6-2 C: 1-3-7-4

V86-8

Spetsanalys: 3 Live To Tell lär nog köras offensivt och är favorit på spets av egen kraft, eller att få överta av 5 Lamborghini C.Boko som öppnar blixtsnabbt.

3 Live To Tell fick se sig slagen sista biten senast, men höll starkt. Är trolig att få ledningen igen och är nog hästen att slå därifrån. 7 Night Hawk är också en sort som ser ut att kunna vandra en bit i klasserna. Tuff häst som tål göra jobb själv. Given i striden. 8 Cherieff Sund verkar hålla riktig toppform och även om läget är trist, måste hästen streckas tidigt även här. 10 Jascal är nog inte direkt gynnad av bakspåret, men håller så pass hög kvalitet att det kan räcka ändå.

A: 3-7 B: 8-10-1-2-11-4-5 C: 12-9-6

 

 

V86® från Vi Tippa

Publicerad: 2023-10-03  16:13

Senast uppdaterad: 2023-10-03  16:15


Tips till V86®.

V86 Solvalla och Jägersro 4 oktober (PDF)

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

Trav.se V86-Tips: 

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 Solvalla och Åby 27 september med tips

 

 

 

Persson: ”Känns otroligt fin” 11 Sagittarius (V86-8/DD-2) gjorde en mycket stark insats när han senast tog ner storfavoriten 3 Live To Tell. - Jag trodde väl kanske inte att han kunde ta ner Nurmos häst från dödens, så lite överraskad var jag. Men det var riktigt roligt! Han känns otroligt fin hemma i träningen men spåret är väl lite tråkigt i dag. Men vi har en otroligt bra kusk (Magnus A Djuse) så det kan nog lösa sig ändå. Jag är ingen spelare själv så jag vet inte hur man ska tänka där men min häst känns i alla fall väldigt fin och taggad för dagen. Vi funderar på att har rycktussar i ryckhuvan för första gången, men det är inte riktigt bestämt än, säger Emelie Persson när vi ringer.


Gocciadoro: ”Måste tro på min häst” - 9 Damon Hill Treb (V86-6) gjorde en toppinsats senast och jag tror att han kommer kunna vara lika bra den här gången. Jag har inte alls något emot spår nio för hans del och måste tro på min häst med tanke på hur bra han var i senaste loppet. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.


Eriksson: ”Lurigt på förhand” - 4 Joanne Leejs (V86-8/DD-2) blev det helt fel för senast, så det är inte mycket att prata om. Hon följer bilen från start och kommer nästan garanterat sitta i ledningen in mot första sväng. Jag har dålig koll på motståndet, så taktiken måste jag klura lite mer på inför starten. Uppladdningen med senaste loppet är så klart inte optimal, men allt verkar i alla fall vara bra med henne. Öppet huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om. Hon har vunnit sina lopp från ledningen och det är nog en spetshäst, men om det passar att köra i täten i den här omgivningen är inte självklart bara för det. Hon har dessutom en tendens att bli lite vass och kort distans är nog därför också hennes bästa, så det är verkligen lite lurigt på förhand, säger Jörgen S Eriksson till stalljse.com.


Alsén: ”Riktigt bra form” - 1 Atom (V86-4) gör comeback efter att fått träna på rejält hela sommaren. Spår ett över 2 640auto passar normalt sett bra. Han kan behöva få lopp i kroppen, men får han rätt lopp kan han var bland de tre, skriver Olle Alsén på sin hemsida.  - 5 Lamborghini C.Boko (V86-8/DD-2) var bra senast som trea i Solvallasserien högst 150 tusen. Final i kväll vilket är tufft, men vi har fått ett fint femtespår och Lamborghini är i riktigt bra form. Får vi rätt lopp kan vi överraska och sluta långt fram.


Untersteiner: ”Ska räknas med chans” - 6 Sobel Exellence (V86-1) har varit fin och utvecklats på sistone och gjort allt bättre lopp. Hon har vunnit de två senaste loppen från ledningen och bör duga bra även den här gången.Vanlig vagn, norskt huvudlag och barfota, låter Johan Untersteiner meddela på sin hemsida i samarbete med Expressen. - 12 Carmita Silvo (V86-1) har varit ojämn och var inte som bäst senast och var försvagad på grund av halsproblem. Hon känns bra i jobben och jag tror på en bättre insats än senast. Om vi haft ett bättre spår hade hon fått högre betyg.Vanlig vagn, halvstängt huvudlag och skor. - 10 Cheops (V86-3) fastande riktigt ordentligt i en knäkappa 100 kvar senast. Han hade inte vunnit loppet men tagit en plats. Cheops känns väldigt fin men har bara gått okej i loppen och nu provar vi att köra barfota. Det blir en rejäl lättning eftersom han gått med järnskor tidigare.Vanlig vagn, öppet huvudlag och barfota. - 7 Eminent Kronos (V86-5) kändes fin senast och blev fast med sparat. Jag var inne på ett försiktigt upplägg eftersom han fått tuffa lopp på slutet och jag vill tävla med honom i många år. Han är startsnabb men taktiken får jag fundera på, men jag kör gärna honom i ryggar.Vanlig vagn, helstängt huvudlag och skor. - 8 Stens Rebell (V86-5) gick bra i skymundan i ett tufft gäng senast och avslutade snabbt. Jag tror på en bra prestation och han ska kunna vara med i främre träffen. Båda mina hästar ska räknas med chans.Vanlig vagn, halvstängt huvudlag och barfota bak.


Wäjersten: ”Har hög kapacitet” - 5 Gizelliore (V86-4)gick felfritt senast och gjorde ett bra lopp då. Inte helt att lita på men har hög kapacitet. Inga ändringar, skriver Daniel Wäjersten på X.


Melkko: ”Ännu bättre med lopp i kroppen” - 10Valnes New Love (V86-4) gjorde en väldigt fin debut från oss. Förlorade knappt på målfotot efter en långspurt bakifrån. Vi utgår ifrån att han är ännu bättre med ett lopp i kroppen. Inga ändringar är aktuella, skriver Katja Melkko på melkkosoronen.com.

 

Rendez Vous pris 729.jpg

Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Inför V86® (mulitjackpot): Rendez Vous och Peter möts i vinnarcirkeln igen?

Publicerad: 2023-10-02  11:36

Senast uppdaterad: 2023-10-02  15:10


Med blott tre starthästar i stallet betyder Rendez Vous väldigt mycket för Peter Johansson. Efter den efterlängtade STL-segern senast hoppas Vaggerydsamatören att hans favorithäst ska förlänga segerraden ytterligare.

V86® Super Days når sin kulmen under onsdagen. Efter fem raka vardagskvällar med spelformen har vi nu nått fram till Super Days grande finale som delas mellan Jägersro och Solvalla och med en häftig multijackpot att drömma om. Till sportens nationalarena beger sig Peter Johansson. Med sig har han 5 Rendez Vous (V86-6), en femårig valack som stormat fram på landets travovaler den senaste tiden. Vaggerydshästen ståtar för närvarande med tre raka segrar i resultatraden och insatsen senast på Färjestad var mäkta imponerande; Rendez Vous låg länge sist i fältet i ett Klass 1-försök men avgjorde efter en stark avslutning i vida spår.

– Ja, det var en riktig höjdare, säger Peter som fortsätter:

– Allt verkar bra med honom, han gjorde ju ett bra lopp senast och formen verkar fin, hästen känns pigg och glad och verkar ha tagit det loppet på rätt sätt.

Det har verkligen varit en fin utveckling på hästen den senaste tiden?

– Det har det varit, men jag har väl vetat hela tiden att det varit en väldigt bra häst så jag är väl egentligen inte förvånad, men sedan att de har gått så här bra, det kanske man inte hade tänkt.

Varit med från första dagen Peter är inte bara tränare till stjärnskottet Rendez Vous. Han är tillika både ägare och uppfödare till hästen som såg dagens ljus i Frankrike och är efter en hingst som kanske inte tillhör de vanligast anlitade i Sverige.

– Jo, jag har varit med från början, alla första dagen. Han föddes 24 januari 2018 när vi var i Paris. Jag hade först en tanke att betäcka med Up And Quick, men då såg jag den här hingsten, Atlas de Joudes och tyckte att han var så fruktansvärt snygg så vi bestämde att boka honom. Det är ju den första hästen efter Ready Cash och rent stammässigt är den ungefär som Bold Eagle. Och det gick ju bra den här gången i alla fall…, förklarar han.

Vad har hästen för goda egenskaper?

– Jag tycker att han har extremt bra exteriör, manke och bra djup, en teknik som funkar. Han är inte så stor, hästen, men det är tryck i honom när det bär iväg. Hans hjärta och lungor, de är jättebra.

En häst som innebär lycka I och med segern senast är Rendez Vous klar för STL-finalerna som körs under Solvallas stjärnspäckade Kriterielördag den 14 oktober. Men först väntar alltså en start på just samma bana nu på onsdag. Då är det en final i Solvallaserien som hägrar.

– Det är inget som tyder på att formen är sämre nu än senast direkt. Jag kör aldrig några snabbare jobb med hästarna utan låter de starta sig i form, meningen är att de ska bli bättre och bättre för varje start. Så han har inte körts något tuffare efter senaste loppet, lite tuffare joggning snarare kan man säga.

Så vi måste tro på en bra chans till fjärde raka då?

– Det är tuffa hästar emot även nu, men han är väl kanske en av dem som ska räknas. Vi fick spår fem och han är inte så startsnabb av sig, hästen måste tas lite lugnt från början så man låter honom trava in sig, så det blir väl dödens igen antagligen… Men det klarar han. Vi får se hur det blir, helt enkelt, men Erik Adielsson sköter det där och han har ju kört hästen ett par gånger nu, det är inget som jag lägger mig i. För Peter Johansson, med hemvist i Forserum, mittemellan Jönköping och Nässjö, betyder Rendez Vous naturligtvis mycket.

– Jag är väl så gott som pensionär numera och håller på med det här nästan på heltid. Jag är en liten amatör med bara tre starthästar och att man får fram en sådan här häst, det är lycka. Det är vad man önskar alla att de fick känna. Det är ju inte någon jättestammad häst heller och att vi kan vara med och köra mot de stora proffstränarna, det är en stor grej.

 

Lozano di Quattro prisutdelning.jpg

Foto: Maria Holmén, TR Bild

Inför V86® (multijackpot): Inga moln på himlen för Lozano di Quattro

Publicerad: 2023-10-03  14:22

Senast uppdaterad: 2023-10-03  14:44


Tre raka segrar i bländande stil. Lozano di Quattro har stormat fram på travbanorna senaste tiden. Tränaren Per K Eriksson hittar inget att klaga på kring hästen som blir mångas spikval när V86® Super Days kulminerar.

Det råder V86®-feber. Efter sex raka vardagar med spelformen kulminerar V86®Super Days under onsdagen med tävlingar från Solvalla och Jägersro. En ensam vinnare med åtta rätt beräknas kunna bli över 40 miljoner kronor rikare. Därmed av högsta vikt hur man fördelar sina spikar i omgången. En som nog kommer bli många spelares val är 8 Lozano di Quattro (V86-2). Att femåringen övertygat på sistone får sägas vara en underdrift. Hästen ståtar med tre raka segrar, varav de två senaste har kommit i STL-försök till Bronsdivisionen. Dessutom båda gångerna den tunga vägen.

– Vi tycker han har varit fantastiskt fin hela tiden, men de här tre, fyra senaste starterna har han ju varit väldigt bra. Han gick stark i Bollnäs näst senast och var väl minst lika bra senast. Det såg väl ut som att han inte hade tomt i linorna heller, säger tränaren, tillika ägaren, Per K Eriksson.

Vad har hästen gjort efter den senaste segern?

– Vi kör så ofta som vi kan med honom, han fortsätter träna fint, det finns mer i honom och han känns inte sliten över huvud taget. Så det är bara positivt.

Kusken litar på sin häst Den här gången gäller det final i Solvallaserien. Lozano di Quattro drog emellertid det sämsta läget, längst ut bakom startbilsvingen.

– Ja, det blev åttondespår, men jag tycker loppet ser lite ojämnt ut på pappret och det är nog rätt så många som vill ned till sargen också, skulle jag tro. Tobias i sulkyn får lita på att hästen är så bra som han ska vara och de andra bord väl fått lite respekt för honom. Jag vill inte att det ska köra för hårt på honom från start, men Tobias verkar ju inte direkt få panik heller, trots taskiga lägen så sitter han lugnt och litar på hästen, säger Per som dock skickar med en liten brasklapp åt spelarna:

– Däremot vill jag ändå varna spelarna och säga att de ska plocka ut bra reserver. För blir det en riktigt dålig bana, ja då stryker vi den här hästen. Nu ska väl allt vara okej, det är förutspått sol på onsdag, men vi tar inte några risker med en sådan här häst och vill inte tävla när det är riktigt dåliga banor, så som när vi strök på Örebro i våras.

Men utrustningsmässigt ändras inget, skorna sitter på fortfarande?

– Nej, det finns ingen anledning att ändra det. Det blir den vanliga jänkarvagnen och med skor på, kanske mixtrar vi lite med bomullen i öronen bara.

Förväntningar för nästa år Det ser ut som en spännande framtid för Lozano di Quattro. Valacken är inkvalad till STL-finalerna i samband med Solvallas superlördag den 14 oktober och det är där vi lär få se honom närmast efter denna start.

– Det är planen. Färjestad senast var egentligen inte med i den ursprungliga planen, men han kom ur loppet före det så bra så vi tänkte att han skulle klara det.

Och om vi blickar ytterligare framåt, till nästa år, hur ser det ut då?

– Det är klart att vi har förhoppningar. Men vi har varit med så pass länge i det här så man vet hur det kan bli. Fast drömma kan man alltid och förhoppningsvis ser han ut att gå bra ur den här säsongen. Det känns som en häst som är bäst när han får springa i hög fart så det är klart vi har förväntningar, men det får framtiden också utvisa.

Lozano di Quattro ser ut att bli klar favorit på V86® och han ska så också vara?

– Jo, det är alltid lite jobbigt att vara favorit, både som kusk och som tränare, men vad fan ska man säga efter de där loppen som han gjort…, avslutar Per K Eriksson.