[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

 

V75 Lördag 28 januari Halmstad

LÖRDAG

V75 från Halmstad, men innan det stora spelet får vi se en häst med ganska stor utvecklingspotential. Ekas Zalming (lopp 4) har redan visat en del, men det finns också en del att fila på för tränaren Håkan E Johansson. Senast galopperade han efter 150 meter, kördes fram i dödens inför sista varvet och fullföljde starkt via 1.13,6/1800. Felfri är han snabb iväg och borde bli svårfångad i ledningen.  

44 miljoner i Jackpot är en extra krydda på V75 och vi gör det enkelt för oss. Två spikar och sedan hoppas vi på kantbollar i garderingsloppen. 
Four Guys Dream (lopp 7) var ganska klen i finalen senast, men vi tror att han inte riktigt trivdes på den kletiga banan. Det här är en finlirare och Halmstads fina matta älskar han. Aetos Kronos i all ära, men vi kan se framför oss hur Håkan K Perssons sjuåring växlar ner de andra till småmynt sista 200 meterna. Andra singelstrecket Love No Pain (lopp 10) möter bara ston den här gången och Jepson vet vad han hoppar upp bakom. Hon tål att köras offensivt och sköter hon sig bara borde hon vara tuffast. 

På Vincennes startar Prix d’Amérique-helgen med Prix du Luxembourg och flera deltagande hästar som hamnade precis utanför Pd’A-snacket. Dessutom Milliondollarrhyme och eventuellt också Conrad Lugauers pånyttfödde Ferrari Sisu. Missa heller inte Tomas Malmqvists duktige Kamehameha i halvstora treåringsloppet Prix Paul Viel.  

 

 

ANDELSSPEL IDAG?

 

ATG Tillsammans i samarbete med Torsviks Tobak och Min Andel: 

Andelsspelet John Wark kostar 133kr och säljs i max 12 andelar,

12 Andelar

Dagens kupong

Förra spelet

 

 

Podcast: V75 - lördag hela veckan

1120-v75-lordag-hela-veckan.jpg

Här ger Per Skoglund och Peter Andersson sina första och helt oförberedda intryck av kommande lördags V75. Ogenomtänkta spelförslag och en stor portion humor utlovas.

 

 

Podcast V75 V86 Stryktipset

Podcast om V75 och V86 från MinAndel och Johan Ulvestål! Lyssna på Johans genomgångar av V75 och V86 och välj sedan om du vill tippa själv eller rygga Johan eller något annat av våra andelsspel.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

 

Travcash V75-tips:

 

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 Örjan Kihlström, på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017 

Gratisprogram för V75®

Gratisprogram V75 Halmstad med tips och Big 9

 

 

Welcome Bonus

 

 

Hettinför V75.png

Varning för Jackpotskräll: ”Känns ännu finare nu”

Fjolårets kuskchampion är tillbaka efter semester och hans bror lastar tre formstarka hästar till Halmstads jackpotomgång på V75®.
Samtliga är glödheta motbud till favoriterna i respektive lopp.

Vi har en högintressant jackpot framför oss i lördagens V75® som avgörs på Halmstadtravet. En ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor enbart på sju rätt. För att så ska bli fallet krävs det att favoriterna faller och några som kan sätta käppar i hjulen för dessa är bröderna Djuse.
Sveriges kuskchampion Magnus A Djuse tog hem den allsvenska kuskligan i fjol med 255 segrar i suverän stil. I onsdags var han tillbaka i matchen efter några veckors semester och slog till direkt med en dubbelseger på Solvalla. Brorsan Mattias Djuse har full form på stallet och har inlett det nya året starkt med sju tränarsegrar. Duon är värda att bevaka under lördagen. Mattias skickar ner tre hästar till Halmstad och ingen av dem startar utan chans. Samtliga tre måste ses som heta motbud till favoriterna i respektive lopp och vi börjar med 1 Barabobbitt (V75-2) som har fått ett mycket spännande utgångsläge med innerspår bakom startbilen över kort distans. 

– 1 Barabobbitt (V75-2) har visat fin form i vinter och gjort bra lopp nästan varje gång. Senast satt han långt bak och blev tempotorsk. Han var ute i fjärdespår runt slutsvängen och kunde inte ta så mycket till slut. Men han avslutade bra och jag var fullt nöjd med hästen. Jag tycker att han håller samma fina form som vid segrarna. Nu ser det intressant ut med perfekta förutsättningar. Han är snabb ut och plan a måste vara ledningen. Magnus får ladda och får han spets är det klart gynnsamt. Det blir även jänkarvagnen på och det är ett plus. Inga ändringar i övrigt och jag tycker att han måste räknas tidigt. Det ser ut som en spännande uppgift, säger Mattias Djuse. 

”Gjorde ett topplopp senast – ser intressant ut här” 

I den fjärde avdelningen selar Solvalla-tränaren ut 2 Håna Am som kommer från en stark insats i den senaste starten. Han kämpade tappert som tvåa efter en tung resa via tredjespår och dödens hela vägen. Nu är hästen inte speciellt mycket betrodd, men kan vara värd att se upp med. 

– 2 Håna Am (V75-4) hade känts väldigt fin i träningen inför senaste starten och gjorde ett topplopp. Han är nästan bäst när han slipper springa i ryggar och jag var verkligen nöjd med insatsen senast. Han har tidigare varit lite ojämn i sina prestationer, men har blivit bättre sedan vi åtgärdade halsen på honom i somras. Hästen är snabb ut och det ser intressant ut här med bara fyra hästar på hans volt och en som står ensam 20 meter före. Skulle han lyckas köra sig till ledningen efter en bit vore mycket vunnet. Senast gick han med norskt huvudlag, men det blev ingen bra effekt när det drogs och han vinglade till istället. Därför kör vi med öppet huvudlag. Det finns form och kunnande i hästen för att vara med långt framme här, säger Djuse. 

Brödraduon har ytterligare en häst till start och det är 9 Wings Level i V75-inledningen. Det var han som besegrade Håna Am i senaste starten och för de som spekulerar i skräll bakom storfavoriten 2 Can Crowe, bör tänka på formstarka Wings Level. 

– 9 Wings Level (V75-1) har absolut toppform och har verkligen gjort rejäla insatser på slutet. Dom tre, fyra senaste starterna har varit riktigt bra och senast gjorde han ett topplopp där han fick öppna tufft för ledningen men ändå sträckte på sig till slut. Han har varit ute över lång distans tre gånger i rad och vunnit över den så det är ingen nackdel. Han känns fortsatt fin i träningen och allt tyder på att han ska leverera en stark insats igen. Det kan bli svårt att slå Can Crowe men skulle han göra bort sig så är min inte borta. Inga ändringar, säger Djuse. 

Varning för formstark jackpotskräll– ”Känns ännu finare nu” 

Det är som sagt Jackpot på V75 och ett steg närmare de 44 miljonerna skulle såklart vara om en enprocentare slår till i omgången. Amatörtränaren Lova Linbäcke har i alla fall en riktigt fin och formstark häst i 2 Lilo Love i den sjätte avdelningen som senast debuterade i V75 på hemmaplan i Kalmar. Efter en snabb start till ledningen fick hästen sedan aldrig chansen och gick i mål med sparade krafter som trea. I ett öppet stolopp ser det inte oävet ut för Lilo Love från spår två på startvolten som nu får Stefan Persson i sulkyn. Det är också intressant att höra att Lova Linbäcke säger att hästen känns ännu bättre nu än inför senast, och som väldigt lite spelad och helt bortglömd kanske det här kan vara den stora smällkaramellen på V75. 

– 2 Lilo Love (V75-6) var jag jättenöjd med senast. Hon fick ett fint lopp och gick i mål med krafter kvar. Tussarna satt kvar i öronen och hade hon fått chansen vet man inte hur det hade gått. Hästen var behandlad inför den starten och jag måste säga att hon känns ännu finare än vad hon gjorde inför det loppet. Hon har gått framåt formmässigt med det loppet som hon gick och jag tycker att hon känns ännu bättre nu. Det är kanske lite tuffare motstånd den här gången, men det ska bli spännande att se hur långt hon räcker. Hon är startsnabb och spår två hoppas och tror jag inte ska vara några problem, eftersom hon aldrig galopperat i starten. Vi får se om hon kan komma till ledningen eller få ett lika fint lopp som senast. Får hon chansen till slut är jag inte främmande för att hon kan vara bland de tre. Hon går som senast och det blir inga ändringar, säger Lova Linbäcke.

Segermaskinen höll starkt senast - bättre läge nu och jänkarvagnen på

Flemming Jensen har en segervan häst i 3 Eros Zola (V75-7) som har vunnit 20 lopp på 42 starter. Han tog sin fjärde raka seger näst senast när han vann V75 i Ålborg, trots ett lopp utvändigt om ledaren. Senast i V75 i Kalmar fick hästen även då en blytung resa från spår åtta bakom bilen över kort distans. Det blev tredjespår genom första kurvan och sedan utvändigt om ledaren hela vägen. Trots det kämpade Eros Zola tappert som trea och gav sig aldrig helt. Nu är utgångsläget betydligt bättre, och medeldistans är mer gynnsamt gentemot kort distans. Dessutom åker jänkarvagnen på till den här starten, senast var det vanlig sulky.
– 3 Eros Zola (V75-7) var jag riktigt nöjd med hans prestation senast. Han är mer stark än snabb och bra på att hålla farten hela vägen hem och det gjorde han. Jag tycker att hästen är i fin form och han känns likvärdig som inför senaste loppet. Nu är utgångsläget klart mycket bättre än senast och det blir även jänkarvagn den här gången. Det är ett litet plus. Han är ingen raket från början, men kan öppna rätt så bra och jag hoppas att han kan vara med där framme direkt och få en fin position. Skor är ett lite minus eftersom han springer och slår sig lite på framknäna. Men det gick okej senast och jag tror att han gör ett bra lopp igen, säger Flemming Jensen. 

 

Thomas Uhrbergs krönika:

V75 Halmstad 28 jan

Förra helgen avgjordes V75 i Östersund och Daniel Wäjersten tog en imponerade trippelseger. Hans hästar ser starka och fina ut och går från klarhet till klarhet. I fjol hade han ett mycket bra år och han är en av fyra proffs som är nominerade till Årets Tränare på stora Hästgalan.
Daniel håller till utanför Sundsvall men är en riktig Mölndalsprodukt som i princip är född och uppvuxen på Åby. Mina söner är i hans ålder och när han gick skolan jobbade Wäjersten hos mig under två somrar.

Gymnasiet gick han på Wången men Daniel kom på sent att han vill gå där och jag och Jan Halberg hjälpte honom. Om jag minns rätt fick han plats på Wången efter att det hade blivit avhopp.
Efter gymnasiet har han bland annat jobbat hos Svante Båth och numera håller han till på Båths gamla gård utan för Sundsvall. Daniel är bara i början av tränarkarriären och jag tror att han kommer att tillhöra toppen under många år.

Den här helgen reser många travsupportrar till Paris och Prix d’Amérique. Det blir såklart spännande på söndag.
De franska topparna blir favoriter men jag tycker att det ser ut om en ovanligt öppen upplaga av storloppet på Vincennes.
Daniel Redén startar Honey Mearas och Don Fanucci Zet och Björn Goop har med Moni Viking. Hästarna har kapacitet att sluta långt framme men det är frågetecken för formen på både Don Fanucci Zet och Moni Viking.

Wilma är bästa chansen
Jag åker inte till Frankrike utan kör i Halmstad i helgen. Vädret har varit stabilt på sistone och jag tror att vi får en kanonfin bana för årstiden på lördag.
Wilma Töll (V75-6) är snabb ut och min bästa chans men jag har också en bra känsla för Frodo Cash (V75-4.)

V75-1: 2 Con Crowe vann på en bra tid senast och ser ut att ha passande förutsättningar med bra spår och lång distans. Det ser ut som en toppchans. Jag kör 8 Muscle Morique. Hästen blev bakrädd och var stressad senast. Nu ska han gå mer dövad och då ska det inte vara någon galopprisk men trots att formen är jättebra får vi svårt att slå Con Crowe.

V75-2: Jag hoppas att fyra streck räcker i lägsta klassen. 1 Barabobbitt har läget men 7 Steady Roger och 10 Frankie Godiva är också bra hästar. Mitt skrällbud är 4 Prutti di Mare som kan överraska om det stämmer under vägen.

V75-3: I gulddivisionen tar jag ställning och spikar 7 Four Guys Dream. Hästen är sylvass med ryggresa och den i loppet med bäst form. Jag tror att det blir körning från början och då blir Four Guys Dream svår att stå emot till slut.

V75-4: 12 Wish Me Magic blir favorit men här vill jag gardera. 8 Frodo Cash har fin form och är vass när han får spara speeden. Jag har har en bra känsla och tycker inte att vi är borta. Peter Ingves låter uppåt på 3 Amazing Hazel och 2 Håna Am kommer från en fin insats.

V75-5: Femte avdelningen är ett öppet försök i bronsdivisionen och jag streckar många hästar. Min styrning 6 Peakadilly är tempostark och gick bra när jag vann med honom näst senast. Formen borde bli allt bättre och han har chans.

V75-6: Min bästa chans på lördag är 3 Wilma Töll. Det blev ett ganska tufft lopp senast och hon höll bra. Hästen känns fin och jag hoppas på ledningen. 5 In Style är en tuff konkurrent och bäst från tillägg ser 12 Love No Pain och 13 Olga Utca ut att vara.

V75-7: Silverförsöket håller hög klass och det kan bli körning mellan 3 Eros Zola och 4 Unique Creation. 5 Gasolin gick jättebra Axevalla och även 8 Digital Summit och 9 Behind Bars är bra.

Thomas system
V75-1: 2 Con Crowe. Res: 4-6.
V75-2: 1, 4, 7, 10. Res: 11-2.
V75-3: 7 Four Guys Dream. Res: 6-1.
V75-4: 2, 3, 8, 12. Res: 11-10.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Res: 10-12.
V75-6: 3, 5, 12, 13. Res: 6-15.
V75-7: 3, 4, 5, 8, 9. Res: 7-1.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Indigo i den femte avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.

 

BJÖRNKOLLEN:

 

Gustav Johansson.jpg (1)

Inför V75® (jackpot): Hemmaplan för 19-årige formkusken

Ung och hungrig och en av landets mest lovande kuskar.
19-årige Gustav Johansson körde in 6,1 miljoner kronor i fjol och är favorit till titeln till Årets komet i Travsverige.
– Det är roligt att resa runt och köra lopp men visst är det skönt att V75 avgörs hemma på lördag. Bästa chansen är Olga Utca, säger Halmstadgrabben som kör sex hästar på miljonspelet.

16 år gammal debuterade han som kusk i travets elitserie V75.
18-årsdagen firade han med en V75-seger.
Man kan säga att det flutit på jämnbra i rollen som kusk.
Under fjolåret tog han klivet fullt ut och etablerade sig som catchdriver med 6,1 miljoner kronor inkört och 58 segrar på 526 starter. Ett resultat som gör honom till förhandsfavorit i kategorien Årets komet på den nationella Hästgalan på Åby om ett par veckor.
Energi finns i massor i ynglingen född 2003 och förstås drömmar han om ett ännu mera framgångsrikt år än fjolåret. 
– Ibland blir det inte så mycket sömn…men det är väldigt kul och man är väldigt inne i det här. Så det är ingenting man tänker på att det är jobbigt, säger Gustav Johansson.
Pappan Håkan B Johansson är banskötare på Halmstadtravet och en av Sveriges vassaste amatörkuskar. Morfar Lars G Edvinsson var en framgångsrik tränare i Halmstad på sin tid.
Så det finns att leva upp till.
Gustav Johansson har fått pokaler och blommor men behållit sitt försiktiga sätt.
– Man måste ha bra folk som satsar på en och bra hästar. Det är mycket som ska klaffa!

Tror på Olga
Under måndagen och tisdagen i Halmstads V75-vecka hann 19-åringen med att vinna tre lopp och det är en kusk i form som tar sig an uppgiften på lördag.
Han kör sex av de sju avdelningarna på V75 och svaret kommer utan betänketid när han ombeds utse bästa chansen.
– Olga Utca. Hon har gjort många fina lopp utan att få vinna och det är bara tillfälligheter som spelat in att det inte blivit mer framgångar. Jag tror på henne, säger Gustav.
Det är Vaggerydsproffset Sara Brodin som tränar nioåriga stoet 13 Olga Utca (V75-6) som inte hade inte vunnit lopp på tre år då hon slog till och imponerade i ett lopp ingående i V86 på Jägersro i början av januari.
I starten efter blev stoet trea i bronsdivisionen i Kalmar där hon avslutade vasst till ett tredjepris,
– Hon fick luckan väldigt sent och gick fort över mål, det var på ett bra sätt som hon var trea. Jag har inte pratat med tränaren men vet att hon inte tränas så tufft eftersom hon startat på rätt så tätt hela tiden och verkar trivas med det. Nej, jag tror att Olga Utca ska vara bra igen.
När hon vann stoloppet på Jägersro i början av året var det körning hela vägen vilket öppnade för Olga Utcas starka avslutning och hon vann med sex längder.
– Det är alltid är en fördel om det är tempo men den gången vann hon väldigt lätt också ska man komma ihåg. Hon är rätt tuff och tål att gå med i spåren sista varvet och hon känns absolut inte som någon ickevinnare, säger Gustav.
Vilken är din näst bästa chans på V75?
– Det är nog 12 Capriccio d'Amore (V75-1). Han fick ju ett tolfte men det är en väldigt fin häst som jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Men att vinna kanske blir tufft när 2 Con Crowe (jagar femte raka segern) fick spår två?
Någon annan av hästarna som spelarna ska tänka på av de återstående fyra du kör?
– Om jag ska nämna en tredje så blir det 4 Prutti di Mare (V75-2). Han har ett bra läge och en passande distans. En fin häst. Spets? Jag är inte säker på det men vi får trycka till lite från början i alla fall och vi lär få ett bra lopp i den främre träffen.
Har du planerat något med kompisar lördag kväll nu när du tävlar på hemmaplan?
– Vi nämnde det faktiskt här i början av veckan! Jag är ledig på söndag så vi får väl hitta på något.
Sedan blir det stor hästgala på Åby lördagen 11 februari. Har du fixat kavaj?
– Jag har en sedan tidigare och jag tror att allt är fixat i klädväg. Jag är nominerad till årets komet och det är jättestort.

 

 

Stefan Persson (1).jpg (1)

Inför V75® (jackpot): Persson nyckelkusk på hemmaplan

Han har rivstartat året och spelar en huvudroll när Svenska Travligan på lördag gästar hans hemmabana.
Räkna med Stefan Persson i jackpotjakten på V75®.
- Om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans, säger han om egentränade segerstaplaren Con Crowe.

Tre veckor in på det nya året har Stefan Persson vunnit 17 av 91 lopp och med närmare 1,4 miljoner kronor inkört är han så här långt årets vinstrikaste kusk. Nu väntar en vecka med tävlingar varje dag fram till lördag, då toppkusken rundar av veckan med flera segerchanser på V75. Halmstadtravet står värd för tävlingarna och många jackpotsuktande spelare kommer singelstrecka Stefan Persson redan i första avdelningen på V75. Där jagar hans Con Crowe femte raka segern.
- Det verkar bra med honom. Han är en häst som har kapacitet lite utöver det vanliga, säger Stefan Persson i veckans avsnitt av podden V75® - lördag hela veckan.

Con Crowe målgång.jpg

Hans femåring har tagit två raka segrar sedan han kom till stallet i december. Totalt har hästen vunnit åtta av elva lopp. Nu startar han med nummer två i autostart.
- Jag har aldrig kört honom bakom bilen, jag har bara kört volt med honom, men han kan säkert öppna bra bakom bilen om man skulle begära det.
Stefan Persson vill inte sticka ut hakan allt för långt men att han tror på sin häst råder det inga som helst tvivel om.
- Vi ska inte prata om honom som att han har tre ben i mål, men han sprang ett 11-varv senast hur lätt som helst, så det klart att om ingenting strular och han håller sig frisk är det förmodligen en jättebra vinstchans.

Brorsans stjärna i gulddebut
I gulddivisionen är det dags att svinga sig upp bakom brorsan Håkan K Perssons bästa häst. Four Guys Dream (V75-3) gör en mycket intressant debut i högsta klassen. Senast slutade han trea i en silverdivisionsfinal utan att vara som bäst.
- Han var inte bra i halsen senast. Jag förstod det direkt för normalt sett tycker jag att han borde ha vunnit med det loppet som han fick. Det ska bli kul att testa honom i guld. Han kommer inte att göra bort sig.
På frågan om Four Guys Dream kan göra sig gällande även om han får trava utvändigt om ledaren svarar Persson:
- Ja, det tror jag. Bara det inte blir för tufft tempo. Han tål att gå utvändigt men då får det ju inte gå 11 första varvet, utan helst 12,5. I de starterna jag vann med honom var han fruktansvärt fin.

”Ser det inte ganska vettigt ut?”
Stefan Persson har ytterligare fyra uppsittningar inom ramen för V75 och dessa kommenterar han också i podden.
- Center Bus (V75-2) har jag kört i V75, det var i Rättvik i somras och vi satt lite halvfast. Han var rätt så snabb från början då. Men Frankie Godiva är en klass II-häst kan jag säga… Den får vi problem med.
- Wish Me Magic (V75-4) har jag sett från sidan. Ser det inte ganska vettigt ut för den i och med att det bara blev en häst på start och få på 20, så gynnar det dem långt bak där jag är?
- Lilo Love (V75-6) har jag kört tidigare. Jag var storfavorit med henne i V75 Champions, då hade Thomas Madsen henne i träning. Hon floppade helt och sedan dess har jag inte sett henne. Men det ska bli kul att köra henne, vi får ta revansch. Hon verkar ha kommit tillbaka fint nu.
- Behind Bars (V75-7) är en jätterolig styrning. Han gick otroligt bra och slog Four Guys Dream i finalen på Solvalla. Jag vet inte riktigt vad som hände senast men det är en rolig häst att köra så klart.