[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

 

Grand Slam V75  Lördag 25 Juni Rättvik

On Track Piraten gör sin sista start i Midsommarloppet där har han sedan tidigare tre inteckningar. Motstånd saknas inte i Diamanten, Missle Hill och Jaguar Dream med flera. Efter loppet kommer vi hylla honom i vinnarcirkeln, ta chansen och kom fram och träffa Piraten och Hans R Strömberg. Vi kastar ut On Track Piraten t-shirtar från vinnarcirkeln, men skulle ni inte lyckas fånga någon så säljer vi dem inne i totohallen. Vi bjuder på tårta och kaffe i totohallen kl. 13.15 så långt lagret räcker. Traditionsenligt kör vi uttagningar till Breeders’ Crown denna dag och Zornloppet går av stapeln för femtioförsta året med ett välfyllt fält med fina kallblod. Vi kör även ett försök i STL klass I denna dag med fina hästar. Idag finns aktiviteter för hela familjen. Cool Keepers Lilla Midsommarlopp startar kl. 13.15 och med hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning och monté pyton så finns något för alla. Missa inte Cool Keepers godisregn efter lopp 4 vid vinnarcirkeln. Glad Midsommar önskar vi alla besökare på Dalatravet!  

LÖRDAG

Lindesberg kickar igång midsommardagen med obesegrade Millie de Veluwe (lopp 6) på V5 och rikstotohärdade Kimi di Quattro (lopp 4) på V4®.  
 
I mars ersattes Leangen med nya travbanan Orcla och på midsommarafton är det officiell invigning. Det firas med ett nyinstiftat storlopp över mastiga 3400 meter med 250 000 norska kronor i förstapris. Moni Viking (lopp 8) ska försöka ta in 20 meter på bland andra Falcon Eye och Best Ofdream Trio. 
  
På finska banan Härmä får vi se ett tungviktsmöte mellan Norge och Sverige. Odd Herakles (lopp 11) har tagit hem Nordic King två år på raken, men vi misstänker och hoppas att svenskhoppet Månlykke A.M. kan sätta käppa i hjulen för norrmannen. 50 000 euro väntar till vinnaren. 
 
GS75® på en lördag? Jo, det är vi faktiskt vana vid under midsommarhelgen. Rättvik bjuder som vanligt på Breeders’ Crown-lopp med årsdebuterande Oaks-vinnaren Lara Boko (lopp 7) samt Midsommarloppet. Diamanten (lopp 9) har många tvåor i startraden, men nu ser det upplagt ut för en fullträff.  
 
Skellefteås kvällstrav är också ett givet inslag och i Midsommarkransen med 150 000 kronor i förstapris blir det spännande att se om Global Adventure (lopp 11) lyckas plocka 60 meter på starthästarna. Han har drygt tre varv på sig. 

 

 

ANDELSSPEL IDAG?

OBS! Veckans V75-omgång går på söndag denna vecka!

 

ATG Tillsammans i samarbete med Torsviks Tobak och Min Andel:

 

Andelsspelet John Wark kostar 133kr och säljs i max 12 andelar,

12 Andelar

Dagens kupong

 

 

 

Förra spelet

 

 

Podcast: V75 - lördag hela veckan

1120-v75-lordag-hela-veckan.jpg

Här ger Per Skoglund och Peter Andersson sina första och helt oförberedda intryck av kommande lördags V75. Ogenomtänkta spelförslag och en stor portion humor utlovas.

 

 

Podcast V75 V86 Stryktipset

Podcast om V75 och V86 från MinAndel och Johan Ulvestål! Lyssna på Johans genomgångar av V75 och V86 och välj sedan om du vill tippa själv eller rygga Johan eller något annat av våra andelsspel.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

 

Speltips från Travcash:

 

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 Örjan Kihlström, på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017 

Gratisprogram för V75®

GS75 Rättvik 25 juni (lördag)

 

 

Welcome Bonus

 

Strömberg_02.jpg

Inför GS75®: Sista starten för Piraten: ”Hästen är helt unik”

Sagan är inne på sitt sista kapitel.
On Track Piraten har blivit hela Sveriges dalahäst.
Hemma i Rättvik under midsommardagen gör ikontravaren sitt sista framträdande.

Det finns hästar som får sin alldeles egen plats i den svenska travpublikens hjärtan.
En av dem är On Track Piraten. ”Världens bästa dalahäst”, har han blivit kallad. Men profilens popularitet har spridits sig långt utanför Dalarnas gränser.
Nu har en tävlingskarriär som sträckt sig över 12 säsonger och 198 starter kommit fram till sitt slut.
”Piraten” gör, förmodligen, sin sista start när han på lördag selas ut inför hemmapubliken då GS75® avgörs i ett midsommarfagert Rättvik.
– Ja, vi har väl sagt det, att det lutar åt att det här blir sista starten, säger hästens ständige tränare Hans R Strömberg.
Om du ser tillbaka på ”Piratens” fantastiska karriär?
– Då får man hålla på en stund… Han har varit fantastisk. Jag har haft honom i stallet här i tolv år och det har liksom funkat hela tiden. Hästen är helt unik, det finns inte dess like.
Om du fick bara välja ett, vilket är ditt bästa minne med honom?
– Jag har jättemånga minnen med den här hästen, så det är svårt att välja ut något särskilt. Men jag minns första gången jag fick se honom, det var en helt perfekt häst exteriört, en riktig fullpoängare såg man direkt. Sedan när han började tävla så visade han en bra skalle också, en häst som hade fått allt. Vi vann första starten som han gjorde, på Romme som treåring och sedan har det bara fortsatt. Han har aldrig haft några skador, det har flutit på klockrent hela tiden. Det är otroligt.

Storloppsvinnare och globetrotter
On Track Piratens karriär tar sin tid att sammanfatta.
Den i dag 14-årige valacken har travat in drygt 19 miljoner kronor och under många säsonger varit ett ständigt gäckande inslag i de svenska storloppen. Ja, inte bara i Sverige för den delen. Största segern i karriären kom då han som fyraåring vann Grosser Preis von Deutschland i Hamburg, då körd av Jos Verbeeck, en av totalt 21 kuskar som vid något tillfälle kört hästen i lopp.
”Piraten” har också vunnit Prix du Luxembourg på Vincennes, två inteckningar i Svenskt Mästerskap och deltagit i såväl Elitloppet som VM-loppet i USA.
Vad händer med hästen efter att tävlingsskorna lagts på hyllan?
– Han ska väl bli ridhäst nu, kanske är det en av våra skötare som ska ta hand om honom, men vi har inte bestämt något helt ännu. Vi vill gärna att han ska få motionera mycket hela tiden, han trivs med det, att träna. Jag var ute och körde honom i skogen nyss faktiskt, det var öronen framåt och han bara kutade på…

Midsommarloppet – inte länge till
Men först väntar Midsommarloppet hemma i Rättvik på lördag.
Ett lopp som hästen vunnit vid tre tidigare tillfällen (2015-2017). Det här blir den tredje starten i år för 8 On Track Piraten (GS75-6) som tidigare i år varit ute under sadel i två montélopp.
Midsommarloppet, förresten. Från nästa år byter klassikern namn. Till On Track Piratens lopp.
– Han känns pigg och fin trots sin ålder. Nu fick vi ett dåligt läge här och det är inte så att vi kräver så mycket av honom utan han får mer springa runt och försöka ta det han får, säger Hans R.

Xerava C.D – gjort allt rätt hittills
Även om stallets största stjärna snart har tävlat färdigt, finns det fler guldkorn i Hans R Strömbergs stall. En ungdom som verkligen fått en smakstart på karriären är treåriga tjejen 5 Xerava C.D (GS75-2) som vunnit 5 av sina 6 starter och senast imponerade i Guldstoet på Axevalla.
– Xerava C.D är en riktigt fin häst, jättefin. Hon har gjort allting rätt hittills och det ser väl ut som en bra chans igen. Hästen är startsnabb och har fått ett bra läge här, så vi hoppas förstås att hon ska kunna vara med och slåss om segern igen.
Hon hade haft ett litet uppehåll inför senast, har det fört hästen framåt mycket?
– Det hade inte funnits några lopp helt enkelt, så det blev ett litet uppehåll. Men hon var bra direkt när hon kom ut senast, så det var nog bara positivt. Hon går inte så mycket banjobb utan tränar mest på i skogen och det känns jättebra. Om allt är fortsatt bra siktar vi mot ett Maragreta-lopp på Solvalla i början av juli efter detta.

Det kommer krävas jättehårt tempo
Ytterligare tre hästar från Hans R Strömbergs stall tävlar på GS75® den här midsommardagen.
– 2 On Track Frenesie (GS75-1) kom bort sig lite senast i ett rörigt lopp. Annars har hon visat jättefin form och avslutade också bra senast. Nu möter hon tuffare hästar och kan hon vara trea, fyra på det här fina läget så är jag jättenöjd.
– 6 Barney Granit (GS75-1) har jag haft i träning ett par veckor nu. Han var trea i ett breddlopp i första starten men har sedan inte fått till det. Han kan nog vara en bra ”långskubbare” med tiden, men måste visa bättre form innan vi tror på honom och vi ligger lågt den här gången.
– 12 Totte C.D (GS75-3) blandar lite i sina prestationer men var väldigt bra senast på Solvalla när han väl kom på att han skulle springa. Nu är det kanske lite för kort distans för honom och vi fick ett dåligt läge. Formen är bra, men det kommer krävas jättehårt tempo och att han ska komma bra på det, så jag har svårt tänka mig att han skulle räcka för seger.