V86 Onsdag 12 December Jägersro/Solvalla

  

Köp Travmasens tipsanalyser till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms

 

bankgiro: 520-1116  OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!! 

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

Annars har jag Swedbank  8166-1,  934 966 349-3

 

 

 

Daniel Berglund12 december 2018 kl. 14:52

Spelkrönika V86 Solvalla/Jägersro 12/12: Två roliga spetsspikar i ny öppen V86-omgång!

Samtidigt som ATG försöker göra V75 så enkelt som möjligt för att generera fler jackpottar…

 

 

V86-tips från Vi Tippa

Tips till onsdagens V86-tävlingar.

V86 12 dec.pdf

 

1120_v86_hellberg.jpg

Onsdag Xpress
V86: SOLVALLA 
OCH JÄGERSRO
Start: 20.30

SPIKARNA
4 Vincent As (V86-1) galopperade bort tredje raka segern senast. Tar revansch?
9 Rigel Face (V86-4) har lopp i kroppen och älskar lång distans.

DRAGEN
5 Petunia är bättre än raden och ska inte räknas bort i V86-2.
”PU:s” tvååriga talang 1 Roller Coaster Ås leder runt om i V86-3.

SKRÄLLARNA
4 Rajah Press (V86-5) är spetsfavorit och leder länge. Kanske runt om.
7 Hey Joe är i toppform och kan leverera en stjärnsmäll i V86-7.

1120_mintvahundring.jpg

Onsdag 12/12: Hellbergs tvåhundring

Jägersro ♦ lopp 9 (V86-7)
V/P: 6 DIAMOND HALL
6 Diamond Hall ha
r formen på topp och möter lämpligt motstånd. Hon har god chans att vara bland de tre främsta och vinnare/plats spelas.

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

GP_181205_Xpress_SÅ_WEB.pdf

 

 

 

STEEN+JUUL.JPG

Steen Juul kommer med en spännande trio till Jägersro.
- 1 Amadillo C.N. (V86-1) var jag klart nöjd med i första starten för mig. Han har ju startat mycket på lite mindre banor och har ju inte tjänat så mycket pengar ännu och står bra inne i loppen. Han känns fin i träningen och jag tror på en bra insats samtidigt har jag lite svårt att sätta in honom i loppet.
- 7 Amazing Dynamite (V86-5) är en jättefin häst som jag hoppas ska kunna utvecklas en del. Han var inte lika bra senast som i första starten och jag har inte bra förklaring. Han känns jättefin i träningen och jag tror han gör ett bra lopp igen. Distansen är väl inte hans bästa och det krävs ju tempo med tanke på spåret. Jag testar ett stängt huvudlag nu, jag hoppas att han öppnar bättre.
- 12 Cheri de Vie (V86-7/DD-1) håller fin form. Senast gick han i mål med alla krafter kvar. Hästen tränar på fint efteråt och kommer att göra ett bra lopp, men läget gör att vi måste ha mycket tur och segerchansen är inte så stor, säger Steen Juul.

ADRIAN+KOLGJINI.JPG
Adrian Kolgjini är sedan ett tag igång som egen tränare och ikväll gäller som vanligt några hästar ut från stallet. Vem som är den bästa chansen råder det dock inga tvivel om!
- Nej, verkligen inte!
- Det är 1 T.Rex Face (V86-7/DD-1), säger Adrian till jagersro.se
Varför då?
- För att hade jobbat bra inför comebacken, men då blev det galopp innan start. Nu ser uppgiften helt perfekt ut och i ledningen kan jag inte se någon slå oss!
Är det givet med ledning då?
- Han öppnade bra från samma spår i debuten och jag tror nog att vi svarar upp innerspåret. Om inte så får jag söka mig till ledningen i nästa skede och oavsett måste jag tro mycket på min häst. 
Nån annan från stallet, såväl från din egen träningslista som Lutfis, som ska passas ikväll?
- Det skulle vara 8 Ubiquarian Face (V86-3) som har fått dålig utdelning på sitt kunnande. Läget är trist, men han är bra och jag hade definitivt haft med honom om jag varit spelare, avslutar Adrian Kolgjini. 
 
JOHAN UNTERSTEINER I SULKY.JPG
Johan Untersteiner har en intressant häst till start inom V86 ikväll, 3 J.H.Mannerheim (V86-5)
- Han var senast tillbaka efter en tävlingsvila, men då från spår åtta och vi hamnade hopplöst till ute i spåren. Jag tog upp och backade ner i kön varpå han fullföljde utan att pressas, berättar Johan för jagersro.se
- Allt har sett bra ut i jobben efter det och känsklan är att han ska ha gått framåt en hel del, men ännu kan det fattas en bit till den absoluta toppformen. Han är bara medel från start och tar knappast någon ledning av egen kraft, men visst är det positivt med våra främsta motståndare från bakspår. Jag har respekt för båda och inte minst Speedy Foxy Vicane som mycket väl kan blåsa till oss på en långsida. 
Numera gäller skotvång, hur påverkar det?
- Det var länge sedan han gick med skor och det är ju knappast någon fördel. Men han har vunnit på den balansen och det ska absolut inte vara någon avgörande betydelse.
 
SÖREN NORBERG MED BLOMMOR.JPG

Norberg: ”En mycket bra chans”
- 4 Trix On Line (V86-3) var bra senast, utan tvekan. Han stumnade mitt på upploppet och fick helt enkelt mjölksyra. Det var tyngre på innerspår än vad många trodde den dagen och många blev muskeltrötta. Pulsen var däremot inte alls hög på honom efter loppet. Banan i kombination med de där ruscherna under loppet som han var tvungen att försvara sig emot, gjorde att det inte räckte hela vägen. Christoffer berättade också att vår häst trodde att det var över när den utvändige hästen hoppade och sedan pressades han inte sista biten. Hästen är så naturligt startsnabb och är normalt sett först när bilen släpper, det behöver man nästan inte ens be honom om. Det är en mycket bra chans. Det finns inga rusare i loppet så han slipper 1.09-öppningar och jag tror ingen är intresserad av att gå upp utvändigt heller. Så jag tror att Christoffers taktik är att komma först den här gången, säger Sören Norberg.

OSKAR J ANDERSSON 21.JPG

Andersson: ”Ska vara spetsad till finalerna”
- 11 Je T'aime Explosive (V86-6) har inte riktigt samma form som senast, nu när det blivit lite längre mellan loppen. Han känns jättefin, så det är inget så, men han är nog inte riktigt lika vass. Då kommer formen att vara ytterligare spetsad för finalen i stället med det här loppet på vägen. Jag har pratat med Oskar (bilden) och han säger att vi nog får ta det lite på dagsform och känsla den här gången och ser hur det löser sig från start. Hur det än är så kommer vi att köra för seger. Han är ju bra hästen. Oskar kommer kanske inte att braka fram till dödens i den här starten, utan det blir att visa styrkan och försöka ta dem i spåren i stället i det här stora fältet, säger Ruth J Andersson.

SPHINX D'INVERNE MÅL 312.JPG
- 7 Sphinx d'Inverne (V86-1) var godkänd senast utan att var som bäst. Han är behandlad efteråt och känns fin i träningen igen. Han har inga problem med distansen och skor fungerar också och han är säkert inte lika missgynand som flera andra i loppet. Jag skulle vilja se honom på innerspår för det är så sällan han får trava där och när han gjorde det på Åby så small det bara till. Det blir svårt att vinna, men jag blir inte förvånad om han är med långt framme, säger Thomas Madsen.
 
DANIEL WÄJERSTEN.JPG

Wäjersten: ”Lägger på ett stängt huvudlag i kväll”
Bergsåkerstränaren Daniel Wäjersten skickar ner en häst till Solvalla i kväll.
- 5 Unique Findings (V86-8/DD-2) har två lopp i kroppen och blir bättre och bättre för varje start. Han gick bra efter galopp på Bergsåker och gången efter satt han fast med krafter kvar. Läget är bra och distansen ska inte vara några problem då hästen är väldigt allround. Erik får lägga upp taktiken som han vill och i kväll ska Unique Findings tävla med ett stängt huvudlag, det har han gjort två gånger tidigare för mig och vunnit bägge loppen. Jag tror på en bra insats.

 

Björn Lindblom

- 4 Rajah Press (V86-5) gick bra senast och blir stadigt lite bättre. Nu fick vi äntligen ett bra läge, det bästa vi har haft på bra länge och hästen är kvick från start. Jag tycker att han är bäst i ledningen och jag hoppas att Christoffer kommer dit. Jag har blivit imponerad av Speedy Foxy Vicane och den blir inte lätt att besegra, men de andra duger han emot. Inga ändringar.

 

HÅKAN BERGER:

2 My Angel Laday (V86-2).

- "Hon hade varit borta länge för problem med hjärtflimmer, men avslutade positivt i comebacken näst senast. Men senast var jag besviken på henne, hon tappade redan från start och sedan tog hon aldrig tag i det, det verkade som hon struntade i det bara. Men hon känns fin i jobben efteråt och vi provar igen. Den enda ändringen nu blir att hon går med ett halvstängt huvudlag för att få lite mer pepp i henne. Hon är lättkörd och Erik är säker, så inga problem med en ny kusk. Jag räknar med att hon ska vara klart bättre än senast, men det känns ändå som bäst som en platschans", säger Håkan.

 

ruthjandersson-v1.jpg

Inför V86: Från ponnytävlande till Solvallasegrar

Under ponnytiden höll hon nästan jämna steg med sin bror.
Nu är lillebror stjärnkusken medan Ruth J Andersson slutat köra och bara tränar hästar.
På onsdag kan det bli en större seger igen för syskonen Andersson i V86 på Solvalla med Je t'Aime Explosiv som vann ett försök i V75 i den senaste starten.

Pappa Jan sysslade med hästar på amatörbasis i Åmål när syskonen växte upp. 
28-åriga Ruth J Andersson hade egna ponnys och vann en del lopp i tonåren. 
Hon är proffs sedan några år och brodern Oskar J Andersson laddar för att bli egen tränare i vår efter några mycket framgångsrika år som anställd hos Jörgen Westholm. 
Oskar J toppar alla lärlingsligor och har i år kört in 8,5 miljoner kronor och tagit 76 segrar som kusk. 
- Själv har jag kört 13 lopp men nu är det jättelänge sedan och jag har valt att inte köra mer, det är inte min grej helt enkelt, säger Ruth J Andersson.
Då blev det desto fler lopp med ponnys för henne. Gotlandsrusset Säby's Allan Cross var favoriten trots att han inte vann så många lopp.
- Jag har ingen koll alls på statistiken men kanske vann jag 15-20 lopp. Oskar var inte långt före mig då. Säby's Allan Cross var min lilla favorit i alla fall. Jag hade alltid önskat mig en grå ponny. Och trots att han var den muppigaste och bråkigaste ponny jag har varit med om så klarade vi att köra in honom och han blev snäll till slut, säger Rommetränaren. 
Efter segrar i försök till Diamantstoet och ett i stodivisionen under året kom Ruths största seger som tränare i den senaste starten. Oskar satt bakom nyförvärvet Je t'Aime Explosiv i ett klass II-försök ingående i Grand Slam 75 i Karlstad och visste vad han gjorde när han drog i högertömmen tidigt i loppet. 
Efter 500 meter satt Je t'Aime Explosiv utvändigt ledaren. Oskar hade sedan inga problem med att sticka undan med vad som behövdes. 
- Han har ju visat sig stark men upplägget är inte riktigt spikat den här gången. Men med sådana hästar gäller det att passa sig lite också och inte köra offensivt varje gång, det är få hästar som tål det i längden, säger hon. 
Je t'Aime Explosiv startar i V86-6 på Solvalla. Ett lopp med spårtrappa och 15 hästar bakom bilen. En positiv sak med att stå i det bakre ledet är att valacken varit rädd för bilen. Negativt är att det brukar vara fullt framför när man ska fram menar Ruth. 

”Inte riktigt lika vass”
Syskonen Andersson är klara för V75-finalen på Solvalla annandag jul på Solvalla med den femårige valacken.
- Han har inte riktigt samma form som senast, nu när det blivit lite längre mellan loppen. Han känns jättefin, så det är inget så, men han är nog inte riktigt lika vass. Då kommer formen att vara ytterligare spetsad för finalen i stället med det här loppet på vägen.
- Jag har pratat med Oskar och han säger att vi nog får ta det lite på dagsform och känsla den här gången och set hur det löser sig från start. Hur det än är så kommer vi att köra för seger. Han är ju bra hästen. Oskar kommer kanske inte att braka fram till dödens i den här starten, utan det blir att visa styrkan och försöka ta dem i spåren i stället i det här stora fältet, säger Ruth J Andersson.

”Kan göra en del själv”
Vännen Philip di Luca Wahlström äger hästen och överlät träningen av den i höstas när han åkte till Australien för att jobba. Tre starter sedan dess har slutat med två segrar och en sjundeplats.
- Hästen var i väldigt fint skick när den kom. Det är en väldigt trevlig och rejäl häst. Inte storleksmässigt en gigant kanske men han är stark och kan verkligen göra en del själv. Philip håller kontakten och är engagerad i allt det hästen gör, säger Ruth. 

Pluggar till lärare
Föräldrarna har köpt en gård utanför Sala där Ruth håller till. Pappan är allt i allon som bygger hagar och körvägar och tränar hästar. Mamman utfodrar enligt Ruth både människor och djur på gården dit det är meningen Oskar också ska flytta med sin sambo Paula Pettersson.
Ponnykusken som blev professionell travtränare pluggar till lärare och blir klar till sommaren.
- Jag vet inte än hur det utvecklar sig. Vi får se vad som händer sedan, jag har ingen spikad plan så för hur mitt kommer att se ut, om jag förblir proffs eller fortsätter som amatör. Hästarna kommer alltid att vara med i alla fall. Oskar har i alla fall börjat smyga igång och för varje dag som går blir det lite mer samarbete oss emellan, säger Ruth.
Travsyskonen med J i namnen i datasystemen. J för Jannica i Ruths fall och J för Jan för Oskars.