[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 22 Januari FÄRJESTAD

Lördag
Färjestad. Där har ni stället där travets elitserie avgörs den här veckan. Med 49 miljoner i Jackpot dessutom.

I prologen ser det upplagt ut för Bravo Sabotage (lopp 5) och många spikar säkert. Kimi di Quattro har kanske bäst kapacitet, men tar sig knappast förbi i starten och får svårt att plocka ner favoriten den tunga vägen.

Utanför det stora spelet – på V4® – vill vi slå ett slag för starke Above Ground (lopp 1). Han har fortfarande inte vunnit på 29 försök, men har faktiskt ryckt upp sig i sin nya träningsmiljö och 2640 meter känns som ett klart plus. Prince Will (lopp 4) har fått förtroendet flera gånger i Klart För Start och vi har ingen anledning att stå över den här gången heller. Hästen fick lite trafikbekymmer senast och tvingades anfalla som sista häst 450 meter från mål. 1.12,7/600, på pigga ben, var ett fortsatt formbesked och hästen har inställning som räcker en bit upp i klasserna. 

 

ANDELSSPEL IDAG?

 

ATG Tillsammans i samarbete med Torsviks Tobak och Min Andel:

 

John Wark kostar 133kr och säljs i max 12 andelar: https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/84776_V75_2021-07-0

12 Andelar

Prelminär rad:

 

 

Senaste spelet:

 

 

 

Podcast: V75 - lördag hela veckan

1120-v75-lordag-hela-veckan.jpg

Här ger Per Skoglund och Peter Andersson sina första och helt oförberedda intryck av kommande lördags V75. Ogenomtänkta spelförslag och en stor portion humor utlovas.

 

 

Podcast V75 V86 Stryktipset

Podcast om V75 och V86 från MinAndel och Johan Ulvestål! Lyssna på Johans genomgångar av V75 och V86 och välj sedan om du vill tippa själv eller rygga Johan eller något annat av våra andelsspel.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 Örjan Kihlström, på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017 

Gratisprogram för V75®

Klicka på länken nedan för att öppna gratisprogrammet till


V75 Färjestad och Big 9

 

 

Robert Bergh 882.jpg

Robert Bergh: "Det är hästen jag har bäst känsla för"
Robert Bergh tränar de två mest betrodda hästarna i kallblodsloppet och har även en outsider i V75-avslutningen. Det låter klart bäst på en av hästarna, och baissar även lite över det rådande väderläget som har påverkat träningen.
– Det har inte varit de optimala veckorna och det blir inte riktigt den kontinuiteten i träningen eftersom det har varit dåliga träningsförhållanden, inleder Bergh.
– 3 Buska Blyg (V75-4) känns bra men jag hade hoppats på att de här sista tre veckorna att vi hade kunnat träna men tyvärr har vi inte kunnat genomföra träningen som jag har velat. Även om hästen känns bra så har det inte varit optimal uppladdning.
– 11 Lome Storm (V75-4) är bra och gick ett ruskigt mellanvarv senast. Han missade ju 100 meter från start, där han är lite trevande, och gick sedan ruskigt fort. Hästen fick även träna på ett rejält pass i onsdags och borde vara förbättrad till den här starten. Det är den hästen som jag har bäst känsla för idag och min bästa chans. Jag var optimist förra lördagen och måste vara det igen nu eftersom han har kunnat hållas igång och även träna.
– 9 Innovation Love (V75-7) är ute i en sådan silverdivision som kan normalt sett mycket väl kan vinna på sin kapacitet. Men det är samma där med träningen och han skulle nog behöva haft ett lopp till i kroppen för att det ska vara optimalt. Vi kommer att ta bort huvan på honom nu då han har gått mer nerdövad när han har haft spår ett. Eventuellt gör jag även någon mer liten justering runt huvudet på honom, säger Robert Bergh.

 

 

Blé du Gers fick segersviten på sex raka bruten senast när han inte var som bäst som fyra i finalen. Frode Hamre har en teori om varför och lägger ut texten inför dagens start i V75 från innerspår bakom startbilen.
– 1 Blé du Gers (V75-3) var enormt bra näst senast på Åby men senast på Solvalla hade han inte sin bästa dag. Det var inte samma fokus och det enda som jag kan tänka mig var att vi den gången provade att resa samma dag, tidigt på morgonen. Tidigare har vi alltid åkt dagen innan men nu valde vi ett annat upplägg och det är möjligt att det påverkade honom negativt. Hästen har i alla fall sett fräsch och fin ut i träningen efteråt och ser pigg och glad ut. Han känns väldigt fin och jag tror att han ska göra en bra prestation. Innerspår är alltid ett minus för honom men vi får hoppas att det löser sig en bit efter start och att han kommer ut. Han är ju som bäst när han får vara med där framme och har ju mött väldigt bra hästar tidigare. Han har bra chans att vinna loppet. Inga ändringar, skor, norskt huvudlag och amerkanavagn, säger Frode Hamre.

Johan Untersteiner.jpg (8)
Johan Untersteiner: "Två bra vinstchanser och en outsider"
Johan Untersteiner tycker att han har två hästar som har bra chanser att vinna i V75 idag. Han berättar följande information.
– 5 Pere Ubu (V75-1) hade en infektion i kroppen senast och kunde inte tävla på topp. Han har fått en träningsperiod därefter och pappa körde honom i ett lite skarpare jobb förra veckan och var mycket nöjd. Han tyckte att hästen kändes mycket fin och tror att han ska leverera en bra prestation direkt. Jag kommer att prova från start och kommer vi till ledningen utan att det kostar något fruktansvärt, är det bra segerchans.
– 10 Kirsi Boko (V75-2) tycker jag ändå gick bra senast i skymundan. Det gick fort till slut och hon gick med bra med tanke på hur loppet blev. Jag tror att hon kommer iväg bra från springspåret och tycker att hon är en outsider.
– 4 Ture L.A. (V75-6) började det fint med när vi kom till ledningen senast och ett lugnt förstavarv. Men sedan blev det maxkörning en lång bit och det är inte så konstigt att det blev stumma ben till slut. Jag tycker att han höll bra efter omständigheterna. Hästen har faktiskt känts väldigt fin efteråt och borde leverera en bra prestation. Han har ett vettigt läge och jag tycker att han duger i klassen. Han är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
***

Mattias Djuse.jpg (4)
Mattias Djuse: "Har gjort jättebra lopp varje gång – bra chans"
Mattias Djuse har tre hästar till start i V75, en av dem är favoriten 4 Global Classified (V75-5) som Mattias tror mycket på. Men han varnar även för lågprocentaren 2 Lass Revenue (V75-1).
– Hästarna har kunnat förberedas på bra sätt i veckan och har känts fina, inleder Djuse på frågan om hur träningsförhållanden har varit på slutet.
– 2 Lass Revenue (V75-1) har varit jättefin i veckan. Han är snabb ut och normalt sett har de andra svårt att ta en längd på honom. Om vi lyckas hålla ut de andra vill jag gärna testa i ledningen. Senast klev han iväg bra även med skor och gick han i mål med krafter kvar i V75. Jag tror på en bra insats och tror inte att hästen har varit så här bra tidigare som han är nu. Bra läge och han är värd ett streck om man tar några stycken.
– 1 Edgeuptotop (V75-2) har gjort flera bra lopp i skymundan ett par gånger. Hon står bra till i det här loppet men det är få hästar på startvolten och därmed så är tilläggshästarna ikapp snabbt. Hon borde få vinna lopp snart men det är tufft emot och hon får smyga med härifrån.
– 4 Global Classified (V75-5) har gjort bra lopp varenda gång och varit etta och tvåa i varje start. Han har suttit fast en gång och fått stryk av bra hästar och gör det bra hela tiden. Senast gick han jättebra då det blev lång körning innan vi kom till spets. Han höll bra över 2600 meter. Hästen har känts fin efteråt och jag tror på en liknande prestation igen. Ledningen är enklaste vägen till mål. Det känns som en bra chans och det blir inga ändringar på någon av hästarna, säger Mattias Djuse.

Timo Nurmos 3.jpg (4)
Timo Nurmos: "Mycket fin i comebacken – min bästa chans idag"
Timo Nurmos har börjat det nya året starkt med två segrar i V75. Först med Champ Lane och i lördags Bitcoind’ Arc. Nu kan det mycket väl vara dags igen då finländaren har två hästar till start i V75 på Färjestad. Dels är det favoriten 6 Queen Ratzpeutz (V75-2), samt tredjehandsfavoriten 12 Amalencius B.B. (V75-6). Vi tog tog ett snack med Solvalla-tränaren inför dagens tävlingar.
– 6 Queen Ratzeputz (V75-2) var fin vid segern i comebacken förra veckan. Hon hade tränat bra och fick ett perfekt lopp, men avgjorde ändå rejält till slut. Hästen har tävlat i tuffa sammanhang förra året och gjort det bra. Nu har hon utvecklats ytterligare och normalt sett går hon mycket framåt när hon nu fick ett lopp i sig. Hon kändes också jättefin i veckans jobb och kommer att vara ännu spänstigare och speedigare nu. Spår tre är perfekt när det är voltstart, och även om hon kanske står lite hårt inne på pengarna tycker jag det är en bra chans. Vanlig vagn nu när det är voltstart. Jag tycker det är vår bästa chans i V75, säger Timo Nurmos.
– 12 Amalencius B.B. (V75-6) utvecklades väldigt bra förra året och gjorde några riktigt fina lopp i tuff konkurrens. Han gick faktiskt bättre än vad jag förväntade mig innan men det kan vara så med hästar att de utvecklas olika. Nu har han haft en paus och vintertränat några månader. Han är väl förberedd och efter mycket styrketräning i backen har han även gått ett jobb efter 1.21 på rundbanan. Orken och spänsten sitter där och jag tror att han kommer att göra en bra insats direkt. Sedan är det väldigt tufft med spår tolv men man vet aldrig hur det löser sig. Han tävlade med skor och broddar förra vintern och vann flera lopp på den balansen så normalt sett går det bra. På sin kapacitet och sett till hur han känns i träningen ska man inte glömma honom. Jänkarvagn och goggles-huvudlag igen, säger Nurmos.
***

Petri Puro glad efter Martin de Bos seger.jpg (1)
Petri Puro: "Kändes formstark i måndagsjobbet – ännu bättre nu än senast – kan vinna"
12 Maestro Crowe (V75-7) har vi sett fira stora framgångar i V75 de senaste åren. I fjol tränades han av Johan Untersteiner eftersom ägaren Petri Puro genomgick en höftoperation och var konvalescent. Men sedan snart fyra månader är topphästen tillbaka hos sin nygamla tränare Puro och med två lopp i kroppen närmar han sig en seger. Efter tredjeplatsen näst senast var Maestro Crowe tufft anmäld senast och stod med 20 meters tillägg på medeldistans. Den sjuårige valacken har som bekant styrkan som sitt främsta vapen och kommer bäst till sin rätt över långa distanser. Men det fanns en tanke på bakom anmälan där Maestro Crowe avslutade rappt den sista biten efter en resa långt bak i kön. Vi har pratat med Petri Puro som berättar följande inför dagens start.
– 12 Maestro Crowe (V75-7) har jag valt taktiken lite att starta igång eftersom det har varit så svåra träningsförhållanden här i Halmstad. Det har regnat och frusit om vartannat och det har varit svårt att få ordning på banorna. Normalt brukar det börja i mitten av januari men nu började det redan innan jul. Så det har inte varit så lätt att träna hästarna, säger Petri Puro.
– Så istället för att köra rejäla träningsjobb har han fått gå ett par lopp istället. Han avslutade bra senast och då fick kusken heller aldrig ner det norska huvudlaget. Gången innan åkte skygglapparna istället ner av sig själv så jag borde kanske investera i ett nytt norskt huvudlag.

”Det bästa jag har känt hästen sen han kom tillbaka”
Halmstadtränaren berättar att det även den här veckan har varit problematiskt med träningsförhållanden. Men Maestro Crowe gick i alla fall ett rejält snabbjobb i måndags berättar Puro.
– Jag kunde köra honom i måndags och då kändes han väldigt formstark, spänstig och fin. Formen är i stigande nu med ett par lopp i kroppen och som han känns nu är det bästa jag har känt hästen sedan han kom tillbaka till mig. Han kommer att vara klart bättre på lördag gentemot de senaste starterna.
– Skötaren har även ridit hästen ett par gånger under veckan och idag (fredag) ska jag köra honom en gång till. Jag fick salt levererat hit till gården i under torsdagskvällen så nu kan vi köra igen, säger Puro.
Vad säger du om uppgiften i V75-avslutningen från spår tolv över lång distans?
– Den långa distansen är en klar fördel och det känns faktiskt att hästen är i bra form nu. Måndagsjobbet var ett klart plus. Vi vet alla vilken grundkapacitet hästen har och det är inte omöjligt att han kan vinna.
– Att han sedan är en barfotahäst, som är en och en halv sekund bättre barfota, det är en annan sak. Nu är det som det är med skor och lika för alla över vintern. Jag funderar också på hur jag ska sko honom, för han måste ha något fäste i bakskorna. Han har gått litegrann med broddar förut och det är inte mycket att välja på när det nu är minusgrader, säger Petri Puro.
***

Markus B Svedberg intervjuad.jpg (3)

Svedberg: ”Kan inte låta Ola sitta i tät"

Markus B Svedberg har vind i seglen och på lördag har han två hästar till start som kan spela avgörande roller i hur jackpotmiljonerna fördelas på V75®.
Först ut ur Svedbergs duo är 4 Kimi di Quattro (V75-1). Femåringen har vunnit tre av sina fyra senaste lopp och senast imponerade han då han rundade till seger från femte par utvändigt.
- Han vann enkelt på snömodden på en bra tid, säger Markus B Svedberg till podden V75® - lördag hela veckan
Kimi di Quattro startar från spår fyra bakom bilen och invändigt om sig har han en av sina värsta motståndare, svärfar Ola Samuelssons Bravo Sabotage som Markus B Svedberg själv körde till seger från ledningen på nyårsafton. Han om någon borde alltså kunna jämföra hästarnas kapacitet och startsnabbhet på ett korrekt sätt.
- Det är väl klart att ”Bravo” borde kunna hålla upp av egen maskin från start. Samtidigt känner jag spontant att jag kör, för jag tycker Kimi är en bättre häst än Bravo. Det är jag ganska övertygad om att han är. Även fast Bravo är bra kan jag ju inte låta Ola sitta i tät, säger han med ett skratt.
- Vi får väl se vad som händer. Bravo borde kunna svara om kusken vill, i alla fal till en början och sedan får man väl se. Det är en bra chans skulle jag vilja säga, men absolut ingen spik. Pere Ubu ska vi inte glömma heller, den är också startsnabb, så det är inte bara att köra hur som helst och bränna hur mycket som helst.
Du har 5 Baritone Artist (V75-7) till start i silverdivisionen. I slutet av december tog sin första seger på två år till 105 gånger pengarna på vinnarspelet då han spurtade han in som etta från rygg på ledaren i V75. Den insatsen följdes upp med en tredjeplats med sparade krafter förra lördagen i Gävle…
- Om det har släppt för den hästen som jag hoppas, då är det absolut en häst som kommer kunna vara med och hävda sig på V75. Och framför allt när han får bra lägen för det är inte många som är startsnabbare än han.Tanken är så kart att han ska ha en ryggresa och jag släpper gärna till en bra häst. Jag har inte studerat startlistan men sköter han sig bakom bilen tror jag inte att det finns så många startsnabbare än han och från spår fem borde det vara bra chans att kunna ta sig till spets. Han har alltid sprungit med framskor och visst, jag brukar köra barfota bak på sommaren, men det är en klar fördel för honom att starta under vintern.
***
Lucifer Lane huvud 263.jpg

Th. Nilsson: ”Körs nog i ledningen om han kommer dit”
2 Lucifer Lane (V75-3) kommer från en andraplats i gulddivisionen på Mantorp där hästen var favoritspelad. Länge såg det ut att gå vägen från ledningen. Örebrostjärnan såg ”klar” ut i ledningen i sista kurvan, men fick se sig snuvad av Remarkable Feet i sista stegen.
– Nöjda var vi väl med hästen senast, men visst man vill ju alltid vinna. Jag vet inte, han var kanske inte i den där allra högsta toppformen, men det gick rätt så fort en bit i loppet också. Vi har pratat Johan och jag, om man skulle prova att spara lite på farten om man väl kommer till ledningen, men när hästen är i form så vill han gärna dra själv också, säger Thomas Nilsson och fortsätter:
– Han var trött i mål, men så blev han ju också själv där framme. Jag har ju kört honom många gånger i träningen och han blir jäkligt bekväm av sig sista femtio meterna, han brukar göra så. Vi har fått många tips om vad man kan göra, testa ett open eye-huvudlag och så vidare, men då blir han ju också sämre från start och det är viktigt för hästen att komma iväg bra från början.
Nu lottades man till ett perfekt andraspår bakom bilen 8 V75-3 - kommer han att köras i spets igen?
– Jag tror nog att Johan kör i ledningen om de kommer dit. Det vet man ju aldrig; jag tycker att Disco Volante ändå såg bra ut i loppet efter galoppen senast, han är ju startsnabb och man vet inte riktigt vilken taktik de väljer. Sedan vet jag heller inte riktigt hur snabb Blé du Gers är från innerspåret. Hästen känns fortsatt bra i träningen, han gick ett lättare jobb i lördags och ska göra så igen under onsdagen. Vi fortsätter att starta honom när han ändå är i så här fin form, säger tränaren Thomas Nilsson.

***
MIKKELBORG OLAV SULKY 1 (1).JPG
Mikkelborg: ”Känns som att toppformen är där”
5 Es Trenc (V75-6) inledde tävlingskarriären i sitt födelseland Danmark men det är efter flytten till norske tränaren Olav Mikkelborg som det verkligen har lossnat för honom.
Det handlar om en startsnabb häst med hög segerprocent. Fyra segrar på de fem senaste starterna har tagits över kort distans. Klass I-loppet i Karlstad går över 2140 meter.
- Det är tillfälligheter att han har gått så många sprintlopp och jag tror inte att det har så stor betydelse. Det är många startsnabba hästar i fältet så det kan kosta mycket att komma till ledningen. Och jag tror att min häst är bäst i rygg. Så skulle jag få chans på ett fint rygglopp är det vad jag helst vill ha, säger Olav Mikkelborg.
Det blev seger i årsdebuten i början av januari i första starten på en dryg månad. Formen?
- Han var väldigt bra efter paus senast och normalt har han gått framåt av det loppet och är i ännu bättre form nu. Han har tränat fint i stort sett hela tiden men det känns som att toppformen är där. Det är svårt att sätta in honom mot de här hästarna men jag tycker att han är så bra att jag tror att han har chans om det skulle klaffa lite.
***

 

 

BJÖRNKOLLEN:

 

 

 

 

 

Lucifer Lane pris 11.jpg

Inför V75® (jackpot): Dags för en fullträff för Lucifer Lane?

Infångad från ledningen två gånger på raken i Gulddivisionen.
Men Lucifer Lane är inte hästen som ger sig i första taget.
Är det äntligen dags för fullträff den här lördagen för Nilssons stjärna?

Det vankas V75® på Färjestad den här helgen med extra fina jackpotpengar i potten. Gulddivisionen, som också är Färjestads Jubileumslopp, blir eftermiddagens höjdpunkt och här får vi återse ett välbekant ansikte.
Publikfavoriten 2 Lucifer Lane (V75-3) matchas frekvent i rikstotons högsta klass och dyker för femte raka starten upp i Gulddivisionen.
– Hästen känns fortsatt bra i träningen, han gick ett lättare jobb i lördags och ska göra så igen under onsdagen. Vi fortsätter att starta honom när han ändå är i så här fin form, säger tränaren Thomas L Nilsson.

Blev infångad kort före mål
Lucifer Lane startade senast på Mantorp för två veckor sedan och fick då ikläda sig favoritollen. Länge såg det ut att gå vägen tillsammans med hästens ständige följeslagare Johan A Nilsson. Örebrostjärnan såg ”klar” ut i ledningen i sista kurvan, men fick se sig snuvad av Remarkable Feet i sista stegen.
– Nöjda var vi väl med hästen senast, men visst man vill ju alltid vinna. Jag vet inte, han var kanske inte i den där allra högsta toppformen, men det gick rätt så fort en bit i loppet också. Vi har pratat Johan och jag, om man skulle prova att spara lite på farten om man väl kommer till ledningen, men när hästen är i form så vill han gärna dra själv också, säger Thomas och fortsätter:
– Han var trött i mål, men så blev han ju också själv där framme. Jag har ju kört honom många gånger i träningen och han blir jäkligt bekväm av sig sista femtio meterna, han brukar göra så. Vi har fått många tips om vad man kan göra, testa ett open eye-huvudlag och så vidare, men då blir han ju också sämre från start och det är viktigt för hästen att komma iväg bra från början.

Kommer testa mot ledningen igen
Lucifer Lane anförde också fältet i den näst senaste starten, finalen av Gulddivisionen som kördes på Solvalla under annandag jul. Då blev hästen het i ledningen och fick över upploppet sträcka vapen mot en fint spurtande Gareth Boko.
Nu på lördag lottades man till ett perfekt andraspår bakom bilen, kommer han att köras i spets igen?
– Jag tror nog att han kör i ledningen om de kommer dit. Det vet man ju aldrig; jag tycker att Disco Volante ändå såg bra ut i loppet efter galoppen senast, han är ju startsnabb och man vet inte riktigt vilken taktik de väljer. Sedan vet jag heller inte riktigt hur snabb Blé du Gers är från innerspåret.
Då är förstås frågan, är Lucifer Lane fortfarande bäst i spets?
– Om jag säger som så, att innan de här två senaste gångerna så har hästen vunnit tio av tolv lopp från ledningen så det blir svårt för mig att påstå att han skulle fungera bättre bakifrån… Han har vunnit sina flesta segrar från ledningen när han varit i toppform. Sedan kan man ju diskutera efter de här starterna och med tanke på vinterbanor och liknande, om det skulle vara bättre att köra bakifrån men vi har kollat på loppet senast och tycker ändå att vi gjorde rätt. Men det var för två veckor sedan och nu är det nya tag som gäller.
Lucifer Lane är, i egenskap av silverplatsen senast, redan klar för Gulddivisionens final som körs på Solvalla om två veckor den 5 februari. Det blir sannolikt nästa uppgift efter lördagens.
– Ja, han är inkvalad till finalen och är han fortsatt i det skicket han är nu och gör en bra insats i Karlstad nu på lördag, så laddar vi mot det loppet.
Känns lite som det är dags för en fullträff snart nu?
– Jo, det har vi väntat på ett tag och det var ju nära senast. Vi får väl hoppas att den kommer snart, både för hästen och för kusken, Johan var jävligt sur efter att vi torskade senast….

 

 

 

Es_Trenc_mål_MA.jpg

Inför V75® (jackpot): Norsk segerstaplare med formen på topp

I fjol triumferade han i 7 av 14 lopp och årsdebuten vann han på lätta hovar.
Norske gästen Es Trenc går ut i V75® på Färjestad med segervittring.
- Det känns som att toppformen är där, säger hästens tränare och kusk Olav Mikkelborg inför jackpotomgången.

Es Trenc inledde tävlingskarriären i sitt födelseland Danmark men det är efter flytten till Olav Mikkelborg som det verkligen har lossnat för honom. Sexåringen debuterade med seger för sin norske tränare sommaren 2020 och totalt har det blivit 10 fullträffar på 20 starter i Mikkelborgs regi. Den senaste togs från ledningen på Färjestad 4 januari efter ett kortare vinteruppehåll.
- Han var väldigt bra efter paus senast och normalt har han gått framåt av det loppet och är i ännu bättre form nu. Han har tränat fint i stort sett hela tiden men det känns som att toppformen är där, säger Olav Mikkelborg.

Medeldistans ingen nackdel
Hästen har mestadels tävlat över kort distans för Olav Mikkelborg och de senaste fem starterna, varav han har vunnit fyra, har samtliga varit över sprint. Men av fjolårets fyra lopp över 2 100 meter blev det seger i två och hans tränare är inte bekymrad över att helgens lopp i klass I går över medeldistans.
- Det är tillfälligheter att han har gått så många sprintlopp och jag tror inte att det har så stor betydelse.
Men någon laddning mot ledningen blir det troligen inte den här gången.
- Det är många startsnabba hästar i fältet så det kan kosta mycket att komma till ledningen. Och jag tror att min häst är bäst i rygg. Så skulle jag få chans på ett fint rygglopp är det vad jag helst vill ha.
En häst med fyra segrar i programraden är förstås att räkna med för alla som vill göra ett försök på sjurättspotten, som kryddad med jackpotmiljoner beräknas uppgå till 49 miljoner kronor, och Olav Mikkelborg tror på sin häst.
- Det är svårt att sätta in honom mot de här hästarna men jag tycker att han är så bra att jag tror att han har chans om det skulle klaffa lite.

 

 

Markus B. Svedberg.jpg

Inför V75® (jackpot): Formstall mönstrar heta jackpothästar

Markus B Svedberg har vind i seglen och på lördag har han två hästar till start som kan spela avgörande roller i hur jackpotmiljonerna fördelas på V75®.
- De har bra form hästarna så det är bara att köra på, säger Eskilstunatränaren.

Fjolåret blev stallets i särklass bästa år hittills med 6,7 miljoner kronor inkört och 2022 har inletts starkt med två segrar och ytterligare två pallplatser på nio starter.
- Föregående år ska ju slås så det gäller att man ligger i från början, säger Markus B Svedberg i podden V75® - lördag hela veckan.
Där är han med i egenskap av tränare till två mycket intressanta hästar i V75, som den här veckan avgörs på Färjestad utanför Karlstad och lockar med en jackpot som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 49 miljoner kronor rikare.

Prestigekamp med svärfar
Först ut ur Svedbergs duo är Kimi di Quattro (V75-1). Femåringen har vunnit tre av sina fyra senaste lopp och senast imponerade han då han rundade till seger från femte par utvändigt.
- Han vann enkelt på snömodden på en bra tid, säger Markus B Svedberg.
- Jag har alltid gillat ”Kimi” och han har utvecklats hela tiden. Han var bra redan i början på året och har egentligen inte varit igång så länge. Han kom igång sent som treåring och sedan vart han skadad så han tappade halva fyraåringssäsongen, så egentligen har han inte startat och varit igång så mycket. Men han är ändå på den här nivån och jag tycker att han är en riktigt bra häst. Han är stor och kraftfull och det är bara att kolla på hans resultat så har han hela tiden gått bra.
Kimi di Quattro startar från spår fyra bakom bilen och invändigt om sig har han en av sina värsta motståndare, svärfar Ola Samuelssons Bravo Sabotage som Markus B Svedberg själv körde till seger från ledningen på nyårsafton. Han om någon borde alltså kunna jämföra hästarnas kapacitet och startsnabbhet på ett korrekt sätt.
- Det är väl klart att ”Bravo” borde kunna hålla upp av egen maskin från start. Samtidigt känner jag spontant att jag kör, för jag tycker Kimi är en bättre häst än Bravo. Det är jag ganska övertygad om att han är. Även fast Bravo är bra kan jag ju inte låta Ola sitta i tät, säger han med ett skratt.
- Vi får väl se vad som händer. Bravo borde kunna svara om kusken vill, i alla fal till en början och sedan får man väl se.
Att Markus B Svedberg tycker att Kimi di Quattro är ett tidigt streck för alla som vill lägga vantarna på jackpotmiljonerna råder det ingen tvekan om.
- Det är en bra chans skulle jag vilja säga, men absolut ingen spik. Pere Ubu ska vi inte glömma heller, den är också startsnabb, så det är inte bara att köra hur som helst och bränna hur mycket som helst.

Förutsättningar att skrälla på nytt
Nästa häst från stall Svedberg är Baritone Artist (V75-7). Sjuåringen tampades i årgångstoppen som unghäst och tycks nu ha hittat stilen igen efter mycket bekymmer.
- Han har alltid varit bra hästen och som treåring var det raka spåret. Sedan vart det strul efter Kungapokalen och så fick vi tillbaka honom en sväng på höstkanten innan det blev strul igen. Han är väl inne på sitt tredje liv nu men det är en bra häst. Han är startsnabb och han går med i alla tempon i princip, säger Svedberg.
Hästen tog i slutet av december sin första seger på två år och det gjorde han med dunder och brak. Till 105 gånger pengarna på vinnarspelet spurtade han in som etta från rygg på ledaren och bidrog starkt till att sju rätt på V75 betalade 4,1 miljoner kronor. Den insatsen följde han i lördags upp med att komma i mål som trea med sparade krafter från ett svårt utgångsläge.
- Om det har släppt för den hästen som jag hoppas, då är det absolut en häst som kommer kunna vara med och hävda sig på V75. Och framför allt när han får bra lägen för det är inte många som är startsnabbare än han.
Baritone Artist har ett bra läge på lördag. Från spår fem bakom startbilen över lång distans är taktiken på förhand densamma som vid skrällsegern.
- Tanken är så kart att han ska ha en ryggresa och jag släpper gärna till en bra häst. Jag har inte studerat startlistan men sköter han sig bakom bilen tror jag inte att det finns så många startsnabbare än han och från spår fem borde det vara bra chans att kunna ta sig till spets.
Lång distans ska inte vara någon nackdel för hästen enligt hans tränare och att det är vinter och råder barfotaförbud är ett plus.
- Han har alltid sprungit med framskor och visst, jag brukar köra barfota bak på sommaren, men det är en klar fördel för honom att starta under vintern.

 

Jackpott på V75

Gör dig redo tillsammans med oss inför helgens V75-omgång, vi erbjuder Sveriges största utbud av intervjuer, liverapportering, tips, analyser, exklusiva krönikor från Daniel Berglund och Jens Sjödén.


Ingen utdelning på fem rätt förra lördagen innebär att det är jackpott när Färjestad bjuder in till V75-tävlingar på lördag. 1 Ble du Gers (V75-3) drog innerspår bakom bilen. Hur ska det gå? Frode Hamre ger sin syn på saken:

– 1 Ble du Gers (V75-3) är som han är, han gör alltid bra lopp och känns som vanligt i träningen för dagen. Han har tränat på hela tiden och gått sina rutinjobb efter senast. Han var ju väldigt bra näst senast och bra även senast utan att vara helt på topp den gången. Vi reste samma dag till Solvalla och det kan ha varit anledningen till att han inte presterade på topp, att han var lite seg efter resan helt enkelt. Han känns i alla fall pigg och fin i jobben för dagen. Han kan öppna ganska bra, men kanske inte kan hålla ledning. Oavsett så tror jag inte att Per Oleg kommer sitta fast och vi åker till Färjestad för att vinna. Jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Frode Hamre.

Gör dig redo inför helgen tillsammans med oss - vi har redan nu publicerat massor av intervjuer, tips och analyser. 

Till V75-tipsen - klicka här