V64 Måndag 2 Oktober Bollnäs/Halmstad

Måndag

V86 SuperDays® rullar vidare och ikväll tävlas det i Bollnäs och Halmstad.

I Hälsingland har Daniel Redén en bra chans med sitt nyförvärv Olga Tooma (lopp 9 i Bollnäs), som visat hög kapacitet och som fick en perfekt uppladdning senast. Det var gott om sparat över mål och nu är säkert Örjan lite mer offensiv.

Kvällens varning utfärdar vi för ett kallblod. Guli Frodo (lopp 7 i Bollnäs). Hästen har bra meriter på V75® och verkar trivas bäst när det är lite kallare i luften. Med senaste urblåsaren kan sjuåringen ha hittat formen på allvar.

Glöm heller inte bort att Click Bait och Sorbet (lopp 3 i Bollnäs) möts i ett litet fält utanför kupongen.

 
 
 
 
 

MÅNDAG

 

 

 

 

 

 

 

 

HEDLUNDS:

V86 Super Days fortsätter - Ta del av Fredric Lindmans tankar!

Måndag och det börjar närma sig MEGAJACKPOTEN som ska delas på onsdag, och som jag givetvis kommer ta hem. Första ska kvällens omgång tas hem, och det är Halmstad/Bollnäs som tävlar. Två bra "spelbanor" bäddar för en rolig omgång, och som tur är har jag lyckats gräva fram några heta miljondrag. Och spiken, den är helt stenklar!

Omgångens bästa spik
Daniel Wäjersten kommer ta hem finalen av Treåringsloppet "Anders Kilströms Minne" med Trixton-hingsten 7 Zaxton (V86-8). Den enda motiveringen som behövs är att hästen är minst två klasser bättre än sina konkurrenter ikväll.

Omgångens överspelade
5 Global Difference (V86-5) fortsätter att bli hårt spelad - helt utan anledning. Visst, det är en fin och bra häst, men han levererar inte på tävlingsbanan och innan han gör det så tänker jag inte acceptera honom som hårt betrodd. Streck vid gardering, men lågt spelvärde utan tvekan!

Omgångens bästa skräll
Jerry Riordan har länge pratat gott om och lyft fram vilken fin form 5 Arcoveggio (V86-1) har för dagen. Inför senaste starten så var han tydlig med att en seger kommer när som helst för den här femåringen. Han är start och rejäl, och jag blir inte ett dugg förvånad om han tuggar ner det här gänget över upploppet.

 

1280-v86superdays-rikard.jpg

 

V86® Super Days med Rikard N Skoglund - måndag

Publicerad: 2023-10-02  10:50

Senast uppdaterad: 2023-10-02  11:21


V86® HALMSTAD & BOLLNÄS Start: 20:30

Rikard N Skoglund analyserar exklusivt på ATG.se varje lopp på V86® under Super Days – sex V86 på åtta dagar - med start 27 september och avslutning 4 oktober. Stjärnkusken analyserar även vilken häst han tror sitter i ledningen varvet kvar.

V86-1

Ett ganska så öppet lopp med många bra hästar. Jag tror det kan bli körning från start mellan 2 Jo Black och 3 Winner Brodde, men att Jo Black ändå har en bra chans att hålla ledningen. Sedan, när det är lång distans, kan man kanske tänkas släppa men jag tror ändå man testar spets.

4 Pingis är första hästen i loppet, särskilt om det blir lite körning då, den har varit ute och testat mot bra motstånd. Tidiga streck också 7 King Only The One och 5 Arcoveggio.

Ledaren varvet kvar: 2 Jo Black

V86-2

Kort lopp för kallbloden. Olle Alsén har ofta snabba hästar, 5 Nordby Elde kan spetsa men 3 Rofstad Odin är också snabb i fötterna även om hästen för mig är lite svårbedömd. Jag tror ändå Nordby Elde kommer till ledningen men sedan kanske inte man kör där, därmed borde 3 Rofstad Odin ha bra chans att köra sig till ledningen och blir mitt tips.

Gardernar man är 8 Oss Can stark och rejäl, räknas gör även 10 Föynland Anna och 4 Crussi Dull.

Ledaren varvet kvar: 3 Rofstad Odin

V86-3

Till ledningen hittar nog 3 Veyron Bros, men mitt tips till 5 Milles Tobin som är ny i regi Joakim Lövgren. Det hänger lite på om Veyron Bros håller upp ledningen, skulle Milles Tobin ta sig förbi är den aktuell som ett spikbud, men man skulle också kunna gå kort på de två. Ett garderingsbud är i så fall 11 Here’s Jonny Sox. Ledaren varvet kvar: 3 Veyron Bros V86-4 Mer ovisst från start, även om 5 Västerbo Ajax borde ha en stor chans att komma till ledningen, det är några som är snabba invändigt men jag tror kanske inte de är så intresserade av att köra till ledningen. Västerbo Ajax har varit jättebra, vunnit på V75 och är ett spikförslag; jag tycker det lite avgörs på hur stor favorit han blir. Vill man gardera är framför allt 7 Heartbeat Thunder en rejäl häst, även 9 Global Dash kan hamna bra på det, samt 8 S.I.P som såg fin ut på Åby men inte har startat sedan dess.

Ledaren varvet kvar: 5 Västerbo Ajax

V75-5

6 Warrior’s Tale är väldigt snabb ut och ska ha bra chans att komma till ledningen, de kommer nog att försöka köra för den positionen. 5 Global Difference är nog annars tipsettan i loppet, men jag tycker som sagt Warrior’s Tale är intressant på grund av att jag tror den lär leda loppet. Andra garderingsbud är 4 Spring Waltz, 7 Mazuocco Boko, 8 Gladiator D.K.

Ledaren varvet kvar: 6 Warrior’s Tale

V86-6

Springspåren gör nog upp om täten, men jag tror mycket 7 Dior Lilly, som jag kört tidigare och vet att den är jättesnabb från start. Har bra läge här och fin chans att komma till ledningen. Jag tror kanske det kan vara spets och slut där och det är en rolig chansspik. Garderar man finns det flera motbud.

Ledaren varvet kvar: 7 Dior Lilly

V86-7

Kortlopp med autostart och jag har kört 5 Georgia Am tidigare, vet att den är väldigt startsnabb och borde ha bra chans på ledningen här. Av den anledningen rankar jag den först här, den är tänkbar som spik men det finns lite motbud så jag vill fylla på med 10 Olga Utca, 3 Nanny’s Girl och 7 Pam Trot.

Ledaren varvet kvar: 5 Georgia Am

V86-8

Här kommer mitt bästa spikförslag i omgången. 7 Zaxton har förvisso lite av ett vingelläge från det här spåret men Wäjersten brukar vara påställd och kör nog offensivt. Även om det är flera startsnabba innanför tror jag de kör sig till ledningen och i så fall blir svårslagna.

Ledaren varvet kvar: 7 Zaxton

 

 

 

8 RÄTT:

 

 

1280-v86-fernlund.jpg

 

Måndag 2/10: V86® med Fernlund

Publicerad: 2023-09-29  09:57

Senast uppdaterad: 2023-09-29  10:15


Bollnäs och Halmstad V86 SuperDays Start: 20:30

SPIKARNA

V86-1: 4 Pingis

Såg fantastiskt fin ut senast och det är en häst jag verkligen gillar. Han möter en bra konkurrent men uppgiften känns passande och jag går ut hårt direkt och spikar.

V86-8: 7 Zaxton

Är en häst Daniel Wäjersten håller högt och insatserna på sistone har varit bra. Jag skulle tro att han satsar offensivt direkt och hästen verkar stark och rejäl. En bra segerchans.

DRAGET

V86-6: 7 Dior Lilly

Såg strålande fin ut innan loppet senast och svarade för en mycket fin insats som tvåa. Springspår och duktig kusk, det skulle kunna bli ledningen och då säljer hon sig dyrt. Tre starter i ledningen har resulterat i två segrar så hon trivs utmärkt i den positionen.

SKRÄLLEN

V86-4: 6 One Cristal

Är en riktigt fin häst med bra fart. Kan bli lite väl bortglömd här och det är en häst jag vill betala för. Får han till det fullt ut är ingen av dessa konkurrenter oslagbara.

LÅSET

V86-2: 3 Rofstad Odin och 4 Crussi Dull

 

 

 

Bollnäsprogrammet:

 

 

 

V86® från Vi Tippa

Publicerad: 2023-10-02  09:22

Senast uppdaterad: 2023-10-02  09:24


Tips till V86®.

V86 Halmstad och Bollnäs 2 oktober (PDF)

 

 

 

Måndag 2/10: Tips till V86® på Halmstad/Bollnäs

Publicerad: 2023-09-29  12:35

Senast uppdaterad: 2023-09-29  12:44


Dagens Spels tips till måndagens V86® på Halmstad/Bollnäs

BÄSTA SPIKEN

7 ZAXTON (V86-8) fungerade inte i travet näst senast, men har annars svarat för fina prestationer hela tiden. Vann senast utan att vara bottnad och med ett offensivt upplägg nu, tror vi att han tidigt kan hitta till ledningen. Bra chans därifrån.

SKRÄLLEN

1 SEVENTH HEAVEN (V86-7) hade otur senast och hamnade i en kall rygg, var knappast tom i mål. Är van vid tufft motstånd. Hon kan öppna klart bra och borde få rygg på den troliga ledaren Georgia Am. Farlig om hon får fritt i tid.  

V86-1

Spetsanalys: 2 Jo Black tror vi är snabbast första biten, bra chans att hålla ut övriga. 3 Winner Brodde körs offensivt och ställer en fråga?

3 Winner Brodde fick ett tufft lopp senast mot bra motstånd. Höll klart bra som fyra. Går ner i klass här och bör vara med i striden. 4 Pingis var ute i ett derbykval näst senast från bakspår, klart godkänd då. Vass avslutning senast som tvåa på V75. 2 Jo Black är segervan med 14 vinster på 44 försök. Står billigt inne i klassen. Varit fin i Sverigestarterna. Trolig ledare. 7 King Only the One är loppets outsider. Detta är en fin häst som varit ifrån inför detta. Fina träningsrapporter.

A: 3-4-2 B: 7-5-8-11-9 C: 1-10-6

V86-2

Spetsanalys: 3 Rofstad Odin är lite svårbedömd från start, men Djuse borde få fart på honom. Mitt bakom bilen öppnar 5 Nordby Elde snabbt vid laddning.

10 Föynland Anna satt sist varvet från mål senast och gick ett 22,5-varv till slut ute i spåren utan att riktigt kunna brukas för fullt ändå. Vår tipsetta. 4 Crussi Dull har höga toppar när han fungerar fullt ut. Läget bakom bilen går inte att klaga på, vann med Lennartsson näst senast. 3 Rofstad Odin visade 19,5/500 m till slut då han vann för tre starter sedan på Orkla. Intressant läge och distans. 1 Trö Kasper gick rejäla sista 700 m senast och känns lite uppåt i form. Inte borta.

A: 10 B: 4-3-1-8-9-5-6-2-12 C: -11-7

V86-3

Spetsanalys: 3 Veyron Bros har öppnat snabbt ett par gånger och har gått bra i spets. Även 5 Milles Tobin är snabb från start. Knapp fördel 3 Veyron Bros

5 Milles Tobin tror vi är bästa hästen i fältet. Valacken har inte startat på länge och gör här en spännande start för sin nya tränare Joakim Lövgren. 3 Veyron Bros gav ett fint intryck vid enkel spetsseger näst senast. Inte lika bra senast trots smörresa. Trolig ledare. 11 Here's Johnny Sox var duktig som fyra i tufft gäng senast. Klart positiv även näst senast. Ej borta vid klaff. 9 I Am D. har bara vunnit 1/29 försök. Har dock visat fin styrka och var plusbetonad i comebacken senast.

A: 5 B: 3-11-9-10-4-1-2-6-8 C: 7-12

V86-4

Spetsanalys: 3 Ajlexes Hans laddades senast, men galopperade efter 100 m. 4 Interwall är snabb om kusken vill, detsamma gäller 5 Västerbo Ajax.

7 Heartbeat Thunder var inte långt ifrån att greja en finalplats i Derbyt som trea i sitt försök 22/8. Har en vettig uppgift framför sig här. 9 Global Dash provade även han ett kval till Derbyt i augusti. Hade kanske inte sin bästa dag senast, men bör stå sig bra i detta gäng. 5 Västerbo Ajax vann ett V75-lopp trots startgalopp senast och var klart bra. Måste tas på allvar även denna gång. 8 S.I.P. har tjänat klart mest pengar i loppet. Var inte tom i mål näst senast, kan slå till med klaff.

A: 7-9-5 B: 8-6-3 C: 4-2-1

V86-5

Spetsanalys: 2 Handluggage Racing och 3 Walking the Wire kan öppna bra, men vi tror inte dom tar emot 6 Warrior's Tale som är vår klara spetsfavorit.

5 Global Difference är van vid att möta tuffa djur. Hade spår 12 i derbykvalet näst senast. Kom aldrig riktigt till senast. Tipsetta. 4 Spring Waltz har toppform. Har gjort många bra lopp på slutet. Visade fin fart efter galopp senast. Väldigt duktig i två lopp samma dag 29/7. 6 Warrior's Tale är vår spetsfavorit. Han slog dessutom väldigt bra hästar senast. Dock varit struken efter senast. Given på alla kuponger. 8 Gladiator D.K. är en fin häst från Danmark. Startsnabb och har vunnit 8/29 lopp.

A: 5-4-6 B: 8-7-9-2-12 C: 3-1-11-10

V86-6

Spetsanalys: pringspårens 6 Önas Py och 7 Dior Lilly är båda snabba. Vi tror den sistnämnda kan sitta i ledning in i första sväng. Lär i så fall prova där.

11 Olga Tooma valde kusken att sitta kvar med då det kördes från kön senast. Fast med sparat i mål - bra chans med annat upplägg nu. 7 Dior Lilly har bara en seger i år, men det är en häst som vi vill varna för tidigt. Hon är snabb ut och kan hålla länge från ledningen. 12 Honfleur Mearas galopperade i debuten för Wäjersten senast. Felfri finns kapacitet som räcker bra i det här gänget. 5 Thelma M.M. gjorde bort sig från samma spår näst senast. Ingen fara med formen - outsider felfri.

A: 11 B: 7-12-5-14-8-1-9-3-10-2-6-13-4

V86-7

Spetsanalys: 1 Seventh Heaven kan öppna klart vettigt, men vi tror 5 Georgia Am är snabbare och spetsar. Hon har tre lopp i kroppen och testas troligen i spets.

10 Olga Utca fick gå först i tredjespår mot bra hästar senast. Gick heller inte med optimal balans. Den starten glömmer vi. Ruggigt fin i tre raka starter före det. 3 Nanny's Girl gör det bra varje gång. Blev kvar med sparat näst senast och nu senast stod hon för en stark prestation. 5 Georgia Am tror vi spetsar. Hon är segervan och har nu fått tre loppen i kroppen efter en längre frånvaro. 1 Seventh Heaven bör få ett fint lopp här och är härdad i tuffa sällskap. Farlig om luckan kommer.

A: 10-3-5 B: 1-2-9-7 C: 6-8-4

V86-8

Spetsanalys: Lite svårbedömt. 3 Ajlexes OyeComo Va och 6 Iknowyouwantme kan öppna, men kan nog båda tänka sig släppa till 7 Zaxton i ett tidigt skede.

7 Zaxton gick undan till en enkel seger senast, utan att vara tom i mål. Han har ett spår lite väl långt ut nu. Ändå håller vi honom som ett bra spikförslag. 9 Blast Pad är jämn och säker. Fick göra jobbet i tredjespår sista 700 m senast och höll starkt. Långt fram igen. 8 Free to Ask gav ett fint intryck vid segern i ett lite enklare gäng näst senast. Duger bra om det löser sig utifrån. 4 Kismet K. kan en del i ljusa stunder. Örjan Kihlström kör honom nu för första gången. En luring.

A: 7 B: 9-8-4-5 C: 1-3-2-6-11-10

 

 

 

V64-Tips:

 

 

 

Speltips från Travcash:

 

 

 

Travmasen och legenden Jori Turja som tränade världens bästa häst genom tiderna: VARENNE

V86 Bollnäs och Halmstad 2 oktober med tips

 

 

Rosleff: ”Kan räcka långt med tur på vägen”

Victor Rosleff går igenom sina styrningar på Halmstadtravet i kväll.

- 9 Nero Boko (lopp 2) kör jag för allra första gången. Hästen gjorde ett bra lopp senast vid segern och jag känner mig inte slagen på förhand den här gången. 

- 5 Ivan Mauger (lopp 3) är en väldigt fin häst som satt fast med krafter kvar senast i comebacken. Han borde vara vassare med lopp i kroppen och visst kan han duga här. Mitt mål är att bygga upp honom ordentligt och det viktigaste är att han går med fart över mål. Jag tror på hästen framöver för jag tycker han har bra kvaliteter. Det är nog min bästa chans den här kvällen.

- 4 Capovento Pax (IT) (lopp 4) är tillbaka på tävlingsbanan efter lite vila. Det här blev ett mycket tufft lopp och jag är nöjd med en hyfsad placering.

- 9 Even William Sisu (V86-1) är en trevlig häst som kämpar på. Nu är det hårt emot och det blir svårt att vinna. Jag får ligga lågt med vinstchanserna.

- 7 Mazuocco Boko (V86-5) har jag kört ganska många gånger, men det var ett tag sedan. Hästen har verkligen visat toppform på sistone och jag måste tro på en stark prestation igen. Om det stämmer på vägen kan hon dyka upp där framme.

- 8 Amour a Belle (IT) (V86-7) är ett väldigt fint sto som gjorde ett kanonlopp senast i Kalmar. Om vi hade haft ett bättre spår hade jag trott på bra vinstchans. Från det här utgångsläget blir det lite chansartat. Jag är i alla fall inne på att hon är redo för en stark prestation och det kan räcka långt med tur på vägen.

- 8 Staro Qrazy Janey (lopp 10) kör jag för första gången och kan därför inte uttala mig.


Söderström: ”En av de bättre i loppet”

Carlos Söderström har en mycket fin häst i 4 Pingis (V86-1).

- Ja, det är en mycket bra häst och han blir bara bättre och bättre. Insatsen senast var jag mycket nöjd med, han spurtade vasst och hade full fart över mål och var inte trött, säger Söderström.

Hur känns han efteråt?

- Kanonfin, väldigt harmonisk och laddad.

Vad tycker du om kvällens uppgift?

- Spännande, jag tycker att han är en av de bättre hästarna i loppet. Den långa distansen är till hans fördel och klaffar det så ska han dyka upp i segerstriden.


Håkan Danielsson har feeling för 4 Spring Waltz (V86-5).

- Han är bra i ordning. Det blev galopp senast och det var trist då vi hade siktat på det loppet och Amatör-SM. Nu körde Oscar lite efter galoppen och hästen var fin och det loppet ska föra fram formen ännu lite mer. Han var riktigt bra i försök och final i Kalmar i juli månad och han kommer att vara minst lika bra i kväll. Han är ganska snabb från start och det är ingen osäker häst. Jag tror på en bra insats och blir inte förvånad om han slåss om segern, säger Kalmartränaren.


Malmqvist: ”Håller mycket bra form”

- 3 Nanny's Girl (V86-7/DD-1) håller en mycket bra form. Hon satt fast med lite krafter kvar näst senast i ett tufft stolopp på V75 och senast så fick hon gå en riktig långspurt och hon gick starkt hela vägen in i mål. Hon gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och jag tror hon gör en gedigen insats även i kväll. Med fart på loppet så ska hon kunna vara med där framme, säger Tomas Malmqvist.


Redén: ”Ska testa barfota runt om nu”

Daniel Redén har haft en ganska tung helg och skriver följande på sin hemsida, i samarbete med travtjänsten, och berättar även om hästarna som startat i kväll.

- Vi har haft några konstiga prestationer senaste dagarna. Hankypanky Pinkman och Double Deciever var väldigt hetsiga men kunde ändå reda ut sina uppgifter. I helgen sedan var det flera hästar som underpresterade. Vi kommer givetvis gå igenom och undersöka varför det varit så här men min teori är att det beror på att vi flyttat in så många 2-åringar i stallet och de fått med sig någon skit som påverkar starthästarna.

- 8 S.I.P. (V86-4) var bra senast på Åby, han var med i en tuff körning för att komma till ledningen och sedan fullföljde han bra. Han har fått träna på och känns fin i jobben. Läget är som det är, det visste man eftersom det är spårtrappa. Vi har kommit lite snett med balansen på honom, nu ska vi testa barfota runt om får vi se om han slår sig mindre. Annars blir det inga ändringar.

- 11 Olga Tooma (V86-6) satt fast rubbet sparat senast. Hon känns fin här hemma men fick tyvärr dåligt spår. Hon är spurtstark så får hon ett vettigt lopp är hon med och krigar om det. Det blir inga ändringar på henne.


Kylin Blom: ”Kör nog i en amerikansk vagn för första gången”

Oskar Kylin Blom värderar sina chanser på sin hemsida okbstable.se

- 2 Diamant Vendil (V86-4) har varit struken i en tilltänkt start då han var sjuk. Efter det har vi lagt om träningen helt då han bara har fått galoppträna. Han var väldigt bra i vintras, men efter kastrationen har jag inte hittat rätt med honom. Nu väntar ett stenhårt gäng och jag vill bara känna att han är på gång, så jag ligger lågt. Det blir amerikansk vagn för första gången, i övrigt kör vi barfota runt om och med helstängt huvudlag som senast. Chans 2/5 

- 9 Mitzy Gold (V86-6) var inte alls som hon ska senast utan att vi har hittat någon förklaring. Kanske är det så att hon helt enkelt inte har den riktiga formen som hon hade under våren och sommaren. Vi får smyga med och se var hon står. Vanlig vagn nu när det är voltstart, i övrigt blir det barfota runt om och norskt huvudlag på nytt. Chans 2/5

- 1 Global Embassy (V86-8/DD-2) var inte lika bra senast som i starterna före. Samtidigt hade hon en långresa i benen och täta starter, det kanske tog lite hårt på henne. Allt har varit normalt efteråt och hon är i rätt bra form. Med rätt resa kan hon dyka upp långt fram. Det lutar åt att vi kör med amerikansk vagn för första gången.  I övrigt blir det barfota runt om och blinkers som senast. Chans 3/5


Wäjersten: ”Han kändes jättefin” Stall Daniel Wäjersten lämnar formstatus på hästarna via twitter.

- 7 Heartbeat Thunder (V86-4) tävlar jämnt och bra hela tiden. Eventuellt halvstängt huvudlag istället för norskt.

- 9 Global Dash (V86-4) bör hålla samma form som under sommaren och funkar även bakifrån. Inga ändringar.

- 12 Honfluer Mearas (V86-6) galopperade oväntat senast. Tränar bra och får ha vanlig vagn med sidostänger nu.

- 7 Zaxton (V86-8/DD-2) har hög kapacitet och senast kändes han jättefin. Spår en bit ut men är med i striden med klaff. Inga ändringar.

- 8 Free To Ask (V86-8/DD-2) gör bra lopp varje gång när de körs i jämnt tempo. Inga ändringar.


Törnqvist: ”Känns jättefin”

- 7 King Only the One (V86-1) gör första starten sedan han kom tillbaka till mitt stall. Hästen känns jättefin här hemma och ska få ett lopp i kroppen inför Traveraloppet på Solvalla den 11 oktober. Tyvärr har han lottats till ett dåligt startspår, så prio ett blir att smyga med och känna av hur hästen känns. Barfota runt om och vanlig vagn, hälsar Maria Törnqvist.


Untersteiner: ”Ska vara bättre den här gången”

- 3 Winner Brodde (V86-1) öppnar medelsnabbt och tål att göra en del själv. Hans sämre placeringar under året har kommit när han varit ute i tuffa sällskap. Winner Brodde är allround och lång distans klarar han utan problem.

- 3 Veyron Bros (V86-3) fick sent fritt senast och avslutade godkänt utan att vara på topp. Jag hoppas att han ska vara bättre den här gången och han borde vara med i främre träffen, skriver Johan Untersteiner på sin hemsida i samarbete med spelexpressen.se