[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 24 Augusti BERGSÅKER

 

 

 

ANDELSSPEL IDAG?

Jag gör ett utskrivet Copema för 150:-/andel där min ingår. Ni som vill köpa in er på en andel eller två swishar till 070-23 33 445 senast 10.00 Lördag. Spelet redovisas här och på min facebooksida, med en länk till liverättningen.

 

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 750:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!  

 

 

 

BLOGG
Patrick Sjöö

Bergsåker vill inte visa upp "folkets häst"

 

Så har det då hänt igen.

En sportchef på en bana som fjäskar för en av våra stora inom svensk travsport.

Den som drabbas är en ung nybliven proffstränare som har lyckats få fram en häst som charmat hela Trav-sverige.

Jag pratar givetvis om Sundsvall Open Trot till helgen där vi skulle se Oskar Kylin-Bloms Antonio Tabac göra upp om en miljon i förstapris. I stället kommer Bergsåker sent på att de ska ge bort ett wild card till Björn Goop och Nadal Broline. Sportchefen Almqvist tillbakavisar uppgifterna att det delades ut wild card efter anmälningstiden. Kanske fler än jag som känner att det luktar efterhandskonstruktion?

Hur det gick till har jag ingen aning om. Men jag skulle kunna spekulera vilt.

Så här sa för övrigt sportchefen Thomas Almqvist till oss på Travronden för några dagar sedan:

– Vi har inte delat ut några wild cards de senaste åren och de som är intresserade får kämpa om platserna. Om vi ska dela ut ett wild card får det vara till någon väldigt bra utländsk häst som har lite startpoäng.

Jag trodde att sportcheferna hade lärt sig något efter den pungspark som Magnus Träff fick av Östersundstravets förra året. Träffs Queer Fish var anmäld till Jämtlands Stora Pris och kom med. Efter anmälan så plockades Love Matters in på ett wild card från Daniel Redéns stall. Då hade för övrigt redan Stall Redén en häst i listan. Queer Fish fick inte vara och Magnus Träff, som då var amatör, kände sig så klart överkörd. Travbanechefen Jan Quicklund gick sedan ut och sa att det det blev fel att göra så och det hedrade honom.

Att nu Bergsåker gör samma sak mot en färsk A-tränare som fått fram en häst som Travsverige har älskat är mycket märkligt.

Eller är det så märkligt egentligen? Det känns väl bättre för fega sportchefer att fjäska för de stora tränarna än tränare som Kylin-Blom och Träff? De är så oerhört rädda att stöta sig med våra största tvåbenta profiler.

Nu säger jag inte att wild card inte ska delas ut. Jag tycker att det är jättehäftigt att ha den chansen om en häst som drar folk får förtur. Det jag är emot är att, officiellt, plocka fram ett wild card efter anmälningstidens slut.

Att Bergsåker tänkte dela ut ett wild card skulle de ha informerat om innan anmälningstidens slut så alla hade vetat att de bara fanns nio platser.

 

HÄSTAR BAKOM STARTBIL 3.JPG

90 miljoner - multijackpot på Bergsåker V75

Spelbolaget ATG bjuder på en smått ofattbar prognos inför multijackpoten på Bergsåker nästa lördag.
En ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 90 miljoner kronor!

ATG kalkylerar med att det kommer att ligga minst 90 miljoner kronor enbart i sjurättspotten nästa lördag då V75 avgörs under Bergsåkers storhelg med Sundsvall Open Trot.
I Örebro på lördagen blev det förhållandevis lättspelat och ingen utdelning för fem rätt. Pengarna från den potten flyttas vidare till nästa ordinarie V75-omgång, som alltså körs lördagen 24 augusti på Bergsåker.
Då kan en ensam vinnare bli runt 90 miljoner kronor rikare.
Utdelningsrekordet på V75 från Axevalla 2010 på 67,3 miljoner kan alltså slås.
- En mäktig multijackpot. Och summa 90 miljoner kan öka beroende på vad som händer under veckan fram till lördagen. ATG bjuder nämligen på V75-omgångar onsdag, torsdag och fredag, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
Tätt med V75-omgångar. Onsdag V75 med derbyuttagningar från Jägersro, torsdag är det V75 på Bjerke i Oslo och både fredag och lördag V75 på Bergsåker.

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

 

GP_190817_V75_WEB.pdf