[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 15 Juni BODEN

 

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 750:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!  

 

 

 

ANDELSSPEL?

V75. Jag kommer att lämna in ett utskrivet Copema för 150:-/andel där min ingår, och alla som vill är välkomna att köpa in sig för att höja intresset. Ni swishar till 070-23 33 445 senast 15.50 på lördag. Spelet redovisas på Travmasens sida på Facebook, men även här.

Kvällens andelsbolag.

14 andelar

Villkor: Minst 3 lila, högst 1 blå, 2-3 lika nr.

 

 

 

 

 

 

 

Hans G:s krönika

Kungamöte i Boden när V75 avgörs i midnattssol

Ny häftig helg väntar när V75 fortsätter från Östersund till Boden. Det är alltså dags för det numera traditionella nattravet med V75 i förhoppningsvis midnattssol.

Första start på lördag redan klockan 18.10, men V75 drar inte igång förrän klockan 20.30 (som lopp sju) med sista V75-avdelningen i mål strax före klockan elva på kvällen.

Sedan börjar förstås efterfesten som brukar pågår till framåt morgontimmarna – allt i fullt dagsljus. Norrlänningarna blir som galna vid den här tiden på året, dom har helt enkelt inte tid att sova…

Själv har jag haft nöjet att få vara på plats vid ett par tillfällen, bland annat vid premiären för midnattstravet då hela arrangemanget förstördes av ett envist regn.

Men även vid ett par tillfällen då vi fått uppleva underbara sommarkvällar med kanonsport på banan och härlig stämning runt arenan. Det är verkligen något magiskt med den här tävlingsdagen!

Norrbottens Stora Pris med en rund miljon till vinnaren har lockat tre finalister i Elitloppet till start – Milliondollarrhyme, Makethemark och Propulsion. Den sist nämnde har vunnit det här loppet de tre senaste åren och jag tror att han gör det igen.

Ändå kan jag inte låta bli att önska Boden lycka till med hemmahästen Makethemark som ju slog Propulsion regelrätt i Elitloppet. Vilket enormt jubel det skull bli om hemmahästen skulle gå och vinna Norrlands största lopp. Ett häftigt race blir det under alla omständigheter.

Även ramen runt huvudloppet håller hög klass. David Zimmer och hans lilla team har som vanligt gjort ett bra jobb och väderlekspognoserna inför helgen verkar lovande.

Här mina funderingar kring de sju V75-loppen.

Avdelning 1: Voltstart i den inledande avdelningen för den lägsta divisionen, 2140 meter. Robert Bergh har två hästar till start och sitter på leken. Robban väljer själv att köra 4 Macelleria som gör debut i hans regi och eftersom tränaren väljer att gå direkt ut på V75 så måste han vara nöjd med sitt nyförvärv. Macelleria är ett givet streck, men lika givet är det att sätta streck även för hans andra häst 1 Quito Lane som får Ove Ander Lindqvist ombord. Detta är hästen att slå i ledningen. Tredje strecket till 6 Canwin B.F. som garanterat är toppad till den här tävlingsdagen. Han är obesegrad i år och jagar sin fjärde raka seger. Dessutom är han gynnad av sitt springspår. Tre streck borde räcka långt i inledningen.

Avdelning 2: Ett av V75-omgångens lurigaste lopp, femton ston utspridda på tre volter. På mitt lilla grundsystem här nere plockar jag hästar från alla tre volterna och börjar med två hästar som står med dubbla tillägg. Både 14 Millie Millionaire och 15 Hope And Dreams kommer från starka prestationer utan att få vinna. Här möter dom lite sämre motstånd men har å andra sidan ett stort fält att runda och är beroende av att det blir ordentlig fart på loppet. På startvolten väljer jag 1 Forza Sting som alltid varit lovande men galopperat bort mycket pengar. Nu har polletten trillat ner och då har segrarna kommit. Forza Sting är hästen att hinna ikapp i ledningen. Fjärde strecket till 10 Lady Zappa som med Adielsson ombord kommer att öppna som en raket från sitt springspår på 20-volten. Det här känns dock som ett riktigt skrällopp.

Avdelning 3: Här handlar det om dryga tre varv och då vet Ni såklart att det passar 7 Mellby Club som handsken. Den här killen vet inte hur det känns att bli trött och uppgiften känns därför som skräddarsydd för honom. Kontio kan köra som han vill, men helst ser jag ett tidigt avancemang, han lär bli släppt till ledningen. De tidiga lirarna har torsdag morgon gjort 2 Coogan till klar favorit och han räknas givetvis också. En amerikansk import som gjorde det bra, senast på V75 över just lång distans. För min del släpper jag dock inte Mellby Club och rekommenderar att Ni spikar honom på alla kuponger, stora som små. Funderar Ni på ytterligare streck så handlar det om 5 Actual Star som gått bra i år för ny tränare, samt 8 Zorro Swing (fast senast med rubbet kvar) och såklart 10 Whipped Eggs

Avdelning 4: Kallblod och nya problem med femton hästar på två volter. Jag har haft lätt att tappa bort hästar i den här typen av lopp, men tycker att fyra streck borde räcka en bra bit. Låt mig börja med 4 Joker C.K. som denna gång får sällskap av Kihlström i sulkyn. Hästen är både startsnabb och travsäker och bommar knappast ledningen (om Kihlström vill!). Utvändigt har Jokern 5 Guli Rubin som har gått felfritt tre gånger i följd och då radat upp segrarna. Femtespåret är ingen höjdare men det kan gå. Från 20 meters tillägg får 15 Pave Faks och 11 Guli Storm plats även på lilla kupongen. Norrmannen Pave Faks får landets bästa kallblodskusk i sulkyn och är nog loppets första streck. Guli Storm med Adielsson ombord gick ett kanonlopp senast i Östersund och står på tur för en seger igen. Lurigt lopp, det är lätt att tappa bort någon kantboll som kan trilla in…

Avdelning 5: En fin Silverdivision där favoriterna lottats till startspår som kan ställa till det för dom. Jag tänker på 9 Shocking Superman och 10 Bucks To Burn som med bättre startspår hade låst det här loppet. Båda två är dock givna på alla kuponger. Superman var ju med i Östersunds stora lopp i lördags men straffade då ut sig direkt från start, han såg annars kanonfin ut, en underbar häst. Bucks To Burn gör det ju alltid bra och är loppets givna tipsetta. Jag kompletterar dom två med 12 Mr Golden Quick som ibland gör osannolika lopp och här kommer att ligga på rulle ända in på upploppet. Han spurt kan sedan bita bra. Dit även med 7 Nobel Amok som inte oväntat galopperade bort sig i lördags, men annars gjorde ett läckert intryck.

Top 7-rank: 10 – 9 – 12 – 7 – 6 – 3 – 2

Avdelning 6: Att spika en häst från spår tolv kan verka huvudlöst, men i det här fallet tycker jag att det är fullt befogat. 12 Fleet Admiral är en amerikansk import som i tre starter visat att han funnit sig tillrätta i sitt nya hemland. Kapacitetsmässigt är Amiralen troligen helt överlägsen det här gänget. Problemet är att han fortfarande känns som en oslipad diamant och mycket kan hända, speciellt från ett knepigt startspår. På en liten kupong känns det givet att spika honom, men skulle han inte fungera får man bra betalt vid gardering. Finländaren 1 Quite Special med Kontio ombord känns tidig vid gardering liksom fina stoet Qiao Q.L. som satt fast med rubbet kvar senast i Östersund. Sedan håller jag en speciell tumme för 7 Twinkle Kronos. Han har inte fungerat de två senaste starterna, men gissa om hemmasonen Petter Lundberg har laddat om inför det här loppet!

Avdelning 7: Norrbottens Stora Pris 2019 som jag tycker att sex hästar kan vinna, sannolikt bara två. Tipset lite färglöst till 4 Propulsion som alltså jagar sin fjärde raka seger i det här loppet. Det var inte den vanliga tanksen Propulsion som vi fick se i Elitloppet, lita på att han här kommer tillbaka revanschsugen. 5 Makethemark är såklart första utmanare och jag säger bara lycka till. För min del betalar jag dock inte för Norrbottens stolthet. Om Ni skulle få för Er att gardera Propulsion så tycker jag att hästar som 1 Milliondollarrhyme, 2 Muscke Hustle, 3 On Track Piraten och 7 Mindyourvalue W.F. är lika mycket värda en markering. Samtliga fyra är väldigt lite streckade och de tre sist nämnda närmast löjligt bortglömda. Dock räcker det säkert med ett streck – streck för Propulsion!

Grundsystem på 196 rader – 96 kronor
Avdelning 1: 1 – 6 – 4 ( 2 – 9 )
Avdelning 2: 14 – 15 – 1 – 10 ( 13 – 3 )
Avdelning 3: 7 Mellby Club ( 2 – 10 )
Avdelning 4: 15 – 4 – 5 – 11 ( 2 – 3 )
Avdelning 5: 10 – 9 – 12 – 7 ( 6 – 3 )
Avdelning 6: 12 Fleet Admiral ( 1 – 5 )
Avdelning 7: 4 Propulsion, spik! ( 5 – 7 )

 

 

1120_v75_ake_olsson.jpg

Lördag 15/6: Olssons V75-analyser

BODEN
med Norrbottens Stora Pris
Lördag 15 juni

OBS! Start: 20.30

V75-1 
1 Quito Lane är riktigt bra för klassen och han har ju inte startat i något lopp med under 100.000 kr till vinnaren, i Robert Berghs regi. Näst senast, på Romme, var han först i mål men blev diskad för passgång. Nu är han uppfräschad och det ser bra ut på förhand. Spår ett i volt är perfekt och jag tror att han har en bra chans att leda från start till mål. Dessutom verkar Ove A Lindqvist alltid tacka och ta emot när han får chansen bakom en Berghtränad häst. 

6 Canwin B.F. har gjort tre starter i år och även om det har varit i lite enklare sällskap så har han sett fin ut. Springspår passar utmärkt och skulle Canwin ta sig förbi min tipsetta från start, ja, då kan det bli ledning hela vägen för honom istället. 

2 Electric Eye AM slog flera av konkurrenterna i sin senast start. Där blev det ledning efter en liten bit – och tämligen enkelt. Nu blir det ingen ledning men han går från alla positioner. Han är bra nog. Ett litet frågetecken är spår två i volten. 

4 Macelleria gör debut i regi Robert Bergh och i Norrland. Han har visat hygglig fart i tidigare regier och får bedömas lite på det, men såklart intressant i Berghs debut. Spår fyra kan bli lite klurigt, men trampar han iväg så blir det intressant. 

9 Livi Mystery var tvåa senast bakom 2 Electric Eye AM och följde denne i rygg hela vägen in i mål. Han hade lite krafter kvar då och hade luckan uppenbarat sig i tid hade han kanske kunnat utmana om segern. Kvick ut, men får spara den speeden till slut denna gång. 

8 Bajkal Graff var även han med i nyss nämnda lopp och höll bra från dödens till en tredjeplats. Kan man få rygg på en ledande 1 Quito Lane nu och lucka till slut, då kan han sitta där. 

3 Beach Lover har ibland varit otroligt bra och det verkar som att han gör sina bästa lopp i dödens eller i ledning, så kommer Beach Lover till spets lär Frida Samuelsson inte släppa till någon. Det kan hålla hela vägen och gör det inte det, så har ekipaget i alla fall garanterat satt färg på loppet och var hamnar favoriterna då tro? Men jag varnar för att han varit bra vid sina segrar och det kan vara ett långskott!
Ranking A: 1 B: 6,2,4,9,8,3

 

V75-2
1 Forza Sting
 ståtar med två raka segrar och det låter på Jaakko Alamäki som att det kan bli tredje raka. Hon har sett jättefin ut och då hon vunnit från spets så är siktet inställt på att även leda detta lopp från start till mål. I ett öppet lopp är det alltid bra att ranka upp den troliga ledaren, framförallt på snabba sommarbanor. 

10 Lady Zappa kommer även hon med två raka segrar och dessa har varit i tuffare konkurrens. Nu står hon med 20 meters tillägg, men det är inga springband, startsnabb häst och Erik Adielsson i vagnen. Det enda som kan bli fel här är att det blir för bra, det vill säga att man hamnar i dödens. Hon kommer att få en bra position och räknas tidigt. 

14 Millie Millionaire är tuff och rejäl och visar att hon bär sina insprungna pengar med bravur. Hon kommer från en fin insats och formen borde sitta där den ska. Det är tufft med 40 meters tillägg och massa hästar i vägen, men hon är bra.

Detsamma gäller 15 Hope And Dreams och på tal om att komma från en bra insats, hon närmade sig självaste In Toto Sund senast in mot mål. Hon går ner i klass och ska alltid räknas i dessa sammanhang. 

3 Glace Au Four vann från spets senast och såg fin ut. Nu har det gått ett tag sen senaste starten men hon rapporteras fin och intressant med Claes Sjöström upp. Kommer man till spets och får trolla bort en liten bit så kan det hålla länge. 

4 Somekindofmonster är 10 år men verkar vara bättre än någonsin. Det kanske är det tuffast motstånd hon mött hittills, men hon står på start och är som sagt en tuffing. 

13 Rally Fanny vann väldigt enkelt senast och såg fin ut, dessutom verkar hon inte vara så hetsig som hon var tidigare och det är såklart bra när man får spara på luften till slut. Bakspår på tillägg är ju nästan som dubbla tillägg, men hon är bra den här.
Ranking: A: 1,10,14,15,3,4,13

 

V75-3
2 Coogan
 var egentligen otroligt bra senast som tvåa. Han var inte helt korrekt i sin stil och Örjan kunde inte köra från start, han kunde inte köra till slut och ändå blev han tvåa på 1.12.3/2.640a, bakom en väldigt bra Donners AM. Nu är han behandlad och styrkan verkar det inte vara några fel på. Det är några bra hästar emot, men Coogan har fått ett perfekt spår två bakom bilen och han kommer att få en bra position. Kommer man till spets så är det toppchans, men han har såklart bra chans oavsett position. 

7 Mellby Club kommer från en bra prestation i en final som vanns utav Norton Commander. Han har varit ute i stentuffa gäng sen han gjorde comeback och han räds egentligen ingen här, förutom 2 Coogan och ett vingelläge i form av spår 7. 

10 Whipped Eggs gjorde ett, lite i skymundan, väldigt bra Harper Hanovers i sin senaste start och har visat prov på bra styrka. Han har varit som bäst när han fått springa på själv i tät och det får han ju inte göra nu. Han lär sig vartefter och han är stark som tusan. 

3 Toutre fick ge sig senast på målfoto och nu var det länge sen han gjorde ett dåligt lopp, han gör bra insatser varenda gång. Distansen gillas och han har fått ett bra läge nu. Det måste nog klaffa till max för att han ska räcka till seger men han kommer att vara bra igen. 

8 Zorro Swing hade verkligen allt kvar senast och även här en häst som alltid är bra. Nu har han fått ett tråkigt spår 8 bakom vingen men hittar man ner i ett slagläge och kan få lite fina ryggar att gå i. Då kommer han att avsluta vasst igen. Det känns som att han har en ständig toppform. 

1 Orlando Triss är vass när han får gå på rulle och jag tror nog att om man fått välja spår hade man tagit spår ett, med Coogan från spår två, för att sedan lifta med i rygg på sist nämnda ekipage. Hur vasst biter spurten om luckan kommer på upploppet?
Ranking A: 2 B: 7,10,3,5,8,1

 

V75-4
15 Pave Faks är en riktig bulldozer när han är på rätt humör. Han är van att möta tuffa hästar och räds inte motståndet här. Däremot så har han ett tillägg och många hästar framför så det blir till att tåga på i spåren, vilket han visat att han klarar även om han inte alltid är helt att lita på. 

5 Guli Rubin är kanske den gjutna tipsettan här men då han fick ett svårt spår 5 i volten så är jag inte så säker på att man kommer iväg från start – och om man gör det, var hamnar man då? Formen sitter där, farten finns helt klart. 

4 Joker C.N. står 20 meter bättre till nu mot t.ex 5 Guli Rubin och det är inte bara meter utan även positioner som blir bättre denna gång. Örjan får testa nu och det passar såklart bra, framför allt då han verkar göra sina bästa lopp i ryggar, även om han nog med lätthet piper till spets här om Örjan kör från start. 

6 Kringlers Viktor ska bli kul att se igen. Nu är man tillbaks i gammal regi, efter en kortare sejour lite söderut i Norge, och dessutom med sin ordinarie driver Tina Lagesen. Hon kan såklart inte mäta sig prestationsmässigt med många av toppkuskarna här, men hon är bra och vinner en hel del lopp hemma i Harstad. Och viktigast av allt, hon kan Kringlers Viktor. Kommer man iväg och får ett lopp på rulle så är han vass sista biten. 

11 Guli Storm var klart bra senast bakom B.W.Sture och Bellfaks, och det är ju minst sagt namnkunniga motståndare. Att Erik Adielsson får köra igen är inget minus och Guli Storm är värd att se upp med om det blir kört lite för honom. 

3 Björlifant har nu två lopp i kroppen i år och formen borde vara nära zenit. Han är ganska snabb ut och kan hitta ledningen efter en bit. En outsider värd att bevaka. 

14 Polar Northug är tillbaka hos Jens Eriksson där han var för ett antal år sedan. Han har gjort det bra varje gång och vann enkelt senast. Nu är det tuffare emot, men han är vass när han får sitt lopp precis som sin namne i skidspåret. Han har flest segrar av samtliga i detta lopp och även om många av dessa har tagits i Harstad, i norra Norge, så är han bara 8 år – och 32 segrar, det är 32 segrar. 

2 Eikfaksen har helt klart kapaciteten för att vinna här, dessutom från ett fint framspår, men han har inte varit att känna igen på sistone. Han kan spetsa, men då lär man släppa och ge sin häst ett fint lopp 
Ranking A: 15,5,4,6 B: 11,3,14,2

 

V75-5
9 Shocking Superman galopperade senast från start, då från ett innerspår bakom bilen så galopprisken nu känns minimal då han egentligen aldrig galopperar. Då var han ute i Jämtlands Stora Pris, som vanns utav Milligan’s School före Double Exposure, och det var många andra världsartister med. Att han nu går ner i klass är ett understatement. Han har gjort idel bra prestationer i sin nya regi och står verkligen på tur för en seger. Ulf Ohlsson kan dessutom lägga upp loppet som han vill då han verkar oöm för positioner och räknas oavsett upplägg. 

10 Bucks To Burn har även han imponerat så smått i sin nya regi och verkar ha en otrolig speed i sin arsenal, vilket han visade senast när han knäppte Vincero’ Gar sista biten och oavsett resa är det mycket bra. Nu har man ett spår 10 och även om han duger gott får det inte häxa för mycket, men visst ska han räknas även om det lite grand är en favorit i fara. 

7 Nobel Amok har inte riktigt fått det att stämma i de två senaste starterna, men innan det visade han sin kapacitet och det var väl ifjol det var lite surr om att han skulle kunna vara med i ett elitlopp. Han verkar trivas ypperligt i spets och trycker han sig till ledningen, utan att det kostar för mycket, är han gjuten i striden. 

6 Hawk Cliff galopperade senast från start och han var helt enkelt för peppad. Hawk Cliff är härdad i klassen och stångas alltid mot tuffa motståndare. Han är alltid med där framme när det nalkas mållinje och kommer så vara igen. 

2 Eder Bob visar även han att han blir bättre och bättre – han fortsätter att utvecklas med varje start han får i sig. Han är kvick ut, trivs i tät, men kanske ändå att det skulle vara optimalt att släppa till 7 Noble Amok och sen då hoppas på en lucka sista biten. 

12 Mr Golden Quick kan man ju inte annat än bara gilla. En liten skithäst ser det ut som från sidan, men jösses vilken inställning och han levererar alltid en härlig spurt. Han var bra trea senast på Solvalla, bakom Heart Of Steel, och trivs fantastiskt bra på Bodentravet. Spår 12 sätter såklart ner segerchanserna men han har en otrolig speed om det stämmer på vägen. 

3 Havbergs Knight gick bra bakom 10 Bucks To Burn på Solvalla i sin senaste start och han visar att han är på gång. Han har alltid visat ett gott kunnande och han verkar vara riktigt på gång. 
Ranking A: 9,10,7 B: 6,2,12,3

 

V75-6
12 Fleet Admiral verkar vara en riktig skjutare och har inte förlorat än på tre starter i regi Daniel Reden. Han är stark, rejäl, helt enkelt riktigt bra och är klart bra för klassen. Spår 12 är inte optimalt och även om han har bra chans att vinna ändå så känns det som att han blir stor favorit och det kan lätt bli långt fram från spår 12. 

3 Zinco Jet var lite sämre senast men normalt är han bra nog att vinna. Det ryktas om barfota nu och någon form av jänkarvagn. Han vann näst senast på ett säkert sätt och kanske att man kan komma till spets efter en liten bit här, då blir han svårtuggad. Ska tillägga att han går från alla positioner. 

1 Quite Special ser ut att ha formen på topp, spurtade bra senast bakom Deep Pockets. I starten dessförinnan vann han trots ett ganska så tufft upplägg. Han kan nog hålla upp ledningen och Jorma Kontio brukar inte vilja släppa spets frivilligt. 

4 Wrongdoer gör inte många fel, sitt namn till trots. Galoppen senast berodde nog på barfotabalansen och nu återgår man till ordinarie balans. Han blir aldrig riktigt så hårt betrodd som han borde. Han håller alltid farten hela vägen in i mål och skulle gynnas av ett rygglopp i hårt tempo. 

6 Lexington Tooma såg lite speciell ut i stilen senast men det såg också ut att finnas gott om krafter kvar över mål. Han skulle gynnas av ett högt tempo och få ett lopp i ryggar, då kan han avsluta vasst. 

8 Littleredcorvette har gjort fem starter i sin nya regi och samtliga har slutat med seger, dessutom väldigt enkla sådana. Visst har dessa tagits i Harstadkonkurrens men jag tycker att han sett riktigt fin och alert ut. Från ett bättre spår hade jag nog trott en del på honom här, men nu behövs det tur, mycket tur, om det ska räcka till seger. 

5 Qiao Q.L. såg ut att ha lite krafter kvar senast bakom Walkie Talkie och det känns som att formen är åter. Hon har ett bra spår och är inte så dum i grund och botten.
Ranking A: 12,3 B: 1,4,6,8,5

 

V75-7  NORRBOTTENS STORA PRIS
4 Propulsion var fyra i elitloppsfinalen i sin senast start, från dödens, och ändå pratar man om att han inte var att känna igen. Det talar ju om att man har höga förväntningar på honom och så är han ju en av världens bästa hästar också. Nu verkar alla Daniel Redens hästar vara tillbaks i gammalt gott slag och från spår fyra måste han bara ha en toppchans. Han har vunnit detta lopp tre år på raken, så att han trivs i Boden råder det inga tvivel om. Jag summerar det som en toppchans! 

5 Makethemark hade mycket väl kunnat vinna nyss nämnda elitlopp om bara luckan hade uppenbarat sig lite tidigare. Makethemark var tvåa här ifjol, bakom Propulsion, och i år så verkar han ha tagit ännu ett kliv. Dessutom kan han öppna bra och en hemmaseger känns inte långt borta, såvida inte Propulsion är så bra som han kan vara igen. 

1 Milliondollarrhyme är nästan lite som sagan om Looking Superb, det vill säga från att vara en okej silverhäst, till att vara med i världseliten på bara någon månad. Han har alltid lovat mycket, men nu också visat att han är en toppindivid. Han gick med full fart över mål i både försöket och finalen av elitloppet, så visst duger han bra redan nu. Han kan öppna bra och kan nog ta ledningen om Fredrik vill ha den, men hade det inte varit en bra rygg att få på till exempel Propulsion? 

7 Mindyourvalue W.F. verkar fungera bra även i Sverige nu och insatsen senast var strong, ännu bättre då man i efterhand fick reda på att han gick med punktering.

Stallkamraten 2 Muscle Hustle har ju väldigt mycket fart inombords och är nog inte så mycket sämre än övriga här, men det var ett tag sen vi fick se ”den riktiga Muscle Hustle”.

Hedersherren 3 On Track Piraten gör ju alltid bra lopp och han verkar aldrig tröttna på det här med trav. Nu har han ett bra spår och kommer att göra ett bra lopp igen. På förhand ser det tufft ut att räcka till seger, men när man minst anar det...
Ranking A: 4 B: 5,1,7,2,3

BÄSTA SPIKEN
4 Propulsion (V75-7) om man är fyra i en elitloppsfinal från dödens och alla är besvikna, ja, då förstår man vilka höga tankar man har om en av världens bästa hästar. Han kommer troligen vara tillbaks i gammalt gott slag nu och då rår ingen på honom, dessutom har han lottats till ett perfekt spår fyra bakom bilen. Han har vunnit detta lopp, Norrbottens stora pris, tre år i rad och han vinner igen.

ROLIGA CHANSSPIKEN
1 Forza Sting (V75-2) som har höjt sig markant på sistone och ståtar med två raka segrar. Man har siktat hit och hon kan öppna bra. Jaakko Alamäki siktar på att leda runt om och det är ett kul drag i ett annars väldigt öppet stolopp.

SKRÄLLEN
14 Polar Northug (V75-4)
har nu gjort ett par starter i sin nygamla regi, Jens Eriksson, och han verkar trivas ypperligt. Precis som sin skidåkande namne är Northug väldigt vass när han får gå med i ryggar och spara sin speed till slut. Visst, det är tuffa hästar emot och det är tufft med dubbla tillägg, men så blir det inte så många procent på honom heller och det passar alldeles utmärkt. Starke 15 Pave Faks står på samma volt och det blir en perfekt rygg sista varvet, varningen utfärdad!

LÅSET
3 Zinco Jet och 12 Fleet Admiral (V75-6)
12 Fleet Admiral är den gjutna tipsettan med tanke på sina tre segrar på tre starter, i regi Daniel Reden. Han har imponerat och jag blir inte förvånad om han vinner igen, men han har ett spår 12 och det kan bli långt fram till 3 Zinco Jet. Zinco Jet var lite sämre senast men normalt är han bra nog att vinna. Det ryktas om barfota nu, någon form av jänkarvagn och en viss Ulf Ohlsson som bara vinner och vinner.

 

 

 

 

Lördag 15/6: V75-tips till Boden

Dagens Spels tips till lördagens V75-tävlingar på Boden.
 
Skrällen 2 EIKFAKSEN (V75-4) visade fina meriter
som unghäst och skall bli intressant att följa
nu när han debuterar i ny regi. Står
gynnsamt till och loppet saknar de där
värstingarna. Loppets varning!

 

 

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 15 juni

 

 

 

DAGENS VINNARE:

12 Fleet Admiral (V75-6) har inte sett helt rytmiskt ut i aktionen under sina tre raka segrar på svensk mark. Den toppstammade fyraåringen kan dock vara en riktig ”skjutare” i vardande och vi tror att han rundar fältet utan problem i V75-6. Fleet Admiral kan vara firma Daniel Redén och Örjan Kihlströms nästa kanon.

DAGENS RYSARE:

2 Eder Bob (V75-5) vet hur det känns att skrälla på Bodentravet. Förra sommaren vann han Scandal Plays Minne i juni. Kusken Rikard N Skoglund har tidigare levererat ett par riktiga rensare i V75 under säsongen. Nu tillhör Eder Bob i och för sig inte den kategorin som exempelvis 0,9-procentaren Digital Performer (vann V75-1 på Östersund), men det faktum att ägarna funderade på start i Norrbottens Stora Pris med Eder Bob gör att han platsar i den här rutan.

Tips övriga lopp

Lopp 5: 8 Gigolo Sisu – 2 So Chic – 12 Gogobet Sisu Outs: 9 Beer Before Liquor.

Lopp 6: 3 El Muro B.R – 1 Salong – 9 Augustus F Outs: 7 Sabelline.

Lopp 14: 8 Love Me Bo – 5 Pedro Bob – 6 Helix Outs: 1 Staro Merlin.

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

 

GP_190608_V75_Östersund_WEBB.pdf

 

 

Thomas Uhrbergs krönika:

Kihlström tipsetta i fem lopp i Bodens V75-midnattstrav

Klockan 22.46 ska starten gå i Norrbottens Stora Pris där vinnaren får en miljon. Propulsion med V75-omgångens nyckelkusk Örjan Kihlström är mitt drag – ja, ekipaget spikas.

Först en viktig sak; första V75-loppet i Boden startar 20.30 så du behöver inte direkt stressa för att lämna in ditt V75-system. Och, Norrbottens Stora Pris går som sista avdelning, så strax före 23-slaget är V75-omgången avgjord.

Jo, jag är väl medveten om att Elitloppstrean och hemmahoppet Makethemark är en tuff motståndare, men läser jag loppscenariot rätt får Redéns Elitloppsfyra den klart bättre resan.

Spets? Ja, kanske redan i utgången av första kurvan.

Milliondollarrhyme har spår ett och Fredrik B Larssons 5-årige Ready Cash-son är min spetsfavorit även om Muscle Hustle med Robert Bergh kan öppna vasst.

Ja, ekipaget spetsade på Umåker i april och fick sedan Propulsion utvändigt.

Fredrik B Larsson har stor respekt för Propulsion vilket vi fick höra i onsdagens ATG.live från V86 på Vaggeryd. Han är dessutom rädd om sin Milliondollarrhyme, så ett lopp i vinnarhålet passar perfekt.

Och, det är nog rygg på favoriten Propulsion och inte på Muscle Hustle han vill ha.

Frågan är vad Bergh tycker om det. Spännande.

Och, var hamnar Makethemark? Dödens eller andra ut – eller …?

Kihlström och Redén i blickfånget

I mina tips har jag Örjan Kihlström som vinnare i de fem (!) avslutande V75-loppen – det med i tur och ordning Coogan, Joker CK, Bucks to Burn, Fleet Admiral och Propulsion.

Daniel Redén tränar inte kallblodet Joker CK men väl de fyra andra.

Så får Kihlström/Redén en kväll i dur lär det inte bli utdelning på fem rätt, vilket betyder jackpot till V75 på Kalmar söndag den 23 juni.

Förutom Propulsion spikar jag Fleet Admiral i den sjätte avdelningen.

Pär Pergenius i stall Redén säger att Fleet Admiral är ”ett höghus stor” och att han är bra för klassen. Fjärde raka segern i ny regi för den här klassklättrande USA-importen är fullt möjligt trots utgångsläget.

Räkna med publiksuccé i Boden

I fjol kom det 11.090 åskådare till Bodens midnattstrav och är vädret hyggligt denna lördag kan den siffran faktiskt slås.

Skälet till det är att Bodens stolthet, alltså Makethemark har vinstchans. Petri Salmelas stjärna var nära att slå Propulsion i fjolårets Norrbottens Stora Pris. Han har utvecklats i år och insatserna under Elitloppshelgen var 5-stjärniga. Om han fått ett spår invändigt om Propulsion hade jag nog streckat båda – nu blir det bara streck för Propulsion …

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 4 Macelleria har jag sett i aktion på Halmstad, Jägersro och Åby och han är bra för klassen, så här har Robert Bergh ett fint nyförvärv. Stallkamraten Quito Lane är också bra, dock ovan voltstart men Ove A Lindqvist är skicklig och han har vunnit med 5-åringen tidigare i år i Boden. 6 Canwin BF kan öppna bra och finske 2 Electric Eye AM är en rolig outsider.

V75-3: 14 Millie Millionaire och Ulf Ohlsson har skördat fina framgångar i V75 och trots tufft utgångsläge med 40 meters tillägg är ekipaget min vinnare. Sju streck där 1 Forza Sting är rysaren – ja, det kan bli en spetsseger, nu åter barfota.

V75-3: 2 Coogan är inte klockren i travet men han är urstark och gynnas av den långa distansen, precis som 5 Actual Star, 7 Mellby Club och 10 Whipped Eggs. 8 Zorro Swing har en vass speed och med rätt resa blir han segerfarlig.

V75-4: 4 Joker CK med Kihlström låter spännande då hästen är bäst med en smygresa. 5 Gulli Rubin kan vara knepig från spår fem och han står också 20 meter sämre till nu gentemot Joker CK. Glöm inte Pave Faks!

V75-5: 9 Shocking Superman eller Bucks to Burn som vinnare är en smaksak men jag är inne på att segerstriden står mellan de här två blivande Guld-hästarna. Båda har övertygat i tuffa sällskap. Visst kan 7 Noble Amok bli svårpasserad vid spets och är han på rätt humör kan det faktiskt gå vägen.

V75-6: 12 Fleet Admiral har ett tufft läge och dessutom ute på sin första långresa med övernattning i Sverige men är han som senast är 4-åringen överlägsen motståndet. Ja, jag spikar.

V75-7: 4 Propulsion eller Makethemark? Jag tar ställning och spikar Propulsion då han ser ut att få det klart bättre loppet. Kanske blir det tidig ledning och jag har då svårt att se hur någon ska kunna besegra honom. Ja, det pekar mot fjärde raka segern i Norrbottens Stora Pris.

Mitt V75-systemförslag till Boden.

V75-1: 1, 2, 4, 6. Res: 7-9.

V75-2: 1, 3, 7, 10, 13, 14, 15. Res: 8-11.

V75-3: 2, 5, 7, 8, 10. Res: 9-1.

V75-4: 3, 4, 5, 15. Res: 10-2.

V75-5: 7, 9, 10. Res: 2-12.

V75-6: 12 Fleet Admiral. Res: 1-3.

V75-7: 4 Propulsion. Res: 5-1.

Systemet är på 1680 rader och kostar 840 kronor. Om man också singelstreckar rysaren nr 1 Forza Sting i avdelning 2 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

 

Svante Båth:

  • Pretty Boy Floyd: (Lopp 5) Har utvecklats konstant i takt med att han har startat på och det var roligt att han äntligen fick full utdelning senast. Han har en hel del inombords och det ska bli intressant att se honom nu mot tuffare motstånd. Spåret blev lite väl långt ut men jag känner mig ändå inte slagen och min är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, skor runt om.
  • Arras Cando: (Lopp 12) Var inte som bäst senast och är åtgärdad efter den starten. Han känns nu helt ok i jobben igen och jag räknar med en normal insats den här gången. Spåret är inte optimalt för hans del då han så här långt har gjort sina bästa lopp i spets. Kapacitetsmässigt duger han annars bra och skulle man köra på där framme då kan han mycket väl sluta långt framme. Inga ändringar, barfota fram.

 

Makethemark heat.jpg (1)

Inför V75: "Makethemark känns ännu bättre efter Elitloppet"

Petri Salmela visar upp sin stjärna Makethemark inför hemmapubliken i Boden och drömmer om att vinna Norrbottens Stora Pris.
Stjärnhästen satt fast med krafter kvar i Elitloppet och Salmela får nästan nya sig i armen när han berättar om hur hans guldklimp har tagit det loppet.
- Jag vågar nästan inte säga det men han känns ännu bättre nu än han gjorde inför Elitloppet, säger Salmela.

På lördag arrangerar Boden-travet sin största travdag för året när det är dags för det traditionella Midnattstravet. Första start för V75 är klockan 20.30 och det är alltid en stor folkfest med runt 10 000 besökare på de fina tävlingarna. 
Norrbottens Stora Pris, med en miljon kronor i förstapris, avslutar V75-omgången och körs strax innan klockan 23 under midnattssolen. I fjol vann Propulsion det här loppet och tvåa var Makethemark. Tränaren Petri Salmela var då nästan mer glad över andraplatsen än vad Daniel Redén var efter segern med Propulsion.
- Hästen gjorde en jättebra prestation då och tog klivet in i den översta eliten. Jag var överlycklig och att han sedan kunde vinna Jubileumspokalen var otroligt stort, säger Petri Salmela.

”Hade vunnit Elitloppet med lucka 150 kvar”
Sagan om Makethemark har sannerligen fortsatt i år. Efter segern i årsdebuten i Gulddivisionen på Romme, bjöds Makethemark in till Elitloppet. Efter en andraplats i försöket bakom Readly Express, blev han sedan trea i finalen. Då fick hästen aldrig fritt till slut och satt fast med krafter kvar genom mål.
- Uffe sa till mig när han lämnade över tömmarna efteråt att får vi luckan 150 meter kvar så vinner vi loppet. Jag hade så mycket adrenalin i kroppen att det var svårt att ta in känslan, men jag var nöjd med resultatet förstås och överlycklig vad min häst hade gjort.
- Naturligtvis var det en topp-, topprestation som hästen gjorde och det var nästan bättre än vad man vågade drömma om innan. Men jag känner min häst och vet hans kapacitet och när vi fick bricka ett i försöket så höjdes förhoppningarna om en finalplats radikalt. Sedan vet man att i finalen kan vad som helst hända och vi såg i år att vad som helst kan verkligen hända.
- Nu fick man uppleva Elitloppet för första gången i livet och det var en fantastisk känsla. Men mentalt var det ganska jobbigt med hård press från flera håll under veckan. Tack och lov har man haft en lång karriär och försöker att vara lugn och fixa allt i sin ordning. Men det var en speciell vecka för mig, helt klart, säger Salmela.

”Det var nästan overkligt”

Hur har Makethemark tagit dubbla heat i Elitloppet och vad har han gjort i träningen efteråt?
- Han fick ta det lugnt hela veckan efter Elitloppet och på fredagen joggade skötaren Anne honom litegrann. På tisdagen två dagar efter loppet gick veterinären igenom honom och det var nästan overkligt för han hittade i princip ingen reaktion någonstans. 
- Hästen var jättefin och Anne sa det redan samma kväll efter Elitloppet att han var inte trött på kvällen och ville äta och var pigg och glad. Jag tyckte även i dopingstallet efteråt att det var otroligt att hästen inte var mer trött än vad han var.
- Förra veckan fick han två vanliga intervalljobb och Anne var mer än nöjd. Hon brukar inte säga så mycket men när jag frågade i onsdags sa hon att man vågar nästan inte säga hur bra hästen känns. Han känns nästan ännu bättre än vad han gjorde inför Elitloppet och nästan lika fin som han var inför Jubileumspokalen, säger Petri.

”Är mer färdig nu än i fjol att möta Propulsion”
På lördag blir det ett nytt stort ögonblick för Boden-tränaren när han visar upp sin stjärna inför hemmapubliken. Makethemark har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Ulf Ohlsson. Värsta konkurrenten är fjolårsvinnaren Propulsion och det återstår att se om det blir revansch.
- Självklart är det ingen lätt uppgift när man möter en av världens bästa hästar i Propulsion. I fjol var jag nöjd att vi var så nära honom efter ett helt perfekt lopp. Nu i år är min häst ett år äldre och han har fått mer hårdhet i bagaget om man jämför med Propulsion som har varit i världseliten i flera år. Jag sa redan efter femåringssäsongen att hästen behöver egentligen inte bli bättre än vad han redan är, men han behöver såklart få mer hårdhet.
- Därför tycker jag att han är mer färdig nu att möta Propulsion än vad han var i fjol. Men det är många fina hästar med i loppet och det är inte bara dessa två, även om det på förhand är de två som är formstarkast i fältet. Det blir löpningsscenario och positioner som kommer att avgöra. Jag tror inte ens att Propulsion kan göra som han gjorde i Olympiatravet att vinna ute i spåren varje gång, det är nästan omöjligt.
- Läget är helt okej och det blir samma balans och utrustning som i elitloppsfinalen. Han gick med tåskor bak och barfota fram i försöket men till finalen ryckte vi alla skor. Det slet lite på hans fötter men nu är de fina igen och han kan tävla barfota runt om. I övrigt blir det hans riktiga jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt.

”Det här är vårt Elitlopp”
För hemmatränare Salmela är den här tävlingsdagen förstås en av årets höjdpunkter. Han har laddat rejält och selar ut inte mindre än nio hästar på V75.
- Efter Elitloppet har det varit fullt fokus mot den här tävlingsdagen och för Norrbotten-folket är det här vårt Elitlopp. Det är ett bra koncept som har blivit en succé och folket som bor här uppe har tagit emot det på bästa möjliga sätt. Vi har många hästägare på besök och alla är välkomna till stallet där vi bjuder på enklare mat, säger Salmela.

”Nu blir det första barfota runt om - intressant”
Så här kommenterar Boden-tränaren sina V75-hästar och han börjar i den första avdelningen med Canwin B.F. som är obesegrad i år i tre raka segrar.
- Canwin B.F. (V75-1) är en riktigt intressant häst som vi provade med i rikstoton redan som treåring och sedan blev han skadad i fjol och fick en hovbensfraktur och blev borta länge. Han fick en rejäl vinterträning och har kommit tillbaka starkt. Två av segrarna har varit i Breddlopp i Boden men han har varit riktigt fin och senast vann han ett lopp i Finland och grejen var att hästen inte fick tjäna mer än 10 000 kronor för att inte gå över gränsen här. Så det blev en helt perfekt matchning och nu står han på kronan inne i loppet. Vi hade tänkt att köra barfota runt om senast men han såg ut som en dröm i bilprovstarterna och vi behöll skorna på. Men nu är det dags och jag tror det blir mycket intressant med första barfota runt om någonsin. Hade jag fått välja spår hade jag tagit springspår. Hästen är stor men kan man bara vända i rätt tid så är känslan att han kan öppna litegrann. Vi har kört med Murphy- och Can’t See-back huvudlag men nu blir det ett Open Eye-huvudlag. Jag tycker inte att man ska räkna bort honom här, säger Petri Salmela.

”Har hysterisk form”
- Dragondamour Sisu (V75-2) har varit bland de tre varje gång i år men inte vunnit och gör det inte nu heller i det här loppet. Hästen har bra form men måste smygköras och då kan hon tjäna pengar. Kanske om det blir maxklaff att hon kan vara med i platsstriden men inte mer. Barfota runt om igen.
- Lady Zappa (V75-2) har riktigt bra form och att vinna under elitloppshelgen är inte lätt och hon gjorde det från spår tolv. Nu är det önskeläge med springspår på tillägg och Erik brukar vara duktig på att skicka iväg hästarna från sådana lägen. Hon är snabb ut och det skulle inte förvåna mig om hon är i fatt täthästarna redan efter trehundra meter. Hon måste få det lite serverat och är absolut ingen häst som kan gå i dödens. Men hästen har hysterisk form och får hon det serverat kan man inte räkna bort henne. Barfota runt om igen.

”Han är värd en skrällvarning”
- Rhapsody Ås (V75-5) fick äntligen vinna senast efter att ha tränat bra hur länge som helst. Petteri körde perfekt och han vann hur enkelt som helst. Det var ett billigt lopp och nu är det mycket tuffare emot. Men formen är bra och får han en invändig resa kan han hänga med till pengar. 
- Cupido Sisu (V75-5) försökte utmana Eder Bob i kampen om ledningen senast och var en halv längd förbi men när han springer i maxfart så slår han i lite i vagnen och det blev galopp. Jag lovar att hästen är i sådan form nu att hade man tagit det lite lugnare så hade han varit tvåa eller trea i det loppet. Hästen känns riktigt bra och har toppform och jag tror att han har kapacitet för att springa en 1.11-tid över den här distansen. Nu har han dåligt utgångsläge men han har mött tuffa hästar och löser det sig med positionerna och han har lite tur blir jag inte förvånad om han överraskar. En ny kusk brukar också vara positivt för äldre hästar och han är värd en skrällvarning. Barfota runt om igen.

”Tanken är att rycka alla skor - blir även jänkarvagn”
- Zinco Jet (V75-6) var inte dålig senast som femma i V75 men jag hade väntat mig lite mer. Om han hade haft toppform den dagen så hade han varit skyldig att vara med i segerstriden. Nu har han fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll och han vann ju i årsdebuten och känns fortsatt fin. Jag tror att vi kommer att få ännu bättre utdelning den här gången. Det enda är att det är en lång resa från filialen utanför Stockholm men hästen är lugn och cool så jag tror att det kommer att gå bra. Tanken är också att rycka alla skor för första gången hos oss och sätta på en jänkarvagn. Han ska normalt sett räknas tidigt och jag tror på bra chans.
- B.W.L.Ruthless (V75-6) blev det alldeles för tufft för senast i finalen. Han flög till ledningen när några galopperade men det blev 1.10 första varvet och han fick mjölksyra till slut. Hästen verkar pigg och glad efteråt och har återhämtat sig bra. Nu går han ut på V75 för att det är hemmaplan och han räcker inte mot de bästa. Får han det serverat invändigt kan han tjäna pengar.
- Hesiod (V75-7) var tvåa senast i ett billigt lopp från dödens. Han kopplade greppet och slog ledaren men blev lite bekväm och det var en som spurtade förbi. Nu får han gå ut i guld mot de bästa för att få lite hårdhet och han får smyga med. Hästen är redo att springa en 1.11-tid om det blir ett jämnt och hårt tempo. Han räcker naturligtvis inte mot Makethemark och Propulsion. Inga ändringar, säger Petri Salmela.

 

Milliondollarrhyme provstart final.jpg

Inför V75: Drömläge för Milliondollarrhyme i Guld

Från noll till Elitloppet på mindre än två år.
Utvecklingen för Milliondollarrhyme har varit anmärkningsvärd.
- Det har gått mycket fortare än man vågat drömma om, säger Fredrik B Larsson vars stjärna har fått ett drömläge i Norrbottens Stora Pris.
- Jag har inget emot att köra i ledningen och hästen överraskar hela tiden.

Milliondollarrhyme var en riktig underdog när han blev inbjuden till Elitoppet. Den femåriga svarta valacken har rusat genom klasserna och trots att han ännu inte penningmässigt är inne i Gulddivisionen, visade han med besked att han hör hemma i eliten. Det blev en fjärdeplats i försöket av Elitloppet och en femteplats i finalen för Fredrik B Larssons nya reklamhäst.
- Han gick riktigt bra och visade att han inte gör bort sig i sådana sammanhang. Han hamnade där bak men sprang med full fart över mållinjen i både försök och final. I försöket gick han i tredjespår sista sjuhundra metrarna och han tog flera längder på Aubrion du Gers över upploppet, säger Fredrik B Larsson.
- I finalen så tappade han lite fart i sista sväng när Looking Superb galopperade. Jag fick ta ut honom och börja om och sedan var det full fart över upploppet. Det var bra att han fick känna på så tufft motstånd och få lite hårdhet. Han var faktiskt inte speciellt trött efter loppen heller.

”En otrolig utveckling - känns ännu finare nu”

Hur har hästen tagit dubbla heat av Elitloppet?
- Han har tagit det nästan oförskämt bra och har varit på topp efter Elitloppet. Hästen känns smidig och fin och är pigg och glad. Det känns som att han bara fortsätter att utvecklats och känslan är att han har gått framåt efter Elitloppet. Han känns bara finare och finare i träningen och mer kraftfull. Jag är helnöjd med honom.
- Hästen har haft en fantastisk utveckling det senaste året och framförallt i vintras tog han stora kliv framåt. Han gjorde några starter på sommaren som treåring men karterades därefter och det var först i fjol vintras som han började tävla kontinuerligt och som framgångarna kom. Det har varit en otrolig utveckling och det har gått klart mycket fortare än man vågat drömma om. Efter att han årsdebuterade med seger i år så har han bara gjort topplopp. Från att ha varit en vimsig häst för ett år sedan var han i år med i Elitloppet, säger Fredrik B Larsson.

”Är jättesnabb ut - helnöjd med läget”

Milliondollarrhyme har tjänat drygt 1,4 miljoner kronor och är egentligen penningmässigt fortfarande kvar i Silverdivisionen. Men Solvalla-tränaren fortsätter att matcha sin stjärna i Gulddivisionen och på lördag väntar Norrbottens Stora Pris i Boden med en miljon kronor till vinnaren. Milliondollarrhyme har dragit ett smaskigt läge med innerspår bakom startbilen. 
- Milliondollarrhyme (V75-7) är jättesnabb ut och det är ett klockrent läge. Han har utvecklat sin startsnabbhet väldigt mycket och jag har fina valmöjligheter därifrån. Det är inte omöjligt att han körs i ledningen men vissa gånger är han lite för laddad och då får man tänka om. Men skulle han vara lugn och fin har jag inget emot att köra i ledningen. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik redan nu och utan det får bli på känsla när loppet går.
- Jag har stor respekt för motståndet och Propulsion och Makethemark är enormt bra hästar. Men min häst har mött dem och inte varit så långt efter och har bästa läget så jag tror att han kan vara med bland de tre. Han överraskar hela tiden och det ska bli kul att åka upp med honom till Boden när han är i så här fin författning. 
- Det blir skor runt om som han har gått med i de tidigare loppen. Barfota i elitloppsfinalen slet på hans hovar eftersom det var så dålig bana, säger Fredrik B Larsson.

Du har även med Havbergs Knight i V75-5 från spår tre bakom bilen. Han var trea i V75 näst senast och sexa i finalen. Chanserna där?
- Havbergs Knight (V75-5) har gjort två topplopp från dåliga lägen och känns fortsatt fin i jobben. Nu har han gått upp i Silverdivisionen och möter tuffare motstånd än tidigare. Vi får se hur långt han räcker men hästen är i toppform och har äntligen ett bra läge. Han är startsnabb och borde få ett fint lopp därifrån. Inga ändringar.