[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 19 Juni BODEN 

Lördag
Med sen start för V75 kan det vara skönt att ”värma upp” med lite breddtrav på förmiddagen. I Vaggeryd kliver Hurricane River (lopp 4) ner i klass och vi drämmer till med hammaren på V5!

Romme bjuder på eftermiddagstävlingar och får vi be Felicia Molin om en ny segergest bakom Wait What (lopp 3). Duon är obesegrade ihop och vi tror att statistiken håller i sig.

På natursköna Strömsholm rids Svenskt Grand National för 50:e året. 4500 meter på gräs och över hinder. Ett spektakulärt lopp att kolla på i många avseenden.

I Finland tävlas det på hög nivå i Kouvola. Délia de Pommereux (lopp 10) är tillbaka i Skandinavien och David Thomain ersätter Eric Raffin i medeldistansloppet Kymi Grand Prix. Aetos Kronos och Magnus A Djuse jagar revansch efter misslyckandet i Elitloppet och känns som det hetaste motbudet.

Midnattstrav, V75, 47 miljoner i Jackpot och Norrbottens Stora Pris i Boden. Hur låter det? Att det dessutom kryllar av topphästar i startlistan till storloppet gör inte saken sämre. Det går att ha många idéer, men efter Elitloppet är det svårt att tippa någon annan än Gareth Boko (lopp 12). Den där åttaåringen bara måste få sätta pricken över i:et snart!
Bästa spiken? Balsamine Font (lopp 9) sparar Björn Goop speeden med den här gången och vi tror att hon bara sveper fältet på sista bortre långsidan.
Just det, det är Rollerpot® på TOP 7® och i lopp 9 ser det ut att stå mellan S-hästarna Syoss och Swagger. Den sistnämnde var grym på Umåker, men galopperade snöpligt. Hjärtat hoppas på revansch, men var inte Daniel Wäjerstens åttaåring onödigt förbättrad senast?
Ps. V75 startar senare än vanligt, 19:30. 

ANDELSSPEL IDAG?

Jag gör ett Tillsammanssspel för 255:-/andel som heter Paul Mariner och kan köpas på ATG´s Tillsammanssida. Max 15 andelar/kupong.  https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/78539 
Spelet redovisas här. 

Dagens Paul Mariner: max 15 andelar 

? andelar  

Andelar kan köpas på Tillsammanssidan via butiken Torsviks Tobak

John Wark, max 15 andelar, 128kr/andel

? andelar

 

 

 

 

VASS ELLER KASS:

 

 

HULTMANANALYSEN:

 

 

Vi spikar en favorit och en rensare! 

En minst sagt skiktat omgång men jackpot höjer givetvis intresset och toppsport väntar i alla fall i Norrbottens Stora Pris. Vi spikar en favorit och en rensare, och kör med samma taktik angående utgångarna!  

Löpsedeln 

 • V75-1: Vi inleder med det bästa – grymma intryck och nu tar vi betalt på spiken!
 • V75-2: Klurigt kallblodslopp där en trio höjer sig – men hur många behöver streckas?
 • V75-3: Inga stjärnor i lägsta klassen – vi testar med en tuff tipsetta!
 • V75-4: Balsamine är bra – men ska man spika i stoloppet?
 • V75-5: Swagger är omgångens storis – han är bra men det är inte alls någon straffspark!
 • V75-6: Cab Lane har läge för ledningen - men ställer sig konkurrenterna bara snällt i kön?
 • V75-7: Många som jagar det stora priset – men draget har blivit konstigt lite streckad! 
Klockan 15:00 finns V75-materialet tillgängligt och har du ännu inte hunnit skaffa dig access så gör du det enklast genom att klicka på knappen nedan:
Klicka här

 

 

Midnattstrav med jackpot - vi har ett ramstarkt lås i huvudnumret!

Midnattstrav i Boden är ett lika säkert sommartecken som sol, bad och fobollsmästerskap. Kvällen avslutas med Norrbottens Stora Pris som kan stoltsera med ett riktigt starkt startfält i år. Med Very Krons, Moni Viking, Gareth Boko, Who's Who och Vernissage Grif i loppet har spelarkollektivet svårt att bestämma sig och samtliga nyss nämnda kvintett är spelade till tvåsiffrig spelprocent. I den här typen av lopp är det tacksamt att ta ställning eller gå kort och det är precis vad vi gör. För oss sticker en duo ut från övriga och dessa bildar ett ramstarkt lås i kvällens huvudnummer! Vårt omfattande tipsmaterial till V75-omgången är släppt. Det innehåller fullständiga rankningar, analyser, intervjuer med kuskar och tränare, slutsatser på varje häst, statistik, Tvillingspel, systemförslag - med mera! 16.00 på tävlingsdagen återkommer vi under “senaste nytt”. Där fyller vi kontinuerligt på med färska intervjuer och ny het info till omgången. En timme före spelstopp uppdaterar vi också våra rankingar samtidigt som vårt definitiva systemförslag släpps. Vi vågar påstå att materialet, som är ett måste för dig som vill ha bästa tänkbara förutsättningar på V75, är världens mest genomarbetade i travsammanhang!

Köp tipsen nu

 

 • V75-1:Leave Your Sox On har siktats hit i två månader och trivs i spets, men vi glömmer inte avslutningen senast i första taget...
 • V75-2:G.G.Ojjdo går från en av V75-historiens största skrällar till favorit - fel läge att hoppa på tåget, va?
 • V75-3:Klass II-försök och många maxar - flera heta ändringar att ta hänsyn till. Skräll på lut?
 • V75-4:Det är ingen hemlighet att vi gillar Balsamine Font, men här finns det andra drag som gått helt under spelarnas radar. Ruskigt spännande fynd, om vi får säga det själva!
 • V75-5:Swagger blåser till spets eller får han svar av Syoss? Vi är inne på det senare scenariot och här finns omgångens bästa spik!
 • V75-6:Det blev inte som vi tänkt oss för Cab Lane i silverfinalen. Enklare emot nu, men annan lösning förordas!
 • V75-7:Very Kronos, Moni Viking, Gareth Boko, Who's Who eller Vernissage Grif - eller någon annan? Vi är mycket nöjda med lösningen!

 

 

V75 BODEN, LÖRDAG 19 JUNI

JACKPOT - 47 miljoner i potten i Bodentravet!

Huvudloppet, Norrbottens Stora Pris, är ett riktigt topplopp, men hur bra det än är så misstänker vi att det är den stora jackpoten som lockar mest. Ingen klarade alla vinnare förra lördagen och då räknar ATG med att vi slåss om ca 47 miljoner i Boden! Häng med - vi hade topprank i lördags!

Du får ett enormt statistikmaterial, rank & analys, skrällvärdering av alla lopp, värdering av varje hästs vinstchans, spelförslag för alla plånböcker, tillgång till medlemschatt, uppsnack med andra medlemmar och tydlig sista-minuten-information. 

Vi bjuder på kallblodsloppet - klicka här

Köp tipsen nu

 

V75 Boden | Berglund: "Sylvasst intryck på bästa speldraget!"

22,7 miljoner extra i potten - här bjuder experten Daniel Berglund på gratis tips.

V75 Boden | Berglund: "Sylvasst intryck på bästa speldraget!"
V75 Boden | Berglund: "Sylvasst intryck på bästa speldraget!"

Analys Boden V75-1

Ranking: A: 12-10-7. B: 9-11-8. B/C: 5-6. C: 3-1-2-4.

Spetsanalysen: 6 Amperage Hanover är snabb ut och har vass startkusk och är klar favorit att ta hand om ledningen i det första skedet. Sedan är säkert tanken att släppa till stallkamraten 7 Leave Your Sox On så fort som möjligt. Denne är dock ovan vid framspår i voltstart och oklart hur snabbt han öppnar.

Favorit att leda loppet efter 500 meter: 7 Leave Your Sox On/6 Amperage Hanover

Loppanalysen: Trots att det inledande loppet är ojämnt med ett par ”lokala förmågor” som knappast har med segerstriden att göra så är det inte helt lättlöst. Lite förvånande är att 7 Leave Your Sox On är favorit, men ettorna i raden och framspår trumfar väl helt enkelt galoppmissarna på slutet för den troligen klart bättre hästen 10 Gogobet Sisu.

Leave Your Sox On har inte riktigt räckt när han testat V75 tidigare, men nu ser formen stark ut och man har siktat på den här uppgiften på hemmaplan en längre tid. Han har vunnit fyra gånger på fyra försök i spets och löser Mika Forss starten så släpps han troligen till täten av stallkamraten Amperage Hanover efter en bit. Då är det givetvis vettig segerchans, men Trixton-sonen har bara startat en gång med framspår och voltstart och då blev det galopp från spår fem. Lär inte vara jättesnabb första biten och då finns alltid risken att bli hängande från spår sju. Jag litar varken på hästen eller kusken som favoriter, men ett tidigt streck är det ändå om man inte spikar någon annan.

10 Gogobet Sisu är troligen bästa hästen i fältet, men där har det gått grus i maskineriet efter segern trots galopp för fyra starter sedan. Han har galopperat två gånger i följd som hårt betrodd efter det och jag tyckte inte det såg ut att vara rätta trycket i honom innan galoppen senast heller. Nu byter man kusk och drar troligen bakskorna och jag håller med tränaren om att hästen förmodligen är bra nog att vinna från dödens, men då måste formen sitta där och han har inte råd med några felsteg.

Min tipsetta går i stället till 12 Reven Dejavu som har höjt sig rejält sedan hans aktion började flyta bättre på barfotabalans. Han har gått bra i tuffa sällskap varje gång under våren och trots att det bara blev ett fjärdepris senast gjorde han nog sitt bästa lopp någonsin. Han satt då långt bak i fältet när två riktigt bra hästar duellerade i täten (Zorro Wind och Aragorn As) och gick en rykande sista kurva i mycket vida spår och hade full fart över linjen via vassa 1.07,5 sista 400 meterna! Toppintryck helt enkelt och Erik Adielsson får chansen i sulkyn igen. Spår tolv är vad det är, men med voltstart i ett lite ojämnt lopp så kan säkert vasse Adielsson hitta en hyfsad position trots läget. Bra chans med lite klaff på vägen.

Bra kapacitet är det även i 9 Condior, men han var inte alls bra förra helgen vilket sätter frågetecken för formen. Robert Berghs hästar brukar dock kunna studsa tillbaka snabbt och gå bra med täta starter och nu blir det barfota runt om som vid V75-segern på Axevalla i mars. Går bra även bakifrån och farlig om han är i ordning igen.

11 Mister Donald tillhör också de bättre i fältet och han visade fin form som tvåa bakom kapable Chiru senast på Solvalla. Det är stigande formkurva på både honom och hela Goop-stallet känns det som och trots rätt hög spelprocent med tanke på spåret så ska han med ganska tidigt.

8 Silver Bullit ser också väldigt formstark ut för dagen. Senast hamnade han illa till i en trött rygg runt sista sväng, men avslutade starkt i tufft sällskap när han fick fritt. Chansartat utgångsläge nu med en inte alltför bra startrygg gör att det krävs mycket tur, men löser det sig för duktige William Ekberg är femåringen inte chanslös.

Jag betalar även för 5 Just Celebration som kan bättre än han visade senast, ska gå barfota runt om och bör kunna öppna ganska piggt trots spår fem.

6 Amperage Hanover är normalt sett sämre än stallkompisen Leave Your Sox On, men han är favorit på rygg ledaren, eller möjligen ledningen och gick bra i en snabb avslutning bakom kanonen Sister Sledge i sin näst senaste start.

Åtta streck totalt.

-

MISSA INTE: Daniel Berglund gästade som vanligt Äntligen V75, där han faktiskt bjuder på ett spikförslag - se avsnittet här

Efter klockan 15.00 publiceras hela V75-krönikan.

Läs Berglund i två månader framöver - full tillgång till Travronden Spel i två månader för endast 29 kronor - klicka här

 

 

1280-v75-tillman.jpg

BODEN
med Norrbottens Stora Pris
Lördag 19 juni
Start: 16:20

V75-1  •  Klass I

2140 meter, voltstart

10 Gogobet Sisu är snackhästen i loppet, men två galopper på slutet oroar. Nu ändrar man återigen lite på utrustningen och eventuellt blir det barfota bak, tuff att stå emot om han sköter sig. 7 Leave Your Sox On är segervan och mycket skulle vara vunnit om man kan köra sig till spets, men osäkert var man hamnar från springspår. 12 Reven Dejavu är under utvecklingen och hittar Adielsson rätt väg kan man dyka upp i segerstriden trots spåret. 11 Mister Donald gick bra bakom en sådan fin häst som Chiru senast och ska räknas. 9 Condior hade jag förväntat mig mer av senast, men täta starter kan vara bra och inte otänkbart att han studsar tillbaka i form. 8 Silver Bullit avslutade fint i senaste starten, men är gynnad av lite längre distans.

Ranking: A: 10,12,7,11 B: 9,8,5

V75-2  •  Kallblodsdivisionen

2140 meter, voltstart

Ett öppet och roligt kallblodslopp där Björn Goop sitter på leken med 1 Sundbo Nova. Hon är startsnabb, har vunnit en av en med Goop och formen är på topp. 8 Bol Brage har hittat formen och blir farlig om det löser sig från spåret. 3 G.G.Ojjdo skrällde rejält på V75 i lördags och har han tagit det loppet på rätt sätt räknas han igen med tanke på läge, startsnabbhet och form. 5 Kong Henry kommer från seger och känns spännande med Örjan Kihlström i sulkyn. Spännande blir det även att Rikard N Skoglund ska köra 10 Guli Storm13 Guli Rubin har kapacitet för att vinna bara han känner för det och håller sig på mattan.

Ranking: A: 1,8,3 B: 5,13,10,11

V75-3  •  Klass II

2140 meter, autostart

Tre hästar sticker ut och där bakom är det öppet. 2 The World Is Mine glänste från ledningen i lördags, men har vunnit bakifrån och spännande om det blir rycktussar för första gången. 7 Pewdiepie höjde sig på barfotabalansen senast och räknas tidigt om övernattningen har gått bra. 4 Nicois Du Gull har verkligen hittat stilen och är startsnabb, men det hade varit ännu bättre om det varit kort distans som det har varit på slutet. 3 Zätas Forever Star blir förstärkt med Örjan Kihlström i sulkyn och även han kan öppna bra bakom bilen.

Ranking: A 2,7,4 B: 1,3,5

V75-4  •  Diamantstoet

2140 meter, voltstart

10 Balsamine Font gick det för fort för i startrusningen och det blev galopp, den här gången ser uppgiften helt annorlunda ut. Det är inte lätt att starta med dubbla tillägg den här årstiden, men Balsamine Font har riktigt hög kapacitet och rappa fötter. Vi har sett Björn Goop avvakta med henne i kön och ändå vinna enkelt till slut, jag tror att hon blåser runt hela fältet. 11 Mellby Harrissa har det talats gott om hela året från stall Bergh och senast tyckte jag att hon hade fina förutsättningar, men då gav hon sig från spets. Det var visserligen tufft tempo och hon avslutade vasst gången innan. 15 Ava höll mycket bra senast och hittar man rätt från springspåret kan hon återigen vara med därframme. 12 Iceland Falls var inte som bäst senast, men behövde loppet och har säkerligen flyttat fram formen.

Ranking: A: 10 B: 11,12,15,8,3

V75-5  •  Bronsdivisionen

1640 meter, autostart

Inte helt givet att 5 Swagger hittar till spets, även om det är plan A för Sandra Eriksson. Jag tycker ändå att han har visat sådan form och styrka att han kan vinna även om han hamnar utvändigt ledaren. 2 Syoss är värsta motbudet, både från start och till slut. Han ska ses som spetsfavorit och på tre försök i spets har det blivit tre segrar, men han måste göra sitt livs lopp om han ska ta Swagger. 6 Astronascente Zac har gått upp en klass, men hävdar sig bra ändå bara han hittar position från spår sex. 11 Speedy Tilly känner vi väl till, men frågetecken för formen och det låter som att man vill ge honom ett snällt upplägg. 

Ranking: A: 5 B 2,6 C: 3,9,11,1

V75-6  •  Silverdivisionen

2640 meter, autostart

Silverdivisionen över lång distans och då är det givet att tippa 12 Algot Zonett högst, trots spår tolv. Han hängde inte riktigt med senast över medeldistans, men gick en bra tid och avslutade fullt godkänt. Han har styrkan att göra draget i loppet. 3 Cab Lane fick ge sig som favorit senast, blev då för pigg under vägen och därför känns lång distans lite oroande även om man ändrar till ett norskt huvudlag. 7 Ivory di Quattro kommer från start i Harper Hanovers lopp och det inger respekt. 8 Upstate Face stod för en makalöst läcker insats senast, men nu är det dåligt läge och det låter som att skorna åker på till den här starten. Skrällen i loppet är 5 Minnestads Ecuador som lekte hem segern senast och är uppåt i form. 1 Balotelli Crown kan få loppet och har härdats mot bra motstånd.

Ranking: A: 12 B: 3,7,5,8,1

V75-7  •  Norrbottens Stora Pris

2140 meter, autostart

Toppklass på årets Norrbottens Stora Pris och jag tycker det är rätt favorit i 2 Very Kronos. Han hamnade på vingel senast och det är bara att glömma. Trampar han rätt från start är det mycket möjligt att han sitter i spets och då är han utan tvekan hästen att slå. 4 Moni Viking är inte ute över sin långa favoritdistans, men längre distans än senast och jag tror att försök och final i Elitloppet kan ha fått ännu bättre fart på hans ben. 7 Vernissage Grif tog dem på styrka i Jämtlands Stora Pris och blir återigen farlig. 5 Gareth Boko gör starka prestationer och elitloppstrean blir farlig på nytt.

Ranking: A: 2 B: 4,7,5 C: 6,3,9

 

SPIKARNA
V75-4: 10 Balsamine Font flög för snabbt från start senast. Den här gången flyger hon förbi alla till slut.
V75-5: 5 Swagger har toppform och är tuff nog att vinna från utvändigt om ledaren.

DRAGEN
V75-6: 12 Algot Zonett älskar distansen och är alltid tuff att stå emot.
V75-2: 1 Sundbo Nova är obesegrad med Goop och kan leda länge.

SKRÄLLEN
V75-1: 12 Reven Dejavu är under utveckling och hittar Erik rätt väg kan det gå.

 

 

 

 

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Erland

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sina tidiga idéer inför lördagens V75®.

Tuffa drag i jakten på miljonerna

Norrbottens Stora Pris med en rund miljon i segerpremie avrundar jackpotomgången på Boden. Balsamine Font och Algot Zonett är två tuffa drag. Vilken sida har Milliondollarrhyme vaknat på när miljonerna ska fördelas?


BÄSTA DRAG 1
10 Balsamine Font
 (V75-4)

BÄSTA DRAG 2

12 Algot Zonett (V75-6)

PRISVÄRD SKRÄLL
9 Milliondollarrhyme (V75-7)

V75-1  •  Är hästen att slå
Voltstartslopp för näst lägsta klassen inleder jackpotomgången. Hemmahoppet 7 Leave Your Sox On har sett finfin ut i två raka segrar och har siktats mot dagens uppgift. Han öppnar normalt stabilt från springspår och från ledningen är han hästen att slå. De tuffaste motbuden har alla lottats till bakspår. Kapabla 10 Gogobet Sisu galopperade under anfall 300 kvar i V75 senast och duger gott felfri. 11 Mister Donald var klart uppåt vid sin andraplats på Solvalla senast.

V75-2  •  Av kött och blod
Ett öppet kallblodslopp där det är flera om budet. 3 G.G.Ojjdo var endast streckad på 0,02 procent, tillika den tredje minst streckade V75-vinnaren genom tiderna, vid sin skrällseger i lördags. Vilket också underströk att hästar är individer som är gjorda av kött och blod. Blir streckfavorit nu? 4 Norrlands Scott och 5 Kong Henry har formen på topp, utmanar. 10 Guli Storm står perfekt inne i loppet och är bäst på tilläggsvolten.

V75-3  •  Oskars formstall
Oskar Kylin Bloms formstall radar upp segrar i parti och minut för dagen. 4 Nicois du Gull kommer till start med två raka spetssegrar och vi behöver inte fundera på taktiken. 7 Pewdiepie visade fin styrka vid sin spurtseger över dryga tre varv senast och räds inte ett lopp utvändigt. 8 Rocking Flax har haft bra spring i benen i två raka spetssegrar.

V75-4  •  Omgångens drag
Försök till Diamantstoet med 15 ekipage utspridda på tre volter. Det är aviserat med första racerbalans på 1 Todays Estelle, som laddas för att leda hela vägen. Det är nog dags för spelarna att ta 15 Ava på allvar, har övertygat stort som tvåa och trea i två raka V75-starter i Diamantstoet på slutet. 10 Balsamine Font har nog bäst kapacitet av alla i fältet när hon sköter sig, ett av omgångens bästa drag!

V75-5    Tuff spetsstrid
Trots en resa utvändigt ledaren i 1.11-tempo hade 5 Swagger ett klart segergrepp mitt på upploppet innan han galopperde i V75 näst senast. 6 Astronascente Zac måste öppna mycket kvickt om han ska lyckas vara först ner till sargen. 2 Syoss har formen i zenit och släpper inte gärna någon över bron från ledningen.

V75-6    Algot är draget
3 Cab Lane
 fick sträcka vapen från ledningen mot utvändige Jaguar Dream i en mycket rivig silverfinal på Solvalla senast. 1 Balotelli Crown var tvåa i samma lopp och står på tur. Det är aviserat barfota runt om på 12 Algot Zonett, som vid segern näst senast. Gynnas även av dagens dryga distans.

V75-7  •  En rund miljon
Norrbottens Stora Pris med en rund miljon i segerpremie avrundar denna spännande jackpotomgång. 2 Very Kronos hamnade på vingel i tredjespår från spår åtta i sitt försök till Elitloppet senast, och är givetvis ursäktad. Bättre läge nu och vi får se om han lyckas svara ut 3 Wild Love, som öppnade överraskande kvickt från sitt innerspår på Östersund. 7 Vernissage Grif hette vinnaren i samma lopp, trots ett lopp utvändigt ledaren sista varvet. Är det dags för 9 Milliondollarrhyme att överraska?

Korsdragaren 19 juni (PDF)

V75 Boden | Berglunds tidiga tankar

"Han har sett relativt obrukad ut båda gångerna och framför allt har travet fungerat bättre än tidigare" - Experten Daniel Berglund ger sina tidiga analyser inför helgens jackpott.

V75 Boden | Berglunds tidiga tankar
V75 Boden | Berglunds tidiga tankar

V75-1

Ett skiktat lopp där jag tror att 10 Gogobet Sisu har bästa kapaciteten, men han har en tråkig formkurva med galopper på slutet och är svårbedömd. 9 Condior är också bra i grunden, men var blek i ledningen i lördags. Bättre med täta starter? Riktigt fin form har däremot Jörgen Westholms två bidrag 8 Silver Bullit och 12 Reven Dejavu visat och dessa räknas tidigt trots svåra lägen. 7 Leave Your Sox On ser ut att ha prickat formen till V75 på hemmaplan och han är obesegrad i ledningen efter fyra försök.

V75-2

Ett knepigt kallblodslopp där det säkert blir mer spel på 3 G.G.Ojjdo än när han storskrällde till 0,23% i lördags. Då galopperade Månlykke A.M. och Ard kördes bort efter noter, vilket underlättade segern, men G.G.Ojjdo var duktig och räknas tidigt igen. 8 Bol Brage är en läcker typ som är vass på speed och han hade varit ett spikbud med framspår. Nu kan det lätt bli problem från ett stängt bakspår. Tuff uppgift för hästarna på tillägg, men 11 Guli Roy är bra om formen sitter där direkt efter uppehåll.

V75-3

4 Nicois du Gull har tagit två segrar från ledningen efter uppehåll och varit kraftigt förbättrad. Han har sett relativt obrukad ut båda gångerna och framför allt har travet fungerat bättre än tidigare. Bra spetschans igen och fungerar han lika bra över medeldistans som över kort så kan det bli ledning från start till mål igen. Annars ser loppet ganska öppet ut, men 7 Pewdiepie har tävlat jämnt och bra slog bättre motstånd än detta på Solvalla senast så han duger säkert fint trots minst rutin i fältet.

V75-4

Ett stolopp som trots dubbla tillägg minst sagt ser ut som en bra uppgift för fartfyllda 10 Balsamine Font. Hon galopperade i tuff körning om ledningen under Elitloppshelgen, men var fin vid segern gången innan och har överlägsna fartresurser för detta sällskap. Svårslagen utan positionsproblem. 11 Mellby Harissa är också bra för klassen, men hon var blek senast efter en vass spurt gången innan och är svårbedömd för dagen. 5 Lovely O.O. galopperade under attack i lördags och är värd att se upp med.

V75-5

Sprinterlopp där hemmahästen 5 Swagger troligen blir favorit. Han är riktigt fin och hade haft fem segrar i följd utan den snöpliga upploppsgaloppen i V75 näst senast. Lär laddas mot ledningen som han vann lätt i senast, men det kan bli svårt att hinna förbi startsnabbe 2 Syoss. Denne har visat fin form i årets tre starter och trivs bra i spets och blir inte den striden för tuff så kan han leda hela vägen. Tuff körning mellan spetsbuden kan bädda för 6 Astronascente Zac som höll bra bakom Rotate senast.

V75-6

8 Upstate Face imponerade vid seger med krafter kvar i lördags och är obesegrad med komben barfota runt om och amerikansk vagn. Tufft läge och risk för ett jobbigt lopp över lång distans, men blir ändå att räkna med igen. 3 Cab Lane blev för het i ledningen senast, men höll bra och lär testas i tät igen. Håller han sig lugnare nu så blir han säkert svårslagen. Annars är det spännande med 7 Ivory di Quattro som fick chansen för sent i Harper Hanovers lopp senast och står perfekt inne. Blir bortglömd?

V75-7

En miljon i förstapris har lockat ett starkt starfält och spårlottningen vanns av 2 Very Kronos som kom helt fel på det i Elitloppet och det är bara att glömma. Nu har han bra chans på ledningen och där är han alltid svårslagen. 4 Moni Viking sprang så fort han kunde i Elitloppet, men hann inte riktigt med. Bättre distans nu och lär avsluta starkt som vanligt. 7 Vernissage Grif var rejäl vid segern i lördags, men nu är motståndet tuffare och han riskerar ett jobbigt lopp igen från det här startspåret.

-

MISSA INTE: Äntligen V75 - Sveriges nya V75-magasin, nu på fredag klockan 11.00 - Besök Travronden på Facebook.

Läs Berglund i två månader framöver - full tillgång till Travronden Spel i två månader för endast 29 kronor - klicka här

 

Lördag 19/6: Tips till V75® på Boden

Dagens Spels tips till lördagens V75® på Boden.

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

10 BALSAMINE FONT (V75-4) är ett
fyraårigt sto mot äldre hästar men hon
visar toppkapacitet och har potential för att
bli något alldeles extra. Glänste vid seger i
comebacken i Sverige och vi tvekar inte
med spiken.


SKRÄLLEN

11 MISTER DONALD (V75-1) har varit skör
och tävlat sporadiskt men i takt med flitigt
deltagande i år har formen kommit allt mer.
Meriterande tvåa senast och farlig trots
läget.

 

 

Podcast: V75 - lördag hela veckan

1120-v75-lordag-hela-veckan.jpg

Här ger Per Skoglund och Peter Andersson sina första och helt oförberedda intryck av kommande lördags V75. Ogenomtänkta spelförslag och en stor portion humor utlovas.

 

 

Podcast V75 V86 Stryktipset

Podcast om V75 och V86 från MinAndel och Johan Ulvestål! Lyssna på Johans genomgångar av V75 och V86 och välj sedan om du vill tippa själv eller rygga Johan eller något annat av våra andelsspel.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 Örjan Kihlström, på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017 

Gratisprogram för V75®

Klicka på länken nedan för att öppna gratisprogrammet till

Gratisprogram V75 19 juni  

 

 

 

Who's Who huvud_M_Ö.JPG

Inför V75® (jackpot): Reser 95 mil för att sätta pricken över i

Som fyraåring vann han Svenskt Travderby och som femåring Jubileumspokalen.
Men i den äldre eliten väntar han fortfarande på den där riktiga fullträffen.
På lördag kan den komma i Norrbottens Stora Pris.
- Får han sin resa dyker han absolut upp i striden, säger stjärntravarens tränare.

Vid det här laget är sjuårige Who’s Who (V75-7) etablerad i den yppersta eliten. I fjol slutade han tvåa i Åby Stora Pris och årets säsong inleddes med två raka triumfer i gulddivisionen innan ett allt för tufft upplägg i Paralympiatravets final bröt segersviten. Under elitloppshelgen på Solvalla för ett par veckor sedan höll han mycket starkt till andraplatsen i Harper Hanovers lopp. Men den där berömda pricken över i saknas.
 - Han har varit långt framme men han har inte vunnit något stort lopp som äldre. Vi jobbar för att det ska komma och det klart att jag skulle ranka en seger på lördag väldigt högt, inget snack om det, säger Pasi Aikio.

Håller fina formen
Resan till Bodentravet från Menhammar på Ekerö strax utanför Stockholm är 95 mil lång.
- Det är några mil och vi åker någon gång på natten mot lördag, så att han hinner fram i tid för att vila lite grann före loppet.
Who’s Who brukar inte ha några problem med att resa så det är inget som oroar. Och att döma av hans senaste prestation är det en formstark häst som reser till midnattssolen för att jaga ett förstapris på en miljon kronor.
- Han var riktigt bra i Harpers. Han gick ett tufft slutvarv och höll bra. Att en häst (Wild Love) som följt med bakom hade mer kräm kvar den sista biten är inget att säga om.
Solvallatränaren förväntar sig en lika bra prestation av sin häst den här gången.
- Han har tränat på normalt och det finns inget att klaga på. Vi har inte kört något tuffare med honom men jag tror att formen är ungefär densamma som inför senast och då kommer han göra ett bra lopp igen.

”Måste ha den där lilla turen”
Men det saknas inte motstånd i Boden. Årets upplaga av Norrbottens Stora Pris håller världsklass rakt igenom. Ettan och tvåan från lördagens Jämtlands Stora Pris, Vernissage Grif och Wild Love, är med igen, Gareth Boko gör sin första start efter tredjeplatsen i Elitloppet och topphästar som Moni Viking och Milliondollarrhyme vill säkerligen också ha ett ord med i laget. Favoritspelad blir troligen Very Kronos, som hade tur i spårlottningen och drog bricka två bakom startbilen. Who’s Who startar från spår sex.
- Det är jämna och riktigt bra hästar med i loppet och mycket hänger på hur det blir kört och vem som får bästa resan. Så är det ju, man måste han den där lilla turen för att vinna sådana här lopp. Men jag tycker att vi har en bra chans att vara med bland de tre främsta.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kommer det ligga 47 miljoner kronor i sjurättspotten. Hur tycker du att spelarna ska behandla Who’s Who?
- Jag skulle inte lämna honom utanför kupongen. Får han sin resa dyker han absolut upp i striden. Det är min känsla i alla fall.

 

VERY KRONOS heat-2.jpg

Inför V75® (jackpot): ”Given att vara högt upp i ranken”

I Elitloppet blev allt fel från spår åtta bakom startbilen.
När han på lördag jagar ett förstapris på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris är utgångsläget betydligt bättre.
- Very Kronos är given att vara högt upp i ranken, säger topphästens kusk Erik Adielsson.

Årets upplaga av Elitloppet vill nog tränare Svante Båth och övriga kretsen runt Very Kronos (V75-7) helst glömma. Hästen blev hängande i tredjespår i sitt försök och kom i mål som utslagen sexa på stumma ben. Men nu har han slickat såren och den här gången drog han nummer två i spårlottningen.
- Han fick ett tufft lopp för tre veckor sedan men i grunden är han en rätt hård häst och man kan räkna på ena handens fingrar när han har gått tom i mål, så känslan är att han klarar av det, säger Erik Adielsson.
- Spår två är jättebra. Spåret spelar överlag lite mindre roll när det är längre distans än vad det var i Elitloppet men jag tar ju hellre två än tolv och jag är nöjd med förutsättningarna.

”Very är Very”
Det är jackpot på V75 och sjurättspotten beräknas uppgå till 47 miljoner kronor. Dessutom körs tävlingarna senare än vanligt. V75 tar sin början 19.30 och huvudnumret Norrbottens Stora Pris går 21.45. Very Kronos är spelad till favorit från sitt fina utgångsläge men loppet är fyllt av högklassiga hästar och oavsett vem som står som vinnare när dammet har lagt sig på Bodentravet kommer det krävas en topprestation för att ta hem segerchecken.
- Det är ett riktigt, riktigt bra lopp. Det är väldigt många bra hästar och jag tror inte att någon kommer bli stor favorit utan det är säkert fyra-fem stycken som är aktuella, säger Erik Adielsson och påminner om att hans häst har en historia med osäkra tendenser och galopper.
- Very Kronos är given att vara högt upp i ranken. Sedan, som de flesta vet som följer trav, Very är Very. Nu har han skött sig väldigt länge och varit bra, magkänslan säger att han kommer fungera fint, men han är inte den där rutinerade gamla eliträven som bara gör allting utan att jag behöver följa med, utan han är lite speciell och det är också lite av charmen med honom.

 

Vilken är din bästa chans på V75®?

Det är jackpot på V75® och enligt prognosen kan en ensam vinnare med sju rätt håva in 47 miljoner kronor.
Vi har frågat tre profiler vilken deras bästa chans är.
Rikard N Skoglund sulky_MH.jpg
Rikard N Skoglund, kusk
- Jag måste säga 7 Ivory di Quattro (V75-6/DD-1. Jag tycker att han har varit väldigt bra den senaste tiden, eller egentligen varenda gång. Det klart att det är bra hästar med men distansen är ett plus och jag tycker att jag kör en väldigt fin häst.

Mats E Djuse_MW.JPG
Mats E Djuse, kusk
- Jag har flera bra chanser men jag tycker väl att 2 Syoss (V75-5) kanske är min bästa med tanke på utgångsläget. Jag tror att jag kan hålla ledningen och då har han väl en vettig chans att vinna. Även om 5 Swagger är riktigt bra emot och även några andra bra, men det ser bra ut i alla fall och det är min bästa chans.

Andreas Lövdal gör tummen upp i sulky_LJ.jpg
Andreas Lövdal, stall Timo Nurmos
- Jag tycker att det är 3 Cab Lane (V75-6/DD-1). Han har ett bra spår och han har känts fin så jag tycker att det är han som känns hetast. Vi testar ett norskt huvudlag på honom den här gången eftersom det är 2 600 meter och han blev lite pigg senast. Det har han dock gått med tidigare. Han hade det när Örjan vann med honom i Örebro. Så det är inga konstigheter men det är en ändring.

 

 

Swagger - Sandra Eriksson_MW.JPG

Inför V75® (jackpot): Hemmaprofilen tillfreds med favoritpressen

Swagger bär ett tungt favoritskap och är det stora hemmahoppet när V75® på lördagen gästar Bodentravet.
Det är ingenting som hans tränare och kusk har något emot.
- Jag tycker bara det är hedrande att just han är den största favoriten i omgången, säger Sandra Eriksson.

Det går inte att ta miste på hur mycket Swagger (V75-5) betyder för Sandra Eriksson. Hon har själv fött upp honom tillsammans med pappa Lars-Åke Eriksson, som också äger hästen, och hon ser nästan femåringen som sin tredje son.
- Egentligen är väl han den första eftersom han är äldre, men han är en av dem, säger hon och skrattar.
Hennes ögonsten är dessutom en sjutusan till tävlingshäst. När han i mitten av maj senast var ute i V75 hade han pulveriserat motståndet och var till synes på väg mot en överlägsen triumf när han galopperade på upploppet. Inför den starten ståtade han med tre raka segrar och han har även hunnit vinna ett lopp efteråt. Sandra Eriksson tror mycket på sin häst och låter övertygad om att han inte kommer ställa till det för sig med galopp den här gången.
- Jag tror att vi har ganska goda möjligheter att vinna. Jag har respekt för konkurrenterna, det är några som är tuffa, men jag har ändå ett slags lugn i kroppen för nu har han verkligen bevisat att han kan göra riktigt bra prestationer.
- Även om det blev galopp på upploppet senast han var med i V75 är jag inte allt för bekymrad nu. Vi behåller framskorna på och rycker bak, så han får lite mer vikt och det borde inte upprepas i alla fall. Och jag tror inte att skorna fram ska göra speciellt mycket på startsnabbheten. Han är snabb med skor också.

Perfekt utgångsläge
Just hur startsnabba hästarna är och vem som tar ledningen är något som spelare och experttippare diskuterar livligt inför loppet. Sandra Eriksson kan naturligtvis inte svara på den frågan med säkerhet men hon är nöjd med spår fem bakom startbilen.
- Med Swagger har jag helst spår fyra eller fem, eller sex kanske. Jag tycker att han har varit lite bättre när han haft sådana spår. Man får bäst fart med sig från svängen från de spåren och då har han varit snabbast. Sedan kan de öppna bra från spår ett och två också, det är ju V75-hästar, men i normala fall är det ganska svårt från spår ett och två över 1 600 meter i Boden.

Sandra Eriksson.jpg (1)

Hon menar också att ledningen inte alls är något måste för Swagger.
- Självklart blir det tuffare för honom om vi hamnar utvändigt ledaren men samtidigt, med det loppet han gjorde i Umeå, känns det ändå som att han kan lösa det om han har en bra dag. Han går jättebra från alla positioner och är absolut inte beroende av någon ledning.
Sandra Eriksson utstrålar lugn och harmoni inför tävlingarna, och det kanske inte är så konstigt när man har en häst som Swagger.
- Jag känner som sagt ett ganska stort lugn inom mig. Allt har flutit på. Jag har varit nöjd med honom i jobben och det har funkat bra med allt vi har gjort. Det finns inga orosmoln och då blir man väl kanske lite lugnare.

 

 

Dagens bjudintervju:

Robert Skoglund tror mycket på 1 Sundbo Nova (V75-2).

- Hon är riktigt bra i ordning för dagen. Jag har gått tillbaka till ett gammalt upplägg sedan vi bytte gård och det verkar passa hästarna bra för numera blir dom bara bättre efter loppen och går inte ner sig. Nu ser det riktigt bra ut för Nova för läget blev perfekt. Hon kan öppna bra och strider bra häst mot häst, så det är klart att vi siktar på ledningen. Björn har kört henne en gång innan och då ledde de runt om, han sa att hon svarade väldigt bra på häst då så taktiken lär bli densamma nu, Hon går exakt lika som på slutet, barfota runt om, jänkarvagn och blinkers. Vi åker upp redan idag fredag och hon har sällskap med sig, det kommer att gå bra. Jag vet inte vem som är värst emot, hade inte Ojjdo vunnit senast hade man inte haft så stor respekt för den men samtidigt var det en annan häst som fixade den snabba tiden då. Jag tror att Nova går 1.24 eller lite bättre och måste vara optimist, säger Robert.

 

 

Bra taktiksnack med Fredrik B Larsson.

- 9 Milliondollarrhyme (V75-7) kändes bra i Elitloppet. Han gick i mål med full fart och var inte trött efteråt. Formen är bra, tycker jag. Han har tränat på fint efteråt och det borde vara skapligt nära toppform. Det blev ingen final så han har inte stått över någonting utan tränat på som vanligt. Det är ett jäkla lopp med många bra hästar, men jag tror att han är med där framme. Ja, tanken har slagit mig att hänga på Very Kronos och i rygg ledaren skulle jag gärna sitta. Jag tycker att han är bra på följa på ryggar och kommer göra ett försök att hålla upp Eriks rygg. Känslan är bra, men han behöver såklart klaff. Skulle han få luckan är han giftig och han är snabb som få på en kort speed. Det blir lätta aluminiumskor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

Köp tipsen på Spelvärde.se

 

Wild Love med Bengt Simberg och Anders Lindqvist.JPG

Inför V75® (jackpot): Optimister på travturné

En glömd hjälm i Östersund och ett par förlagda körglasögon någonstans i hästbussen.
Annars är allt bara finemang med Anders Lindqvist och Bengt Simberg under turnén genom Sverige med en av Europas bästa hästar Wild Love.
- Så bra som Wild Love kändes i tisdagens jobb på Umåker finns det ingen anledning att vara pessimist inför Norrbottens Stora Pris.

Efter en vinter i Paris i regi Anders Lindqvist har sjuåriga stoet Wild Love hittat nya växlar.
Världsrekordet och segern i miljonloppet Harper Hanovers under Solvallas elitloppshelg talade för sig själv. Stoet har travat in i Europaeliten.
Amatören Bengt Simberg från Halmstad och hans nyfunne vän Anders Lindqvist är på turné genom Sverige och hittills har tävlandet klaffat nära nog maximalt. Först en seger på Solvalla som gav en miljon kronor och i lördags ett andrapris i Östersund, värt 325 000.
Dessutom: kusken Kevin Oscarsson menade att Wild Love hade kunnat utmana om segern i Jämtlands Stora pris med tidigare lucka.
Bengt Simberg matchade sin häst till stoeliten i Sverige med 2,6 miljoner kronor intjänat. Utvecklingen fortsatte i Frankrike. I år har stoet sprungit in ytterligare 2,6 miljoner.
I lördagens miljonlopp Norrbottens Stora Pris (V75-7) är hon en av flera segerkandidater i ett öppet lopp.
- Det är verkligen en järnlady det här och det är möjligt att det blir ett lopp under midsommarhelgen också i antingen Rättvik eller Skellefteå, för hon kändes så väldigt bra i det senaste jobbet. Jag tror att hon kommer att vara bättre i Boden än vad hon var i Östersund, säger Anders Lindqvist.
Intervjun görs under onsdagen. Lindqvist och Simberg har boat in sig på familjen Sandströms gård i byn Stöcksjö, några kilometer från Umeå centrum.
Anders var tidigare travtränare i Umeå och har många vänner i de nordliga delarna av Sverige.
- Jag får träffa nya människor hela tiden. Anders känner en herrans massa folk, jättetrevligt, säger Bengt Simberg, skriven i Halmstad men på resande fot sedan i slutet av december.

”Ändrat rutten lite”
Hemma hos Lindqvist i Paris var det gott om plats. Under turnén i Sverige har herrarna fått trycka in sina tillhörigheter i en hästlastbil.
Bengt blev av med sin körhjälm i Östersund som någon lånade. Hjälmen kom till rätta igen och lämnades in hos Östersundstränaren Lars-Åke Svärdfäldt.
- Så jag får väl tillbaka den vad det lider.
Körglasögonen Lindqvist gillar bäst fanns i ett fack i väskan där han letade sist.
- Vi bor hos min syster Katarina i Umeå och trivs så bra här att vi ändrat rutten lite. Meningen var att vi skulle campa hos Roger Nilsson i Piteå något dygn innan loppet i Boden på lördag eftersom Wild Love är lite dålig att resa med. Men hästarna trivs så otroligt bra här på gården att vi räknar med att åka direkt upp till Boden på lördag. Det blir en så kort tripp ändå. Vi stannar hos Roger, ”min son i travet” som jag brukar säga, när vi vänder söderöver igen.

Wild Love tränar i Umeå.JPG
Wild Love tränas i byn Stöcksjö. Höger sparringen Staro Prima Donna.
Foto: Mikael Wikner, TR Bild.

Träningsjobb och 13-årskalas
På tisdagskvällen var det 13-årskalas för Anders barnbarn Theodor. Tidigare under dagen hade Wild Love fått sträcka ut inne på Umåker tillsammans med resesällskapet och sparringen, treåriga ostartade stoet Staro Prima Donna.
- Banorna på Umåker var helt fantastiska måste jag säga, det var makalöst fina att träna på. Och så bra som Wild Love kändes i tisdagens jobb finns det ingen anledning att vara pessimist inför lördagen, säger svenskfransosen.
Telefonen ringer och dygnen i Umeå är fyllda av möten.
 - Vi blev väl omhändertagna av Micael Ågren och Anna Johansson på Umåker och sedan surrade vi länge med Krister Söderholm. Vi blev erbjudna att köra provlopp där på kvällen men kalaset gick så klart före.

Vantrivs inte i rampljuset
Wild Love har tagit en av travets stora ambassadörer in på de stora scenerna igen. Lindqvist vantrivs inte.
Bengt Simberg rättar till luggen på Wild Love. Simberg har inte heller något emot att vara på turné och skära guld med täljkniv.
- Att hon skulle vara så startsnabb i Östersund var det väl ingen mer än Anders som hade räknat med. Nu fick hon ett bra spår i Boden också och det blir spännande att se vad hon kan uträtta, säger ägaren.
I Östersund tog Wild Love ledningen men fick släppa efter en bit. Loppet i Boden är ännu så länge ett vitt ark.
Lindqvist:
- Svårt att säga hur pass startsnabba de andra är i loppet men vi hoppas på en fin resa och känner oss inte slagna alls. Hon går med samma utrustning som i de två senaste starterna, barfota runt om och ett norskt huvudlag och en vanlig vagn, säger han.
Stockholm, Östersund och på lördag start i Boden.
Wild Love kvalade in som treåring i november 2017 och har efter det startat punktligt en eller par gånger varje månad. Och som det verkar blir hon bara bättre hela tiden.

 

 

Who's Who huvud_M_Ö.JPG

Inför V75® (jackpot): Reser 95 mil för att sätta pricken över i

Som fyraåring vann han Svenskt Travderby och som femåring Jubileumspokalen.
Men i den äldre eliten väntar han fortfarande på den där riktiga fullträffen.
På lördag kan den komma i Norrbottens Stora Pris.
- Får han sin resa dyker han absolut upp i striden, säger stjärntravarens tränare.

Vid det här laget är sjuårige Who’s Who (V75-7) etablerad i den yppersta eliten. I fjol slutade han tvåa i Åby Stora Pris och årets säsong inleddes med två raka triumfer i gulddivisionen innan ett allt för tufft upplägg i Paralympiatravets final bröt segersviten. Under elitloppshelgen på Solvalla för ett par veckor sedan höll han mycket starkt till andraplatsen i Harper Hanovers lopp. Men den där berömda pricken över i saknas.
 - Han har varit långt framme men han har inte vunnit något stort lopp som äldre. Vi jobbar för att det ska komma och det klart att jag skulle ranka en seger på lördag väldigt högt, inget snack om det, säger Pasi Aikio.

Håller fina formen
Resan till Bodentravet från Menhammar på Ekerö strax utanför Stockholm är 95 mil lång.
- Det är några mil och vi åker någon gång på natten mot lördag, så att han hinner fram i tid för att vila lite grann före loppet.
Who’s Who brukar inte ha några problem med att resa så det är inget som oroar. Och att döma av hans senaste prestation är det en formstark häst som reser till midnattssolen för att jaga ett förstapris på en miljon kronor.
- Han var riktigt bra i Harpers. Han gick ett tufft slutvarv och höll bra. Att en häst (Wild Love) som följt med bakom hade mer kräm kvar den sista biten är inget att säga om.
Solvallatränaren förväntar sig en lika bra prestation av sin häst den här gången.
- Han har tränat på normalt och det finns inget att klaga på. Vi har inte kört något tuffare med honom men jag tror att formen är ungefär densamma som inför senast och då kommer han göra ett bra lopp igen.

”Måste ha den där lilla turen”
Men det saknas inte motstånd i Boden. Årets upplaga av Norrbottens Stora Pris håller världsklass rakt igenom. Ettan och tvåan från lördagens Jämtlands Stora Pris, Vernissage Grif och Wild Love, är med igen, Gareth Boko gör sin första start efter tredjeplatsen i Elitloppet och topphästar som Moni Viking och Milliondollarrhyme vill säkerligen också ha ett ord med i laget. Favoritspelad blir troligen Very Kronos, som hade tur i spårlottningen och drog bricka två bakom startbilen. Who’s Who startar från spår sex.
- Det är jämna och riktigt bra hästar med i loppet och mycket hänger på hur det blir kört och vem som får bästa resan. Så är det ju, man måste han den där lilla turen för att vinna sådana här lopp. Men jag tycker att vi har en bra chans att vara med bland de tre främsta.
Det är jackpot på V75 och enligt prognosen kommer det ligga 47 miljoner kronor i sjurättspotten. Hur tycker du att spelarna ska behandla Who’s Who?
- Jag skulle inte lämna honom utanför kupongen. Får han sin resa dyker han absolut upp i striden. Det är min känsla i alla fall.

 

Ingen klarade sju rätt förra helgen vilket innebär att det finns 22 755 029 kronor extra i sjurättspotten. Till helgen bjuds vi på midnattstrav från Boden med miljonloppet Norrbottens Stora Pris som huvudattraktion. Oskar Kylin Blom kommer att lätta sin häst, men eftersom det ändras från ett par skor, till ett par lättare, komm det inte lysa något i skoinformationen.

– 4 Nicois Du Gull (V75-3) har varit riktigt bra i de två senaste loppen efter uppehåll och haft gott om krafter kvar i mål. Nu är det ett halvvarv längre, men det tror jag inte ska vara några problem då han haft så mycket sparat i loppen. Läget blev bra och han är otroligt kvick så taktiken är densamma som i loppen på sistone. Han har tävlat med järnskor runt om och sulor i fram, men jag kommer lätta honom nu till aluminiumskor runt om. Det tror jag kommer blir bra så på förhand ser det intressant ut. Det blir inga andra ändringar, öppet huvudlag och vanlig vagn. Han reser på fredag så det blir övernattning, säger Oskar Kylin Blom.

Gör dig redo inför helgen tillsammans med oss! 

Till V75-tipsen - klicka här