[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 23 Februari BERGSÅKER

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 750:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!  

 

 

 

 

 

 

Daniel Berglund22 februari 2019 kl. 14:54

Spelkrönika Bergsåker 23/2: Stallkompis spelas mot storfavorit!

Bergsåker utanför Sundsvall har hand om lördagens tävlingar och det blir spännande att se hur…

 

Hans G:s V75-analyser

 

Avdelning 1: Nurmos öppnar med 8 Manofthematch och 10 Harrington i ett lopp över 2640 meter, voltstart. Båda hästarna har chans med får inte plats på fyra streck på mitt lilla ”grundsystem” här nere. Tipset går till norrmannen 6 Crackajack trots att han kommer från två misslyckade starter. Näst senast blev han het och sprang sig trött i ledningen och senast blev det galopp. Ulf Ohlsson ombord igen och normalt en toppchans. Givna på alla kuponger är även 2 Budets Lasse som är hästen att slå i ledningen och 7 Special Major som klarar distansen och kommer att öppna bra från sitt springspår. Gissa om kusken unge Magnus Djuse är taggad inför den här tävlingsdagen! Fjärde strecket till 1 Ready Cash som uppträtt som en ny häst efter uppehåll. Hemmahästen har bästa läget i ett lopp som kräver många streck på större kuponger.

Avdelning 2: Dryga tre varv och femton STON på tre volter. Jag tror ändå att det här kan gå att lösa på ett fåtal streck. Vinnartipset självklart till 4 Vanessa F.B. som är tokladdad inför den här uppgiften. Italienskan är gynnad av hemmabana och kommer från två minst sagt imponerande segrar, båda tagna med Ulf Ohlsson i sulkyn och han är med ombord även på lördag. Jag tror att Vanessa tidigt kommer att få överta ledningen (bara två hästar på startvolten) och sedan är hon hästen att slå. Som Ni kanske kommer ihåg är jag förtjust i 15 Fame Boko som alltid levererar. Per Lennartsson är hemma igen efter semester och garanterat sugen på att vinna direkt. Fame Boko kommer att smyga med länge och flyger sedan lågt över upploppet. Om Ni sätter dit ett tredje streck så landar det på 12 Mountain Cleaver som på lördag får Kihlström i sulkyn.

Avdelning 3: Det går helt enkelt inte att tippa emot 2 Zenit Brick då han i denna Gulddivision möter ljummet motstånd och dessutom fick ett perfekt läge bakom startbilen. Detta trots att fine Zenit svikit mig grovt de två senaste starterna. Näst senast snöpligt nedspeedad av Sorbet och senast på Åby var han direkt dålig. Låt honom få en paus nu tänkte jag bara för att tre veckor senare åter få se honom på banan. Ni som tror att vi får se en formlös Zenit Brick på lördag garderar såklart loppet, men det är svårt att hitta motbud. Nurmos andra häst 9 Erik Sting gör debut i Guld och skall naturligtvis inte kunna slå Zenit Brick från ett bakspår. 1 Elian Web fick läget och kanske är lite på gång, han har gått bra i skymundan i tre starter och 4 Queer Fish och 8 Beau Mec gör ju sitt, men nej. Det här vinner Zenit Brick!

Avdelning 4: Tolv kallblod på två volter. Efter den flotta segern senast så blir nog 6 Smedsbo Faksen favorit. Han verkade trivas alldeles utmärkt med Magnus Djuse ombord, ett givet streck. Ledningen tror jag förstås att 2 Eldvin tar. Det här är en snabb rackare som tidigare har tävlat på topp efter längre uppehåll. Norrmannen 1 Storm Odd har däremot hunnit få ett lopp i kroppen och vann då på ett bra sätt utan att imponera. Storm Odd är garanterat ännu bättre på lördag och dessutom av att få toppkusk i sulkyn. Han är given liksom 10 Tangen Haap som är lätt att tycka om, han är alltid på topp. Visserligen är Björn Karlssons stjärna egentligen hårt placerad här på tillägg, men han kan ändå runda till seger. Funderar Ni på flera streck så titta gärna på 8 Smedheim Solan.

Avdelning 5: En rejäl Rollerpot att spela om igen på Top 7 och även denna lördag kan jag berätta för Er vem som vinner. 1 Master Hill vann ett lopp på Solvalla i slutet på november och efter den uppvisningen kunde jag inte se honom förlora när han dök upp på V75 på Jägersro tio dagar senare. En start som slutade katastrofalt illa. Master Hill blev överraskande av med ledningen och sedan rejält avhängd från ryggen på ledaren. Jorma Kontio berättade efteråt att han känt direkt att något var fel på hästen för dagen och Master Hill fick såklart ett rejält uppehåll. När han nu är tillbaka och dessutom hade tur i spårlottningen är det dags att ta revansch. Jag är alltså övertygad om att Master Hill leder det här runtom! Vad jag tror om övriga framgår av min Top 7-rank, men är Ni sugna att prova så spela en Top 7 Pro med Master Hill som vinnare och snurra sedan fyra-fem hästar på platserna bakom.

Avdelning 6: Nurmos spelar ut två tunga kort i denna Silverdivision där det av någon anledning är voltstart, 6 Global Trust och 11 Hawk Cliff. Jag ser båda springspåren med toppchans och rankar faktiskt 6 Rushmore Face före Global Trust. Anledningen är att team Kolgjini har full snurr på hästarna igen och från ett perfekt läge tror jag att Adrian Kolgjini kan sno åt sig ledningen med Rushmore Face som gått jättebra de två senaste starterna utan att få vinna. Dit även med Hawk Cliff som gjorde ett jättelopp senast med Kihlström ombord. Kihlström som då inte körde sitt bästa lopp är garanterat sugen på att ta revansch. 5 Västerbo Grosbois har givetvis också chans, men ett femtespår i voltstart är ingen höjdare, han riskerar att bli över från start. Bättre chans då för 1 Vic De Luxe som har läget och den där Djuse i sulkyn.

Avdelning 7: Inget snack om att 3 Perfect Dynamite kommer att bli brakfavorit här, kanske omgångens största favorit. Inget att förvåna sig över efter hästens senaste seger då han svarade för dagens prestation. Ny kusk, men toppkusk, ombord den här gången och givetvis blir Perfect Dynamite svårslagen. OM han gör om samma prestation som senast alltså. Från exakt samma läge senast det var V75 på Bergsåker i början på januari slutade det med galopp. Jag rekommenderar två streck på alla kuponger. 9 It´s Showtime Zaz har kanonform och faktiskt ett bra läge trots startspår i andra ledet bakom startbilen. Det blir en ruggig skillnad på värdet om storfavoriten förlorar och jag tror att det är värt att dubbla systemet. 6 Lightningsky är redan struken (tränarskifte) varför ett eventuellt tredje streck inte oväntat landar på en Nurmos-häst, 10 Sebastian Journey.

 

 

 

 

 

 

 

 

1120_v75_fernlund.jpg

BERGSÅKER
Lördag 23 februari
Start: 16.20

V75-1
Öppen inledning där jag betalar för fem hästar. Mest tror jag på 6 Crackajack som klev upp i vagn under avancemang i Norge senast men gick bra efter den fadäsen. Har gått bra över distansen och var i fjol med i det norska Derbyt. Fin häst, dock i behov av rygglopp då han kan bli lite väl ambitiös och han är given. 2 Budets Lasse hade ingen tur senast men har gått kanonbra för Ville Karhulahti innan det. Snabb ut i voltstart, tränaren är optimistisk och han ska räknas. 8 Manofthematch trivdes inte på ett tungt innerspår senast men var mycket imponerande i comebacken gången innan det. 10 Harrington har lopp i kroppen och ska räknas även han. 3 Mr Clayton J.F. är ynglingen i fältet och han gör inte bort sig. Spännande med Örjan Kihlström i vagnen.
Ranking A: 6,2,8 B: 10,3

V75-2
Favorit blir 4 Vanessa F.B. efter två raka segrar i fin stil och det är en häst som är duktig. Distansen nu är dock ny och jag har starkare bud som står 20 meter bakom. 12 Mountain Cleaver räckte inte till mot de bästa stona senast, men imponerade stort vid segern för tre starter sedan. En rejäl långspurt då och hon kliver ner i klass som det känns och det är helt rätt typ av lopp för henne detta. Örjan Kihlström kör vilket är spännande – jag tror på finsk seger! 15 Fame Boko ska vara vassare med loppet i kroppen enligt Per Lennartsson och enda gången stoet testat på lång distans i Sverige blev det seger. Kan hon smyga med i ryggar så går ingen säker till slut. 8 Tina Gel riskerar en dryg inledning men det får hon nästintill alltid och det är en hedersam häst som alltid kämpar och krigar. Fast och fin bana gynnar henne och hon är absolut inte golvad. 1 Au Pair Girl gick klart vettigt senast och står bra till på startfållan. Spets eller rygg på en bra häst är det troliga och garderar man brett får hon inte förbises.
Ranking A: 12,15 B: 8,4,1
Favorit i fara: 4 Vanessa F.B.

V75-3
Jobbigt läge med tanke på den tveksamma formen på favoriten. Är allt normalt leker 2 Zenit Brick hem detta. Näst senast körde kusken lite för långsamt, bjöd in till speed och han åkte dit i de sista stegen. Senast körde Björn Goop offensivt men hästen var tidigt slagen och formen är inte helt stabil. Kaj Widell ska köra för första gången och förutsättningarna är fina. Jag tror inte Timo Nurmos hade matchat honom här om han inte var relativt säker på en bra insats och jag ”räknar” med att han grejar uppgiften. 1 Elian Web smyger sig närmare storformen och den forne elitloppsdeltagaren är startsnabb och kan få rygg på favoriten. Skrällbudet i loppet. 9 Erik Sting gör debut i gulddivisionen och han kommer inte göra bort sig nu innan de stora kanonerna kommer ut på banan. Det är en bra årstid för honom att ta steget upp i guld. 1.09,8 de sista 600 metrarna senast när han spurtvann en final av silverdivisionen och detta utgångsläge är bra när han nu ska upp i högsta klassen. Garderar du är denna häst given. Det är även 4 Queer Fish som enkelt besegrade 3 Nappa Scar senast där den sistnämnde då var storfavorit. Verkar gilla att springa med Ulf Eriksson och hästen är rejäl.
Ranking A: 2 B: 1,9,4,3

V75-4
6 Smedsbo Faksen är hästen med den magiskt fina manen, en underbar individ att vila ögonen på. Han har gjort två lopp med Magnus A Djuse och tagit två imponerande segrar. Hästen kan öppna bra från start och prickar kusken rätt och hittar till ledningen är det en väldigt god segerchans. 1 Storm Odd är dock fin och ska inte nonchaleras. Man har matchat mot detta lopp och har intressanta förutsättningar. 10 Tangen Haap står hårt inne men Björn Karlssons häst är mycket startsnabb och borde sitta vettigt på det direkt. Han ska räknas precis som skrällen 12 Ingbest som är en fantastiskt fin häst. Inte kurant senast men tränar bra och Fredrik Fransson varnar spelarna för sin favorithäst. 2 Eldvin gör comeback. Har överraskat förr och besegrat Lannem Silje men behöver troligen lopp i kroppen nu.
Ranking A: 6,1 B: 10,12,8,9,2,4

V75-5
Tre hästar höjer sig markant. 1 Master Hill var fin i debuten för Timo Nurmos och den toppstammade Muscle Hill-sonen blev en snackis på V75 gången efter. Då svek han rejält och har nu tränat en längre tid. Spetsstriden kan bli avgörande och Master Hill är riktigt kvick ut och lyckas han hålla ut 3 Bon Ego kan det vara spets och slut och han har tidigare gått bra efter uppehåll. 4 M.T.Master Don har stabiliserats och Mattias Djuse håller den här hästen väldigt högt för nuvarande klass. Han är bäst i ryggar och kör de andra mot varandra är detta vinnaren. 3 Bon Ego var duktig i debuten för Björn Röcklinger och får sistastrecket av mig. Kan snuva favoriten på ledningen, men oavsett borde hon få en fin resa.
Ranking A: 1,4,3 B: 10

V75-6
7 Global Trust är ovan voltstart men prickar Jorma Kontio vettigt och ekipaget kommer iväg bra, så ska det till en väldigt duktig konkurrent för att besegra sexåringen. Han har emellanåt problem i svängarna, vilket vi bland annat såg på Rommetravet, men är han som senast i Kalmar är chansen god. Det finns dock vettiga konkurrenter och en sådan är stallkamraten 11 Hawk Cliff som är ny i klassen men han kommer duga bra. Formen är fin och skulle det stämma någorlunda under vägen är han med och slåss om segern. 1 Vic de Luxe kan förmodligen inte försvara innerspåret och har dessutom vunnit lite enklare, billigare, lopp på isbanor. Att gå tillbaka till grusbanor kan vara lite vanskligt och hästen ska behandlas med försiktighet även om han givetvis kan vinna loppet. 6 Rushmore Face är ute på en långresa och Adrian Kolgjini kommer säkerligen vara offensiv. Krävs det brodd i skorna är det tveksamt hur han tacklar det. Att hästens form räcker för seger tvivlar jag inte på. 12 Weekend Fun är förmodligen loppets bästa häst och kan vara en jätteskräll även om han gör sina klart bästa lopp i tätpositionen.
Ranking A: 7,11 B: 1,2,6,5,12,10,8

V75-7
3 Perfect Dynamite fattade jag tidigt tycke för hos Hans R Strömberg och det är en extraordinärt bra häst. Senast var han ute på en bana där väldigt många hade problem med innerspåret, men inte Perfect Dynamite. Peter Ingves körde till ledningen och utklassade sina konkurrenter. Han är mycket startsnabb, borde hitta till ledningen och sexåringen är omgångens bästa spikförslag. Ett plus att Rikard N Skoglund kör – han går från klarhet till klarhet. Ska du gardera är 2 Zorro Swing het. Han gör fina prestationer mest hela tiden och står perfekt placerad här. 9 It’s Showtime Zaz har besegrat min spik förut och har kapacitet. Har haft lite svårt att sticka nosen först på V75, men med rätt resa är det inte omöjligt att han kan vinna. 11 Malkin ska eventuellt testas med rycktussar och han får även på sig jänkarvagnen igen. Spännande.
Ranking A: 3 B: 2,9,10,1,11,4

BÄSTA SPIKEN
3 Perfect Dynamite (V75-7)
Är en häst jag alltid gillat och han är fantastiskt stark och rejäl. Senast på Solvalla var innespåret tungsprunget, de flesta hästarna i ledningen mer eller mindre svimmade, men inte Perfect Dynamite. Han drog sina konkurrenter sönder och samman, på ett mycket imponerande sätt och ses återigen med toppchans.

ROLIGA DRAGET
12 Mountain Cleaver (V75-2)
Var riktigt vass vid segern för tre starter sedan och var senast ute i stoeliten. Nu är motståndet enklare. Jag tycker att hon står rätt så vettigt placerad och med Örjan Kihlström i vagnen borde det bli en bra position. Hon är given!

SKRÄLLEN
11 Hawk Cliff (V75-6)
Gör visserligen debut i näst högsta klassen, silverdivisionen, men trots det vill jag vara med och spela med honom tidigt på systemet. Detta är en bra häst, som i och med att det är voltstart kan hamna rätt så vettigt på det, trots ett iskallt utgångsläge. Stämmer det lite under vägen kan han överraska.

 

 

DAGENS VINNARE:

Positionerna avgör väldigt mycket i travlopp. Givetvis allt viktigare i de högre klasserna.

Zenit Brick (V75-3) drog ”vinsten” i spårlottningen och trivs dessutom alldeles utmärkt här på Bergsåker; med fyra segrar, en andra- och en fjärdeplats på sex V75-starter. Kaj Widell kör för första gången.

Perfect Dynamite (V75-7) är bra i grunden och har sett grymt fin ut i ny regi (efter årslång skadefrånvaro). Galopperade väl bort segern vid senaste besöket (5/1). Ruggigt stark senast då han gled undan till överlägsen seger efter tuff körning. Första med Rikard.

DAGENS RYSARE:

Jobbig inledning och vi gör ett klassiskt ”TV-system”. Döm inte löpärlige Scarpetta (V75-1) på den senaste insatsen. Skulle då bara ha ett lopp i kroppen och nu blir det optimal balans. Duger fint vid klaff. Kul proposition med 3140 meter i stoloppet. Tuffa tilläggshästar som normalt är gynnade av lång distans, men det är inte alla som alltid tycker att det är lika kul med tre varv till mål. Vi hissar varningsflagg för fyraåriga Au Pair Girl (V75-2) som tränar fint och kanske inte bryr sig så mycket om hur många varv hon ska springa…?

Tips övriga lopp

Lopp 12: 6 Mellby Hope – 3 Choctaw Split – 4 Heavenly May. Outs: 9 Krakas.

 

 

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 23 feb.pdf (1)

 

 

Lördag 23/2: V75-tips till Bergsåker

Dagens Spels tips till lördagens V75-tävlingar på Bergsåker.

Tips till V75 Bergsåker

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

 

GP_190223_V75_Web.pdf

 

 

 

 

 

BJÖRNKOLLEN:

 

 

 

 

VILLE KARHULAHTI.JPG

Karhulahti: ”Tror han tar ledningen”
- 2 Budets Lasse (V75-1) har gjort det jättebra hos mig. Han har tjänat snabba pengar men det känns som att han ska bära dem. Senast hade han lite otur när vi hamnade i dålig rygg 500 kvar. Han hade krafter kvar och tussarna kvar i mål, säger Ville Karhulahti till Atg:s Nyhetsbrev. Innan dess var han duktig när han vann V75 och var tvåa i finalen efteråt. Men bästa loppet han har gjort var när han vann på Solvalla på 1.14,9. Han är snabb ut och lättplacerad. Sedan tycker jag att han är mer stark än speedig. Han är duktig på att hålla farten hela vägen in i mål. Efter senaste loppet fick han först ta det lite lugnt men sedan har han tränat på som vanligt och har känts fin. Allt talar för att hästen är i fortsatt bra form. Det var bra att han fick framspår för hästen är snabb ut i volten. Spår två tror jag inte ska vara några problem och jag tror att han tar ledningen. Sedan kan det blir så att jag kör där och jag litar på min häst. De bästa hästarna har bakspår och vi har fått ett fint läge så jag tror på bra chans. Vi göra inga ändringar i balans eller utrustning. Det blir halvstängt huvudlag och vanlig vagn igen.

MARKUS PIHLSTRÖM.JPG

Pihlström: ”Väldigt nöjd med henne”
- 4 Mr Matjes (V75-1) var åtgärdad inför senaste starten och jag sa inför det loppet att det var den hästen som tränade bäst i hela stallet. Han hade ett dåligt läge och det gick väldigt långsamt tempo med 1.19 första varvet. Sedan blev det en snabb slutrunda och han fick gå tufft i spåren. Formen är bra men han står lite hårt inne i klassen och har ett fjärdespår i voltstart vilket innebär galopprisk. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn den här gången.
- 4 Vanessa F.B. (V75-2) har toppform och det här känns som ett lämpligt lopp. Hon har varit fin i två raka segrar och näst senast vann hon från dödens och senast fanns det gott om krafter kvar. Tussarna satt kvar i öronen och hon fick extra mod i sig till det här loppet. Nu är det ovan lång distans men det är en lugn, nästan flegmatisk häst, som aldrig ligger på något i loppen. Så jag tror inte att det ska vara några problem och jag är väldigt nöjd med henne. Vi byter från ett helstängt till ett norskt huvudlag den här gången. Vanlig vagn igen. Det är min bästa chans på V75.
- 2 Importedfromdetroit (V75-6/DD-1) gör topplopp hela tiden och levererar varje gång trots dåliga lägen. Nu har han äntligen det bästa spåret på länge och behöver inte börja som sista häst som han har gjort i de fem senaste starterna. Han känns fortsatt fin i jobben och jag tror att det är samma form som när han vann försök och final i V75. Voltstart är inga problem och det blir vanlig vagn och öppet huvudlag som senast. Han måste räknas tidigt, säger Markus Pihlström.

 

 

MATTIAS DJUSE.JPG
Djuse: ”Inte chockad om han dyker upp bland de tre”
12 Electrical Storm (V75-1) fick en tuff väg fram till dödens senast och höll bra. Allt är normalt inför det här men vi fick sämsta spåret. Om det klaffar med tempo och ryggar så blir jag inte chockad om han dyker upp bland de tre. Vanlig vagn och norskt huvudlag, meddelar Mattias Djuse via sin hemsida.
4 M.T.Master Don (V75-5) har gjort tre riktigt bra lopp efter sitt uppehåll. Allt känns bra i jobben så jag räknar med en ny stark insats. Han öppnar medel och om vi hittar ner i vettig position så ska han dyka upp långt fram. Vanlig vagn och öppet huvudlag.
5 Leader Brodde (V75-7/DD-2) gör bra lopp hela tiden men fick stryk av en smygkörd senast och han tränar normalt. Han är startsnabb men bäst i ryggar och med rätt klaff så hoppas jag på en plats. Vanlig vagn och norskt huvudlag. Det blir rycktussar för första gången.

*****

Foss: ”Bra förutsättningar”

6 Crackajack (V75-1) var väldigt bra senast. Han hade otur och sprang upp i ett sulkyhjul när han skulle angripa 1 200 meter kvar och tappade 30 meter på den galoppen. Sedan gick han med i spåren under slutrundan och fick kanske inte de bästa ryggarna, men jag tyckte att han gick väldigt fint in i mål. Han har tränat som vanligt efter det och allt känns normalt. Fram till för 14 dagar sedan hade vi väldigt fina träningsförhållanden. Nu har vi haft töväder men vi har ändå kunnat köra de jobb som vi har velat, säger Ola Martin Foss.
- Segerchansen är svårbedömd för mig eftersom jag inte känner till motståndet men hästen är bra så jag hoppas att det ska räcka en bra bit. Han har bra förutsättningar med distans, bra kusk och bra startspår och jag känner i alla fall att han ska räknas.
- Han har fått göra grovjobb i loppen många gånger i Norge men rygglopp är nog det optimala och jag hoppas att han kan få det nu. Han har vunnit tre av fyra lopp på lång distans och två av de gångerna har han gått i tät och det har gått bra. Men han har också blivit för vass i ledningen och eftersom han är så lugn och fin i ryggar känner jag att det kan vara bäst för honom.

*****

JÖRGEN WESTHOLM TUMMEN UPP 14.JPG
Westholm: ”Bra nog att dyka upp i striden”
Jörgen Westholm har tre hästar till start inom ramen för V75 och dessa kommenteras enligt följande på stallets hemsida:
14 Amalia Cash (V75-2) har varit ifrån tävlingsbanan ett tag. Känns fin och rejäl i skogsträning hemma. Vi kommer ge henne ett snällt upplägg men med rätt resa är hon bra nog att dyka upp i striden. Jänkarvagn.
2 Eldvin (V75-4) har haft en längre paus men han är tufft tränat inför det här. Kan behöva ett lopp i kroppen för toppform, kan dyka upp bland de tre på grundkapacitet. Jänkarvagn.
1 Sir Henry P.Hill (V75-7/DD-2) har haft en tävlingspaus. Fint smyläge här, inte så snabb ut men har kapacitet för att vara med i främre träffen. Jänkarvagn.

*****

ROBERT BERGH.JPG
Bergh: ”Skulle kunna duga”
10 Kadett C.D. (V75-3) har bra form men vi hade väl hoppats på spår ett till fem. Då hade det känts som lite chans att vinna loppet. Nu blir det svårare, säger Robert Bergh.
1 Au Pair Girl (V75-2) är så pass bra så även om det är 3 000 meter och äldre ston emot skulle hon kunna duga.

*****

JENS ERIKSSON.JPG
Eriksson: ”Ska vara 10-15 procent bättre”
2 Zorro Swing (V75-7/DD-2) ska vara 10-15 procent bättre den här gången tycker jag för han hade varit ifrån någon vecka och behövde senaste loppet i kroppen. Det går inte att ladda någonting med hästen utan han måste få sköta sig själv från start men han är rask ut oavsett. Vi får se hur det löser sig och hur de andra kör men min är hygglig ut på eget bevåg. Jag tycker att man ska ta med honom på kupongen om man inte spikar 3 Perfect Dynamite (V75-7/DD-2), säger Jens Eriksson.

*****

ERIKSSON JÖRGEN S SULKY 1.JPG

Jörgen S Eriksson kommenterar sin duo på sin hemsida stalljse.com
- 2 Xanthis April (V75-2) blev det helt fel för senast, så det loppet är bara att glömma .Jag har annars varit ganska nöjd med henne i träningen på sistone och det här ska bli intressant att testa. Det är ju debut över distansen, men jag tror att hon ska klara den. Det får givetvis inte bli för tuff körning under vägen, men med vettig resa så kan hon gå en ganska lång spurt, Inga ändringar.
- 10 Copitex (V75-5) gjorde ett bra lopp senast och eftersom han står så bra inne i klassen så har vi fräschat upp honom efter det. Sedan har vi siktat mot ett lopp i klassen och jag vill ge honom chansen att prestera så bra som möjligt den här gången. Spår tio med rygg på en startsnabb häst behöver inte vara helt fel och förhoppningsvis kan vi hitta ner någonstans bra direkt. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn igen, säger Jörgen S Eriksson

 

Thomas Uhrbergs krönika:

V75 Bergsåker 23/2: Smedsbo Faksen spikas liksom Perfect Dynamite

Timo Nurmos är tränaren som satsar mest på V75 och på Bergsåker startar han nio (!) hästar.

Ja, det måste vara åt rekordhållet – men jag spikar ingen Nurmo-häst utan Smedsbo Faksen och Perfect Dynamite är dragen.

Jag streckar dock sex av Timo Nurmos V75-hästar och på lilla systemet får Zenit Brick förtroendet som singelstreck.

Zenit Brick var blek senast i V75-finalerna på Åby, men drogs då med en förkylning enligt ägaren och det satte givetvis ner kapaciteten.

Men han har placeringarna 4-1-2-6 på fyra senaste loppen, så därför garderas Zenit Brick med en trio på stora systemet.

Fel med 3140 meter denna årstid

Jag har definitivt inget emot distansen 3140 meter, men dessa långlopp ska inte köras under den här årstiden då banornas beskaffenhet varierar kraftigt.

Om Bergsåkers bana blir krävande denna lördag tycker jag synd om de 15 stona som ska ut från 3140 till 3180 meter.

Nej, kör sådana här lopp under sommarhalvåret då banorna överlag är klart bättre.

Draget? Ja, kanske kan Au Pair Girl leda runt om. Robert Bergh har vältränat och sonen Nicklas Westerholm är offensivt lagd och trivs att köra i spets.

Perfect Dynamite bästa spiken

Smedsbo Faksen är en chansspik i kallblodsloppet. Ledning runt om låter helt okey för min del.

Perfect Dynamite har svarat för flera starka prestationer och när det åter blir ett proffs i sulkyn tvekar jag inte att spika.

Bold Eagle till Jägersro och Åby

Jag såg att teamet runt Bold Eagle ska satsa på Hugo Åbergs 30:e juli på Jägersro med 1.609.000 kronor till vinnaren och Åbys Stora Pris 10:e augusti med två miljoner till segraren och det är ett glatt besked. Ja, grattis Jägersro och Åby!

Elitloppet? Nej, det står Bold Eagle över. Helt ok matchning, tycker jag.

I övrigt; Halmstad kör V75 efter Bergsåker, det lördag 2:a mars och då är det åter valfri balans efter tre månaders skotvång.

Mina tankar om V75-loppen på Bergsåker

V75-1: 6 Crackajack vann sitt försök till norska Derbyt på 1.14,9/2600a men hade otur i finalen och då 5-åringen efter Scarlet Knight vunnit tre av fyra lopp över långt är han min favorit. 1 Ready Lane och Budets Lasse är starka hot liksom 10 Harrington.

V75-2: 1 Au Pair Girl är härdade i tuffa lopp som 3-åring och har nu två lopp i kroppen efter tävlingsvila. 4 Vanessa FB från Markus Philströms formstall och med Ulf Ohlsson i sulkyn kan ta tredje raka segern, ja Ulf lär nog köra offensivt för att få en bra position – men inte släpper Nicklas Westerholm med Au Pair Girl. Jag streckar en kvintett.

V75-3: 2 Zenit Brick tränar starkt och normalt vinner han det här icke alltför häftiga Guld-race men hur är det med formen. Stallkamraten 9 Erik Sting kan avsluta snabbt, 4 Queer Fish är stark och 1 Elian Web har ett perfekt smygläge.

V75-4: 6 Smedsbo Faksen får nu ännu mer utrymme på springspåret nu när det är en struken invändigt, så det kan bli den åtråvärda positionen i ledningen. Unge Magnus A Djuse kan faktiskt ta tredje raka med ”Faksen”.

V75-5: 1 Master Hill var svag som favorit i V75 på Jägersro och gör nu comeback liksom årsdebut efter tre månaders frånvaro från tävling. Han kan bli svårslagen vid spets, men det här är ett öppet lopp.

V75-6: 7 Global Trust tog en säker spetsseger senast i V75 på Kalmar och det kan bli en ny fullträff. 6 Rushmore Face har drygt 90 mil enkel väg från Malmö till Sundsvall men han övernattar i Stockholm, så han ska nog vara fit for fight och räknas tidigt.

V75-7: 3 Perfect Dynamite såg ut att ha kopplat segergreppet senast han gästade Bergsåker men galopperade när Ante Lisell ryckte tussarna. V75-vinst senast med Peter Ingves och nu blir det åter ett proffs i sulkyn. Spik.

Mitt förslag till V75 på Bergsåker

V75-1: 1, 2, 6, 10. Res: 8-7.

V75-2: 1, 4, 8, 12, 15. Res: 14-2.

V75-3: 1, 2, 4, 9. Res: 11-6.

V75-4: 6 Smedsbo FaksenRes: 10-1.

V75-5: 1, 3, 4, 10, 12. Res: 2-9.

V75-6: 1, 2, 5, 6, 7, 11. Res: 10-12.

V75-7: 3 Perfect Dynamite. Res: 9-10.

Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nr 2 Zenit Brick i avdelning tre blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

 

ZENIT BRICK SEGERDEFILERAR.JPG

Favoriten testades med ny utrustning i torsdagsjobbet ”Nu blir det första med helstängt och jänkarvagn”

Vi kan bjuda på superinformation på flera godbitar inför V75 på Bergsåker.
* Hästen som har gjort succé hos sin nye tränare och som nu är främsta hotet mot favoriten till en ny V75-seger.
* Tränaren som på nytt lämnar klartecken på sin häst efter den imponerande V75-segern senast. ”Känns lika bra igen - tror ingen kan slå honom”.
* Exklusiv info på viktiga utrustningsändringar på en av veckans V75-favoriter: ”Första med helstängt huvudlag och jänkarvagn”, meddelar stjärntränaren.

Lördagens V75-omgång avgörs på Bergsåker och enligt väderprognosen ska det bli plusgrader och uppehåll. 
Nyhetsbrevet har högintressant information från tre av omgångens nyckeltränare och låter alla tre komma till tals om sina spännande hästar. Det handlar både om taktik, klartecken och viktiga utrustningsändringar.
Vi börjar i den inledande V75-avdelningen med 2 Budets Lasse som tränas av Ville Karhulahti. Han blev proffstränare 1 augusti i fjol men är gammal i gamet och har de senaste åren jobbat i drygt fem år som försteman hos Stig H Johansson. I samband med att Ville blev egen tränare köpte han en häst vid namn Budets Lasse från Halmstad. Han har gjort ett strålande jobb med hästen som har tagit tre segrar och två andraplatsen på sju starter i Villes regi. Budets Lasse har vunnit V75 och var tvåa i finalen annandag jul. Han har på kort tid redan sprungit in 400 000 kronor för sin nye tränare.
- Hästen har gjort det jättebra hos mig. Han har tjänat snabba pengar men det känns som att han ska bära dem. Senast hade han lite otur när vi hamnade i dålig rygg 500 kvar. Han hade krafter kvar och tussarna kvar i mål, säger Ville Karhulahti. 
- Innan dess var han duktig när han vann V75 och var tvåa i finalen efteråt. Men bästa loppet han har gjort var när han vann på Solvalla på 1.14,9. 
Vilka är hästens främsta kvaliteter?
- Han är snabb ut och lättplacerad. Sedan tycker jag att han är mer stark än speedig. Han är duktig på att hålla farten hela vägen in i mål. Efter senaste loppet fick han först ta det lite lugnt men sedan har han tränat på som vanligt och har känts fin. Allt talar för att hästen är i fortsatt bra form.

”Är snabb ut - tar ledningen”

Budets Lasse är tredjehandsfavorit i V75-inledningen på Bergsåker och ett av de främsta motbuden till favoriten Crackajack. Tränare Karhulahti är nöjd med läget med spår två och är optimist.
- Det var bra att han fick framspår för hästen är snabb ut i volten. Spår två tror jag inte ska vara några problem och jag tror att han tar ledningen. Sedan kan det blir så att jag kör där och jag litar på min häst. 
- De bästa hästarna har bakspår och vi har fått ett fint läge så jag tror på bra chans. Vi göra inga ändringar i balans eller utrustning. Det blir halvstängt huvudlag och vanlig vagn igen, säger Ville Karhulahti.

”Kan inte se någon som ska slå honom här”

Vi bjuder även på rykande färsk bonusinfo i veckans Nyhetsbrev. För två veckor sedan var tränaren Ante Lisell med här och meddelade klartecken på Perfect Dynamite i V75. Hästen hade stor uppvisning när han vann lekande lätt på Solvalla. Nu är det mycket som talar för en repris - om man får tro Ante Lisell, som tränar hästen tillsammans med sin sambo Tina.
- 3 Perfect Dynamite (V75-7) var ruggigt bra senast på en bana som säkert var tre sekunder tung. Han var den enda hästen som vann från innerspåret på V75 den dagen. Jag sa inför loppet att hästen kändes som en retad tiger i jobben innan. Jag måste säga att han känns precis lika fin inför det här loppet, säger Ante Lisell.
- Den här hästen går upp till Gulddivisionen ganska smärtfritt, det är jag säker på. Nu har han ett perfekt läge och han är rätt så snabb ut men tar inte ledningen direkt. Jag tror dock att de andra släpper till honom och gör de inte det så får de väl svara om de vill. 
- På en skala från ett till fem vad det gäller vinstchansen sätter jag en femma. Jag vet att alla hästar kan förlora och att det kan bli fel, men jag kan inte se någon som ska slå honom här. Jag tror att han vinner. Vi gör inga ändringar och banunderlaget är han obekymrad över så det spelar ingen roll vad det blir.

”Första med helstängt huvudlag och jänkarvagn”

Sent på torsdagskvällen talade Nyhetsbrevet med Timo Nurmos som har hela nio hästar till start inom V75. Nurmos meddelade att hästar som 10 Harrington (V75-1), 2 Zenit Brick (V75-3), 9 Erik Sting (V75-3), 7 Global Trust (V75-6) och 11 Hawk Cliff (V75-6) alla känts mycket fina i veckans jobb och ska räknas med vinstchanser. Men det som stack ut mest i informationsväg var 1 Master Hill (V75-5). 
- 1 Master Hill (V75-5) kommer att gå med helstängt huvudlag och i jänkarvagn för första gången. Vi provade det i ett jobb under torsdagen och hästen kändes mycket fin. Han var inte frisk senast han startade och hade en halsinfektion. Nu har han tränat bra en längre tid och jag är optimist, säger Timo Nurmos som även meddelar att favoriten i Gulddivisionen, Zenit Brick, inte heller var kurant senast.
- 2 Zenit Brick (V75-3) var röd i halsen senast men är frisk nu och jag körde honom själv i i jobbet i dag (torsdag) och han kändes fin. Jag vill även säga att Erik Sting kändes jättefin i jobbet. Han har haft bra form länge och den håller i sig, säger Nurmos.

 

 

PIHLSTRÖM MARKUS_2343.JPG

Inför V75: Heta chanser för Pihlström på hemmaplan - spikar sig själv

Förra lördagen skrällvann Miss Hejaracka på V75.
Tränaren Markus Pihlström har öppnat det nya året starkt - och hoppas på nya segrar när V75 gästar hemmabanan Bergsåker.
- Jag har flera fina chanser men den bästa av dem är Vanessa F.B., säger Pihlström som har spikat hästen i det officiella tipset Fem tippar V75.

Markus Pihlström har fått en bra start på det nya året och stallets hästar närmar sig 700 000 kronor i insprungna pengar. Förra lördagen blev det en skrällseger på V75 genom Miss Hejaracka. Men någon större överraskning för tränare Pihlström var det inte.
- Det var inte en sådan skräll för mig som det var för spelarna. Visst, det var inte väntat att hon skulle vinna, men jag hade förväntat mig en bra prestation. Hästarna är i bra form och vi avslutade fjolåret jättebra och det nya har börjat lika bra, säger Markus Pihlström.

”Den som tränar bäst i hela stallet”
Bergsåkerstränaren tycker själv att han har flera bra chanser både i V75 och i loppen utanför på lördag. När det gäller V75 så har han stuckit ut hakan och spikat sig själv i Fem tippar V75. Det är med Vanessa F.B. i den andra avdelningen som jagar sin tredje raka seger.
- Man måste ju tro på sig själv. Jag tror jättemycket på min häst, säger Pihlström och kommenterar sina V75-chanser på följande vis i tur och ordning.
- Mr Matjes (V75-1) var åtgärdad inför senaste starten och jag sa inför det loppet att det var den hästen som tränade bäst i hela stallet. Han hade ett dåligt läge och det gick väldigt långsamt tempo med 1.19 första varvet. Sedan blev det en snabb slutrunda och han fick gå tufft i spåren. Formen är bra men han står lite hårt inne i klassen och har ett fjärdespår i voltstart vilket innebär galopprisk. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn den här gången, säger Pihlström.

”Gott om krafter kvar och tussarna kvar”
- Vanessa F.B. (V75-2) har toppform och det här känns som ett lämpligt lopp. Hon har varit fin i två raka segrar och näst senast vann hon från dödens och senast fanns det gott om krafter kvar. Tussarna satt kvar i öronen och hon fick extra mod i sig till det här loppet. Nu är det ovan lång distans men det är en lugn, nästan flegmatisk häst, som aldrig ligger på något i loppen. Så jag tror inte att det ska vara några problem och jag är väldigt nöjd med henne. Vi byter från ett helstängt till ett norskt huvudlag den här gången. Vanlig vagn igen. Det är min bästa chans på V75.
- Importedfromdetroit (V75-6) gör topplopp hela tiden och levererar varje gång trots dåliga lägen. Nu har han äntligen det bästa spåret på länge och behöver inte börja som sista häst som han har gjort i de fem senaste starterna. Han känns fortsatt fin i jobben och jag tror att det är samma form som när han vann försök och final i V75. Voltstart är inga problem och det blir vanlig vagn och öppet huvudlag som senast. Han måste räknas tidigt, säger Markus Pihlström.

 

Magnus A Djuse 3.jpg

Inför V75: Skolpojke slår V75-rekord

Han är född på 2000-talet och går sista året på gymnasiet.
På lördagen kör Magnus A Djuse fem hästar på V75.
- Mitt mål är att bli catchdriver när jag gått ut skolan, säger trav-Sveriges hetaste tonåring.

Att en 18-åring får köra fem hästar inom V75-spelet är unikt.
Ska man jämföra med de av dagens toppkuskar som är unga nog att ha tillgänglig statistik hos Svensk Travsport kan man se att Björn Goop totalt körde 89 lopp det året han fyllde 19.
Erik Adielsson körde 51 lopp vid motsvarande ålder.
Magnus A Djuse körde 150 lopp redan 2017, alltså året han fyllde 17.
I fjol körde han 400 lopp.
Dessutom kunde det ha blivit betydligt fler.
Att det stannade vid exakt dessa siffror beror på att det är maxantalet för att få köra på en specifik licens.
Gränsen på 400 ligger för att få ha C-licens, alltså normallicensen för lärlingar som Djuse kör på i år.
Men förmodligen blir det bara ett år.
- Jag tänker köra på så mycket jag får i år. Blir det i samma takt som nu borde det landa på runt 600 lopp, säger Djuse som i sådana fall kommer att köra 2020 som så kallad elitlärling, vilket går att jämställa med en catchdriver. 
Och just att köra lopp på heltid är något som Djuse vill göra.
- Ja, det är mitt mål. Kan man livnära sig på att köra lopp, gör jag gärna det. Det beror på helt hur bra det går.
Vilka målsättningar har du för 2019?
- Att köra in fem miljoner kronor och vinna minst tre V75-lopp.

Hellre hästskötare än tränare
Att Magnus A Djuse tillhör en brödraskara på fyra torde vara allmän kännedom hos travpubliken vid det här laget. Äldsta bröderna Mattias och Martin är proffstränare sedan många år, tredje broder Mats arbetar hos amatören Oscar Berglund och kör framgångsrikt på lärlingslicens.
Magnus A Djuse går sista året av gymnasieutbildningen på Wången.
Nästa steg i en travkarriär borde vara att prova lyckan hos någon större tränare.
Eller…?
- Nej, det är inget som jag har planerat. Jag har jobbat lite hos Mattias, annars har jag inte varit hos någon tränare. Men jag har aldrig varit intresserad av att ha någon tränarrörelse. Nu när det gått så bra när man har kört, så vill man hålla på med det. 
Vad är det som lockar med att bli catchdriver?
- Jag tycker om att köra hästar och att köra dem i lopp ännu roligare. Sedan är det allt runtomkring på en tävlingsdag som är väldigt roligt. 
Hur travintresserad är du i allmänhet?
- Väldigt. Jag ser väl i princip alla lopp som körs på datorn. Allt jag hinner se i alla fall. 
Har du någon förebild?
- Ulf Ohlsson kanske. Han jobbar ju hårt, kör mycket, eller kör alltid. 
Så det är så du ser din framtid, att köra över 2 000 lopp varje år?
- Ja, absolut. Sådan skulle jag vilja bli.
Om du skulle misslyckas med att bli catchdriver, vad ska du göra då?
- Då får jag väl bli hästskötare. Jag gillar att hålla på med hästar, men ansvaret att ha en hel rörelse är inget som lockar.
Vad säger dina klasskamrater om dina framgångar?
- Inte så mycket. Jag vet inte hur insatta de är.
Ingen har noterat att du ska köra fem V75-hästar på lördag?
- Nej. 
Hur känner du själv inför att köra i fem V75-avdelningar?
- Det har jag aldrig varit i närheten av tidigare så det är klart att det är stort. Det blir den viktigaste dagen hittills i min karriär.
Hur laddar du upp?
- Inte på något speciellt vis. Jag gissar att det blir mycket tipstidningar som hör av sig i veckan.
Du streckar alla hästarna i ”Fem tippar V75”, är du optimistiskt lagd?
- Det är jag nog, jag tror alltid på hästarna jag ska köra. 
Hur många avdelningar vinner du på lördag?
- Jag hoppas att det blir någon. Smedsbo Faksen är den som ska ha riktigt bra chans att vinna. De andra är lite mer långsökta, men ingen känns borta på förhand. Det ska bli roligt. 
Blir du inte nervös?
- Inte nu i alla fall. Det är möjligt att jag blir det framåt tävlingsdagen. Men jag brukar inte bli nervös så jag tror inte det.
Du har beskrivit dig själv som ”den lugnaste” av er fyra bröder, håller du fast vid det?
- Ja, jag tycker det. De andra är lite mer tävlingsmänniskor. De kan ta det hårt om det går dåligt. 
Måste man inte vara tävlingsmänniska för att lyckas?
- Nej, det tror jag inte alls. Det är klart att man måste vilja vinna loppen, och det gör jag verkligen. Men jag är inte den som gräver ner mig när jag misslyckas. 
Var ska du hålla till när du slutar på Wången?
- Jag vet inte, det är inget planerat. Jag tar det som det kommer, säger Magnus A Djuse.

Det här berättar Magnus A Djuse om sina V75-styrningar:
- 7 Special Major (V75-1) körde jag inte själv senast, men jag vet att hästen inte var som bäst och är uppfräschad efteråt. Därmed är det lite frågetecken för formen, jag vet inte om han är i samma slag som då vi vann V75 på Umåker. Han är ganska snabb ur volten så förhoppningsvis kan vi komma ner på innerspår och få ett fint smyglopp. Då är han vass till slut. Hästen brukar gå med jänkarvagn, men det är upp till tränaren om vi ska ha det nu när det är voltstart.
- 10 Miss Golden Quick (V75-2) gör alltid bra lopp, men har lite svårt att vinna. Hon trivs på isen där hon tävlat på sistone, men jag ser det inte som någon nackdel att det är vanligt underlag. Vi smyger med och siktar på en peng i första hand, skulle det lösa sig kan hon räcka ännu längre. Det gäller samma sak med vagnen för hennes del.
- 6 Smedsbo Faksen (V75-4) är en jättefin häst som är jäkligt fin att köra. Dessutom är han snygg så det är klart att jag gillar honom lite extra. Banan var seg senast och det var starkt att gå 1.24, prestationen var nog ännu bättre än det såg ut från sidan. Förhoppningsvis kan vi ta oss till ledningen igen, han är väldigt snabb ut. Det är väl 1 Storm Odd som kan tänkas ta emot oss om jag inte skulle pricka starten perfekt. Jag tror mycket på honom.
- 11 Whitsun Eve (V75-5) var jättebra senast, klart bättre än tidigare. Jag vet inte varför, men hon kändes betydligt finare i travet. Jag hoppas att hon är lika fin igen. Läget gör att vi behöver mycket tur på vägen, men hästen är i alla fall inte sämre bakifrån.
- 1 Vic de Luxe (V75-6) vann jag med från ledningen i enklare omgivning senast. Jag har aldrig kört honom i voltstart och vet inte hur snabb han är där, men oavsett så är jag inställd på att hitta en bra rygg den här gången. Även om han gjort bra lopp i spets så är tränaren inne på att hästen tar i bättre då han får gå på rulle så förhoppningen är ledarryggen på en bra häst. Med fritt borde han bli giftig, även om det är möjligt att 7 Global Trust helt enkelt är för bra oavsett resa.