[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75 Lördag 20 Oktober, ÖREBRO

 

 

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

 

 

 

TIPSANDELAR SÄLJES!

Jag samarbetar med Tullinge Spel på tillsammanssidan där ni kan köpa andelar via denna länk: Travmasens Jägare  132:-(max 10 andelar), Travmasens Hoppfulla 88:- (max 10 andelar) och Travmasen Sjöar för 264:-/andel, max 5 andelar.

 

 

 

 

Program lördag 20 oktober, första start 14.45

 

 

DAGENS VINNARE:

LOVE MATTERS (NR 4, AVD-3) tillhör gänget strax under de allra bästa och gör bra lopp nästan varje gång. Han vann ett liknande lopp senast på Färjestad från ledningen och det troliga är att han kommer dit igen. Därifrån blir han inte lätt att slå och det känns som en bra spik.

DAGENS RYSARE:

SOUTHWIND HYDRO (NR 2, AVD-5) möter Laskari och det är måhända inte möjligt att slå den. Men Southwind Hydro har sett väldigt fin ut på slutet och gjorde ett fint lopp senast bakom Perfect Spirit och distansen nu bör passa ännu bättre. Från perfekt läge kan Southwind Hydro vara en rysare som bidrar till miljonutdelning.

Tips övriga lopp

Lopp 12: 6 Awaited – 10 Leica Håleryd – 11 Invite Boko Outs: 8 Pegasus All Over

 

 

 

 

 

 

SVAMPEN:

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 20 okt

 

 

 

HANS G:S KRÖNIKA

Äntligen jackpot igen på V75 när vi skall till Örebro

Samtidigt som favoritomgångarna har radat upp sig på V75 och det ibland känts lite uppgivet så levererar andra spelformer desto bättre.

September var ju en stor månad för V86 (onsdagar som bekant) och igår smällde det rejält då Grand Slam avgjordes i Hamburg. En ensam vinnare hittade sju rätt och belönades med över tio miljoner kronor!

Jag har givetvis ringt och gratulerat vinnaren som är en hängiven racing lover. En duktig lirare som satte sina sju rätt i går med hjälp av en spiklös (!) och inte alltför dyr kupong.

Eftersom det överraskande nog blev favoritbetonat igen på V75 i lördags och ingen utdelning på femmorna, beräknar ATG att det kommer att ligga minst 42 miljoner i sjurättspotten på V75 den här veckan. Nytt syre och skarpt läge igen med andra ord.

För min del klantade jag till det för mitt team i lördags och lyckades missa sju rätt. Inte bra när man spelar för andras pengar, men med tumskruvarna på garderade jag både Cash Crowe och Readly Express trots att båda två på papperet var överlägsna.

Det låg ju inget ”spelvärde” i att dom två storfavoriterna vann… och så satt man där med skägget i brevlådan och för lite streck i den sjätte avdelningen. Sorgligt!

Som tur är kommer det alltid nya chanser för en racing lover och nu är det alltså Örebro som gäller. Det är åter en ”normal” V75-omgång med divisioner, allt kryddat med ett fint tvååringslopp med över en halv miljon till vinnaren. Här brukar det skrälla…

Teamet som lägger V75-loppen slutar aldrig att förvåna. På lördag inleder dom med loppet för lägsta klassen som dessutom körs över sprinterdistans.

Kimbee Crown (Nurmos/Kontio) hade tur i spårlottningen och lär bli stor favorit, men hur många vågar gå kort i första avdelningen. Kimbee Crown visade sig ju dessutom sårbar senast i Östersund.

Svårigheterna fortsätter i den andra avdelningen, ett lopp för ston med femton hästar på två volter (tre plus tolv). Två treåringar på startvolten kommer att dra många streck, Valetta och Mellby Gin. Men treåringar mot äldre rutinerade kamrater, jag synar gärna dom favoriterna.

Gulddivisionen, avdelning tre, har samlat fullt fält. Kända märken som Love Matters och Nadal Broline får här känna på en rising star som Antonio Tabac som här debuterar i högsta klassen. Antonio har ju gjort en sagolik klassresa hos Oskar Kylin Blom. Skall bli kul att se.

Tvååringsloppet Svampen ligger som fjärde avdelning och ser gotlänningen Belker (två gånger Jansson…) som trolig favorit, men här brukar det som sagt hända saker. Alltså skrällvarning!

Femte avdelningen är veckans Bronsdivision och här dyker den där Laskari upp igen. Spår nio var ingen drömlottning för Laskari, men han lär ändå bli favorit igen. Och jag fortsätter att gardera honom…

Avslutningen är sedan en som vanligt intressant Silverdivision mot Klass 1. Sammantaget en helt normal intressant V75-lördag – och så har vi ju ett par extra miljoner att spela om!

Ber avslutningsvis om ursäkt för att jag i lördags inte fick till den här spaltens andelsspel, kupongen lades aldrig ut. Eftersom Order To Fly var min stora spikidé tillsammans med Cash Crowe hade vi fått till det, men med vinst för två tunga favoriter blev det ju måttligt betalt på sju och sex rätt.

Det glömmer vi och provar igen på lördag, eller hur. Ha en härlig och framgångsrik vecka önskar Er

Hans G.

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

 

GP_181013_V75_Åby_Web.pdf

 

 

 

Belker mål.jpg

Inför V75 (jackpot): Belker är Sten O:s nya supertalang

Han har tidigare tränat fram flera miljonärer och storloppsvinnare.
Nu har Sten O Jansson ett nytt superlöfte i tvåårige Belker – som på lördag jagar en halv miljon kronor i V75.
- Han vann okörd senast och har en väldigt bra chans, säger Sten O som äger och har fött upp hästen tillsammans med sin fru Ingela.

Örebro-travet är värd för lördagens V75:a. Omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 42 miljoner kronor enbart på sju rätt. Sportsligt sett är tvååringsloppet Svampen ett av racen som sticker ut med 515 000 kronor i förstapris. Det finns flera stjärnskott i startlistan men snackhästen nummer ett är Belker. Den tvåårige hingsten har gjort fyra starter och tagit två segrar, ett andra- och ett tredjepris. Han tränas av Sten O Jansson på Gotland som tidigare har tagit fram många unghästtalanger genom åren.
- Belker är en väldigt trevlig häst med ett underbart psyke. Han har inte varit i närheten av att vara trött någon gång i loppen, även om han har fått stryk två gånger. Men första gången satt han fast och på Bergsåker blev han störd i starten och störd när han skulle fram i dödens. Trots att hästen sprang en 1.13-tid och avslutade 1.10 sista femhundra metrarna så ökade han hela tiden in mot mål. Men målet kom hundra meter för tidigt och han springer snabbare ju längre man kör, säger Sten O Jansson.
- Nu är det alltid svårt att säga för mycket så här tidigt när de är två år och det kan ju bli tvärstopp och att hästen aldrig blir bättre. Men det känns som att det finns väldigt mycket utveckling kvar i honom och han är en bättre häst än Super Nice och Zahara Goj som har jag haft tidigare och som båda har tjänat två miljoner vardera.

”Är lik sin mor – samma fina psyke”
Sten O Jansson driver numera en liten verksamhet på Hejde Hajdgårde i Klintehamn tillsammans med frun Ingela. De har själva fött upp Belker och hade mamman Oki I Can som tjänade över en halv miljon kronor. Pappa är Scarlet Knight.
- Mamman var väldigt talangfull som tvååring men hon var stänkrädd och sprang bara och bromsade. Som treåring vann hon Breeders Crown och gick banrekord på Hagmyren. Då låg hon utvändigt om ledaren som hade tjänat en miljon. Hon sprang även svenskt rekord i monté och slog banrekord hemma i Visby över lång distans för hon var stark.
- Belker är lik som mor på det viset att de har samma fina psyke. Man kan stanna honom efter mål och ta av käken och hästen står blixtstilla. Trots att han bara är två år. Men det där beror också på hur man tränar hästarna och hur mycket de är hanterade. Jag vill ha mina unghästar på det viset och hemma kör vi rakt ut i skogen med dem direkt och brukar inte ha någon hjälp med någon som leder dem eller så. Händer det något så ska man kunna stanna och kliva av och åtgärda det.

Torbjörn Jansson: ”Det är en värsting”
I senaste starten vann Belker Breeders Crown för tvååringar på Solvalla. Trots en resa utvändigt om ledaren krossade han konkurrenterna och övertog täten redan på sista bortre långsidan. Han gled sedan ifrån till en överlägsen seger och kusken Torbjörn Jansson strödde väldeliga lovord efteråt och sa att det här är en värsting och kanonhäst.
- Han vann i princip okörd och blåste ingenting när han körde av banan. I dopingstallet efteråt hade han inte någon hög puls så hästen har väldigt bra hjärta och lungor. Han är inte beroende av någon speciell löpning och är väldigt travsäker. Jag har inte sett honom galoppera sedan han var tre dagar gammal, säger Sten O.
- Det var skönt att det blev ett så enkelt lopp då det var lite täta starter och helst vill jag ha fyra veckor mellan loppen. Men det var ont om lopp att välja på i och med att han hade tjänat över 100 000 kronor och hade han inte gått ut på Solvalla hade det blivit fem, sex veckor mellan starterna.
- För oss som bor på Gotland och tävlar på fastlandet så är det främst resorna som tar på hästarna. Inte transporten som sådan utan själva båtresorna sliter. Men det här är en tuffing som äter och dricker när han reser. Han var lite tagen av resan senast och lite matt efteråt men nu har han fem dagar till att återhämta sig på och det var så lite så jag kan inte skylla på det om det skulle gå dåligt på lördag.

”Tror att han kan springa under 1.13”
Belker har ett perfekt läge med spår två bakom bilen i Svampen, tillika V75-4, i Örebro. Han körs av Torbjörn Jansson och blir favorit i loppet.
- Han är ingen raket ut men har lärt sig att öppna bättre för varje start. Nu vet jag inte hur startsnabba de andra är men man kan ju hoppas att de har sett hur bra han är och att han kommer till ledningen. Om inte annat så ligger han i andraspår och får gå fram utvändigt tidigt. Det har han visat förut att han klarar av.
- Jag tror att han har en väldigt bra chans. Är han inte sjuk eller blir nedsatt av resan så är jag inne på att han kan springa under 1.13, även om Örebros bana inte är speciellt snabb. Men han sprang ju 1.14,9 med voltstart i debuten i Örebro och då hade han tussarna kvar i öronen och gott om krafter kvar, säger Sten O Jansson.
- Vi åker hemifrån klockan sex lördag morgon och sedan går färjan kvart över sju. Den tar tre timmar och 20 minuter och vi räknar med att vara framme i Örebro halv två lördag eftermiddag.

”Täta starter mer skadligt än barfota och jänkarvagnar”

Några ändringar i balans och utrustning?
- Nej, han går med de lättaste aluminiumskorna som finns att få tag på framhovarna och med falsade järnskor bak. Helstängt huvudlag igen. Jag hade gärna kört barfota för jag är av den åsikten att travsporten går framåt och det går ut på att den som springer snabbast vinner. Dessutom är det bättre för hästen att tävla barfota eftersom skor spärrar hovfunktionen.
- Det är inte barfota och jänkarvagnar som är skadligt för unghästarna utan det är täta starter. När jag började så fanns det bara storlopp som Kriteriet för treåringar och Kungapokalen och Derbyt för fyraåringar. Nu ser det helt annorlunda ut med massor av stora lopp och det är omöjligt att vara med överallt, menar Sten O.
Hur högt håller du Belker? Är han en av de bästa hästar du har tränat?
- Jag har hållit på så länge och det är svårt att jämföra hästar från ett annat årtionde. Jag och min far körde exempelvis in Meadow Road och vi har haft så många bra hästar, bland annat His Majesty. Men jag sa till min syster redan i januari i år att tyvärr har jag en nu som är bättre än er häst Super Nice. Men å andra sidan tror jag att Super Nice har en hel del utveckling kvar i sig.
Var kommer namnet Belker ifrån?
- Det är efter en rollfigur i Spanarna på Hill Street som gick på 80-talet. En liten kille med mustasch och avklippta fingervantar som morrade när han blev arg. Jag tänkte att eftersom det är 30 år sedan så borde namnet vara ledigt och sedan gillar jag korta namn också. Gärna med ett tema bakom sig.

”Har fått miljonbud på hästen – men är inte till salu”
Sten O Jansson berättar vidare att han har fått flera och höga bud på hästen. Men hugade spekulanter göre sig icke besvär för Belker är inte till salu.
- Det spelar ingen roll om vi blir bjudna fem miljoner så säljer man inte en kompis. Vi fick bud på honom redan efter första starten men hästarna blir som barn för oss och det är Ingelas favorithäst. Hästarna är våra kompisar som vi går ut till varje morgon och ger dom mat och pratar med dom och sedan körs de sex gånger i veckan.
- Vi har en rätt så stor gård och har lån på gården som vi har köpt och säljer vi hästen så har vi ingen inkomst längre. Då är det bättre att ha en inkomst varje månad så att vi kan betala av lånen. Man kan alltid tjäna nya pengar och jag brukar säga att jag är ekonomiskt oberoende för jag har aldrig haft några pengar och är därmed inte beroende av dem.
- Nu är ju Belker bara två år och har redan tjänat 300 000 kronor och det är många hästar som inte ens springer in det i hela sin karriär. Skulle han göra bort sig på lördag blir man ju fruktansvärt besviken men samtidigt vet jag att hästen har en lovande framtid, säger Sten O.

Har problem med nacken och en arm
Visby-tränaren driver numera en liten rörelse med endast tre hästar i träning och sex ettåringar som är för inkörning. Sten O Jansson har medvetet dragit ner verksamheten då han har problem med sin nacke och vänsterarm. Men han är ändå vid gott mod.
- Det var en expert här från Linköping som ville att jag skulle operera mig men grejen är ju att jag då blir konvalescent i ett halvår. Eftersom vi bara är två personer i firman, jag och min fru, så hade vi fått klappa ihop rörelsen. Jag kunde i och för sig ha låtit någon annan göra mitt jobb men då sa jag att jag hellre väntar och ser om jag blir sämre.
- Min vänstra arm fungerar inte och jag kan inte lyfta med den men jag kan styra någorlunda och därmed köra häst. Skulle jag ha kört lopp så hade jag ändå alltid bara använt högertömmen, ha, ha.
- Det är en nerv i nacken som ligger i kläm och jag kan aldrig bli bättre men det går att operera så att det inte blir sämre. Jag har ju ont men det är mest för att armen inte funkar som den ska. Det gör att jag överanstränger resten av kroppen och nu har det även slagit sig på ett ben och den andra armen. Jag hoppas att det inte blir sämre för då är jag så illa tvungen att operera mig, säger Sten O Jansson.
- Därför har vi lite mindre antal hästar nu jag och min fru. Vi tar inte in några nya hästägare utan har bara gamla hästägare och vänner och bekanta. Det är dessutom väldigt svårt att anställa folk här på Gotland för de som är unga och duktiga flyttar till fastlandet för att utvecklas, vilket är fullt förståeligt.

 

Oskar Kylin Blom klappar Antonio Tabac efter segern.jpg (1)

Inför V75/jackpot: ”Om om…blir jag sjukt imponerad”

Hallå där…
… Gävletränaren Oskar Kylin-Blom som med fyra raka segrar i silver tagit succéhästen Antonio Tabac ända till gulddivisionen. Men i gulddebuten (V75-3) på lördag blir det tuffare och ni får slå ur underläge.

- Ja, det ska bli skönt att få åka ut och känna att han inte har några krav på sig den här gången.
Någonstans innerst inne finns väl segerförhoppningar ändå?
- Innerst inne, ja. Någon procent. Men jag har absolut inga krav på honom, det ska bara bli kul att se vad han kan göra mot de där hästarna. Skulle han göra det ändå och vinna gulddebuten blir jag sjukt imponerad!
Antonio Tabac har inte gått att stoppa i silverdivisionen och ofta tagit sina segrar den tunga vägen. 28 juli blev ni tvåa i Bollnäs, därefter fyra raka segrar i V75:s näst högsta klass silver. En prestation.
- Nu är det bara att hoppas att han ska få chansen att växa in i den högsta klassen. Tidsmässigt har han visat att han kan matcha de där men de har ju en helt annan hårdhet hästarna han möter på lördag. Hoppas att han är så pass bra att han gör ett bra lopp och tjänar en fin peng i alla fall.
Har tre veckors tävlingsuppehåll gjort gott?
- Det tror jag. Vi var och kollade upp hästen efter finalen och det fanns inte ett fel på han’. Efter veterinären fick han ta det lite lugnt ett tag. Nu tränar han precis som vanligt och känns jättefin alltså. Jag är kanonnöjd.
Love Matters, Nadal Broline, Volstead och I Love Paris är fyra av motståndarhästarna på lördag. Vad säger du om dem?
- Haha! Trots att det är sent på året är det fantastiska hästar han möter och det känns som att de har form allihop också. Loppet Nadal Broline gjorde senast från kön på Solvalla, nej det ska bara inte gå egentligen. Love Matters har otroligt fin form och en sådan som Volstead verkar aldrig tar slut heller. Jag har stor respekt för alla hästar men litar mycket på min häst också.
Taktiken är kanske svårare nu när du klivit upp i den högsta eliten med honom?
- Det får ge sig när bilen släpper. Det ska bli ett häftigt lopp i alla fall.
Är det något som inte tidigare sagts om den här hästen som du vill tillägga?
- Nej, jag tror inte det! Allt bra är väl sagt?