V86 ONSDAG 10 juli Solänget

 

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

 

Max 12 andelar x 133:-

Senaste spelet: 

12 andelar

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

 

 

 

V86 Solänget - Storvinst förra veckan, repris ikväll?

Äntligen onsdag och V86 gästar Solänget! Banan har en medianutdelning på 100.180 kr på V86 jämfört med medelvärdet 43.735 kr (från Travronden Spel) så visst finns det god chans till riktigt fina pengar ikväll! 

Förra onsdagen drog Fredrik Edholm in 245.982 kr vilket blev 24.598 kr/andel! Han siktar såklart på repris denna omgång 

Solänget är nästan hemmaplan för mig och jag hoppas upprepa förra veckans succé då vi kammade in närmare en kvarts miljon kronor (24 598 kr/andel) på mitt Edholm Special-system. Om utdelningen ska nå upp till samma höjder på onsdag krävs det minst två skrällar och jakten på sådana är i full gång.

Jag kommer i alla fall att gardera stoloppet och lyfter fram två lågprocentare som kommer att finnas med på kupongen. Dels 8 Wilda Knight (V86-5) som har bättre form än raden och Magnus A Djuse upp i sulkyn nu känns högintressant. I samma lopp tycker jag även att man ska plocka med 15 Hunting Widow som blixtrar till med toppinsatser emellanåt och har slagit bättre hästar.

I det avslutade sprinterloppet tycker jag att 8 Mellby Joker (V86-8) kan vara ett kul streck trots läget. Han verkar vara kraftigt på gång och är även Daniel Wäjerstens val i loppet. Jag noterar att han var tvåa på 1.10,6/1 640 auto den här tävlingsdagen i fjol och jag tror inte att han är sämre i år.

När det gäller starka favoriter kan man nog köpa att 5 Eld Prinsen (V86-2) blir jättehårt betrodd. Han är en talang under utveckling och vann på en gångbar tid senast utan att vara tom i mål. Från ett vettigt läge blir han svårstoppad på nytt och V86 är ett spel där det kan ge bra betalt även när två-tre stora favoriter vinner.

 

 

Högkvarteret: v.28 Solänget

 

 

TRE S v.23 Åmål

 

 

 

 

V28 Solänget

 

 

8 RÄTT: v28 Solänget

 

 

 

v.28 Solänget

1280-v86-olenklint.jpg

 

 

 

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Publicerad: 2024-07-08  15:45

Senast uppdaterad: 2024-07-08  15:52


Ny härlig sommarvecka att se fram mot med fokus på Solänget i Örnsköldsvik, Årjäng i Värmland och Svenskt Derby på Jägersro. Tre jätteviktiga arrangemang för alla inblandade

Förra veckan kändes det tråkigt att svika Halmstad och följa dramatiken på hemmaplan. Det bjöds på underbar travsport både torsdag och lördag men det var tragiskt tunt på publikplats.

Här har givetvis både teamet i Halmstad och för övrigt Svensk Travsport mycket att fundera över, men som en kompis sa till mig som arrangör för många år sedan. ”Sluta gnäll och skyll inte ifrån dig…”

En publiksiffra på drygt 2000 personer under sprintermästarkvällen i torsdags kan man bara förvåna sig över. Det utlovade regnet uteblev ju och fotbollen i Tyskland konkurrerade inte just då – konstigt.

Nu kan vi bra titta framåt, vindrutan är som bekant alltid större än backspegeln. Den här veckan bjuder på flera höjdare. Det börjar redan denna måndag kväll med en dubbel jackpot på V64 i Rättvik.

Tingsryd (!) arrangerar V64 tisdag kväll och sedan börjar festen på onsdag uppe i Örnsköldsvik på Solänget som arrangerar veckans högklassiga V86-omgång. Förra året blev den här kvällen en succé.

Helgen blir sedan för min del en riktig höjdare med V75 på lördag i underbara Årjäng och sedan söndagen med galoppsportens stora dag, Svenskt Derby på Jägersro. Det loppet rids för 107:e gången!

Under många år var ett besök i Årjäng en självklarhet, men allt har sin tid. Ber ändå att få gratulera alla som tar tillfället i akt och besöker en av världens underbaraste banor när sommaren är som vackrast’

Årjäng kommer alltså för min del att avnjutas på hemmaplan vilket då innebär att jag även i år får tillfälle att se Derbyt på Jägersro på plats. Alla förstår att det är något speciellt med just det här loppet.

Det är anmält och klart till Derbyt 14 treåringar kommer strax efter klockan fem på söndag tävla om stora pengar och evig ära. Man kan som bekant bara vinna Derbyt en gång och det gives bara en chans.

Jag vet att det lilla vassa teamet på Jägersro åter har riggat anläggningen för fest på söndag. Med lite tur med vädret så vet jag att vi åter kommer att få vara med om en härlig söndag på Jägersro.

Det är Grand Slam på galoppen på söndag och dessutom spelar vi om en liten jackpot. Galoppsporten i Skåne upplever just nu en trist turbulens av olika skäl och behöver en framgång. Lycka till!

Innan vi tittar på onsdagens V86-omgång på Solänget några ord om min vän Stig Engberg som efter ett långt och händelserikt liv somnade in häromdagen, 90 år gammal.

Stig började som polis uppe i Norrland innan hans travintresse tog över och han började en lång och framgångsrik karriär som tränare och kusk. En karriär som avslutades i Frankrike.

Alla vet att Engberg ”hittade” och utbildade Stig H Johansson som för många år sedan följde med Stig till Solvalla när det var dags för Stig H att inleda en egen ny och osannolik karriär.

Mina största och bästa minnen med Stig Engberg var tveklöst de makalöst generösa och trevliga grillpartyn han alltid inbjöd till på stallbacken nere i Cagnes sur Mer i mars varje år.

Själv var jag under mina år som sportchef på Jägersro alltid på plats med ett gäng journalister och vi var alltid välkomna den där fredagen före det stora sprinterloppet där nere. Oförglömliga minnen…

Nu då till veckans första spelmässiga höjdare, onsdagens V86-omgång på Solänget. Som alltid på onsdagarna nuförtiden hög klass på loppen – och svårtippat…

Här mina preliminära funderingar om hur det kommer att gå på onsdag i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor:

Avdelning 1: 6 – 8 – 12 ( 2 – 4 )
Avdelning 2: 5 Eld Prinsen, spik! ( 7 – 10 )
Avdelning 3: 3 – 11 ( 2 – 1 )
Avdelning 4: 2 – 7 ( 6 – 8 )
Avdelning 5: 10 – 9 – 13 – 14 ( 2 – 4 )
Avdelning 6: 6 Ulvsåsen, spik! ( 3 – 5 )
Avdelning 7: 6 – 7 ( 10 – 4 )
Avdelning 8: 8 – 4 ( 6 – 7 )

 

 

 

1280-v86-korsdragaren.jpg

Korsdragaren inför V86®

Publicerad: 2024-07-09  14:17

Senast uppdaterad: 2024-07-09  14:18


Spelexperten Kenth Wöllner lämnar sina tidiga idéer inför onsdagens V86®.

Solänget - fina lopp och fina drag

V86 drar till Solänget och norrlandsbanan har fått fram en mycket fin sportslig meny. Det ska bli kul och då det hela dessutom kryddas med fina drag känns det tiptop. De två främsta rubrikhästarna ramar in den trevliga omgången.

BÄSTA DRAG 1

4 Invisible Sun (V86-1)

BÄSTA DRAG 2
3 Grand Ready Cash (V86-8)

PRISVÄRD SKRÄLL
6 Sparkling Night (V86-5)

V86-1  •  Vi ser klart

8 One Cristal har gjort två par starter för Redén och det har blivit uppryckning. Fin vid seger näst senast och bra som tvåa efter galopp senast. Nu är det bikedags. Motstånd saknas inte och 6 B.Sacamano har också gått starkt i ny regi och Sandra Eriksson gillar skarpt. Tror inte att Per Linderoth ogillar sin 4 Invisible Sunheller. Lär spurta bra igen. Pers häst känns helspännande här som lite streckad. Se upp!

V86-2  • Dags för Faks

5 Eld Prinsen vet vart mållinjen ligger. Det är åtminstone en häst som gillar att vinna travlopp. Och spets kanske. Motstånd finns men visst är det bra chans. Tuffe 11 B.B.Pave Faks kan fälla många. ”Vår egen” Uffe O sitter upp och då är vi med på noterna.
9 Borkvinn S.K. och 10 Guli Hektor kommer från segrar och är kapabla. 7 Norrlands Jerven vann pmed Örjan senast och vem sitter upp ikväll?

V86-3  •  Spännande i ny regi

8 Arn Silvio känner vi som en kapabel travare och nu i ny regi Anna Näslund blir det spännande. Hon är duktig på att träna häst och norrlandsmiljö behöver inte vara fel. Bör hävda sig här men spåret försvårar. Wäjersten är med så klart och alla hans bidrag i loppet är dugliga. 3 Punchboard har kommit tillbaka fint och läget är passande. Bra läge har även 1 Ninepoints Winner som satt fast senast.

V86-4  •  Redéns utmanar

Stall Gocciadoro vill vara med och leka på Solänget och hans 2 Dundee As kan mycket väl vara vinnaren. Fick inte fritt i tid senast. Nu får Magnus Djuse chansen och det sätter vi klara plus på. Givet bud med bra läge. Redéns har ett par utmanare och 7 Bengan har löpt bra. Duktig i Frankrike och fin vid seger senast - motbud. Även Redéns 5 Versace Face är tidig. 6 Rome Pays Off kan spetsa hem det.

V86-5  •  Gnistrande idé

6 Sparkling Night har vettig spetschans. Kan spåra hem loppet och ett roligt skrällbud. Mest meriterad är 10 Mellby Lion som är van mycket tuffare pållar. Kan runda allt i sedvanlig Wäjersten-stil. Är inte helt stabil i volten och spåret kan stöka till det. 9 Grit Brodda kan en hel del bara formen finns där. Var inte bra sist. 4 Asap Annie räknas från ledningen. 2 Glendalough är skrällduglig.

V86-6  •  Gillar vinna lopp

11 Månlykke A.M. och 12 Tekno Jerven är två kallblod med Elitstatus. Två givna kandidater men det har inte blivit så tätt med segrandet på sistone. En som däremot prenumererar på besök i vinnarcirkeln är 6 Ulvsåsen. Nu blir det tuffare än någonsin men hungern på segrar kan mycket väl betyda nu pinne. 3 Brageson kan leda runt om och 5 Arding gillas.

V86-7  •  Två höjer sig

Två hästar höjer sig och det är troligt att topptränarna Gocciadoro och Wäjersten sitter på leken. 6 Cash Back Bi har spåret innanför och det är troligt att Djuse är på sitt offensiva humör och dundrar mot spets. Då är det fördel. Jag litar annars mer på 7 Cherokee Face som är mer pålitlig. Styrkan är hans vapen och han kan krossa allt. Mosar de varandra så kan 10 Kiwi Sisu komma in i matchen.

V86-8  •  Hel-laddad senast

4 Mizai är som en ettrig iller från start och är spetsfavorit trots snabba pållar invändigt. Är alltid svårstoppad från spets. Nu åker bakdojorna på och det är inget plus men det är ytterst lätta skor. Jag måste dock stormvarna för 3 Grand Ready Cash. En flott pålle med bra driv. Senast var det sparat i mål i dunderladdad stil. Nu åker biken på från ett fint läge. Se upp. 2 King Of Djazz har läget och kan öppna bra.

 

 

 

V86® från Vi Tippa

Publicerad: 2024-07-10  09:22

Senast uppdaterad: 2024-07-10  09:24


Tips till V86®.

 

 

 

TR Media 4.jpg

Onsdag 10/7: Tips till V86® på Solänget

Publicerad: 2024-07-09  11:00

Senast uppdaterad: 2024-07-09  11:54


TR Medias tips till onsdagens V86® på Solänget

BÄSTA SPIKEN
5 ELD PRINSEN (V86-2) vann överlägset senast och ser ut att trivas förträffligt i den amerikanska vagnen. Här ser det ut som tidig ledning och då de värsta motbuden har sämre startspår hamrar vi in spiken här.

SKRÄLLEN
2 GLENDALOUGH (V86-5) står bra till i det här loppet och har visat fin form på slutet. Nu är det anmält barfota bak igen vilket är ett plus. Med rätt resa kan det vara en jätterysare att se upp med.

V86-1

6 B.Sacamano imponerar mest varje gång. Vann lätt över lång distans senast och näst senast försökte han gå i närkamp med kapable PolePosition. Tips!
4 Invisible Sun fick inte riktigt chansen från spår ett i Östersund men spurtade bra när väl luckan kom. Det rör sig dock om en kapabel häst. Bättre spår nu. Motbud.
8 One Cristal kommer allt mer i regi Daniel Redén. Ska testas med amerikansk vagn nu. Räknas.
2 Ajlexes Hans kan vinna från ledningen.

A: 6,4,8
B: 2,1,12,10,11,5,7
C: 9,3

V86-2

5 Eld Prinsen är en segermaskin (8 segrar på 12 starter) och gick ifrån till överlägsen seger senast trots utvändig löpning. Stark och oöm. Tipsetta!
7 Norrlands Jerven
visar allt som oftast fin inställning, så även senast. Örjan Kihlström kör igen. Motbud med rätt resa.
10 Guli Hektor är inte att lita på men har bra fart inombords. Vinstbud felfri.
11 B.B.Pave Faks har inte heller han alltid lätt för att sköta sig. Ulf Ohlsson upp nu. Räknas.

A: 5
B: 7,10,11,9,2,3,8,1
C: 4,6,12

V86-3

3 Punchboard gick med bra bakom bra hästar i V75-debuten. Bättre med loppet och distansgynnad här. Får överta ledningen? Tipsetta!
6 Easter Egg
kommer från en stark prestation utvändigt ledaren. Bättre läge för snabbstart nu. Motbud.
1 Ninepoints Winner
fick inte riktigt chansen på Vaggeryd och gick i mål med sparat. Öppnar bra och aspirant på ledningen. Räknas oavsett.
8 Arn Silvio
är en kapabel häst i debut för Anna Näslund. Kan vinna direkt.

A: 3
B:
6,1,8,12,11,4,10,2
C: 7,5,9

 

V86-4

2 Dundee As satt fast med sparat i Finland senast efter att ha fått svar om ledningen. Bra läge här och kuskförstärkt. Etta.
6 Rome Pays Off går allra bäst i ledningen och har läge för att komma dit nu. Räknas.
7 Bengan såg riktigt fin ut på Dannero och ser ut att hittat formen på allvar. Spets då, det lär krävas lite mer jobb nu. Segerbud ändå.
5 Versace Face följde med fint invändigt i Norrbottens Stora Pris. Med klaff på loppet.

A: 2,6,7
B: 5
C: 1,3,8,4

V86-5

10 Mellby Lion var ytterst nära att kvala in till StoSprintern senast trots tufft lopp. Lättare på pappret här trots att hon står hårt inne på pengarna. Tips.
15 Hunting Widow är rejäl för loppet och tål offensiva upplägg. Kommer från paus men är säkert väl förberedd. Motbud.
4 Asap Annie fick det inte att stämma senast. Kanske kan komma till ledningen här. Kan vinna.
9 Grit Brodda tävlade under normal standard i Boden. Söker ryggar nu. Outsider.

A: 10,15
B:
4,9,13,2,14,6,8,7
C: 11,3,12,5,1

 

V86-6

11 Månlykke A.M. fick ge sig i ledningen senast. Trivs bättre i ryggar nu för tiden? Magnus A Djuse igen. Speedigt segerbud.
12 Tekno Jerven har inte vunnit på ett tag och det har heller inte stämt maximalt i loppen. Får han sitta still till upploppet är han snabb. Motbud.
6 Ulvsåsen har tre raka segrar sedan han comebackade på tävlingsbanan. Räknas förstås trots hårt motstånd.
5 Arding gillar att vinna travlopp. En outsider trots tuff klass.

A: 11,12,6
B: 5,3,10,9,7
C: 2,1,4,8

V86-7

6 Cash Back Bi har årsdebuten avklarad vilken slutade med seger. Visade kapacitet i Sverige i fjol. Har god chans att överta ledningen här. Tipsetta.
7 Cherokee Face är inne i en fin utvecklingskurva. Gick sig inte tom i finalen senast och utmanar oavsett position. Tidig.
10 Kiwi Sisu söker ryggar till upploppet och har fin fart till slut. Tredjehästen.
9 Global Bam Bautin har höjt sig en nivå hos Sandra Eriksson. Nu med Örjan Kihlström. Bud.

A: 6,7
B: 10,9,1,4,12,2,3,8,5,11

 

V86-8

2 King of Djazz har visat finfin form och höll bra i ledningen senast. Bra spetschans igen, dessutom gynnsamt med barfota runt om och kort distans. Tipsetta i jämnt lopp.
3 Grand Ready Cash gör det bra hela tiden. Intressant med amerikansk vagn för första gången. Räknas.
4 Mizai gillar förutsättningarna. Vill även han till ledningen och gör ett allvarligt försök. Bud.
6 Heartbeat Thunder kommer från starka prestationer. Kan vinna med rätt resa.

B: 2,3,4,6,12,8,10
C: 1,5,9,7,11

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

Trav.se V86-Tips: 

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Gratisprogram för V86®

Publicerad: 2024-06-13  15:23

Senast uppdaterad: 2024-06-13  15:24


Utskriftsvänligt gratisprogram:

 

 

 

Svensson: "Bäst i spets"
Henrik Svensson tar sig en tur från Bergsåker till Solänget för att prova lyckan med Global Crusader i V86-1. Detta från ett utsökt utgångsläge i form av innerspår.
- 1 Global Cusader (V86-1) har lite svårbedömd form men han har även haft en del opassande utgångslägen över mindre bra distanser. Allt känns bra i jobben och nu kan jag inte klaga på läget. Min häst är bäst i spets och vi provar gärna där. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Svensson.


Eriksson: "Spåret passar honom bra"
Sandra Eriksson har fem intressanta hästar till start denna V86-omgång och visst kan det bli någon seger. Vi tog ett snack med Sandra som berättar följande.
- 6 B.Sacamano (V86-1) är säker och gör alltid bra lopp. Jag tycker att det är en jättefin häst som gillar att starta ganska tätt, han var godkänd näst senast i Östersund, men det där lilla extra saknades och då hade det gått nästan fyra veckor mellan loppen. Senast var det bättre tryck i honom igen och nu är det ungefär samma tidsintervall och det ser jag som positivt. Spåret passar honom bra och nu får han tävla i en amerikansk vagn och klaffar det med positionerna så tycker jag att han ska räknas.
-9 Grit Brodda (V86-5) blev det blev helt för fel senast. Vi satt långt bak och det var inget tempo på loppet och det glömmer vi. Hästen känns fortsatt fin i träningen och formen är fin. Nu är det lite bättre förutsättningar och hon är ganska snabb från start. Det är ett tufft lopp och vi måste ha mycket tur. Jag tror på en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, det ser ut att vara ett jämnt lopp.
- 9 Global Bam Bautin (V86-7) har gjort tre starter för mig och varit bra varje gång. Han utvecklas hela tiden och senast visade han fin moral och kämpade starkt som tvåa. Han känns fin i träningen och klaffar det ska han ses med chans. Han kommer att tävla i en amerikansk vagn igen nu när det är autostart och det gick bra näst senast.
-10 Kiwi Sisu (V86-7) ska ha sina rutiner och jag känner honom väl (kör själv) och tycker att det går åt rätt håll, men helt pålitlig är han inte ännu. Läget är jobbigt då han är startsnabb och gillar att vara med där framme och jag tror det blir tufft för honom att nå en framskjuten placering.
-2 King of Djazzi (V86-8) har passande förutsättninga. Senast valde jag att köra med ett blinkers-huvudlag och han öppnade vasst, vilket var meningen, men såg inte hästarna utvändigt och borde ha varit lite närmare konkurrenterna till slut för att jag skulle varit helt nöjd. Nu kommer jag att ändra huvudlag till ett helstängt med hål i. King of Djazz är snabb från start, men det finns ett par konkurrenter utvändigt som är riktigt snabba, bland annat Mizai och jag tror det blir svårt att ta ledningen. Vi bör få ett bra lopp och jag hoppas vi kan vara med där framme, säger Sandra Eriksson.


Lilius: "Han duger bra"
Jan-Olov Persson har två hästar till start. Ett varmblod och ett kallblod. Stallets Marcus Lilius värderar möjligheterna på följande sätt.
- 7 Zätamustangen (V86-1) har mycket bra form för tillfället och vi har bara gott att säga. Han duger bra men spåret blev lite väl långt ut. Han kan dock öppna bra så vi får se hur löser det sig.
- 9 Wolt (V86-6) har blandat och gett lite i sina prestationer. Nu har han fått träna på ett tag och det verkar fint med hästen. Nu är det tufft emot i ett mycket fint lopp och vi får ligga lite lågt gällande segerchanserna med honom, säger Marcus Lilius.


Redén: "Han var jättefin senast"
Daniel Redén är alltid segerkatuell då han har hästar till start. Han skickar upp ett gäng till Solänget denna onsdag. På sin hemsida stallzet.se som görs i samarbete med travtjänsten så värderar han sina chanser på följande sätt.
- 8 One Cristal (V86-1) kom nog först lite för tidigt senast, Örjan sa att det var samma sak redan på Eskilstuna att han slår av på takten när han tror det är klart. Nu har vi testat rycktussar hemma och fick bra svar på det. Han får gå med det nu så får han kanske gå på speed den här gången men det får Örjan lägga upp. Han ska inte bli sämre med loppen så jag tror att han kommer göra ett bra lopp bara han kommer till. Vi kör med jänkarvagn nu.
- 5 Versace Face (V86-4) gick jättebra senast och även gången innan så han har verkligen hittat en växel barfota. Jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp här. Han hade problem med vagnen senast vi får göra lite justeringar med det. Han galopperade efter mål då för han fick lite skav av vagnen så det ändrar vi på. Jag är inne på att han gör ett riktigt bra lopp och han kan nog öppna bättre än man tror från det här spåret. Förutom det här med vagnen blir det inga ändringar.
-7 Bengan (V86-4) var jättefin senast, vann på bra sätt och med krafter kvar. Han är på rätt väg formmässigt. Han är inte vässad för att vara på topp den här gången. Förhoppningarna är att han kommer med i Jubileumspokalen och att han är på topp då. Det måste ha varit något knepigt med honom i Umeå för han var inte alls på då. Det blir inga ändringar.
-12 Hankypanky Pinkman (V86-8) var mycket bra senast. Han klarade 1600 bra och han var som han ska vara helt enkelt. Nu blev han ganska bortlottad så jag vet inte var han ska ta vägen denna gång. Vi får göra det bästa av situationen och han känns väldigt fin i jobben. Han går som senast, säger Daniel Redén.


Foto: LARS JAKOBSSON / TR Bild

Tinter: "Vi glömmer senast"
Sybille Tinter har ett riktigt skrällbud i Pandroklus Eck (V86-1). Ett fint smyglopp kan det bli och Tinter ger oss följande info.
- 9 Pandroklus Eck (V86-1) fungerade inte som bäst på Bro Park senast. Gräset var i mina ögon lite för högt för att passa honom. Vi glömmer senaste loppet och blickar framåt. Hästen brukar alltid prestera fina annars och läget gillar jag. Han kan smyga med här och förhoppningsvis spurta in på en platsplacering, säger Sybille Tinter.


Lindholm: "Klart bra för klassen"
Öystein Tjomsland blir klar favorit med Eld Prinsen i V86-2. Filip Lindholm i stallet har stor förståelse för spelarnas val. Han pratar om en mycket bra chans.
- 5 Eld Prinsen (V86-2) har haft sina fräschörsproblem och ofta blivit behandlad men nu har det fungerat fint och allt verkar bra. Han var mycket duktig senast utvändigt ledaren. Han är mycket snabb ut och klart bra för klassen. Hästen brukar tävla bra för Öystein. Det är en härligt snabb häst som ofta rusar förbi snopna konkurrenter från start. Vi har siktat hit och det är en mycket bra chans.
- 7 Queen Tresher (V86-5) har gjort godkända lopp. På Bergsåker fick hon en annat häst i knäet och senast blev det galopp. Hon har kanske lite svårt att vinna lopp och kanske är hon uppe i en något för tuff klass. Grejar hon en fin slant blir vi nöjda, säger Filip Lindholm.


Kylin Blom: "Fart och styrka för att duga långt"
Oskar Kylin Blom har sex starthästar på Solänget denna onsdag. På sin hemsida okbstable.se kommenterar han hästarna samt sätter betyg gällande vinstchans.
- 7 Bäcklös Tili
(Lopp 2) har varit riktigt bra i sina starter och visat att hon tillhör de bättre i kullen. Det var synd med spår långt ut, men hon är snabb bakom bilen. Några av deltagarna kommer nog vara med och segerstrida i Kriteriestoet längre fram, precis som min häst och trots förutsättningarna ska hon ses med chans. Hon lättas en del i balansen då vi kör med vanliga järnskor fram istället för tunga järnskor och sulor. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.Chans 4/5
- 9 Borkvinn S.K.
(V86-2) vann på riktigt bra sätt sätt senast och har visat att han räcker långt i klassen när han sköter sig. Spåret blev bra för att kunna ta en lugn start och följa med, samtidigt som han nästan öppnar bättre när han är bakom hästar. Han har både fart och styrka för att duga långt. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt. Chans 3/5
- 4 Asap Annie
(V86-5) drabbades av punktering i första sväng senast, därav valde jag att åka hem efter 1500 meter så det var inte något fel på hästen. Allt har verkat bra efteråt och hon känns jättefin. Hon öppnar alltid bra i voltstart oavsett spår och jag hoppas att vi kan roffa åt oss ledningen. Då kan det bli spännande även om det är några tuffa konkurrenter på tillägg. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast. Chans 3/5
- 13 Dino Cream
(V86-5) svarade för ett topplopp senast på en bra tid. Springspår blev passande, men kusken får lägga upp taktiken som han vill. Hon har mött betydligt tuffare motstånd på sistone och klaffar det ska hon ses med rätt bra chans. Vanlig vagn när det är voltstart, i övrigt blir det barfota runt om och norskt huvudlag på nytt. Chans 3/5
- 1 Capital Gain C.C. (V86-8) har blivit behandlad efter senast och känns bra. Han har äntligen fått ett bra utgångsläge, jag vet inte hur starten kommer på Solänget, men kusken kan banan. Jag kommer säga till honom att han får göra det som går för att hålla ledningen och köra där. Hästen är van tuffa gäng och ska räknas tidigt. Barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast. Chans 3/5
- 5 Atomic Face
(V86-8) var sjuk i senaste starten och det tog lite tid innan han blev frisk. Han känns jättefin hemma och har normalt ett bra läge, men tyvärr är det många startsnabba hästar innanför. Vi får ta oss ner i banan och hoppas på tempo. Han har varit bra i samtliga tre starter i år, näst senast på Solvalla gick han exempelvis 1.10 sista varvet ute i spåren och känslan är att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Han har tävlat med norskt huvudlag under en längre tid, men jag är sugen att sätta på blinkers nu när det är 1640 meter, samt att det blir amerikansk vagn i autostart. I övrigt kör vi barfota runt om på nytt.Chans 3/5, säger Oskar Kylin Blom.


Gocciadoro: Tävlar i en för låg klass"
Stall Alessandro Gocciadoro bidrar med tre hästar inom V86-spelet. Gocciadoro är som vanligt värd att se upp med och något av en maktfaktor då loppen ska avgöras. Magnus A Djuse får chansen i vagnen, vilket gör det kanske än mer intressant. Gocciadoro lägger ut texten på sin blogg som heter gocciadoro.blogg.se.
– 2 Dundee As (V86-4) har mognat både fysiskt och psykiskt och gjort två bra starter i Norden. Nu känns det att han är redo att testa i Gulddivisionen och hästen är i superform. Han har tränat normalt efter senaste starten och det blir inga ändringar. Jag tror att han kan göra en riktigt bra prestation här och tror att detta utvecklas till en riktigt bra Gulddivisionshäst, säger Alessandro Gocciadoro.
– 6 Cash Back Bi (V86-7) fick ett längre tävlingsuppehåll och fick en genomkörare i Italien innan han kom till Sverige. Jag tror att han kan vara mycket förbättrad till denna start även om han kanske inte är hundraprocentig form ännu och det verkar som att hans sköra ben håller bra nu. Det här är en häst vars karriär stoppats upp i omgångar och han tävlar alltjämt i en för låg klass kontra kapacitet. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och troligtvis någon form av barfotabalans, säger Alessandro Gocciadoro.
– 10 Caio Titus Bond (V86-8) har haft inte någon lycka med sig hittills i Sverige. Med facit i hand så blev det för tätt mellan starterna i Finland och loppet i Gävle. Det var ett misstag av mig, men nu har han fått vila en period och träna på igen. Hästen är väldigt stark och jag tror att han ska vara tillbaka i samma form nu som han var vid starten på Vermo. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.


Wallin: "Travsäker och lättplacerad"
Bergsåkerstränaren har en riktig segermaskin i Ulvsåsen som alltid gör sitt bästa och kanske lite till. Han möter Elithästar i det fina kallblodsloppet (V86-6) men Wallin anser sig ha en häst som ska duga mycket bra. Det kan bli ny seger för den segerglade hästen.
- 6 Ulvsåsen (V86-6) tyckte jag var lite seg senast , men sedan pratade jag med Per (Linderoth, kusken) som inte riktigt höll med. Han körde 1.21,5 sista varvet i tredjespår och vann lätt. Hästen har en fantastisk teknik och det är svårt att se det från sidan att det går så fort. Han känns ännu bättre efter det senaste loppet. Det var nyttigt för honom att få den genomköraren i kroppen. Jag vill inte starta för tätt och det är lagom med fem veckor mellan loppen. Han känns fortsatt riktigt bra i jobben. Jag har stor respekt för Månlykke A.M förstås och det är flera bra konkurrenter emot. Ulvsåsen står ganska bra till i loppet och är både travsäker och lättplacerad och hästen känns så pass fin att jag tror och hoppas att han är med och gör upp om det, säger Anders Wallin.


Olsen: Vi siktar på spets"
Jan Ove Olsen låter uppåt då vi ringer och frågar om Mizai i V86-avslutningen. Det får gärna bli spets och slut tycker Olsen. Skor på oroar honom inte.
- 4 Mizai (V86-8) tränades med intervaller i måndags och var fin. Han har en bra uppgift och det får gärna bli spets. Hästen har ett par snabba invändigt om sig men jag gillar spåret. Han är mycket bra i ordning. Nu blir det skor bak men skorna är så lätta. Nästan som barfota och det oroar mig inte. Han tävlade så för tre starter sedan och då gick det ju bra, säger Jan Ove Olsen.

 

 

 

 

 

Sandra Eriksson.jpg

Sandra Eriksson har fem hästar med sig till Solänget på onsdag. Foto: Sophie Nyblom.

Inför V86®: En duo sticker ut i Sandras kvintett

Publicerad: 2024-07-09  14:00


Sandra Eriksson drar till Solänget på onsdag med fem hästar på V86. - Jag är nöjd med alla och har mest feeling för B.Sacamano och Global Bam Bautin, säger Bodentränaren.

STL Sommartrav drar vidare och den här onsdagen är det Solänget, beläget strax utanför Örnsköldsvik, som är värd för V86®.
Med tilltagna prispengar är det flera tränare i norra delen av landet som tävlar flitigt och en av dem är Sandra Eriksson.
- Det är jättebra att det tävlas mer lite uppåt landet och då gäller det att passa på, semester får vi ta lite senare. Vi har drygt 40 mil till Solänget och håller man till i Boden så är det inte jättelångt, säger Sandra Eriksson.
En kvintett har hon med sig och gemensamt är att alla kommer med full form.
- Jag är nöjd med alla hästar vi har med oss. Bäst feeling har jag för B.Sacamano och Global Bam Bautin.
Först ut är ovan nämnde 6 B.Sacamano (V86-1) som är jämnheten själv.
- Ja, han är säker och gör alltid bra lopp. Jag tycker att det är en jättefin häst som gillar att starta ganska tätt, han var godkänd näst senast i Östersund, men det där lilla extra saknades och då hade det gått nästan fyra veckor mellan loppen. Senast var det bättre tryck i honom igen och nu är det ungefär samma tidsintervall och det ser jag som positivt. Spåret passar honom bra och nu får han tävla i en amerikansk vagn och klaffar det med positionerna så tycker jag att han ska räknas.
I V86-5 startar 9 Grit Brodda som slutade oplacerad senast.
- Det blev helt fel. Vi satt långt bak och det var inget tempo på loppet och det glömmer vi. Hästen känns fortsatt fin i träningen och formen är fin. Nu är det lite bättre förutsättningar och hon är ganska snabb från start. Det är ett tufft lopp och vi måste ha mycket tur. Jag tror på en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, det ser ut att vara ett jämnt lopp.

Utvecklas hela tiden
I den sjunde avdelningen har stallet två hästar och Sandra Eriksson kör själv 10 Kiwi Sisu.
- Jag gör det för att han är lite speciell. Han ska ha sina rutiner och jag känner honom väl och tycker att det går åt rätt håll, men helt pålitlig är han inte ännu. Läget är jobbigt då han är startsnabb och gillar att vara med där framme och jag tror det blir tufft för honom att nå en framskjuten placering.
- Då är jag mer optimist med 9 Global Bam Bautin som har gjort tre starter för mig och varit bra varje gång. Han utvecklas hela tiden och senast visade han fin moral och kämpade starkt som tvåa. Han känns fin i träningen och klaffar det ska han ses med chans. Han kommer att tävla i en amerikansk vagn igen nu när det är autostart och det gick bra näst senast.
Avslutningsvis startar 2 King of Djazz i V86-8 som har passande förutsättningar.
- Ja, det går inte att klaga på. Senast valde jag att köra med ett blinkers-huvudlag och han öppnade vasst, vilket var meningen, men såg inte hästarna utvändigt och borde ha varit lite närmare konkurrenterna till slut för att jag skulle varit helt nöjd. Nu kommer jag att ändra huvudlag till ett helstängt med hål i. King of Djazz är snabb från start, men det finns ett par konkurrenter utvändigt som är riktigt snabba, bland annat Mizai och jag tror det blir svårt att ta ledningen. Vi bör få ett bra lopp och jag hoppas vi kan vara med där framme.