V86 ONSDAG 19 januari Bergsåker/Solvalla

 

Onsdag
V86® delas av Bergsåker och Solvalla. Mionetto T.P. (lopp 7 på Bergsåker) har förstås inte rätta numret på vojlocken. Spåret är vingligt, men toppformen är på väg och vi väntar på att det ska lossna ordentligt för henne. Ni kan väl tänka på henne om ni garderar, är ni bussiga?
I huvudstaden har vi några trevliga hästar att se fram emot. Bland andra talangfulla treåringen Lady Kei’em (lopp 4 på Solvalla) som nu ska testa bilen för första gången. L.L.Labero (lopp 7 på Solvalla) kommer från Oskar Kylin Bloms formstall och den här uppgiften luktar det spets och slut om.

 

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: https://www.atg.se/torsvi.../spel/150848_V86_2022-01-19_40_1

 

Tillsammansrad:

 

senaste spelet:

 

 

 

 

 

 

 

Berglund: "Tråkig men stark lösning"

"Lösningen kanske ses som tråkig, men på V86 kan man komma undan med det" - här bjuder experten Daniel Berglund på tips inför kvällens V86-omgång.

Daniel Berglund bjuder på tips till V86.
Daniel Berglund bjuder på tips till V86.

Analys Bergsåker V86-3

Ranking: A: 5.     B: 1-4.     B/C: 9-8.     C: 3-6-7.  D:2

Spetsanalysen: 1 Bellfaks är mer osäker bakom bilen än i volt, men sköter han sig kan han öppna bra och när utvändige 2 Moeses inte kan täppa till och 5 Grisle Odin G.L. är långsam första biten är det nog bra chans att få överta från startsnabbe stallkamraten 3 Hellin Faxen bara han travar. 4 Don Viking kanske kan vara med och köra lite, men han är bäst med rygglopp och kan nog tänkas ta ryggen på en felfri Bellfaks om han får överta av Hellin Faxen. Även 7 Smedsbo Faksen öppnar bra och kan lägga sig i kampen om rygg ledaren.

Favorit att leda loppet efter 500 meter: 1 Bellfaks/4 Don Viking

Loppanalysen: Ett kallblodslopp där tre hästar är bättre än resten och som spelet sitter förstår jag att många kommer att gå på 5 Grisle Odin G.L. Han var bra som avgjorde trots opassande lågt tempo i ledningen senast och kördes då snyggt av Ulf Ohlsson som måttade in honom precis på linjen. Här borde det nog vara jämnspelat med 1 Bellfaks och när det inte är det ännu så lockas jag ju av spelprocenten på Grisle Odin G.L., men jag är lite osäker på vad kuskbytet betyder för det är en lite trög häst som kanske inte är helt lättkörd ändå och skulle Bellfaks gå felfritt så är det stor risk att Grisle Odin G.L. får göra jobbet utvändigt ledaren.

Bellfaks och Grisle Odin G.L. har mötts tre gånger och varje gång har Bellfaks vunnit som den mindre spelade.

1 Bellfaks har alltid visat hög kapacitet och på slutet har han även stabiliserats, men det har mest varit i voltstart och tidigare har han varit mycket mer osäker bakom bilen. I kväll får vi väl svar på om han har bättrat sig även där och skulle han sköta sig så är det nog bra chans på tidig ledning och ny seger. Jan-Olov Persson verkar ligga lite lågt och låter inte sugen på att ladda från start, men ”JOP” har både en och två rävar bakom öronen och jag blir inte förvånad om han laddar ändå och tar hand om ledningen efter en bit eftersom innerspår på Bergsåker är gynnsamt.

4 Don Viking är kanske inte riktigt lika kapabel, men en riktig hedershäst som visat fin form en längre tid. Får han det serverat bakom favoritduon som kör mot varandra så skulle han kunna spurta till seger så han streckas också.

Rätt trist med streck för de tre klart mest spelade, men på V86 kan man komma undan med det och när jag har lite läskig känsla för att Bellfaks kommer att sköta sig vill jag inte spela för tufft med den trolige trendhästen Grisle Odin G.L. med ny kusk.

-

Efter klockan 15.00 publicerar Berglund hela V86-krönikan.

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Ulf

Spelexperten Ulf Nilsson lämnar sina idéer inför onsdagens V86®.

Absolut bästa draget - smällfin

Solvalla och Bergsåker bjuder upp till V86-dans. Typisk vinteromgång rent sportsligt (inga superlopp). En del ihåliga lopp, men några speldrag ska vi allt ha. Bästa draget startar på hemmaplan Bergsåker och heter Huddlestone. Pållen ser smällfin ut och det här ska nog gå bra.

BÄSTA DRAG 1
10 Huddlestone (V86-7)

BÄSTA DRAG 2
13 Super Sarah (V86-8)

PRISVÄRD SKRÄLL
6 Zätas Forever Star
 (V86-5)

V86-1  •  Skoj från spets

6 Just More Fun har en mycket god egenskap i sin startsnabbhet. Hon har dessutom tävlat positivt och var fullt bra som trea bakom bra hästar senast. Här ser det vettigare ut med enbart ston emot och från spets är det bra chans. Runt om! Något osnabbe 9 Dandruff tuffar på fint och är säkert med och hugger. 8 Mionetto T.P. duger men det blir väl strul på grund av spåret.

V86-2  •  Inget trolleri

3 L.L.Labero från spets. Det behöver inte vara krångligare än så. Öppnar bra och har kämpat på i tuffare gäng. Senast fullt bra som trea i V75-finalen bakom toppfine Ikaros Sisu. Bra chans men även väldigt tufft betrodd. Och det är ingen spetsgaranti. 2 Mas Credit löper bra och läget klagar vi inte på. Kan nog vara motbudet. 7 Hunting Widow sköt till rätt fint senast, men här är läget sämre.

V86-3  •  Vi möts igen

Högsta kallblodsloppsklassen och vi känner igen kombattanterna. Det skiljer inte mycket mellan de bästa. 5 Grisle Odin G.L. brukar kunna lösa dessa uppgifter och är given. 1 Bellfaks har Persson fått ordentlig stil på och hästen sköter sig nu allt bättre. Utrustad med urryckare senast, men dessa sitter kvar oryckta. Given. 4 Don Viking tuffar på rejält hela vägen. Kan bli spets och kan vara draget.

V86-4  •  Ett Genie-drag

11 Genie Am vann väldigt lätt näst senast och känslan är att Gotlands-stoet ska duga fint även här. Om hon serveras en fin resa. Örjan kör, var det så? 15 Girlpower Sisu var positiv senast, men springspår med springband och det kan bli strulig väg fram. 2 Digital Quality och 12 Gina Lollobrigida är två tidiga bud. Se framför allt upp för Digital Quality. Form!!!

V86-5  •  Zätter dit Zäta

2 Fire of Noa har ett gott rykte men inte fungerat. Rätt ny hos Svedlund och senast blev det seger från utvändigt ledaren. Möjligt han fått ordning på hästen och vinner igen men det är nog inte så enkelt. Skrällen är 6 Zätas Forever Star. Olsen har visat prima stallform och även på den här. Vann till skumt högt odds nyligen och sedan suttit fast och suttit fast (med galopp i trångt läge).

V86-6  •  Betala för Porto

10 Hankypanky Redbank har lufsat på fint och inlett karriären på utmärkt sätt. Nu ska det attackeras bakifrån och då kanske det inte är lika skoj. 5 Episode Nine har också inlett prima, men här kan spåret ställa till det. Mika lovar inget. 9 Porto kördes fram utvändigt ledaren senast och vann på tilltalande sätt och detta är mitt speldrag. 2 Ivanhoe Renka vill jag också nämna.

V86-7  •  Smällfin var ordet

10 Huddlestone har varit smällfin vid segrarna och som trea näst senast fick han fritt för sent. Prima form med andra ord på en bra häst i grunden och trots bakspåret så tror jag det går vägen. Är vass med ryggresa. 2 Roofparty är grundbra och har läget men har inte visat sitt rätta jag hos Bergh ännu. 8 Berra Steel är rejäl men småtrög och läget gör det svårt. Inte lika bra bakifrån.

V86-8  •  Kom först ikväll

13 Super Sarah vann via stretchen näst senast. Fin då. Mycket att åka med som sparat senast. Fin då. Rejält sto som bör ha bra chans här trots småkrångligt läge. Sarah - mitt drag. 7 Anna Mauds Lassie har höjt sig mycket och farlig med klaff. 2 Navona är tidig från spets och 11 Heloise Am är också ett bud.

 

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Jackpot på V75 i Karlstad på lördag men först V86 på Bergsåker och Solvalla

V75 är ett spel som är oförutsägbart både vad gäller utdelningar och vilka som skall vinna. Kort och gott, världens bästa spel på hästar.

Lördagens V75 i Gävle tyckte jag såg lurig ut på förhand med flera vidöppna avdelningar och ett par favoriter som jag gärna synade. Det fanns dock en ”stenklar” som vi kunde luta oss mot. Jag kunde nämligen inte se Milligan's School förlora Gulddivisionen, avdelning 3.

Alla vet hur det gick. Favoriterna gjorde sin plikt rakt igenom med ett tungt undantag; Milligan's School åkte dit i Guld efter en osannolik prestation av vinnaren Global Adventure. Det var samma Milligan's School som vann Åby Stora Pris i mitten på augusti och helt nyligen skulle matchas mot Prix d'Amerique …

På vårt gemensamma system spikade vi såklart Milligan's School, ett system som dock kändes ”iskallt” redan efter de två första avdelningarna som vanns av betrodda hästar samtidigt som vi satt med streck för två enprocentare som var tvåa i båda dom inledande avdelningarna.

Med en utdelning för sju rätt på drygt 3.000 kronor gjorde det sedan inte så mycket att Milligan's School torskade. Även om det givetvis kändes surt just då …

Som regel brukar jag titta på hur det gick motsvarande V75 året innan och mönstret brukar faktiskt kännas igen. Förra året blev det jackpot på Bergsåker sedan en vidöppen omgång, vilket resulterat i en ren favoritparad och mindre än en tusenlapp på sju rätt.

Då blev det såklart jackpot till nästa vecka då loppen kördes på Jägersro. V75 omsatte 120 miljoner kronor den veckan och sju rätt gav drygt 18 miljoner kronor. Kan vi hoppas på något liknande i helgen när V75 på lördag körs på Färjestad och det är jackpot!! 

ATG beräknar att det kommer att ligga minst 49 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt på lördag! Som vanligt kommer jag att ägna större delen av torsdagen åt V75 som jag ber att få återkomma till.

Först dock som vanligt V86 på onsdag då V86 körs på Bergsåker och Solvalla. Förra onsdagen satte jag åtta rätt på grundsystemet (!) och det finns ingen anledning att denna måndag betvivla att det inte går att göra det två veckor i följd, eller hur?

Här alltså mina preliminära funderingar inför onsdagens V86-omgång i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor.

Avdelning 1: 9 – 6 ( 7 – 8 )

Avdelning 2: 3 L.L.Labero, spik! ( 2 – 9 )

Avdelning 3: 5 – 1 ( 4 – 8 )

Avdelning 4: 11 – 12 ( 2 – 3 ) 

Avdelning 5: 4 – 7 ( 9 – 3 )

Avdelning 6: 10 – 5 ( 9 – 7 )

Avdelning 7: 2 – 10 ( 8 – 9 )

Avdelning 8: 2 – 13 – 11 ( 15 – 3 )

 

 

 

1280-v86-fernlund.jpg

Onsdag 19/1: V86® med Fernlund

SOLVALLA | BERGSÅKER
Onsdag 19 januari
Start: 20:30

SPIKEN
3 L.L.Labero (V86-2)
Har gjort en fin resa hos Oskar Kylin Blom och var duktig trea i en V75-final senast. Hästen har fortsatt träna bra och jag pratade med Blom under måndagen och han låter väldigt inne på seger. Känns som en toppchans!

CHANSSPIKEN
5 Episode Nine (V86-6)
Ståtar med två raka segrar och ser ut att vara en väldigt fin häst för klassen. Hästen har hittills inte förlorat på svensk mark och ska ha rätt så vettig chans igen, trots att motståndet hårdnar. Jag chansar och spikar emot favoriten.

DRAGEN
2 Fire of Noa (V86-5)

Var jätteduktig senast och är en bra häst de dagar han tävlar på topp. Uppgiften ser spännande ut och tränaren är fortsatt optimistisk. Ska inte nonchaleras.
1 Get Ready On Tour (V86-7)
Höll starkt senast och har nu läge för ledningen. Han gillar att springa i front, har bra statistik därifrån, och jag tror att han absolut kan leda från start till mål.

 

 

 

 

Onsdag 19/1: Tips till V86® på Bergsåker/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Bergsåker/Solvalla

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

10 HANKYPANKY REDBANK (V86-6) var
inte tom vid segern senast. Han har
kommit igång med tävlandet sent i livet,
men verkar vara under fin utveckling.
Känns mogen en rejäl rekordsänkning och
bakspåret tror vi inte ska vara någon större
nackdel då han verkar tåla jobb.

SKRÄLLEN

7 CUTE AND CHARMING (V86-4) tyckte vi
visade lite förbättrade takter som fyra
senast. Skulle man pricka rätt från
springspår här och hitta till ledningen så kan
hon stanna i den positionen länge. Lär bli
lite bortglömd.

Spetsanalyser

V86-1: 1 Estelle Godiva brukar öppna rappt men trivs med smyglopp och stor chans att 6 Just More Fun åter visar snabba takter och övertar.
V86-2: Vi tror att Kylin Blom vill till ledningen med 3 L.L.Labero som kan öppna. Möjliga utmanare är främst 4 Make My Dream och 5 Kenzoki Boko.

V86-3:  7 Smedsbo Faksen brukar vara vesselsnabb men körs knappast i ledningen. Stor chans att 1 Bellfaks öppnar bra för att glida fram och överta.
V86-4: 1 Mitzy Gold bör komma iväg bra från innern - kanske läge att prova i spets i så fall? Från springspår testar 7 Cute and Charming om man prickar.

V86-5: Flera snabba med bra spår men fördel till 3 Loveyouecus om den trampar igång felfritt. Petter Lundberg brukar också vara offensiv med sina upplägg.
V86-6: Voltstart och 1 G.R.J.'s KhalDrogo bör komma iväg bra. Utmanas av springspårens 6 Kocu Boko och 7 El Greco. Vi tror 6 kan spetsa tidigt.

V86-7: 2 Roofparty öppnar rappt och med seger från ledningen i regidebuten så blir det laddning. 1 Get Ready on Tour och 3 Mellby Hoffa utmanar.
V86-8: 1 Livi Memory är kvick i benen, men ska knappast köras i ledningen här. Detsamma gäller 4 Juvel Ribb. Kanske kan 7 Anna Mauds Lassie överta.


Loppanalyser

V86-1

6 Just More Fun har visat toppform på slutet.
Kan utnyttja startsnabbheten med öppet spår för
att åter nå ledningen, som vid senaste segern.
Vår vinnare.
9 Dandruff har varit rejäl i två V75-lopp efter
tuffa upplägg på slutet. Har form och hårdhet för
att kriga om segern.
12 Shehuntyoudown vann trots grovjobbet
utvändigt ledaren näst senast. Fortsatt
formbesked senast men chansartat läge och
lärlingskörd.
8 Mionetto T.P. har gjort en fin comeback i
vinter och vass spurtvinst näst senast.

A: 6
B: 9-12-8-1-11-3-10-7-2
C: 5-4

 

V86-2

3 L.L.Labero kommer från en tredjeplats i en
V75-final där han gjorde en hel del grovjobb.
Verkar bära sina pengar bra och har fina
förutsättningar nu.
2 Mas Credit vann på ett övertygande sätt
senast. Motståndet var visserligen lite enklare,
men vår känsla är att han duger fint även här.
4 Make My Dream bör bli allt bättre för varje
lopp efter vila. Höll farten bra från rygg på
ledaren senast.
7 Hunting Widow har spår långt ut, men såg fin
ut mellan hästar senast - bättre än raden.

A: 3
B: 2-4-7-1-9-5-6
C: 8-11-12-10

V86-3

Vasst snabblopp.
5 Grisle Odin G.L. är i full form och kommer från
två raka segrar. Sluggade sig till vinst i ett
taktiklopp senast och är tuff nog att vinna även
om det blir grovjobbet här.
1 Bellfaks har slagit vår favorit i de senaste
mötena och uppträder stabilare för dagen. Trivs
extra fint med tätkänning och spännande läge.
4 Don Viking hann inte fram i ett taktiklopp näst
senast men lekte med motståndet senast och
glänste stort.
8 Philip Ess gick i mål med sparat senast. Form!

A: 5-1
B: 4-8-9-6
C: 3-7-2
 

V86-4

11 Genie Am får tipset i ett smålurigt stolopp.
Hon tävlar lite ojämnt, men insatsen på en tung
bana på Solvalla näst senast var övertygande.
2 Digital Quality avslutade vasst senast och
hann fram till seger. Inte optimalt med spår två i
volten, men utan tappstart lär hon strida om
tätplatserna.
12 Gina Lollobrigida har visat uppåtform i sina
två senaste starter. Om inte läget med spår fyra
ställer till det så duger hon fint.
1 Mitzy Gold jagar första segern. Har ett
intressant läge.

A: 11-2-12
B: 1-3-5-7-15-13-6-8
C: 9-10-4-14

V86-5

4 Date Night gillar vi intrycket på för dagen och
det har blivit förbättrade takter sedan regibytet.
Vann trots grovjobbet utvändigt ledaren näst
senast och allround sort.
3 Loveyouecus har dold form men vi vet att
grundkapaciteten räcker för sammanhanget.
Startsnabb och trivs med tätkänning.
6 Zätas Forever Star rundade hela gänget på ett
övertygande sätt vid skrällsegern i november.
Varning!
2 Fire of Noa kan massor i grunden och första
segern senast efter miljöbytet i december.
Varning!

A: 4-3-6
B: 2-7-9-5-1-12-11
C: 10-8
 

V86-6

10 Hankypanky Redbank är en intressant typ
som vunnit tre av fyra lopp så här långt. Såg ut
att ha en hel del sparat från ledningen senast och
står perfekt inne på pengarna här.
6 Kocu Boko var näst senast ut i ett kval till
Derbyt. Efter det har det strulat en del, men
hästen har god kapacitet för klassen.
2 Ivanhoe Renka har ett lite lurigt spår två i
volten. Felfri finns farter som gör honom aktuell.
5 Episode Nine jagar tredje raka. Lite värre emot
här och spåret är inte optimalt.

A: 10
B: 6-2-5-9-3-8
C: 4-11-7-1

V86-7

10 Huddlestone har tre segrar på de fem
senaste loppen och har både självförtroende och
toppform för dagen. Lätt från ledningen senast
men är även vass med rygglopp.
8 Berra Steel har tävlats i form igen efter en
paus och stred snyggt till knapp vinst från
ledningen senast. Trist läge men troligt offensivt
upplägg och tål det.
2 Roofparty vann direkt i debuten för Bergh och
har nu åter läge för ledningen.
3 Mellby Hoffa öppnar rappt och sitter bra till
med fina förutsättningar.

A: 10-8
B: 2-3-5-1-6
C: 4-9-12-11

V86-8

13 Super Sarah kördes lite på chans i en final av
Diamantstoet senast. Fick luckan sent och hann
inte bli tom i mål. God chans med bättre klaff nu.
11 Heloise Am håller bra form - som de flesta av
Roger Walmanns hästar. Hon var rejäl vid segern
näst senast och lär fälla många igen.
6 Aurora Show står lite på tur för seger efter
flera starka prestationer på slutet. Fin slutrunda i
skymundan senast och bättre läge nu.
2 Navona övertygade vid segern 29/12 - tuffare
emot, men kan räcka.

A: 13
B: 11-6-2-7-15-3-4-10-9-12
C: 1-8-5-14

 

 

 

V86® från Vi Tippa

Ranking till V86®.

V86 Solvalla och Bergsåker 19 jan

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 Solvalla och Bergsåker 19 januari

 

 

Svante Båth hemma i stallet 2.jpg (7)

Båth: ”Voltstart är inte hans grej”
Svante Båth kommenterar sin duo på svantebath.se
- 9 Porto (V86-6) har tränat på efter senaste starten och han sköter jobben som han ska. Jag räknar med att formen är helt ok och sköter han sig då gör han säkert ett bra lopp. Voltstart är inte riktigt hans grej men jag hoppas bakspåret gör att han går iväg felfritt. Gör han det då ligger en plats inom räckhåll. Inga ändringar.
- 3 Vanja (V86-8/DD-2) gjorde ett helt ok lopp senast men fick ett lite för tufft slutvarv för att kunna blanda sig i topplaceringarna. Hon är klart vassare när hon får smyga med och skulle det stämma på vägen då slår vi många till slut. Motståndet är dock tufft och jag är fullt nöjd om hon kan dyka upp i platsstriden. Inga ändringar.

PIHLSTRÖM MARKUS_2340.JPG

Pihlström: ”Bäst av våra i loppet”
- 11 Eruption (V86-1) var inte som bäst senast, fått lite behandling i ryggen efter det och har tränat bra. Dåligt läge och behöver klaff på vägen. Inga ändringar.
- 2 Digital Quality (V86-4) spurtade vasst senast och vann på en fin tid. Har tränat bra efter det och formen är fin. Sköter hon spår två i volten skall hon räknas med platschans. Inga ändringar.
- 5 Ola Islet (V86-5) har ett bra läge och är snabb ifrån start. Levererar jämna fina lopp. Kommer satsas fram direkt. Bäst chans av våra i det här loppet.
- 7 Cross Track (V86-5) är snabb men står sämre till. Gjorde ett fint lopp för sulky senast efter fem raka montelopp. Håller fin form men får svårt att vinna, skriver Markus Pihlström på sin hemsida teampihlstrom.se

 

Öysten Tjomsland Solvalla.jpg (1)

Öystein Tjomsland har två hästar i V86-3.
- 5 Grisle Odin GL såg kanske lite seg ut runt sista sväng senast, men samlade sig strålande och knep segern i sista steget. Här möter han många av samma konkurrenter och det är svårt att inte tro honom igen. Gick med vanlig sulky sist, kommer ut i amerikansk vagn här. 8 Philip Ess kämpade bra hela vägen in i mål sist och var drygt en längd bakom Grisle Odin GL i mål. Har haft lite otur i spårlottningen här, men i ett litet fält så är det inte lika beroende och han gör säkert ett bra lopp. Även han ska tävla i en amerikans vagn den här gången, hälsar Öystein Tjomsland.

 

KEVIN SVEDLUND.JPG

Svedlund: ”Kan absolut vinna men...”
2 Fire of Noa (V86-5) har alltid haft ett gott rykte men det är inte överdrivet ofta som hästen fungerat.
Nu har han gjort några starter hos Kevin Svedlund och senast blev det seger.
- Vi jobbar på att få fason på honom hela tiden. Det blir allt bättre men det tar sin tid. Till sommaren då vi kör honom barfota bak hoppas jag han ska vara i riktigt gott skick men vi har en bit dit, säger Svedlund till Everysport.
Vad tycker du om hästen och vad känner du till om honom från tidigare?
- Jag har bra koll på honom rent historiskt då jag skodde honom och jobbade med honom som yngre häst hos Nicklas Westerholm. Då fungerade han rätt fint men sedan fick han problem med ett bakben och det strulade. Sedan började han dra det andra benet i stället och han hade svårt att sköta sig.
Men det blir allt bättre?
- Ja. Vi jobbar mycket med hans leder och muskler och visst blir det bättring hela tiden. Kunnandet har han och jag blir inte alls förvånad om han duger fint här.
Ändrar du något?
- Är han lugn i värmningen så plockar vi bort huvan på honom. Han bromsade bort segern näst senast och därför fick han tävla med en murphy med hål i senast och då blev det bättring. Samma nu och samma balans som är lite av säkerhetsbalans.
Kan det bli spets från fint läge?
- Det är inte säkert man vågar ladda tufft med honom men känns han fin och avslappnad så kan han också öppna rätt bra och jag kör honom gärna i spets.
Du vågar inte utlova något låter det som?
Nej. Det stämmer. Han kan absolut vinna ett lopp som detta men han möter några bra och är inte helt att lita på, Kunnandet räcker nog en bit i alla fall. Det handlar inte om någon världsstjärna men han är rätt bra.

 

 

Hett_Inför_V86_1400x275.jpg

Snackhästen vässad med flera backjobb i helgen ”Det är stora plus – känns väldigt stark och fin”

Han blev en snackhäst efter att ha vunnit i debuten i sin nya regi hos stjärntränaren.
Efter två plumpar i protokollet har den välstammade talangen nu bytt miljö – och fått ett ändrat träningsupplägg.
Det verkar som att han har svarat bra på det och ikväll är han ett glödhett motbud till favoriten i V86.
– Hästen har känts ruskigt fin och väldigt stark i de tre senaste backjobben. Jag har ändrat helt uppfattning efter att ha kört honom, säger stallets försteman.

Kvällens V86 avgörs på Bergsåker och Solvalla och i Sundsvall selar Robert Bergh ut två intressanta hästar på miljonspelet. Ingen av dem är favorit men måste däremot ses som heta motbud. Vi börjar med 2 Roofparty (V86-7) som blev en snackhäst efter att Robert Bergh köpt honom på auktion och det började också lovande med seger i debuten i sin nya regi. Det var förvisso ett billigt lopp med få hästar som han vann, men man trodde sedan på fortsatta framgångar när hästen hade lopp i kroppen och gick ut på V75. Men Roofparty har inte varit som bäst och ej presterat på topp i två starter därefter och blivit oplacerad. Nu har Robert Bergh bytt miljö på hästen och flyttat honom från Hajom till filialen i Sundsvall. Stallets försteman på gården, Oskar Florhed, är den som har kört hästen i jobben sedan han kom upp till Norrland och berättar mycket intressant information.
– 2 Roofparty (V86-7) kom upp hit till Sundsvall i torsdags och har gått backjobb både i fredags, i söndags och igår tisdag. Han är riktigt heatad kan man säga och jag måste säga att hästen känns väldigt stark. Faktiskt riktigt fin och nu när jag har kört honom har jag helt ändrat uppfattning, säger Oskar Florhed.
– Hästen var dålig senast, och även om man hade haft lite dåliga träningsförhållanden i Hajom, så borde han ha kunnat bättre. Innan jag körde de här jobben hade jag sagt att jag inte trott ett dugg på någon chans ikväll. Men nu är det precis tvärtom eftersom hästen känns så pass stark och fin i de här jobben.

”Läget är perfekt – de värsta emot har sämre spår”

Roofparty är som sagt andrahandsfavorit från spår två bakom bilen i den sjunde avdelningen på V86. I sulkyn sitter chefen själv, Robert Bergh.
– Jag hoppas att hästen har steppat upp rejält av de här vässande backjobben. Läget är perfekt samtidigt som de värsta konkurrenterna har sämre spår. Normalt sett borde det vara en bra chans, även om han såklart är lite svårbedömd efter de senaste insatserna. Men motståndet är heller inte det värsta och favoriten Huddlestone har ju bakspår. Jag tror att han är en spetshäst.
– Roofparty är medelsnabb ut men kan bli lite för vass om man laddar för mycket. Då kan det brinna till lite. Man ska heller inte dra för stora växlar på loppet som han vann i debuten för oss men som sagt, det är stora plus efter de här sista träningsjobben. Vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Florhed.
Som även tillägger:
– Jag tror att hästen kommer att bli riktigt bra till våren och sommaren när vi kan rycka skorna. Han har aldrig tävlat barfota någon gång och jag tror det kommer att ge stor effekt när det väl blir dags för det.

Vinnarhästen ursäktad senast - toppläge nu

Stall Robert Bergh har ytterligare en häst till start inom V86 och det är i den avslutande avdelningen. Navona är en vinnarhäst som har tagit många segrar och hon övertygade vid fullträffen näst senast. Men gången efter var hon inte som bäst, även om hästen förvisso fick ett tufft lopp.
– 2 Navona (V86-8) sprang och sög in luft senast och när stona gör det så brukar de kunna stanna kraftigt. Så även om hon fick ett tufft lopp i dödens så var hon ursäktad av andra orsaker också. Hon höll ändå helt okej som fyra i mål men kan bättre. Hästen har tränat på som hon ska efteråt och allt ser normalt ut.
– Nu är hon ute i ett tufft lopp mot hårda märrar. Jag tycker nog att hon står inför sin tuffaste uppgift hittills. Visst, hon har ett bra läge med spår två, samtidigt som de värsta konkurrenterna har sämre lägen. Men det är ju en spårtrappa och de som är bäst har ju de sämsta spåren. Hon är medelsnabb ut men går bäst i spets och Robert kommer säkert att prova att försöka köra sig dit. Vi brukar ha helstängt huvudlag på henne när hon har bra spår och så blir det säkert igen. Vanlig vagn som tidigare och jag tycker väl främst att det ser ut som en platschans. Ett garderingsstreck om man tar flera hästar, säger Oskar Florhed.

 

ERIK HOLM I SULKY.jpg (1)

Inför V86®: Holms hästar bör med på kupongen

Hagmyrentränaren Erik Holm har form på stallet och ser fram emot V86® på onsdag.
- Jag har två vettiga chanser och ingen av hästarna ska lämnas utanför kupongen.

Erik Holm drog igång som proffstränare redan som 23-åring och har sin verksamhet hemma på gården i Åkre. Han managerar 17 hästar för dagen - mest yngre förmågor.
- Jag tycker att jag står bra rustad för tillfället och har flera spännande hästar i stallet. Bland annat två treåringar som jag hoppas ska kunna starta ganska snart. Visst skulle jag vilja ha några starthästar till, men som sagt så hoppas jag att vi får en bra tid framöver. Jag har bra träningsmöjligheter med sandbana, rakbana och även en backe att köra i och fina skogsvägar.
Erik Holm hoppas på att synas i lite större sammanhang som V75®  och V86®. På onsdag när Bergsåker tar hand om den ena halvan av V86 tillsammans med Solvalla, har stallet två formstarka hästar till start.
- Jag tycker att båda har presterat bra på slutet och ska kunna sluta där framme den här gången. 6 Just More Fun (V86-1) var jag mycket nöjd med henne senast i ett tufft V75-lopp och det var på en ganska krävande bana. Nu har det varit lite långt mellan starterna så jag körde lite tuffare med henne förra måndagen och hon kändes jättefin.
- Hon fick springa av sig lite även i fredags och det kändes att måndagsjobbet hade satt sig perfekt. Just More Fun är ganska snabb från start och jag hade väl önskat mig ett spår lite längre in, men det kunde också varit värre. Den här gången möter hon bara ston och det är en fördel och jag tycker att hon ska ha en vettig chans. Om jag ändrar något så är det huvudlaget, det beror på hur hon är i värmningen. Hon kan vara lite vass och då får hon tävla med ett öppet, annars blir det ett open-eye.

”Tätare starter bara bra”
- 4 Date Night (V86-5) är en fin häst som vi köpte i somras med förhoppningar om att han har en del ogjort och jag tror att han kan ta sig en bit upp i klasserna. Han hade startat ganska mycket och behövde pusta ut lite och äta upp sig. Vi började om och tränade på och han har svarat bra på det och har bara blivit bättre och bättre. Jag var nöjd med insatsen senast och då hade han inte startat på ett tag och nu blir det lite tätare vilket är ett plus.
Hur är hästen den första biten?
- Han är medelsnabb från start och jag är lite sugen på att hänga på en amerikansk vagn för att få honom ännu rappare från början. Det optimala vore att komma till ledningen och om det skulle lyckas tror jag på en bra chans. Men risken är att det är någon som är snabbare från början och då hoppas jag att han får en vettig position i den främre träffen. Jag har förhoppningar även på honom och båda mina hästar ska streckas.
Vilken av hästarna tror du på bäst chans med?
- Jag tycker att det är Just More Fun. Hon känns väldigt bra och möter bara ston den här gången vilket är ett plus.

 

Inför dagens V86-omgång erbjuder vi mängder av intervjuer, tips och analyser till alla avdelningar. Från klockan 19.00 ger vi dig också det absolut senast som kommer fram inför spelstopp, med bland annat nya system.

Här bjuder vi på en av våra intervjuer inför kvällen:

– 2 Fire Of Noa (V86-5) hade jag ändrat lite till senaste starten så han fick ett hål i murphyn, vilket han inte hade gången före och det föll väl ut. Han har mest gått i backen så loppen ska föra fram honom. Det här var det enda passande loppet han hade vid den här tidpunkten och läget blev bra då han är rätt kvick i benen och startsnabb. Det är läge och prova en bit från start nu. Enda ändringen som är aktuell till den här starten är att jag kanske plockar bort huvan han haft om han är lugn och fin i värmningen och behåller bara bomullen i öronen. Det kan göra honom alertare från start också, säger Kevin Svedlund.


Ta del av Sveriges största V86-material - bara hos Travronden Spel 

Till V86-tipsen [+

 

Huddlestone pris (1).jpg

Inför V86®: Nu har den stökige blivit en vinnare

Fyra segrar på de sju senaste starterna.
Huddlestone har kunnat vara lite besvärlig tidigare och tränaren Lars Wikström har väntat ut hästen.
- Han har varit lite stökig men det där är borta nu och jag tror att han duger även från ett lite besvärligare läge på onsdag, säger hemmatränaren inför V86® på Bergsåker.

Sju segrar och 676 100 kronor intjänat i karriären.
Sedan i augusti förra året har fyra av triumferna och fina pengarna bärgats med sexårige valacken Huddlestone.
Lars Wikström såg något extra i sexåringen och har byggt hästen undan för undan tillsammans med Henrik Svensson som suttit bakom i nästan alla starter.
I september spurtvann sexåringen V86 på hemmabanan och visade sig mycket kvick i benen efter en smygare. Startsnabbheten har varit ett bra vapen men Huddlestone har ofta fått släppa ifrån sig ledningen och körts i ryggar.
Fyra dagar in på det nya året blev det seger i ett lopp hemma på Bergsåker efter ledningen hela vägen där hästen visade att formen håller i sig.
- Han vann ju väldigt enkelt efter att ha körts till spets. Det var en period då han var lite hetsig och lite stökig som vi ofta valde vi att släppa med honom. Nu har det där gått över och därför provar vi att köra i ledningen med honom ibland, säger Lars Wikström.
Huddlestone har haft ganska tur med spåren i karriären och relativt sällan lottats till bakspår. I V86-7 på onsdag slog dock fällan igen. Spår 10.
Tränaren låter dock ganska nöjd ändå. Läget är sämre och det krävs lite tur för att det ska bli seger. På plussidan finns Huddlestones utveckling på slutet.
- Det är några bra hästar med, men inga kanoner och jag tror nog att han duger bakifrån också med lite klaff. Det är nog inga stora problem bara det inte blir alldeles fel. Får han en rygg att gå i klarar han att gå i tredjespår en bit också, säger han.

”En jämn, hög nivå”
I den näst senaste starten var han med i ett försök i bronsdivisionen en onsdag i mitten av december på Bergsåker där det blev en tredjeplats.
Huddlestone var snabbast ut men fick släppa och hamnade i positionen tredje till slut.
- Han satt fast med rubbet kvar i det där bronsloppet och lär nog duga i vanliga lopp framöver. Jag tycker att han har höjt sig till en jämn, hög nivå. Sedan är det mycket resorna som avgör men så är det ju i alla lopp, säger Wikström.
Hur blir banan på onsdag i Sundsvall?
- Det är lite varmare nu men jag kör med brodd. Det är vinter och då kör vi med fäste under skorna, lite kortare fram och lite längre bak. Så gör vi på vintern. Underlaget spelar ingen roll för honom heller. Han springer på allt.
Huddlestone klarar det mesta låter det som?
- Han är ganska allround nu. Han springer på allt, distanser och allting. Det är liksom inga konstigheter nu när stökigheten nästan gått över.
Stallet har ytterligare ett par hästar till start på V86. Det blev dåliga spår även för 10 Ultralight (V86-1) och 12 Gumman Sisu (V86-5). Tror du på någon av dem?
- Det är inget för V86-spelarna. Det ser svårt ut och kan vi få ett fjärde-femte pris är vi nöjda. Gumman har ju fått två lopp i ledningen och nu ska det bli kul att se hur hon går bakifrån. Ultralight tjänar pengar och duger om hon är med där framme, nu blir det tufft.

 

 

Oskar Kylin Blom i vagn.jpg (1)

Inför V86®: Tror på toppchans med förvandlingsnumret

Fyra segrar på nio starter och två raka tredjeplatser i V75®.
L.L.Labero har hittat nya växlar hos Oskar Kylin Blom och på onsdagen har ekipaget en passande uppgift på Solvalla.
- Som det känns kan jag inte säga att de som spikar gör fel, säger Gävletränaren inför V86®-omgången.

Förra våren stod L.L.Labero (V86-2) utan seger efter sju lopp. Men Oskar Kylin Blom hade sett något i hästen och i maj flyttade den då femårige valacken till Gävle.
- När jag köpte honom hade jag förhoppningar på att jag skulle hitta lite saker som skulle kunna göra att han tände till, och det har han gjort. Han har utvecklats jättebra hela tiden, kanske lite bättre än vad jag trodde, säger Oskar Kylin Blom.
Nio starter efter flytten har hästen fått segerdefilera fyra gånger och inför onsdagens besök på huvudstadsbanan har han fallit med flaggan i topp i V75 två gånger i rad. Senast höll han starkt som trea i en klass II-final och det är inget snack om att Oskar Kylin Blom tror på sin häst den här gången också från spår tre bakom startbilen.
- Han känns jättefin hemma, han gör bra lopp varje gång och nu har vi ett väldigt bra läge. Som jag ser det borde han sitta i ledningen i första sväng och det är ett halvvarv kortare än det var senast och näst senast på Romme. Gick han 1.13,5 full väg på Romme så tror jag att han kan gå i alla fall samma tid nu över 1 600 meter. Jag ser väldigt positivt på det här loppet. Som det känns kan jag inte säga att de som spikar gör fel.
Att L.L.Labero den här gången ska tävla i en annan sulky än den han brukar gå i kan vara ytterligare en plusfaktor.
- Jag ska testa den där Multicam-vagnen. Det är en lite tightare vagn som jag hoppas faller väl ut. Han springer och bryter lite, lite grann och jag skulle vilja få honom lite rakare. Jag tror att den här tightare vagnen kanske gör att han blir rakare av sig själv utan att jag behöver använda sidostängerna.