V86 ONSDAG 1 Februari  Åby/Solvalla

 

 

Andelsspel i kväll? 

 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

12 andelar

 

senaste onsdagspelet:

 

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 Solvalla och Bergsåker 25 januari

 

 

Tjomsland_687.jpg (1)

Tjomsland: ”Tufft att vinna”
Öystein Tjomsland informerar via teamtjomsland.com.
4 Tekno Jerva (V86-3) har haft ett litet tävlingsuppehåll sedan hon blev struken för en hovböld i november. Det här är ingen enkel uppgift för henne och hon har på intet sätt siktats mot det här, så vi hoppas på en bra insats och en god placering. Det blir tufft att vinna. Inga planerade ändringar.

****
Svante Båth.jpg (2)

Båth: ”Mogen för en fin insats direkt”
Svante Båth informerar via svantebath.se:
5 Knock Boot Mearas (V86-4) var inte som bäst senast han startade och är uppfräschad efter den starten. Han känns fin i jobben för dagen och jag tror han är mogen för en fin insats direkt. Motståndet håller dock bra klass så det kan bli svårt att spräcka segernollan här men en vettig platschans ska det i alla fall vara. Inga ändringar.

****

Mattias Djuse i lopp.jpg (5)

Djuse: ”Duger absolut i klassen”
Mattias Djuse informerar via mattiasdjuse.se:
8 Ductus (V86-8) galopperade på V75 senast men gjorde ett topplopp efter galoppen. Formen ska sitta men han har fått ett svårt läge. Han duger absolut i klassen och med klaff så räknar jag med en ny bra insats. Inga ändringar: vanlig & murphy vänster.

****

Oskar Kylin Blom glad bakom Hombre D..jpg (3)

Kylin Blom: ”Byter huvudlag till blinkers”
Oskar Kylin Blom rapporterar via okbstable.se:
12 Don't Disturb (V86-8) galopperade från start senast, vilket var förvånande för mig då han har varit väldigt stabil i voltstart tidigare. Vi får se det som ett olycksfall i arbetet för hästen kändes jättefin efteråt, det är också därför jag har valt att anmäla så tätt inpå. Tyvärr blev läget iskallt och det blir till att köra på chans. Det lutar ändå åt att jag byter huvudlag till blinkers istället för halvstängt huvudlag för att få honom mer framåt. Sedan har vi kört med aluminiumskor och sulor fram, det kan hända att jag plockar bort sulorna så han inte slår sig lika mycket på knäna. I övrigt blir det vanlig vagn på nytt. Chans 2/5

 

 

 

Magnus Träff 1.jpg (3)

Träff: ”Räknar med en bättre insats”

Magnus Träff har fått en fin start på nya året med två segrar på fyra starter. Det här berättar han för Norsk Rikstoto inför kvällen:
– 7 Kipling River (V86-5) bromsade en del i början av karriären, men har alltid visat bra kapacitet. När vi började köra honom med rycktussar så blev det mycket bättre. Senast var han kanske inte lika bra som förväntat, men de tätare starterna nu är nog en fördel. Vi räknar med en bättre insats. Vi kollade upp honom efter förra loppet utan att hitta något. Han gick med open eye-huvudlag då, men det hade väldigt lite effekt så nu återgår vi till helstängt. Hästen känns fin och brodd i bakskorna är nog ett litet plus.
– 10 M.T. Montpelier (V86-7) är i fin form. Han gick en tung träningsperiod runt jul och nyår och det ser ut att ha gjort nytta. Han känns väldigt fin i jobben hemma. Vi kollade upp honom efter förra starten eftersom han haft problem med sina framben, men hittade ingenting. Han var väldigt fin i det loppet och borde vara minst lika bra den här gången. Vi har inte planerat några ändringar och han fungerar fint på hakar. Båda mina hästar ska räknas, men jag tror mest på M.T.Montpelier.

****

Avelsvärdering_460.jpg


Lundahl: "Hämtar nog in det första tillägget direkt"
Martin Lundahl
 berättar om sin duo i V86-3 för Norsk Rikstoto.
– 2 Pysola är snabb men väldigt speciell och har faktiskt aldrig vunnit något lopp. Hon gav ett fint intryck i kvalet senast och tränar fint, men är lite speciell av sig i humöret. Hästen gillar inte att komma först för tidigt och tanken är därför att hon ska gå i ryggar i det längsta. Hon har en tendens att bli hetsig och lugnar ner sig betydligt bättre när hon sitter i rygg. Hästen fungerat bättre sedan jag satt på en halsplatta och kommer att leverera en fin insats, men jag tror inte att hon vinner. Det viktiga är att hon fortsätter att utvecklas och blir mer vuxen för varje start. Inga ändringar.
 13 Pyckolina är i bra form, men har ingen enkel uppgift med 40 meters tillägg. Hon måste nog springa en 1.25-tid för att vinna och det är inte så lätt med hakar i skorna. Hästen gick tio galoppintervaller i fredags och kändes väldigt fin då. Hon är mycket snabb och hämtar nog in det första tillägget direkt, men att ta in resten blir inte så lätt. Med bra ryggar och ett passande upplägg så vet man aldrig. Jag tycker att hon är en outsider, även om hon är allra bäst på kort distans. Hon har bäst chans av mina två, men jag misstänker att det kan bli för långt fram.

 

Magnus Träff  -02462.jpg (1)

Inför V86®: Träff har siktat på onsdagen

Bollnästränaren Magnus Träff gav hästarna en träningsperiod över jul och tror sig ha kommit ganska rätt i fas inför onsdagens tävlingar i Sundsvall.
M.T.Montpelier och Kipling River svarade både för fina insatser i genrepen.
– Det är väl främst ”Pelle” som ska räknas men den andre är inte borta heller.

Magnus Träff inväntar ljuset när vi når honom tidigt på morgonen i stallet.
I mitten av januari går solen upp vid tjugo i nio på morgonen i Bollnäs och det är vid den tiden dagens första träningsrundor brukar inledas.
2022 kom det lilla stallet för första gången upp i över hundra starter, segerprocenten blev dryga 18 och man körde in 1,4 miljoner kronor med hästarna.
Veckorna runt jul blev det en träningsperiod och onsdagens tävlingar med V86® på Bergsåker är ett viktigt rundningsmärke under vintern.
M.T.Montpelier ägnade sig åt galopp en hel del under fjolåret och visade bra kapacitet däremellan med fem segrar på 17 starter.
Pelle som hästen kallas i stallet var bra direkt i första starten efter sin träningsperiod och småskrällde i V86 på Bergsåker onsdagen 11 januari.
Robert Berghs favoritspelade L.L.Labero gick i ledningen och matades ner av Magnus Träffs häst som fick göra grovjobbet. Mats E Djuse kör igen på onsdag.
– Jag har kollat lite på motståndet och han möter ju några fina hästar på onsdag, Men han mötte fina hästar senast också och gjorde det riktigt bra så jag måste vara lite optimist, säger Bollnästränaren Magnus Träff.

"Tål att göra en del själv"
V86-7 är ett lopp över sprinterdistans med spårtrappa bakom bilen. Att M.T.Montpelier med sina 547 000 kronor på kontot skulle få ett dåligt spår blev ingen överraskning.
–  Ja, det gick ju att räkna ut på förhand. Han är oöm för positioner och jag tycker att han ska kunna vara med där i striden i alla fall. Dras det ner på tempot så tål han ju att göra en hel del själv i loppen också, menar Träff och mellan raderna läser vi att Pelle och Djuse kan ses i spåren direkt på väg mot en tätposition.
Sundsvallsbanan bjöd på något tung bana senast, på onsdag lär underlaget bli hårdare. M.T.Montpelier tål de flesta underlag och tävlar bra både med och utan skor.
Fjolåret blev framgångsrikt men långtifrån spikrakt.  
– Han har ju galopperat bort en del pengar men har en hög högstanivå. Nu har vi har ändrat lite i upplägget med honom för att hålla honom fräschare och jag hoppas att det ska hålla bättre det här året. Nu får han ta igen sig lite mera mellan starterna och så här långt har det utfallit bra i alla fall. Han känns väldigt pigg och fin i jobben. Jag tycker också att vi fick en fin extraväxel på honom när vi började använda jänkarvagnen och den trivs han ju ypperligt i, säger Magnus Träff.
Du fick två ”skitspår” på onsdag varav spårtrappan inte kom som någon överraskning. I V86-5 fick 7 Kiplling River ett spår långt ut bakom bilens vinge. En nybliven femåring som slutade fyra senast på Bergsåker.
– Kipling återkom efter en liten träningsperiod han också och jag tycker väl att han var okej med tanke på det. Även han borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen.
Du har sagt något om att det handlar om en ganska fin men inte så rapp häst?
– Jag tycker att han springer lite med handbromsen i och han har väl egentligen inte förstått vad det går ut på. Han har gjort sina bästa lopp när han varit med där framme direkt och kanske letar man sig framåt direkt. Det är en liten häst men som har visat lite kunnande. Är det så att han lever upp till vad han kan så räknar jag inte bort honom på onsdag. Jag är inte förvånad om även han är med där framme.
Under fjolåret fick din genombrottshäst Queer Fish avsluta sin karriär efter 4,2 miljoner i intjänat. Segern i Sweden Cup på Solvalla i maj 2019 var förstås Queer Fish största. Vad har hänt med honom?
– Han går här på gården och skruttar på, blir riden någon gång emellanåt och har mest ”go-dagar” nu.