V64  Måndag 18 Juni BRO PARK Galopp
 
 
 

MÅNDAG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Travmasen och legenden Jori Turja som tränade världens genom tidernas bästa häst: VARENNE

 

 

 

PER-ANDERS GRÅBERG.JPG

Gråberg: ”Han ska slåss om segern”
7 Fingerprints (V64-2) gick bra som tvååring i två starter där hon vann ett lopp men sedan skadade hon sig på transporten på Bro Park och fick stå på djursjukhus i Stockholm. Hon var tidigt slagen i comebacken men har tränat väldigt plusbetonat de senaste två veckorna. Om hon har hittat formen kan hon vara en rolig outsider här. Jag tror att det här kan vara en häst som spelarna kan hoppa över med tanke på senaste insatsen.
11 Chivas (V64-3) tillhörde tvååringseliten i fjol men var dålig i årsdebuten. Det kan vara för att han gick på dirttrack, sandbanan, och vi har inte hittat några fel på honom. Han måste höja sig för att vara med och slåss och kan vi få en peng får vi vara nöjda, säger Gråberg.
En häst som däremot kan ha lite chans är formtoppade Afaal i den fjärde avdelningen.
2 Afaal (V64-4) är en gammal räv som gör lite som han själv känner för. Han har visat bra form hela våren och verkar må bra. Han är en av många som kan vinna ett sådant här lopp. Det är en gammal humörbetonad herre som har varit ganska stabil i de senaste starterna. Det är en tuff handicap där det kommer att vara tajt i mål. Ett väldigt öppet lopp.
4 Trouble of Course  (V64-5/DD-1) vann Norges största lopp i fjol som treåring och har bevisat att han kan slå de bästa hästarna i sin kull i Skandinavien. Är han frisk och fräsch kan han absolut vinna ett sådant här lopp.
5 Tinnitus (V64-6/DD-2) tycker jag ska ha bra chans. Han har gått bra på Bro Park och vunnit där fyra gånger. Han har aldrig varit lika bra på sand som på gräs. Jag har jobbat hästen uppe i Norge efter senaste starten på Jägersro och han kändes väldigt fin i kroppen. Det känns som att formen är där den ska nu och han ska vara med och slåss om segern. Jag tycker att det känns som att det är min bästa vinstchans, säger Per-Anders Gråberg.

CAROLINE MALMBORG 2.JPG

Malmborg: ”Har gått framåt mycket”
- 4 Light Treading (V64-2) trivs verkligen på gräset, hon vann ju förra årets Future Stars i debuten. En start i år på dirttracken och hon var femma och behövde det loppet. Bra spår, men det är verkligt tuffa hästar emot, som sig bör när det är ett klassiskt lopp med så mycket pengar (700 000 kr i första pris och 1,4 miljoner i samlad prissumma). Kan hon få ett optimalt lopp genom att smyga med och spara speeden så kan hon förhoppningsvis förhoppningsvis vara med och slåss om fina pengar.
- 5 Mr Tooma Global (V64-3) gjorde ett mycket bra lopp i årsdebuten där han avslutade starkt. Han var inte jättevässad för det loppet och han har gått framåt mycket sedan dess och har nu då också lopp i kroppen. Bra spår och 200 meter längre är också fördelar, men även här är det bra hästar emot. Vi hoppas att han kan få ett optimalt lopp här så får vi se hur långt det kan räcka, berättar Caroline Malmborg på sin hemsida.