V86 ONSDAG 28 September SOLVALLA/JÄGERSRO

 

 

JAGA FAVORITER I XPRESSFART – VINN MILJONER!

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

 

senaste spelet:

 

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

 

 

1120_super-days-2021-rikard-n-skoglund.jpg

V86® Super Days med Rikard N Skoglund - onsdag

V86®
JÄGERSRO / SOLVALLA
Start: 20:30

Rikard N Skoglund analyserar exklusivt på ATG.se varje lopp på V86® under Super Days – sex V86 på åtta dagar - med start 28 september och avslutning 5 oktober.
Stjärnkusken analyserar även vilken häst han tror sitter i ledningen varvet kvar.

V86-1 (Jägersro)
1 640 meter autostart:
1 Laradja Vrijthout har perfekta förutsättningar här. Jag tror han försvarar innerspåret och leder det här loppet från start till mål och blir svårslagen. Han galopperade visserligen från samma läge senast men det tror jag var ett olycksfall i arbetet och det är enda gången han galopperat sedan han kom till Conrad Lugauer för nästan två år sedan. Att spika behöver inte vara fel men jag har hittat en spännande häst som jag vill gardera med. 4 Digital Summit är en häst jag kört ett par gånger och var bland annat tvåa med honom i ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie bakom Hail Mary för ett par år sedan. Han såg bra ut i debuten i ny regi senast och Joakim Lövgren låter uppåt. Jag tycker han är förste utmanare här och låser loppet på två hästar. 7 Global Agreement har kapacitet men känns lite bortlottad den här gången. Skulle kanske komma in i matchen om spets om 1 Laradja Vrijthout galopperar från innerspåret som senast.
Min rank: 1-4-7-2-5
Ledaren varvet kvar: 1 Laradja Vrijthout

V86-2 (Solvalla)
2 140 meter voltstart:
8 Eddy West står för klassen i det här loppet och han är sylvass till slut när han får spara speeden. Jag tror ingen står emot Claes Sjöströms häst här och det känns som en bra spik. I senaste starten visade han fin form som fyra bakom Hail Mary, Brother Bill och Milliondollarrhyme. 10 Henry Flyer Sisu är bra för den här klassen och det blev helt enkelt för tufft i spets senast i gulddivisionen på Färjestad som Unico Broline vann. Jorma Kontio gör comeback på hästen och de har fungerat bra tillsammans tidigare. Spetsstriden tror jag står mellan 3 Fighter och 7 Le Crack Sox som båda vann från ledningen senast. Jag har ändå svårt att se att någon av dem kan stå emot Eddy West till slut. Jag tycker även det ser ut som en lämplig uppgift för 11 Rotate som har kapacitet att sluta långt fram här. Jagar första årssegern.
Min styrning: 4 Titan Igiro är det första gången jag kör, han har inte vunnit lopp på nästan två år och 41 starter.
Min rank: 8-10-3-11-7
Ledaren varvet kvar: 3 Fighter eller 7 Le Crack Sox.

V86-3 (Jägersro)
1 640 meter autostart:
Final i Breeders Course med 700 000 kronor till vinnaren. Det är många fina tvååringar och svårt att räkna ut vem som ska vinna då det handlar om orutinerade hästar under utveckling. Jag tycker man ska strecka på här. 5 Fiftyfour är obesegrad efter två starter hemma och han har vunnit båda från ledningen. Han är också den som öppnat snabbast av de svensktränade hästarna. Jag ser det som en fördel att han tävlar på hemmaplan och slipper resa. 3 Tino Barosso har Timo Nurmos höga tankar om hästen som var rejäl vid segern senast i andra starten. Det faktum att Örjan åker till Jägersro istället för att köra hemma på Solvalla är så klart en signal. 1 Novato vann på 1.14,5 i sin debut efter ett lopp i rygg på ledaren. Fick läget för en repris. 11 Nirvana Newport var den som blev snuvad av Novato. Fick ett tufft läge nu.
Min rank: 5-3-1-2-6-9-10-11-8-12-7
Ledaren varvet kvar: 5 Fiftyfour

V86-4 (Solvalla)
1 640 meter voltstart:
Jag tror på tidig ledning för 2 Hot Lane och att hon har chans att hålla undan. Hon svarade för en rejäl avslutning vid segern näst senast. En av två som jag tycker sticker ut här. 3 Prutti di Mare har mest startat från tillägg på slutet. Intressant med Erik Adielsson i sulkyn och bara tre hästar på startvolten. Bakom mina två känns det vidöppet och en helgardering behöver inte vara fel
Min rank: 2-3
Ledaren varvet kvar: 2 Hot Lane

V86-5 (Jägersro)
2 140 meter voltstart:
12 Beware Kronos visade fin form senast och var bra även om hon fick ge sig mot en häst som fick smygloppet och luckan. Hon har gått bra tider och med läge för rygg på favoriten 5 LaFerrari Dimanche tycker jag att det ser spännande ut och ger henne tipset. LaFerrari Dimanche ska förstås också räknas tidigt. Näst senast var hon ute i kval till Derbystoet i försöket som vanns av Lara Boko. Thomas Uhrberg är vass från start och 2 Wilma Töll är spetsbud, utmanas i den striden av 1 I'm All In.
4 Nanny's Girl kommer från Tomas Malmqvists formstall och hon står bra till i det här loppet.
Min rank: 12-5-2-1-4
Ledaren varvet kvar: 2 Wilma Töll

V86-6 (Solvalla)
2 140 meter autostart:
Här tror jag mycket avgörs i kampen om ledningen. 6 Onion San Tooma tror jag har bra chans om den kommer till ledningen igen som senast. Det kan vara så enkelt och skulle kunna vara ett spikförslag. 2 Indira Split var ute i ett Breeders´ Crown-lopp senast och är en stark och rejäl Nurmos-häst. Räknas tidigt. 1 Isabelle Sisu har jag kört ett par gånger, senast i somras och tror hon är gynnad av springa på innerspåret. Hon är startsnabb och duktig i ledningen. Hon kan vinna från spets. Min styrning 3 Florence Ima gav ett fint formintryck senast. Bra läge. Jag hoppas vi kommer ner i en bra position. Kanske till och med ledningen. 9 Unfair gör bra lopp varje gång och ett kul skrällbud om det blir tempo.
Min rank: 6-2-1-3-9
Ledaren varvet kvar: 6 Onion San Tooma

V86-7 (Jägersro)
1 640 meter autostart
3 Halo Am kommer med två raka segrar och det kan vara så enkelt att han sitter i ledningen direkt och då blir han svårslagen över sprinterdistans. Toppchans med Örjan Kihlström och jag spikar! 5 Without A Doubt är startsnabb och räknas tidigt bakom min spik. Han är väl den som skulle kunna lura min idé på ledningen. 6 Mojito Day kommer med två raka och visar toppform. 1 Sebbe Cee har bra läge för att sluta långt fram om den har sin dag, Verkar ojämn. 8 Wingait Henke är ett rysardrag om det löser sig, visade formbesked senast och gillar distansen. 9 King Of Djazz var bra vid segern senast men har varit struken efteråt.
Min rank: 3-5-6-1-8-9
Ledaren varvet kvar: 3 Halo Am

V86-8 (Solvalla)
2 140 meter autostart:
V86 avslutas med ett öppet lopp och det är spårtrappa för ston. Det innebär att de bästa har sämsta lägena men jag tror ändå de där bak gör upp om det. 14 A Girl Has No Name galopperade i kval till Stochampionatet senast och har därefter fått en träningsperiod. Hon har visat bra klass tidigare och intressant direkt i comebacken. 13 Mellby Jingle ä ren vinnartyp som jagar fjärde raka segern. Måste räknas tidigt. 11 Notre Perle såg formstark ut senast och vann vid förutsättningarna här då hon gjort vassa lopp från liknande utgångslägen. 12 Yazmine är också segervan och har vunnit fyra av sina fem senaste starter. 9 Sanda Mariah gjorde det bra i lite enklare omgivning senast. Inte borta här även om motståndet är tufft.
Min rank: 14-13-11-12-9
Ledaren varvet kvar: 6 Snowy Me

 

 

1280-v86-hellberg.jpg

V86® och dagens bästa speldrag från Hellberg

V86®: Åby/Solvalla
Onsdag 28 september
Start: 20:30

Galopp direkt i nya regin.
Därefter dubbla segrar.
Halo Am vinner igen?

Kommer ni ihåg Venkatesh? Den fartfyllde hästen sprang in över tre miljoner kronor och var framgångsrik på V75 under åren 2014-2016 och visade stundtals upp enorm kapacitet.
Han var stark som en björn men även speedig och jag glömmer aldrig hans upplopp i en final i Silverdivisionen på Åby då han svepte fältet sista 200.
3 Halo Am (V86-7, Jägersro lopp 9) är Venkateshs lillebror.
Halo Am inledde karriären på bra vis hos Conrad Lugauer och Jerry Riordan innan han flyttades från Sverige. Erwin Bot managerar numera den talangfyllde femåringen och efter galoppen i debuten (testades barfota) har han vunnit på bra vis.
Värsta och enda motbudet (?) tror jag är 5 Without A Doubt.
V86-8 är ett lurigt stolopp och de betrodda hästarna startar från svåra utgångslägen.
Jag tror mest på 14 A Girl Has No Name knappt före 11 Notre Pearl och 12 Yazmine.

DD-förslag
DD-1: 3 Halo Am
DD-2: 14 A Girl Has No Name
En kombination à 50 kronor

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Ulf

Spelexperten Ulf Nilsson lämnar sina idéer inför onsdagens V86®.

Beprövat fegt gammalt knep

V86 och vi har Solvalla och Jägersro. Att tro att Timo Nurmos ska vinna ett och annat lopp på hemmaplan är väl snudd på att betraktas som fusk men nöden har ingen lag. Heja Timo!

BÄSTA DRAG 1
3 Tino Barosso (V86-3)

BÄSTA DRAG 2
3 Prutti di Mare (V86-4)

PRISVÄRD SKRÄLL

5 Raket Brodde (V86-1)

V86-1  •  Topp efter ny flopp

1 Laradja Vrijthout galopperade från samma läge senast och det finns en hel del stress i Lugauers pålle. Vinner väl fellfri här men strulrisken finns. Han lär också få 5 Raket Brodde över sig direkt som är en... just det, startraket. Vann superlätt senast. 4 Digital Summit var bra direkt i ny regi och säkert än vassare nu. Och så har vi 10 Natorp Bo. De höjer sig.

V86-2  •  West spurtar bäst

8 Eddy West lär spurta sylvasst så allt är sig likt med andra ord. Bra chans vissla ner allt. Utan strul. 10 Henry Flyer Sisu är kapabel och värst emot. 3 Fighter och 7 Le Crack Sox kan utmana från 20 meters försprång men det känns lite tufft. Nämner även 11 Rotate och 1 Vici Volantes men troligt att Eddy West vinner. Utan strul

V86-3  •  Vad händer nu?

Tvååringslopp och fina ynglingar. Örjan avstår Solvalla för att köra Nurmos reslige 3 Tino Barosso (vilken lunk!). Verkar angeläget och jag kan förstå honom. Hästen galopperade då det skulle avgöras i första starten för att sedan vinna i helläcker stil. Timo hyllar och jag kan förstå även honom. Finns flera löften och 5 Fiftyfour övertygar. 2 Eminem Font och 1 Novato verkar inte heller vara några dussin-småungar.

V86-4  •  Hela vägen, Erik

3 Prutti di Mare ser fin ut för dagen och jag tror att formen sitter där. Det tror även tränare Lindgren. Erik upp är hett och spets över kort distans är inte heller fy skam (hoppas regnet håller sig borta och att Vallas innerspår håller). Vi lirar. 2 Hot Lane bör också få en fin resa. Öppet lopp där jag hellre tar ställning och kluddar på. 14 Upside Face rundar väl många.

V86-5  •  Överväxeln in

Lurigt stolopp. Om nu inte 5 Laferrari Dimanche tänder till lite extra barfota runt om. Hästen duger fint och vi har Kihlström upp och lopp i kroppen. 11 Eight Hour och 12 Beware Kronos vill jag varna för. Tidigt. De kan runda det mesta och kanske allt. 8 Emma Häggenäs (geisten?) och 1 I'm All In ska vi vill också se upp för. 4 Nanny's Girl med rätt smygare känns också spännande.

V86-6  •  Vinnande Split

2 Indira Split har läget och är rätt tuff. Här bör det verkligen bli en resa i den främre träffen och Nurmos har ny fin chans. 6 Onion San Tooma vann från spets senast. Värre nå spets här men det kan gå bra ändå. 1 Isabelle Sisu är ett bud. Vi kan inte klaga på läget. Skrälldugliga är 7 Conrads Anette (bike) och 11 Hard Landing (Uffe). Värda att se upp med. Båda kan spurta bra.

V86-7  •  Liras - utan tvivel

Spetsvinnare på Jägersro gillas och 5 Without A Doubt vann så senast i prima stil. Sparat näst senast. Barfota runt om som nu var plusplus senast och jag tror på bra chans från spets. Kan kuta fort i spets. Rejält fort. 3 Halo Am är en tuff utmanare. Om travet stämmer. Har haft en del problem. Skrällar då? 1 Sebbe Cee och 2 Marengo N.O. är tänkbara.

V86-8  •  Vad heter vinnaren?

Så Mer Nurmos. 14 A Girl Has No Name (jisses!) tror jag är bäst bara hon fungerar. Bäst och vinner. Har visat härliga fartresurser men gjort bort sig på slutet. Nu pustat och lär vara i ordning. Nurmos-hästar efter uppehåll ni vet. Lopp i kroppen? Vad betyder det? 13 Mellby Jingle har hiitat stilen efter break och barfota runt om. 11 Notre Perle är halvrejäl och kan duga en bra bit.

 

 

8 RÄTT:

 

 

1280-v86-ake-olsson.jpg

Onsdag 28/9: 

SOLVALLA / JÄGERSRO
V86 SUPER DAYS ®
Onsdag 28 september
Start: 20:30

SPIKEN

V86-1: 1 Laradja Vrijthout
Här är det kanske lite vinna eller försvinna, men Laradja Vrijthout har aldrig galopperat på sin hemmabana Jägersro, så jag går på att han är säker på benen denna gång. Han har femton segrar på trettionio starter så visst är det en vinstmaskin när han är felfri. Han är snabb ut och väl i spets så har jag svårt att se honom förlora, framförallt på Jägersro.

DRAGET

V86-3: 5 Fiftyfour
Är ännu ett flyfotat löfte från stall Tomas Malmqvist som har startat två gånger hittills och vunnit bägge med lätthet. Man vet aldrig hur det känns när bilen släpper men Ken Ecce brukar inte vila på hanen. Om tillfälle ges och allt verkar som det ska, körs han nog offensivt och jag tror han tar spets igen och sen vinner relativt säkert. Även om det är ett par fina konkurrenter så är han inte beroende av spets, men på Jägersro brukar det underlätta.

SKRÄLLEN

V86-8: 2 Deep Feeling
Har ingen rolig rad alls med en felfri på de senaste fem, men faktum är att hon inte ser så osäker ut som man kan utläsa av raden och hon har bra kapacitet för sin klass. Hon har ett fint spår då det är spårtrappa och om man väger in spåret så är hon inte sämre än övriga, om hon är felfri vill säga. Hon kan säkert gå nedåt 1.14/2.140a och då ska de vara bra från bakspåret för att slå henne.

LÅSET

V86-7: 3 Halo Am och 5 Without A Dount
3 Halo Am blir klar favorit och det med all rätt. Den numera nederländske syskonet till Venkatesh visade klass redan i svensk regi och ståtar nu med två raka segrar, en från spets och en från utvändigt ledaren. Han kanske inte når spets av egen kraft, men från ett perfekt spår tre så är han gjuten förstahäst och ett tidigt bud. 5 Without A Doubt måste jag dubbla min lapp med då han såg smällfin ut senast när han vann på Jägersro. Han gick 1.11.5/1.640a från spets och vann med tussarna kvar i öronen. Det var första gången barfota runt om och enligt rapporterna ska det bli samma igen, även om det i skrivande stund är anmält med skor. Han är snabb ut och den troliga ledaren igen och Halo Am får inte ha en dålig dag om han ska plocka ner Without A Dount. Låset känns intakt.

 

 

 

Onsdag 28/9: Tips till V86® på Jägersro/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Jägersro/Solvalla

Ladda ned tips som pdf


SPIKEN

1 LARADJA VRIJTHOUT (V86-1) är lite av ett yrväder som, om han sköter sig, med största sannolikhet drar iväg till ledningen. Väl där kan han hålla ett högt tempo, speciellt över kort distans, och sedan får övriga mycket svårt att utmana. Vi ser det som en toppchans och spikar.

SKRÄLLEN

11 HARD LANDING (V86-6) har gjort ett par bra lopp på slutet och är van vid att tävla i rätt hårda gäng. Om det körs lite för snabbt i täten den här gången så kan hon mycket väl komma in i matchen till slut. Blir nog aningen bortglömd från bakspår.

 

V86-1

Spetsanalys: 1 Laradja Vrijthout missar knappast ledningen om han bara sköter sig.

1 Laradja Vrijthout har fart i massor, men även mycket nerver. Sköter han sig gäller toppchans till ledning från start till mål.
5 Raket Brodde fullföljde bra som tvåa i V86 på Åby näst senast varpå han senast brakade till ledningen i Ålborg och hade lekstuga fram till seger.
7 Global Agreement är kvick i benen och lär laddas trots ett spår en bit ut. Han ska streckas om man garderar.
10 Natorp Bo är vass med ett lopp på väntan och med fart på loppet ökar chansen. Ett outsiderbud.

A: 1
B: 5-7-10-4-6-2-9
C: 3-8

 

V86-2

Spetsanalys: 3 Fighter kommer från en säker spetsseger och fick ett bra läge. Lär vara intresserad av täten igen, liksom 7 Le Crack Sox som är kvick i benen.

8 Eddy West har på slutet visat att han inte gör bort sig bland de bästa i gulddivisionen. Aningen chansartat läge med innerspår på tillägg, men bra chans med klaff.
10 Henry Flyer Sisu borde kanske ha varit lite bättre från ledningen senast. Såg fin ut gången innan och var inte tom i mål då.
11 Rotate var positiv som tvåa näst senast. Ingen seger ännu i år, men kan vara dags nu.
3 Fighter kommer från spetsseger, har här läge för att ta ledningen igen. Kan i så fall hålla länge igen.

A: 8
B: 10-11-3-7-1-2-9
C: 4-12-5-6

V86-3

Spetsanalys: Unga hästar som utvecklas snabbt och svårläst spetsstrid. 1 Novato testas, så även 3 Tino Barosso4 Ester Degli Dei och 5 Fiftyfour.

5 Fiftyfour har inlett med två övertygande segrar och är under ruggigt snabb utveckling. Tuffaste uppgiften hittills stundar här, men han kan reda ut även detta.
3 Tino Barosso galopperade med chans i debuten varpå han senast vann i fin stil. Fart i massor och likaledes tidig.
4 Ester Degli Dei bestämde i spets senast och vann enkelt. Bud på nytt.
1 Novato serverades ett perfekt lopp i rygg på Nirvana Newport i sin debut på Wolvega och tackade genom att spurta sig till en enkel seger.

A: 5-3
B: 4-1-9-11-2-6-8-10-12
C: 7

 

V86-4

Spetsanalys: Bara tre på start över 1640 m och 1 Lamborghini C.Boko vill säkert testa i täten om han kommer dit. Utmanas av 3 Prutti di Mare med Adielsson.

2 Hot Lane är orutinerad med blott tre starter, men får ändå tipset i smålurigt lopp. Hennes avslutning vid segern näst senast var rejäl och läget är fint.
3 Prutti di Mare har blandat och gett lite i prestationerna så här långt. Han höll bra i "dödens" sista varvet näst senast och bör räknas här.
13 Bunch of Budgies har bra farter för den här typen av lopp, men 20 m tillägg från bakspår över kort distans är aldrig enkelt.
14 Upside Face letar efter formen som gav två segrar i juni.

A: 2-3-13-14
B: 12-1-5-7-6-4-8
C: 10-11-9-15

V86-5

Spetsanalys: 2 Wilma Töll bör, med bara tre hästar på start, kunna reda ut sitt andraspår och ska sedan ses med bra chans att nå ledningen.

5 LaFerrari Dimanche har inte vunnit sedan en tid, men det tar vi inte så hårt på. Hon är bra och får som så många gånger förr Örjan Kihlström i sulkyn.
12 Beware Kronos fick ge vika mot en smygkörd från spets senast, vilket så klart var aningen snopet. Annat läge nu men kan vinna med lite tur.
8 Emma Häggenäs har hittat växlar hos Joakim Lövgren och ska ses som ett tidigt segerbud i detta lopp.
11 Eight Hour har en urtråkig resultatrad, men den ska man inte stirra sig blind på. Fart finns.
A: 5-12
B: 8-11-4-2-7-1-3-9-10
C: 6

 

V86-6

Spetsanalys: 3 Florence Ima har visat sig kunna öppna snabbt och provar att ta sig förbi 1 Isabelle Sisu. Utifrån vill 6 Onion San Tooma testa - fördel 3.

1 Isabelle Sisu gick i mål med lite sparat i sitt försök till Derbystoet näst senast. Enkel spetsseger efter det och får tipset igen.
6 Onion San Tooma gjorde det bra utvändigt på V75 näst senast. Kommer från seger i ledningen och lär laddas trots spår en bit ut.
2 Indira Split övertygade på oss då hon vann på Axevalla i somras. Läget är bra nu och vi tror hon är med i striden.
11 Hard Landing kan bli lite bortglömd från bakspår. Fäller nog många med de rätta ryggarna efter vägen.

A: 1-6-2
B: 11-8-9-3-10-7-5
C: 12-4

 

V86-7

Spetsanalys: 3 Halo Am bör ta sig förbi invändiga och samtidigt ha bra chans att svara upp duon 4 I.D.Excellent och 5 Without a Doubt.

3 Halo Am kommer från starka prestationer. Tidig ledning näst senast och enkelt undan. Dödens i högervarv senast, tidigt grepp och enkelt på nytt. Kihlström upp här.
5 Without a Doubt såg smällfin ut vid segern för en vecka sedan. Är erkänt startsnabb och lär laddas på nytt.
6 Mojito Day kommer med två raka segrar och har nog aldrig varit bättre än vad som är fallet nu.
9 King of Djazz fick utdelning på sin fina form senast. Chansartat utgångsläge, men åter aktuell om det löser sig.

A: 3-5
B: 6-9-2-8-7-4-1-12-10-11

 

V86-8

Spetsanalys: Vi tror de med framspår får svårt att hålla undan, men i spetskörningen håller vi 6 Snowy Me som favorit om Westholm laddar.

14 A Girl Has No Name får tipset i ett fint stolopp. Hon har krånglat på slutet, men övertygade på oss då hon vann i en 1.11-avslutning 800 m i mitten av juni.
13 Mellby Jingle kommer med tre raka segrar. Då har hon tidigt varit med där framme, men hon ska självklart räknas igen.
11 Notre Perle klev fram och avgjorde säkert i ett överpacat lopp senast. Stark sort som fäller många även här.
12 Yazmine har varit bra i ny regi och avgjorde säkert från "dödens" senast. Duger gott igen.

A: 14
B: 13-11-12-9-7-6-8
C: 2-10-5-3-4-1

 

 

V86® från Vi Tippa

Ranking till V86®.

V86 Solvalla och Jägersro 28 sep

 

 

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

 

Speltips från Travcash:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Gratisprogram V86 Solvalla och Åby

 

 

Mattias Djuse intervjuad 2.jpg

Mattias Djuse: ”Bra läge nu med spår nio”

Solvallatränaren Mattias Djuse har skickat 9 Frustration (V86-2) till Malmö och Breeders Course-finalen för tvååringar. 700.000 kronor väntar vinnaren och han tror att lillebror Magnus har i alla fall hyfsad chans att avgå med segern med 9 Frustration (V86-2).
– Det är en del fina hästar med men vi hoppas mest på henne i alla fall av alla vi startar. Det är en jättefin häst som inlett lovande. Hon gick bra i försöket som tvåa och det är ett bra läge nu med spår nio. Hoppas bara att det blir lite fart på loppet, för då kan hon spurta förbi många till slut. Sedan får vi se riktigt hur långt det räcker, säger Mattias Djuse.
Dina övriga V86-hästar startar på Solvalla. I V86-2 kör broder Mats 1 Vici Volantes (V86-2) som har läge för ledningen.
– Kommer vi till spets är det värt att prova där för dagsformen är fin som det verkar. Det gäller att han löper upp och presterar jämnare i loppen bara. Sköter han sig kan han räcka. Han tränar fortsatt bra och gick ett bra lopp näst senast på Solvalla. På Bergsåker fungerade han inte då han behövde gå med skor och sprang och slog sig lite på knäna. Det loppet tror jag att vi kan glömma.
Hur är 1 Isabelle Sisu (V86-6) i jobben inför detta?
– Det känns som att formen är fortsatt bra. hon vann på ett bra sätt senast och har höjt sig ett par snäpp senaste månaderna. Hon har lärt sig att öppna bra efter bilen så vi testar från början och så får vi se om vi kan hålla ut dom övriga eller hur det utvecklar sig. I vilket fall som helst lär hon ju få ett fint lopp härifrån. Tar man några stycken är hon värd ett streck
2 Deep Feeling (V86-8) startgalopperade senast och har inte segrar på tolv starter i år. Vad säger du?
– Hon är hopplös av sig, hästen tränar bra men krånglar till det för sig i loppen. Men vi får testa igen. Formen är fin på henne tycker jag men i första hand vill jag att hon sköter sig och gör ett bra lopp. Det är en platschans i första hand, säger Mattias Djuse.
***
Claes Sjöström glad bakom Eddy West.jpg


Sjöström: ”Kan bli en lurig uppgift att knäcka”

Spurtkanonen 8 Eddy West (V86-2) möter ett gäng han normalt lägger på rygg. Claes Sjöström menar att hästens form nära nog är på topp (”nio, eller nio och en halv kanske”) men är ändå reserverad när han talar om hästens chanser.
Orsaken är läget med 20 meters tillägg. Spurten är Eddy West bästa egenskap och hästen kan inte göra allt för mycket själv i loppen.
– Motståndet den här gången är lite mera ojämnt med ett par bra och några lite sämre hästar. Så det är lurig uppgift att knäcka från 20 meters tillägg. Jag kommer att försöka göra så lite som möjligt med Eddy – han är som allra bäst då han får spara speeden, säger Claes Sjöström.
Senast var ni fyra i gulddivisionen där han håller på att växa in eller vad tycker du?
– Jag var jättenöjd med hästen och tyckte att han gjorde ett topplopp. Jag tror att formen ska vara ganska likvärdig som då och tyckte att han gjorde ett bra lopp i gulddivisionen i gulddebuten i starten före.
Nu är det lättare emot!
– Jo, men motståndet den här gången är lite mera ojämnt, med ett par bra och några lite sämre. Så det är ett lite vanskligt utgångsläge, säger Sjöström och menar att draghjälpen fram är viktig.
Ändrar ni något till den här starten?
– Han går som vanligt utrustningsmässig, det har vi kommit rätt med. Formen är hög. Hur hög? Kanske någonstans nio, eller nio och en halv

 

Tino Barosso mål 2.jpg
Stall Nurmos: ”Vi tror på Tino Barosso”
Stallformen måste betecknas som ”god” när man talar om Timo Nurmos.
Eller på topp!
Helgens skördande innebar ju en dubbelseger i Svenskt Travoaks genom Bonneville W.I. och Aurelia Express samt en seger i 750 000-kronorsloppet STL Open med Brother Bill.
I kväll är stallet favoriter till segern i finalen av Breeders Course för tvååringar med 700.000 kronor till vinnaren. 3 Tino Barosso (V86-3) är hästen i rampljuset.
– Han gjorde bra ifrån sig vid segern på Solvalla där det blev lite körning mitt i loppet. Hästen hade lite krafter kvar till slut och svarade för en fin insats, säger Andreas Lövdahl i stall Timo Nurmos.
Tino Barosso galopperade med segerchans i debuten. Hur är det med osäkerheten?
– Det kändes ganska så stabil på Solvalla tycker jag. Men han är två år och kan galoppera så klart. Resan tror jag ska gå bra men egentligen vet vi ju inte förrän vi provat. Allt verkar bra i träningen i alla fall, säger Andreas Lövdahl
Hur är han från start?
– Svårt att säga. Det är några kvicka hästar med men han är helt klart snabb själv också. Vi tror på honom.
På Solvalla har ni 2 Indira Split (V86-6) till start som blir en av kvällens största favoriter. Trea i Breeders-kval på Solänget senast.
– Tycker att det var en bra insats där då hon fick dra tåget sista 700 meterna och var stark hela vägen in. Hon har känts bra hemma efteråt, jag tycker att hon är precis under de allra bästa i kullen. Hon laddades inte senast och är väldigt snabb från start annars.
En som inte startat sedan i mitten av juli är 14 A Girl Has No Name (V86-8). Vad beror det på?
– Hon hade ett par galopper där och vi fick backa lite med henne och hon fick ta igen sig lite. Känns okej i träningen för att vara henne men jag vill säga att dagsformen är lite svårbedömd.
***
Erik Lindegren 856.jpg


Lindegren: ”Ligger lågt med segerchanserna”

Erik Lindegren fick 12 Yazmine (V86-8) i träning så sent som i slutet av augusti och har lyckats väl med det fyraåriga stoet. Två segrar och en femteplats under september där de två inledande starterna var ett försök och final-lopp i Bollnäs.
– Vi köpte henne på Travera på nätet och startade veckan efter. Så hon hade form när hon kom och har behållit den tycker jag. Hon har gått bra i de här starterna. Det är en fin häst som mera är oöm och stark än en startraket och travet flyter bättre och bättre jämfört med i början av hennes karriär som jag sett på video. Hon har travat bra både hos Wäjersten och hos oss då, säger Erik Lindegren.
Inga tecken på formtapp?
– Det tycker jag inte. Men motståndet är tuffare den här gången och vi får se hur vi löser det, bricka tolv är aldrig lätt när det är spårtrappa. Jag ligger lågt med segerchanserna. Vi får vara glada om hon kan vara med och hugga om vettiga pengar. Jag kan inte begära att hon ska kunna vara längst fram den här gången.
Låter som att det mest är läget som drar ner din optimism?
– Ja, det är mycket läget som drar ner förhoppningarna. Inga ändringar. Hon fick helstängt med hål i så att hon fick se de andra senast och det fortsätter vi med, liksom barfota fram och vanlig vagn, säger Erik Lindegren.

 

Onion San Tooma segerdefilerar.jpg
Redén: ”Verkligen utvecklats med loppen”
6 Onion San Tooma (V86-6) är en av flera outsiders bakom Timo Nurmos storfavorit i fyraåringsloppet för ston. På stallzet.se reder Daniel Redén ut kvällens start i samarbete med Travtjänsten.
– Onion San Tooma har gått väldigt bra och är fortsatt pigg och glad i träningen. Vi kommer att köra som vi gjort förutom att det blir biken på nu. Hon gick väldigt bra i den i första starten, det är enda gången hon haft den på hos oss. Hon har verkligen utvecklats med loppen, säger tränare Redén.
***
Svente Båth glad.jpg

Båth: ”Jingle har helt klart lyft sig en klass”

Svante Båth ger oss sin syn på stallets hästar i kväll på Solvalla och Jägersro. Allt som vanligt presenterat på sajten svantebath.se.
Båth inleder med en 10 Huron Bro (V86-3) i Breeders Course-finalen för tvååringar med 700 000 kronor (!) till segrande häst.
– Huron Bro gjorde ett bra lopp i debuten och jag var nöjd med honom på alla sätt. Han har säkert mått bra av den genomköraren och jag räknar med att han gått framåt med loppet i kroppen. Här möter vi tufft motstånd och min kanske är lite för grön ännu för att vara ett hett segerbud. Han gör säkert ett bra lopp ändå och jag har förhoppningar om att i alla fall få med mig en fin slant hem. Inga ändringar.
– 13 Mellby Jingle (V86-8) gör det bra varje gång numera och hon har helt klart lyft sig en klass sedan hon började tävla utan skor. Allt verkar fortsatt bra i jobben och jag räknar med en fin insats här också. Motstånden blir allt tuffare men med rätt resa är hon ett tidigt bud även här. Inga ändringar, barfota runt om.
***
Johan U.PNG

Untersteiner: ”Smyger med den här gången”
Johan Untersteiner ligger lågt med två ganska betrodda hästar med i kvällens V86-omgång. Stallet har två hästar med på det stora spelet i lopp på Jägersro. Intervjuerna på untersteiner.com sker i samarbete med Sportexpressen.
– 7 Global Agreement (V86-1) var sämre senast utan att vi hittade några fel på honom. Vi provar att smyga med den här gången och formen är svårbedömd. Han duger för sin klass men jag vet inte riktigt var han står för dagen.
Getingbetyg: 3 Balans: Skor.Vagn: Amerikansk.Huvudlag: Halvstängt.
7 Quenchless Tile (V86-7) visade fortsatt fin form senast i Färjestad. Han har varit klart förbättrad barfota och vi fortsätter utan skor. En plats är lämplig målsättning från det här spåret, säger Johan Untersteiner.
Getingbetyg: 3 Balans: Barfota.Vagn: Amerikansk. Huvudlag: Helstängt.

 

Fiftyfour målgång2.jpg

Inför V86® (onsdag): Tomas tvååriga talang tar sikte mot tredje raka

En fläckfri inledning av karriären.
Tomas Malmqvist tvååriga talang Fiftyfour jagar tredje raka när finalen av Breeders Course avgörs på Jägersro.

V86® körs tre dagar i rad den här veckan och kavalkaden inleds på onsdag med en omgång som delas mellan Solvalla och Jägersro.
På Malmöbanan hamnar de allra yngsta talangerna i fokus. Finalen av Breeders Course 2 years old ska köras med ett förstapris på 700 000 kronor. Ett av landets största löften i kullen så här långt finns i hemmatränaren Tomas Malmqvist stall. 5 Fiftyfour (V86-3) har påbörjat sin tävlingskarriär på bästa tänkbara vis. Hästen har vunnit båda sina starter i minst sagt övertygande stil.
– Fiftyfour är allt bra med. Han kvalade ju på ett bra sätt och har därefter gjort två jättefina lopp; han trampade ju iväg på en 1.14-tid senast. Nu möter vi ju flera andra fina hästar men jag tycker väl att han borde vara en av de som kan vinna det här loppet, säger Tomas.
Fiftyfour debuterade genom att vinna Tvååringspremiären på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen. Det resulterade i en mycket enkel seger från ledningen. Senast i uttagningen till Breeders Course blev ny viktoria, efter att hästen travat riktigt snabbt mitt i loppet. Trots det såg det inte direkt tomt ut på krafter i mål.
Var det sparat i mål senast då Fiftyfour vann på 1.14,5 över 1640 meter med bilstart?
– Det kan det ju ha varit, men samtidigt hade hästen travat i 1.09-, 1.10-tempo bitvis i loppen och det är svårt att springa så mycket fortare än så när det handlar om en tvååring, men han är absolut tidig i sin utveckling.

Tidig i utvecklingen – liksom sin mor
Fiftyfour har ett släkte att brås på.
Pappa är Fourth Dimension som skördade stora framgångar som tvååring i USA och mamma heter Backfire, ett sto som under hela karriären tränades av just Tomas Malmqvist och tidigt var på alerten som unghästtopp. Backfire har på sin meritlista segrar i både Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown och var dessutom tvåa i Stochampionatet.
– Backfire var ju en fantastisk fin tävlingshäst som vann en massa större lopp för mig och det här är ju vår egen uppfödning. Sedan kanske inte Fiftyfour direkt påminner om sin mamma på annat sätt än den tidiga utvecklingen, det skulle i så fall vara att båda är ganska så okomplicerade som hästar, väldigt stabila.
Hur är det med startsnabbheten hos Fiftyfour?
– Vi har väl inte kört något speciellt från start ännu, men hästen borde kunna öppna väldigt snabbt om vi vill det, men det är samtidigt inget som vi pratat om ännu.

Stallkompisen går ned i klass – ska räknas
Tomas Malmqvist selar ut ytterligare en häst på V86® under onsdagen.
Femåriga stoet 4 Nanny’s Girl (V86-5) har haft en stark säsong och har varit ute i riktigt tuffa omgivningar på sistone. Onsdagens uppgift på Jägersro ser onekligen intressant ut.
– Nanny’s Girl är det bara bra med efter senast och hästen har gjort bara topplopp en längre tid nu och varit ute mot ganska så tuffa hästar, så jag vill väl nästan påstå att hon går ned lite i klass till den här starten. Det är ett lite trixigt läge förstås, men löser det sig så ska hon också kunna vara med och slåss om segern.
Båda dina hästar i omgången ska räknas med andra ord?
– Ja, men det tycker jag, avslutar Tomas Malmqvist.

 

 

Markus B Svedberg 6642.jpg

Inför V86®: Bästa chansen trots orutinen

Hon är tre år och har bara gjort tre starter.
Likväl väljer Hot Lanes tränare att ta ut henne mot äldre och mer rutinerade hästar i onsdagens V86®.
- Det är väl inte så vanligt att man går ut i ett sånt lopp, men jag tycker att jag behöver ett lopp den här veckan till henne och det var väl ändå ganska passande, säger Markus B Svedberg.

Hot Lane (V86-4) debuterade med en sjätteplats i april men fick sedan vänta på nästa start till september. Då visade hon prov på styrka och fin inställning när hon vann efter att ha rundat upp till positionen utvändigt om ledaren varvet från mål. Senast avslutade hon bra till tredjeplatsen.
- Hon är en väldigt fin treåring som har gjort två och en halv start ungefär och är väldigt orutinerad. Hon är lite speciellt anmäld. Det är ju bara äldre emot, och hingstar och valacker och 1 600 med voltstart. Det är väl inte så vanligt att man går ut i ett sånt lopp, men jag tycker att jag behöver ett lopp den här veckan till henne och det var väl ändå ganska passande, säger Markus B Svedberg.
Sin unga ålder och orutinen till trots kommer Hot Lane blir favorit på V86 och att döma av tonläget hos hennes tränare är det i sin ordning.
- Hon är på väg uppåt och jag hoppas och tror att hon står sig bra. Jag säger inte att 1 600 volt är en nackdel för henne men hon är orutinerad och det gäller att vara med i starten när det är kortlopp. Vi får väl se, men jag tror inte att det ska vara några bekymmer. Hon är den av mina tre som jag tror har bäst chans.

Leder runt om igen?
Även två år äldre stallkompisen Fighter kommer att tillhöra de mer betrodda hästarna när starten går i V86-2. Han tog senast en säker seger från ledningen.
- Jag var nöjd med honom senast. Han fick gå i ledningen och jag körde ganska lugnt och fort till slut och allt var bra. Jag förväntar mig en ungefär likvärdig insats nu. Spår tre i volten är ett bra spår men det är inte det bästa. Vi försöker komma iväg så fort som möjligt och sedan hamnar vi där vi hamnar.
Unfair (V86-6) har gjort många bra insatser men haft svårt att sätta nosen först. Vilket fem andraplatser på sju starter vittnar om.
- Hon gick bra senast och borde kunna gå ett bra lopp igen. Men hon blir allt som oftast tvåa istället för etta och det säger väl en del, för det spelar liksom ingen roll om hon har varit ute i ett Breeders’ Crown-försök eller i ett vanligt lopp, så har hon haft lite svårt för att vinna. Och det blir väl likadant nu. Hon kan göra ett bra lopp och säkert vara med där framme, men hon får väl svårt att vinna.