V86 Onsdag 23 Oktober ÅBY/SOLVALLA

 

 

ANDELSSPEL I KVÄLL?

V86 på onsdag. Då gör jag ett utskrivet Copema för 120:-/andel, där min ingår. Ni som vill köpa in er swishar till 070-23 33 445 senast 20.00 på onsdag kväll. Spelet redovisas här med en länk till liverättningen.

 

Kvällens Andelsspel-14 andelar

Villkor: Minst 2 lila, minst 1 blå, 2-3 lika nr.

 

 

Köp Travmasens tipsanalyser till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms

 

bankgiro: 520-1116  OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!! 

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

Annars har jag Swedbank  8166-1,  934 966 349-3

 

 

 

 

"Till drygt 20 procent av insatserna är han kraftigt överspelad"

Det är Solvalla och Åby som delar på V86-arrangemanget i afton. Det ser på förhand ut som att vi kommer att få slippa regn helt, vilket givetvis uppskattas. Vi går emot flera favoriter och tar ställning för en häst som man bara måste spika. Vi kan inte tänka oss att han torskar felfri och han borde givetvis vara favorit med dessa förutsättningar. Vid seger kommer procenten på honom aldrig åter!

En hårt spelad häst, som är given att gå emot, är 10 Mister Niky (V86-2). Här nedan kan ni läsa varför (axplock från loppanalysen).

"För tillfället är det jämnspelat mellan 8 Hakon Von Haithabu och 10 Mister Niky. Vi litar inte på någon av dem och anser att 10 Mister Niky är en av omgångens mest överspelade hästar. Sexåringen fungerade inte alls i travet senast (fick startförbud) och därefter har han fått vara ifrån tävlingsbanan i drygt 1,5 månad. När det som nu gått mer än 30 dagar mellan starterna har valacken 3/6, vilket är ett tydligt tecken på att han normalt inte behöver lopp i kroppen för att prestera. Vi sätter dock ett minus för distansen (han är vassare över längre distanser) och då han mestadels är stark är han klart sårbar från detta bakspår. Stallet är helt inne på att Mister Niky behöver ett lopp i kroppen för att hitta vettig form och ingen kan blunda för att åtta av nio segrar är tagna från ledningen. Nej, Mister Niky är inget tidigt streck med dessa förutsättningar och till drygt 20 procent av insatserna är han kraftigt överspelad."

Köp tipsmaterialet här: https://www.spelvarde.se/tips/v86/solvalla-2019-10-23

 

 

Tipsprogram med Skoglund o Spante:

 

 

V86-tips från Vi Tippa

Tips till onsdagens V86-tävlingar.

V86 23 okt.pdf

 

 

1120_v86_hallen.jpg

Onsdag 23/10: V86 med Hallén

Onsdag
V86: SOLVALLA / ÅBY
Start: 20.30

SPIKARNA
V86-4: 11 Got To Dash
Ruggig upphämtning efter markförlust i starten senast, bakspår men trevlig spelprocent.

V86-5: 4 Digital Dominance
Visat fin utvecklingskruva och står på tur för seger, hade tråkigt spår senast avslutade vasst till bronspengen.

DRAGEN

V86-7: 4 Ivory Di Quattro
Gjorde första starten i regi Bergh senast, byter till kortare distans nu och lopp i kroppen.

V86-8: 9 Lexington Hall
Har blivit allt bättre bakifrån och står fint inne i loppet, matchats tufft på V75 på slutet.

SKRÄLLARNA
V86-2: 11 Västerbo Highscore 
Vann senast på bra vis, snackas om första barfota runt om och ändring på huvudlaget till open eye, mycket spännande om det blir så.

V86-3: 3 Zarchicco Park

Var nära favoriten i mål senast, låter mer uppåt från stallet nu och läget är tilltalande.

 

 

 

 

Onsdag 23/10: V86-tips till Åby/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86-tävlingar på Åby/Solvalla.

Tips till V86 

SPIKEN

6 WHIPPED EGGS (V86-3) ser ut att ha
hittat en fin uppgift denna gång. Den
dryga distansen passar, han gick senast bra
som trea efter några månaders vila och här
sitter han troligen ganska tidigt i
ledningen.

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

GP_191023_Xpress_SÅ.pdf

 

 

 

Onsdagsbjudis

Magnus Jakobsson har favoriten direkt i första i form av 3 Ottens Dibaba (V86-1).
- Hon har gjort en handfull starter efter kortare uppehåll nu och jag tycker att hon känns bättre och bättre formmässigt. Det var kanske inte stenhårt emot senast men hon vann enkelt och hade framför allt en del krafter i behåll så det blev ett perfekt lopp inför detta. Hon är rask ut och har ett optimalt läge så jag kommer att ladda för ledningen, det finns open stretch och jag skulle inte säga att hon går sämre bakifrån, men nu ser det så upplagt ut att vi siktar på att gasa hela vägen då hon var så fin i spets senast. Hon går barfota som vanligt och jag fortsätter även så gärna i den vanliga vagnen som jag trivs bäst i. Jag hoppas och tror att hon ska räknas, menar Magnus.

 

 

CLAS-GÖRAN BJÖRKROTH
Stall Nurmos: ”I den främre träffen”
Timo Nurmos räknade in två segrar när en ensam vinnare i går tog hela sexrättspotten på V64. I dag kan hans hästar på nytt komma att spela huvudroller.
- Jag vet inte varför 10 Indiana Boko (V86-4) galopperade men hon har gjort likadant någon gång tidigare. Nu har hon ett tråkigt läge men jag tycker att hon har visat normal form och hon känns inte alls tokig i jobben. Jag kan inte motståndet men med vettig resa och lite draghjälp kan hon säkert dyka upp i den främre träffen, säger Clas-Göran Björkroth, försteman i stallet.
9 Lexington Hall (V86-8/DD-2) avslutade godkänt senast och håller fin form. Nu har han bakspår på tillägg men han är en häst som med lite draghjälp kan gå en bra trudelutt till slut. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp men det är alltid svårt från sådana här lägen.
Stall Nurmos har dessutom två spännande hästar till start inom V5-spelet på Solvalla. Framför allt 3 Ajlajk (V5-5) som är obesegrad efter tre starter.
- Han har gått riktigt bra och man kan inte annat än skryta om honom. Han har skött träningen som han ska efter senast och från ett bra läge måste vi tro på honom igen. Motståndet blir tuffare och tuffare hela tiden men han är fortfarande i en ganska låg klass.
4 Maxtime (V5-3) har varit barnslig och besvärlig men han vann senast och börjar förstå lite vad det går ut på. Han blir bättre och bättre men jag vet inte vad han möter.

*****

ROBERT BERGH BLIR INTERVJUAD.JPG
Bergh: ”Kommer vara förbättrad”
4 Dallas As (V86-1) tycker jag har bra form. Det klart att hon behöver ha bra lopp för att det ska bli en riktig kick på det hela men nu är det första gången på länge ett kortlopp där hon har bra läge och hon har fått några lopp i kroppen. Hon vinner inte så ofta men man kan väl tänka på henne lite grann eftersom förutsättningarna är väldigt bra jämfört med vad hon har haft på ett tag, säger Robert Bergh.
6 Whipped Eggs (V86-3) har nu fått ett lopp i kroppen och eftersom han är tung i kroppen har det loppet gjort honom gott. Vi har kunnat trimma på med honom och han kommer vara förbättrad och 3 000 meter är bra. Så det är en bra känsla inför loppet. Han är min hetasta chans inom V86.
4 Digital Dominance (V86-5) gör det bra. Innerspår på 20 är helt okej. Det är ofta lite lurigt att ha tillägg i treåringsloppet, ofta står de bra där på start, men har jag lite flyt med loppet tycker jag ändå att han ska segerstrida. Han utvecklas bra.
4 Ivory di Quattro (V86-7/DD-1) har fått ett lopp i kroppen och fick ett stentufft lopp då. Det var väl inte vad man ville att han skulle få i debuten för oss men han kom ur det bra och vi har kunnat trimma på bra. Förutsättningarna är bra med öppet spår och sådär. Jag vet inte om han kan öppna någonting men jag hade stor tro på honom innan debuten och med ett lopp i kroppen hoppas jag att han segerstrider nu. Jag har lite småbra känsla utan att vara riktigt övertygad om att det blir så bra som jag trodde i debuten.
10 Nobel Amok (V86-8/DD-2) tycker jag ser bra ut nu. Han har gjort några bra lopp från tillägg. Han står med 40 meters tillägg här men han har fungerat bra med det. Det måste klaffa givetvis för att vinna men jag tycker att formen är bra och han har gjort bra lopp även bakifrån den senaste halvåret.

*****

SOFIA ARONSSON SKÅL 03.JPG
Aronsson: ”Känns toppenfin”
8 Vichy Grif (V86-1) vann lätt senast och känns toppenfin i träning. Drog dock svarte Petter här där hon fick spår åtta över kort distans, så chansen att vara först över mål ligger jag lågt med. Jag ändrar ingenting i utrustning, meddelar Sofia Aronsson på sin hemsida.

*****


BJÖRN GOOP MED TUNGAN RÄTT I MUNNEN.JPG
Goop: ”Bättre och bättre form”
Björn Goop har tre hästar till start inom V86-spelet men ligger lågt beträffande segerchanserna.
- Jag tycker inte att jag har någon riktigt het chans, säger toppkusken som kommenterar sin trio enligt följande:
10 Mister Niky (V86-2) verkar okej men han är bättre på längre distanser så jag tar det nog som ett lopp inför nästa lopp, säger Björn Goop.
1 Stardust Melody (V86-4) gick bra vid segern senast. Hon mötte lite billigare motstånd den gången. Nu är det tuffare motstånd och lite täta starter, så jag ligger lite lågt.
2 Joe Martini (V86-8/DD-2) går bra och visar bättre och bättre form. Han har haft lite otur och fått dödens två gånger i rad nu, men formen är helt klart på gång.

*****

4_PAW_MAHONY_SEGERGEST_LJ.JPG
Mahony: ”Då kan han vara en luring”
2 Jaanus Tooma (V86-3) hade norsken oryckt och tussarna satt kvar i öronen senast. Det är svårt att säga hur mycket krafter han hade kvar men det brukar svara bra när jag drar i båda snörena så känslan var att han hade varit med och krigat om segern med lucka i tid, säger Paw Mahony.
- Nu känns han som han gjorde hela fjolåret och då är han en häst, som kanske inte vinner så mycket, men alltid gör bra lopp. Jag tycker att han kan vara något för dem som letar skräll. Det är ju Åby med open stretch och vi lär inte bli fast om vi kommer ner invändigt och får sitta en bit fram där. Han är skapligt kvick första biten och det kan kanske bli rygg ledaren eller något. Då kan han vara en luring.

*****

2-MAGNUS-OCH-SURVIVAL-KIT-LJ.JPG
Träff: ”Han kan vinna igen”
6 Captain Knas 
(V86-4) chockade spelarna när han senast skrällde till 100 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi var inne på att hästen skulle göra en bra prestation för han hade tränat väldigt bra och det kändes att han hade gått framåt med loppen som han hade fått i kroppen. Men det var över förväntan att han skulle göra en så bra insats. Först gå med i tredjespår 1 200 kvar och sedan den svepningen sista 500. Det var mer än man hade vågat hoppas på, säger Magnus Träff.
- Motståndet är bättre den här gången men han har också ett betydligt bättre utgångsläge än senast. Han kan öppna rätt så hyggligt men har också gjort bort sig bakom bilen. Det där får kusken känna vid starttillfället hur hästen verkar för dagen om hon vågar släppa på eller inte. Han är ingen raket ut men öppnar lite över medel.
– Det är bra hästar emot men han är bra själv också. Jag är inte främmande för att han kan vinna igen. Garderar man upp loppet så hade inte jag vågat lämna honom utanför systemet i alla fall. Hästen känns väldigt fin och jag har inget att klaga på.

*****

OLLE ALSéN HALVFIHUR -1.JPG
Alsén: ”Krafter kvar senast”
3 Maison Plage (V86-2) har haft fin form en längre tid. Motståndet är tufft men löser sig allt kan vi vara bland de tre. Är banan fin går han barfota runt om, annars blir det som senast, låter Olle Alsén hälsa via sin hemsida.
8 Indian Four (V86-8/DD-2) satt fast med krafter kvar senast. Hittar vi ner från springspår utan att det kostar för mycket tar han fina pengar. Han kommer att gå lika som senast.

*****

STIG_H_JOHANSSON_LJ.JPG
Johansson: ”Eventuellt barfota runt om”
3 Musique d’Inverne (V86-8/DD-2) har gått bra de senaste starterna och ser ut att hålla formen.
Eventuellt barfota runt om, meddelar Stig H Johansson på sin hemsida.

*****


SVANTE-BATH-TB.JPG
Båth: ”Ska ses som en liten outsider”
4 Djorkaeff Sisu (V86-2) var inte som bäst senast men vi har inte hittat något som kan förklara den sämre insatsen. Han fick träna på lite extra efter det loppet och i jobben känns allt som vanligt. Lite svårbedömd är han men vid sunda vätskor är han inte avsågad och jag tycker att han ska ses som en liten outsider. Inga ändringar, skor runt om, meddelar Svante Båth på sin hemsida.

*****

PETER UNTERSTEINER.JPG
Untersteiner: ”Perfekta förutsättningar”
9 Superbopp E.T. (V86-5) kämpar väl och är en härlig liten krigare. Han vinner ju inte så ofta men han gör fina dagsverk hela tiden, säger Peter Untersteiner.
2 Global Wireless (V86-7/DD-1) har perfekta förutsättningar. Hon har vunnit sina flesta lopp på kort och startsnabb är hon. Jag har inte riktigt koll på konkurrenterna men plan a är att köra i ledningen och så får vi se hur långt det räcker. Hon borde vara den av mina två med hetast chans.

*****

RÖCKLINGER BJÖRN PORTRÄTT 1.JPG
Röcklinger: ”Tuggade sig förbi alla”
11 Västerbo Highscore (V86-2) och Malin Friman vann lärlingsfinalen 10 oktober. Hamnade då längst bak i fältet efter start. Till attack i spåren knappa varvet kvar och tuggade sig förbi alla till enkel seger med två längder. Han kan väl styva 1.13 över medel, beroende på vad som jagar honom. Chansen finns att han lägger iväg som en ”straight shooter” med adrenalinet kvar i kroppen, ditpumpat av segerns sötma i senaste starten. Halva startfältet har visat ungefär lika raska tider, däribland är Västerbo Highscore, skriver Björn Röcklinger på sin hemsida.

*****

JÖRGEN WESTHOLM TUMMEN UPP 14.JPG
Westholm: ”Ändrar lite i balansen”
2 Global Upfront (V84-4) tappade travet till slut senast och var inte helt körbar. Vi ändrar lite i balansen den här gången och hon kan dyka upp bland de tre med klaff. Barfota fram och jänkarvagn, meddelar Jörgen Westholm på sin hemsida.

 

 

Captain Knas seger.jpg (1)

Inför V86: 100-oddsaren är tillbaka – "Kan vinna igen"

För tre veckor sedan skrällvann han till 100 gånger pengarna på V86.
Captain Knas lade även grunden till historiens högsta odds på Dagens Dubbel, 4989 gånger.
Nu är skrällhästen tillbaka på V86 och är obesegrad efter två starter tillsammans med Sofia Frilén.
– Jag är inte främmande för att han kan vinna igen, säger tränaren Magnus Träff.

Captain Knas levererade en riktig smällkaramell när han vann ett V86- och Dagens Dubbellopp på Bergsåker. Hästen gjorde sitt livs lopp när han tågade runt konkurrenterna från spår 15 på slutvarvet. Efter att ha gått med i rygg i tredjespår 1200 meter kvar så svepte hästen runt hela fältet halvvarvet kvar. Över upploppet spurtade han till en lätt seger och jätteskrällen var ett faktum.
– Det var häftigt och hästen var fantastiskt bra, säger Magnus Träff.
– Vi var inne på att hästen skulle göra en bra prestation för han hade tränat väldigt bra och det kändes att han hade gått framåt med loppen som han hade fått i kroppen. Men det här var över förväntan att han skulle göra en så bra insats. Först gå med i tredjespår 1200 kvar och sedan den svepningen sista 500. Det var mer än man hade vågat hoppas på.

Vann en kvarts miljon på Dagens Dubbel
Captain Knas ägs av kompisarna Björn Arvenberg och Claes Sunnervik. Den sistnämnde hade spelat 50 kronor på rätt DD-kombination. När Dizzy River vunnit den andra dubbel-avdelningen blev oddset historiskt högt. Dagens Dubbel betalade 4989 gånger pengarna och Sunnervik kunde kvittera ut en kvarts miljon kronor på sitt spel.
– Jag trodde inte mina ögon. Det var rena bingon och händer och händer nog bara en gång i livet att man spikar en 100-oddsare, sa Claes Sunnervik.

”Känns bara bättre och bättre – mjuk och fin”
De har ägt femårige Captain Knas hela tiden som nu är inne på sin tredje tränare. Han var först hos Stig H Johansson, därefter hos Oskar Kylim-Blom och nu hos Magnus Träff. Det har blivit två segrar och en tredjeplats på de senaste tre starterna och hästen är onekligen i ett gott slag.
– Det känns faktiskt som att hästen bara blir bättre och bättre. Han känns väldigt mjuk och fin för dagen, säger Träff.
– Han fick vila ett par månader när vi fick in honom i träning och han var riktigt bra i första starten för oss som tvåa. Men sedan har hästen varit lite ängslig och han galopperade i tre starter i rad. Nu känns det som att han litar mer på sig själv och då har resultaten kommit också.

”Hade inte våga lämna honom utanför”
Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla. Captain Knas är med i hetluften igen och startar i den fjärde avdelningen på huvudstadsbanan. Han har spår sex bakom startbilen över medeldistans och i sulkyn sitter återigen Sofia Frilén.
– Motståndet är bättre den här gången men han har också ett betydligt bättre utgångsläge än senast. Han kan öppna rätt så hyggligt men har också gjort bort sig bakom bilen. Det där får kusken känna vid starttillfället hur hästen verkar för dagen om hon vågar släppa på eller inte. Han är ingen raket ut men öppnar lite över medel.
– Det är bra hästar emot men han är bra själv också. Jag är inte främmande för att han kan vinna igen. Garderar man upp loppet så hade inte jag vågat lämna honom utanför systemet i alla fall. Hästen känns väldigt fin och jag har inget att klaga på.

”Sofia är en tuff tjej som kör väldigt bra”
– Sofia Frilén är på semester i USA och kommer hem samma dag på onsdag. Så hon åker direkt från flyget till Solvalla. Sofia är en tuff tjej som kör väldigt bra och kommer bra överens med hästen. Hon kör med förtroende både för sig själv och hästarna.
– Vi kör barfota fram som senast och vi får se hur vi gör med huvudlaget. Han gick med norskt huvudlag senast och eventuellt kan det bli så att kusken drar ner det före start. Men det får vi se på tävlingsdagen beroende på hur hästen värmer och känns, säger Magnus Träff.
Bollnäs-tränaren tog ut sin proffslicens vid årsskiftet och har nio hästar i träning. Han letar nu efter en ny gård för att kunna ta in fler hästar i träning eftersom det är stort intresse från hästägarna.
– Vi har fullt som det är just nu men har förfrågningar hela tiden från nya kunder. Så vi har hållit på och letat gård en tid för att kunna utöka men så här långt har vi gått bet. Vi försöker att hitta en lösning så fort det går och känner oss beredda att ta in fler hästar i träning.