V86 Onsdag 17 April Åby/Solvalla

 

ANDELSSPEL

Jag lämnar in ett andelsspel till V86 på onsdagar. Den som vill får köpa in sig.

Ett utskrivet Copema med 2-pars villkor för 120:-/andel där min ingår. Ni köper andelar genom att swisha till 070-23 33 445, senast 20.00 på onsdag kväll. Spelet redovisas på Travmasens Travservice Facebooksida. 

 

 

 

 

 

Köp Travmasens tipsanalyser till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms

 

bankgiro: 520-1116  OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!! 

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

Annars har jag Swedbank  8166-1,  934 966 349-3

 

 

 

 

 

Daniel Berglund17 april 2019 kl. 13:17

Spelkrönika Solvalla/Åby 17/4: Dags för Marvelous mot enklare motstånd!

Solvalla och Åby delar på tävlingarna denna vårvarma aprilonsdag och det är verkligen åtta öppna…

 

 

Plusfaktorerna formligen haglar!

Det är nästan så vi tappar räkningen när vi ska reda ut hur många plustecken det egentligen finns på omgångens bästa spik. Konklusionen är dock glasklar - procenten är på tok för låg! Totalt sett är det tämligen hög svårighetsgrad på kvällens V86-omgång och det skulle förvåna om det inte blir hög utdelning på åtta rätt. 2016-2018 plussade vi drygt 122.000 kronor enbart på V86 och målet i afton är enkelt - bättra på nettoresultatet ytterligare! Nedan följer motiveringen till speldraget i V86-4:

"Förstastrecket plitas istället ned på 8 M.T.Malkin som i januari stod för ett par mycket starka insatser. Båda bärgades via hårt tempo i ledningen och han visade verkligen att han har kunnande för att hävda sig väl på V75. Efter dessa två vinster gjorde han en start i början av mars och då blev det en tidig galopp, varefter han fullföljde helt okej som sexa. Precis som för Volocity de Vie är det verkligen inte hela världen att M.T.Malkin inte startat på 1,5 månad. Han är nämligen som bäst när det gått ett tag mellan loppen då även han har en del problem med sin fräschör. Valacken har visat att han kan lägga iväg kvickt från start och det troliga är att Göran Wester, utgångsläget till trots, trycker av från start. I öppen spetsstrid håller vi M.T.Malkin som knapp favorit till att dra längsta strået och det vore väldigt intressant att se honom i ledningen då han vunnit båda gångerna han löpt där. Vi bedömer dock inte att M.T.Malkin är beroende av spets för att kunna vinna loppet och till under tio procent är han grymt spännande på V86 - drag!"

 

 

 

 

 

 

 

V86-tips från Vi Tippa

Tips till onsdagens V86-tävlingar.

V86 17 april.pdf

 

 

 

 

Här mina funderingar till V86 onsdagen den17 april 2019, Solvalla/Åby

Avdelning 1: Ett fullkomligt vidöppet lopp inleder omgången på Åby, 2140 meter och bilstart. De tolv hästarna är samtliga i B-träning och tyvärr tämligen meritlösa. Spårgynnade trion 2 Dolorosa Am, 3 Rise Again och 4 Towbar (som kommer från seger!) sticker ut, men frågan är om inte 9 Lady Haythrow är bästa hästen. Läget är dock inte roligt även om spår nio bakom startbilen just på Åby inte är så dumt. Ni kommer ihåg, dubbla lediga spår på upploppet, open stretch.

Avdelning 2: Samma distans och startmetod då Solvalla tar över, elva ston bakom startbilen. Två hästar hoppar ut startlistan. 2 Thelma de Glatigne får denna gång Örjan Kihlström i sulkyn och kan inte bomma ledningen från sitt perfekta läge. Helt andra förutsättningar för 11 El Fizgerald som åter får Kontio ombord. Loppets joker heter 10 Ilona Håleryd som Peter Untersteiner skickar till Valla. Ilona har tävlat sig i form och kan mycket väl fälla det här gänget, Adielsson i sulkyn.

Avdelning 3: Här hade 7 Nanette Hill blivit brakfavorit, men Jocke Lövgren har tvingats stryka sin fina häst, vilket öppnar upp loppet. Även här handlar det om enbart ston, 14 hästar bakom startbilen, och med förhandsfavoriten borta upplagt för en skräll. Johan Untersteiner startar två hästar och kör själv 3 Make More Cider som räknas tidigt. Även hans andra häst 13 Googla In som körs av pappa Peter måste tas på allvar. Björn Goop kör på Solvalla men startar här 12 Timotejs Godis som får vasse Calle Jepson ombord. Svårt lopp, spara inte på krutet!

Avdelning 4: Här hittar jag fyra hästar som borde kunna stänga loppet. Tipset till spårgynnade 2 Volocity de Vie som har lagt vassare gäng än det här på rygg. 10 Fighting Bax är en fin häst som dock är missgynnad av läget liksom Timo Nurmos andra häst i loppet, 11 Jaques Noir som får Adielsson ombord. Dom har tidigare gjort det bra tillsammans. Fjärde hästen är omöjlig att bedöma. 3 Ultimaluna Grif kommer från italienska team Gocciadoro och körs av kusk jag inte hört talas om. Känns ändå ett givet streck!

Avdelning 5: Märkligt tunt lopp på Åby med annorlunda upplägg. Tre hästar på grunddistansen 2140 meter, sju hästar med dubbla tillägg, dom startar alltså från 2180 meter. Jag är ganska säker på att vinnaren finns bland de sju med dubbla tillägg. 9 Stud Muffin och 10 Can lane startar med springspår där bak och är garanterade fina positioner, dom två får dela på vinnartipset. Fyll på med 5 Quattro Töll och Ni kan nog lugnt vända blad.

Avdelning 6: Ett mycket märkligt lopp för fyraåriga hästar. Trots en vidöppen proposition har bara åtta hästar anmält sitt intresse, dessutom är flera av dom omöjliga att bedöma. Amerikanska importer som startat någon enstaka gång eller inte alls i Sverige, hur skall dom värderas. Tvånget att gå kvalificeringslopp är dessutom tydligen borttaget. Hästar från Daniel Redéns stall kanske gör upp. Tränaren kör själv 6 Zephyr Kronos som kan vara en kanon, medan Kihlström tar hand om 8 Night Rythm. Jokern kommer från Norge och heter 7 Samo Different Day. Bäst på startvolten kanske Goops 2 Armagnac.

Avdelning 7: Åby avslutar med sitt finaste lopp, 2640 meter och startbil. Björn Goop som alltså är upptagen på Solvalla låter även här Calle Jepson ta hand om styrningen. Uppdraget gäller fine 4 Mister Niky som gör come-back. Kapacitetsmässigt borde Mister Niky vara klar, men det långa uppehållet gör att vi kanske måste gardera. 2 Whipped Eggs har gjort det bra och känns tidig om man inte litar på favoriten. Conny Lugauer som verkligen full snurr på stallet provar här med 9 Vanyar Pil som har ett fint smygläge. Spika Mister Niky eller fyll på med många hästar.

Avdelning 8: Intressant att Jorma Kontio väljer att köra finländaren 4 Herrera Boko framför Timo Nurmos 11 Marvelous som får Kihlström ombord. Det måste vi ta som ett tecken. Båda hästarna känns givna att strecka. Björn Goop brukar inte gå lottlös från en V86-onsdag. Här startar han 1 Greyhound Boko från ett perfekt läge och kan mycket väl spåra detta runtom. Passa även norrmannen L´Amour Bonanza som körs av duktig svensk kusk, Pelle Lennartsson.

Jag är faktiskt på plats i Göteborg (för kul uppdrag) och kommer att ha full koll åtminstone på Åby.

 

 

1120_v86_hellberg.jpg

Onsdag 17/4: V86 med Hellberg

Onsdag Xpress
V86: SOLVALLA 
OCH ÅBY
Start: 20.30

SPIKARNA
4 Towbar (avd 1) har årsdebuten avklarad och bör vara förbättrad. Medeldistans passar dessutom bättre än långt. Runt om?
6 Zephyr Kronos (avd 6) gör hyperintressant debut på svensk mark. Han visade prima takter i USA och levererar direkt?

SKRÄLLARNA
2 Whipped Eggs (avd 7) är stark som en björn och tål att mala på i tufft tempo. Utan felsteg är han med i striden.
8 Hungarian Hotwax (avd 8) har inget roligt läge, men med två lopp i kroppen är toppformen nära. Han är en av många med chans i avslutningen.

DRAGEN
2 Thelma de Glatigne (avd 2) sitter troligen tidigt i spets. Får hon trolla bort en bit av loppet kan det hålla hela vägen.
10 Cane Lane (avd 5) är rejält jobbad inför årsdebuten. Han borde gå felfritt från det här läget och ska räknas direkt.

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

GP_190417_Xpress_SÅ_WEB.pdf

 

 

FRODEHAMRE_VINKAR.JPG

Frode Hamre stannar hemma i Norge då det är mycket tävlingar i Norge och mycket bestyr.
- 7 Samo Different Day (V86-6) är en jättefin häst och som många amerikanare vi tar över så har vi bra koll. Jag hoppas och tror att det kan vara en häst för lite större uppgifter och gör han en bra insats i kväll så laddar vi för kval till Kungapokalen. Vi har kört 1.14/1600 meter som snabbast och jag är nöjd och detta blir en test. Jag har sett listan och det verkar vara ett bra lopp med flera spännande hästar och chansen är svårbedömd, säger Frode Hamre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FINAL OAK HENRIK HOFFMAN 5.JPG

Henrik Hoffman tar turen till Solvalla och hoppas inte resa i onödan.
- 7 Lady Youline (V86-8/DD-2) var riktigt bra senast och vann me dkrafter kvar. Insatsen var väl lte bättre än vad jag förväntat mig så det var väldigt positivt. Hon känns fin efteråt och tanken är att hon ska vara ytterligare förbättrad i kväll. Tyvärr drar spåret ner mina förväntningar en del, men löser det sig är hon bra nog att slåss om segern, detta är en tuffing, säger Henrik Hoffman.

 

EDVIN CEKA 44.JPG

Inför V86 Solvalla/Åby: "En riktig outsider"

Edvin Ceka har fått ta hand om 11 Ibra Sånna (V86-7/DD-1) när släkten är på semester.

- Ibra Sånna har jag inte haft så länge och jag var nöjd med honom i första starten för mig. Han tränar bara bättre och bättre och lång distans är ett klart plus. Jag kommer att lätta honom ännu mer i balansen än senast, och jag är sugen på att rycka skorna runt om, det tror jag är ett stort plus, men jag får se efter värmningen och hur banan blir. Jag hoppas dom kör fort första varvet så han kan komma in i matchen. Med maxflyt så är Ibra Sånna en riktig outsider, säger Edvin Ceka.

 

 

 

DANIEL REDéN 2.JPG

Daniel Redén twittrar om sina chanser och gör en bedömning från en skala 1-10.
- 10 Fighting Bax (V86-4) glöm senaste loppet... 5 sekunder tung bana, han tränar bra. Bäst i ryggar. Barfota runt om, helstängt huvudlag och Ufovagn. Form: 7
- 6 Zephyr Kronos (V86-6) är en speciell häst som jag kör för att lära känna, stänkrädd delux.. kapabel, många bitar som måste falla på plats, tas med, men inget att lita på. Öppet huvudlag, vanlig vagn. Form: 6/7
- 8 Night Rhythm (V86-6) var inte bottnad senast, dålig bana kördes snällt. Kommer gå fram med loppet. Barfota fram, eventuellt helstängt (om han är dum i volt i värmning) vanlig vagn. Form: 7

Och så här säger han om en annan jänkare:

Samo different Day. Läcker travare som såg väl ambitiös ut i USA men tävlade mot de bästa. Travsäker. 2140m ett ? Hoppas detta hjälpte lite i era spekulationer, vet inte vilka som står start, men snabb bana varmt väder är svårt att plocka 20m trots stor skillnad i insprunget.

 

4-VALLEY-BRODDE-MAL-LJ.JPG
Haugstad: ”Tror på en bra insats”
- 6 Valley Brodde (V86-4) har hög kapacitet, men fick inte riktigt utdelning förra året. Nu återkommer han efter ett uppehåll och han har fått träna på rejält. Han känns jättefin och jag tror på en bra insats, men att det ska räcka till seger är väl att ta i för mycket, säger Kenneth Haugstad.
 
******
 
8 Lovely Vacation (V86-1) skrällde rejält när han vann ett Kriteriekval som treåring, men sedan...
- Han fick problem med ett gaffelband och det såg ganska illa ut ett tag. Han har fått ordentligt med tid på sig och det är bara att hoppas att det håller nu, säger Öystein Larsen. - Lovely Vacation är väldigt kapabel och har mycket ogjort på banan om han håller ihop. Det är en ganska stor häst och kanske behöver han ett par lopp för att hitta formen på allvar. Jag var väldigt nöjd med honom i kvalet och jag tror att han gör ett bra lopp och sedan får vi se hur långt det räcker, kalla honom för en outsider.
 
 
ILONA HÅLERYD_UNTERSTEINER PETER 4541.JPG

- 10 Ilona Håleryd (V86-2) har verkligen levererat positiva avslutningar i de två starter hon gjort i år. Hon har gått fina upplopp och jag hoppas att hon håller den stilen, då kan hon fälla många till slut. Barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn – inga ändringar, berättar Peter Untersteiner via spelvärde.se

 

 

Stefan Melander i sulky.jpg

Inför V86: Melander mönstrar nytt stjärnämne från USA

Liten men naggande god.
Så kan man beskriva Im Your Captain.
På onsdagen gör den flyfotade fyraåringen Sverigedebut på Solvalla.
- Han har gjort allt rätt sedan han kom till oss, säger Stefan Melander om sitt nordamerikanska nyförvärv.

Stefan Melanders USA-import Evaluate imponerade stort när han gjorde Sverigedebut på Solvalla för en månad sedan. Nu är det dags för hans landsman och kullbroder Im Your Captain (V86-6) att presentera sig för den svenska travpubliken.
- Han har tränat precis likadant som Evaluate hade gjort men nu var ju Evaluate extrem. Im Your Captain är mycket, mycket svårbedömd. Han var jättefin när han kom i vintras och känns jättefin i träningen, men jag har jättesvårt att bedöma hur långt han kommer att räcka så här i första starten, säger Stefan Melander.
När Solvallatränaren köpte Im Your Captain i november hade hästen vunnit åtta lopp och slutat bland de tre främsta i 17 av sina 24 starter. Högst upp på meritlistan står segern i Old Oaken Bucket i Delaware. Den triumfen inbringade närmare en halv miljon kronor och totalt har hingsten tjänat 1,6 miljoner.
- Jag gillar ju USA och har bra koll på deras travsport, och man får vissa favoriter. Den här hästen har gjort kanonlopp men han är väldigt liten. Han har bra ”explosion” i grejerna och han är faktiskt väldigt snygg, men han är egentligen lite för liten.

Test med ovana förutsättningar
Det är ovana förutsättningar för Im Your Captain i onsdagens lopp. Kort distans och bilstart är standard i USA men nu är det medeldistans, voltstart och 20 meters tillägg som gäller.
- Jag är som sagt jättenöjd med honom i träningen och han är väldigt vältränad, men jag har inte testat honom någonting och jag har faktiskt ingen aning om hur han kommer att prestera. Han kan vara oduglig och han kan vara ruggig. Att det är 2 100 meter för första gången är också svårbedömt. Vi får helt enkelt ta det här loppet som ett test, säger Stefan Melander som troligen låter hästen tävla utan skor direkt.
- Han är en väldigt bra travare så jag kanske tar av honom skorna. Men det blir inga skygglappar, tror jag.

Går mot bra år
För en del av motståndet står Im Your Captains stallkompisar Manuzio Hanover och Flight Dynamics. Den förstnämnde gör årsdebut och den senare kommer närmast från en andraplats i Derby Trial på Jägersro.
- Jag tycker att Flight Dynamics gick ett kanonlopp senast. Han har utvecklats och jag tror att han kommer att få ett ganska bra år. Visserligen har han bara vunnit ett lopp i sitt liv men han har gått mot ganska tufft motstånd hela tiden. Han ska springa utan framskor igen och eftersom han har startat flera gånger och har formen är det nästan honom jag tror mest på av mina i loppet.
- Manuzio Hanover är ingen tokig häst men han ska starta igång och vi ligger lågt så här i årsdebuten.