TRAVMASENS BONUSTPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

 

 Tips till kvällen

 

 

Elitloppshelgen 2012

Glen med trumman o travmasen i bakgrunden

 

 

 

 

V86 onsdag 21 Februari Åby/Solvalla

 

 

V86-1, Auto 1640, Stolopp, Åby 

Spetsanalys: 2 LaFerrari Dimanche öppnar snabbt och är spetsfavorit. Utifrån öppnar även 4 Damore Mail snabbt och söker position.

2 LAFERRARI DIMANCHE-Rick Ebbinge 62%

LaFerrari Dimanche har nu tre lopp i kroppen efter lång paus. Visade form senast efter en pigg spurt mellan hästar. Öppnar snabbt och har läge för ledning. Slutade tvåa bakom en formhäst senast på V75, och har mycket passande förutsättningar ikväll. Hon måste bli svårslagen.

- 2 Laferrari Dimanche (V86-1) har varit jättefin i sina senaste starter och Rick säger att hon är i toppform nu. Jag tycker själv att hon bara blir bättre och bättre för varje start. Senast hade hon krafter kvar i mål som tvåa i V75 och hon fick ju fritt delvis över upploppet men den sista biten fick hon inte fritt utan gick i mål med en hel del sparat. Ikväll har hon ett bra läge och är snabb ut bakom bilen. Det är nog bra chans till ledningen och över kort distans är det mycket som talar för att Rick kör där. Men annars kan hästen gå i ryggar också ifall det skulle behövas. Jag tycker att det är berättigat att hon är storfavorit, säger Malte Handfast i stall Rick Ebbinge.

3 JELLY BEAN MEARAS-Carl Johan Jepson 3%

Jelly Bean Mearas gör nu andra starten för Flemming Jensen. Gjorde det godkänt i debuten. Jelly Bean Mearas har års- och regidebuten avklarad och bör gå framåt med lopp i kroppen. Hon är bra i grunden och ska streckas om man garderar och tar med några stycken.  
4 DAMORE MAIL-Jennifer L Oscarsson 4%

Det är en fartfylld italienska som har en härlig långspeed att tillgå när hon får sitt lopp. Hon är snabb från start om man laddar med henne och hon kan få ett fint lopp härifrån. Hon står lite hårt inne på pengar men loppet är rätt så ojämnt och får hon sitt lopp kan hon mycket väl skrälla idag och ska inte nonchaleras vid gardering.

8 TASHERIT-Hans Crebas 2%

6 PRIMADONNA TILE-Peter Untersteiner 14%

Primadonna Tile har inte fungerat på slutet. Rätt distans nu och anmäld med amerikansk vagn. Primadonna Tile såg ut att gå mot segern senast när galoppen kom, hon är riktigt snabb ut och kan vara den som sitter i ledningen och då får de andra jobba för att plocka ner henne. Spännande!

9 MARVELLOUS STEEL-Malte Handfast 6%

Marvellous Steel kan inte utnyttja sin explosivitet från start härifrån, men bör få en fin resa och är i alla fall platsaktuell.

- 9 Marvellous Steel (V86-1) gjorde några riktigt bra lopp tidigare i vintras, bland annat när jag själv vann V75 med henne på Solvalla och hon var med i flera tuffa lopp under en period. Hon fick sedan pausa lite och provades i Monté senast men det var inget för henne. Hon fungerade inte och galopperade så vi får glömma den starten. Det är lite synd på läget här med bakspår eftersom hon är så väldigt startsnabb. Hon går bra bakifrån också även om hon är bäst i spets. Men drömmen härifrån vore ju att rygga Laferrari Dimanche och komma ner i rygg på ledaren, om nu nummer ett Hertz är långsam ut. Då ser jag det faktiskt inte som någon omöjlighet att vinna loppet, i och med att det finns open stretch på Åby.

5 YANTRA SLAVE CAL-Wilhelm Paal 5%

1 HERTZ-Jeppe Juel 4%

Hertz fick det lite för tufft senast på V75 och orkade inte riktigt. Läget är perfekt och formen är det nog inga fel på, men hon har tjänat mindre än hälften så mycket pengar som Laferrari Dimanche och bör få svårt att slå henne nu när hon visat så fin form.

7 SPECIAL TOPSECRET-Victor Rosleff 1%

 

V86-2, Auto 1640, fördel ston, Solvalla

Spetsanalys: 1 Max Håleryd håller ut 2 Baroncini Jet från start. Utifrån provar 6 Daytona Roc som också är snabb första biten.

2 BARONCINI JET-Linda Sedström 4%

Baroncini Jet har ett lopp i kroppen nu och är en tänkbar skräll.
8 ROSEMARY TILE-Claes Sjöström 36%

Rosemary Tile har kanske inte visat full toppform i sina senaste starter, men har ändå gått godkänt och kommer hon bara till från åttondespåret borde hon segerstrida.

6 DAYTONA ROC-Björn Goop 13%

Daytona Roc gick godkänt senast efter en invändig resa. Öppnar kvickt och räknas om hon kommer till tät. Daytona Roc slutade pinnhålet före Rosemary Tile senast, efter att ha frontat och släppt ledningen och sedan hängt med invändigt. Hon står bra till för att dyka upp därframme.

9 SOUTHWIND BOKO-Magnus A Djuse 28%

Southwind Boko har nu gjort tre starter efter paus och formen är stigande. Har lottats till ett bakspår nu men har startsnabba ryggar framför sig och får en fin position här. Southwind Boko har vunnit hälften av sina 30 starter, och sju av tio lopp ifjol slutade med seger. Hon har dock inte lyckats vinna i år efter tre starter, men senast höll hon ändå bra från dödens som tvåa bakom Jurista. Det är inte säkert att hon reder ut detta från bakspår, men streckas bör hon.

1 MAX HÅLERYD-Juhani Partanen 12%

Max Håleryd vann direkt efter lång paus senast. Kvick från start och ska inte nonchaleras. Bra läge samt ultimat med kortdistans så han leder nog loppet rätt länge.

4 HOLY GROUND-Erik Adielsson 1%

7 COJITO-Per Lennartsson 1%
3 A SNIPER-Mats E Djuse 4%

A Sniper var klen från andra utvändigt senast, men det kan ha varit den krävande banan som spökade. Normalt räcker han långt i ett sådant här lopp, trots att han propositionsmässigt står tufft inne i förhållande till stona.

- 3 A Sniper(V86-2) var lite sämre senast efter att han gjort bra lopp tidigare i vinter. Jag räknar med en bättre insats i kväll och han har fått ett bra läge även om han inte är någon startkatapult. Vi byter till jänkarvagn. Öppet huvudlag är normalt, skriver Mattias Djuse på stallets hemsida.
5 ON THE TOP TOOMA-Jevgeni Ivanov 0%

10 CABARETTE-Alice Molin 0%

 

V86-3, Auto 2640, fördel 3-4 åriga, Åby

Spetsanalys:4 All the Way Cal och 5 Allan Zonett kan båda öppna kvickt. 2 Dear Wise As tas lugnt för att sedan prova framåt och övertar.

2 DEAR WISE AS-Stefan Persson 31%

Dear Wise As tog över ledningen senast varvet från mål men blev lite rullig sista biten och blev omsprungen till slut. Har 2/2 på lång distans och från ett bra läge ska han räknas tidigt. Dear Wise As infriade inte sitt stora favoritskap senast, och nog trodde man att han skulle vinna när han körts till ledningen inför slutvarvet. Det blev dock trötta ben sista biten och Mayhem Mary och O.M.Joffrey slog sig förbi strax före mål. Lång distans trivs han bra på, och från spets borde han räcka mycket långt - även om han inte startat på några veckor

5 ALLAN ZONETT-Robert Bergh 3%

Allan Zonett kommer Bergh vara offensiv med och det finns i tanken att det är han som får överta spets om man vill ha rygg med Dear Wise As.
10 BÖRTAS ANKARE-Saga Laursen 44%

Börtas Ankare var godkänd senast i ett tufft lopp på Axevalla. Åter efter kort paus och är ute över rätt distans. Börtas Ankare gick strålande i slutet av fjolåret och har han inte tappat formen efter sin paus borde han kunna segerstrida.

4 ALL THE WAY CAL-Wilhelm Paal 7%

All the Way Cal är kvick från start och får en fin position.

9 MOSES DI QUATTRO-Jeppe Juel 2%
8 POWER HÅLERYD-Peter Untersteiner 1%

Har ett iskallt läge och en usel rad, men det intressanta är att femåringen debuterar för Stall Untersteiner och då tycker vi att han är värd en outsidervarning.

7 BOURBON BRODDE-Carl Johan Jepson 9%

Bourbon Brodde spurtade snabbt på upploppet senast men galopperade kort innan mål. Bourbon Brodde galopperade bort en andraplats bakom Hilding Tif strax före mål senast, men har annars gått starkt i de senaste starterna och måste räknas.

3 CHEF AXE-Iivari Nurminen 1%

1 HEIDE-Patrick Larsen 1%

6 PRIME M.S.-Victor Rosleff 0%

 

V86-4, Auto 2140, fördel 2-4 åringar, Solvalla

Spetsanalys:3 Sparkling Tile och 4 Hackels Humlan kvicka iväg. 6 Peak of Glory körs på säkerhet första biten men vill fram och överta.

7 GLOBAL EMPRESS-Erik Adielsson 18%

Global Empress hade långt fram till täten senast men spurtade piggt och visade att formen sitter där. Given i striden med rätt resa. Global Empress avslutade fint som tvåa bakom Ten O’Clock senast, men sjundespåret är inte det lättaste att tackla. Klarar Erik av den saken är det en vettig vinstchans.

2 BOLD HEART-Björn Goop 6%

5 LOVE GUN-Jorma Kontio 6%

Love Gun är ännu utan seger i karriären men gjort många bra lopp, är snabb ut och kanske sitter i spets med Kontio.

- 5 Love Gun (V86-4) var med i en alldeles för tuff öppning senast och orkade inte. Hon är annars inte så tokig och gjorde två bra lopp som tvåa innan dess och då var Jorma (Kontio) jättenöjd med henne. Hon är snabb ut bakom bilen men får väl normalt svårt att vinna. Kanske kan hon vara bland de tre om det klaffar, säger Stefan Melander.

4 HACKELS HUMLAN-Conny Midutzki 27%

Hackels Humlan vann säkert senast efter att ha tagit över ledningen i sista sväng. Det är en av flera tänkbara vinnare då vi tyckte om intrycket vid segern senast. Han klev då runt de framförvarande hästarna när han satte in attacken 700 kvar och segern var aldrig i fara.

6 PEAK OF GLORY-Ulf Ohlsson 21%

Peak of Glory som åkte på sin första felfria förlust senast. Sköter hon sig bakom bilen sitter hon troligen i tät efter en kort bit och då är hon hästen att slå. Peak of Glory vann överlägset från spets näst senast, och i årsdebuten schabblade hon lite med travet på upploppet, men gick ändå skapligt som sexa. Lopp i kroppen nu och hon är absolut en outsider

1 LA BELLISSIMA BOKO-Troels Andersen 2%

10 COBELINA NOA BELL-Mika Forss 2%

8 MISS REDBONE J.F.-Kajsa Frick 2%

3 SPARKLING TILE-Per Lennartsson 13%

Sparkling Tile öppnar kvickt och får en fin position i sin årsdebut. Sparkling Tile har ännu inte lyckats i Sverige, men ser ut att besitta en del travkunskap och ska räknas.

9 M.T.TAPDANCER-Åke Lindblom 2%

 

V86-5, Volt 2140, Åby

Spetsanalys: 1 Best Time Ever och 2 Global Enjoy öppnar båda snabbt i volt. Knapp fördel för 1 Best Time Ever från sitt innerspår.

5 WINNER BRODDE-Peter Untersteiner 66%

Winner Brodde som senast höll tappert från ledningen i en bronsfinal på Solvalla. Enklare emot den här gången och är given i segerstriden. Winner Brodde har enbart starter från V75 och årgångslopp i sin rad, och den här uppgiften är helt klart enklare.

7 NUGGET ZON-Carl Johan Jepson 17%

Nugget Zon som var positiv i sin årsdebut som tvåa efter att ha gått utvändigt om ledaren sista rundan. Bättre med loppet i kroppen och räknas tidigt. Nugget Zon blandar och ger lite, men har en hög högstanivå. Den minnesgode kommer ihåg att han faktiskt tog sig till final i Europaderbyt på Vincennes för ett par år sedan, och lever han upp till sin kapacitet går ingen säker.

12 BARON GIFT-Hans Crebas 1%

2 GLOBAL ENJOY-Stefan Persson 3%

13 SPECIAL MAJOR-Victor Rosleff 2%

4 SO FAR AWAY ÅS-André Eklundh 2%

So Far Away Ås som nu återkommer efter paus och gör debut för Hanna Lähdekorpi. So Far Away Ås har gjort det skapligt utan att kanske imponera över hövan, men när han nu gör sin första start för Hanna Lähdekorpi vill vi vara med på tåget.
10 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 0%

3 AKILLES FACE-Adrian Kolgjini 4%

Akilles Face är åter efter en längre paus. Är kapabel men hopplöst osäker. 

9 LORENZO BOKO-Gustav Johansson 3%

Lorenzo Boko vinner inte så ofta, men har sett formstark ut i sina senaste starter och kan vara en luring.

8 PASTOR POWER-Jörgen Sjunnesson 1%

1 BEST TIME EVER-Robert Bergh 1%

6 VASCO DE GAMA-Olof Thorson 0%

Struken: 11 Olle Rols

 

V86-6, Volt 1640, Solvalla

Spetsanalys:I kraft av springspår sitter 6 Penthouse i ledningen kort efter start. 

7 DECISION MAKER-Björn Goop 64%

Hon var tillbaka på tävlingsbanan senast efter en kortare paus. Hon tog då hand om ledningen direkt från start och kunde bestämma tempot som hon önskade. Stack sedan undan på lätta fötter till vinst med gott om krafter sparade. Med det loppet i kroppen är hon säkert ännu vassare nu och med få hästar på startvolten är det mycket bra chans att hon rundar till seger från sina 20 meters tillägg. Decision Maker har utvecklats rejält det senaste halvåret, och den här uppgiften är långt ifrån hennes svåraste - även om det förstås alltid är lite lurigt att starta från tillägg över kort distans.

- 7 Decision Maker (V86-6) har ju varit otroligt bra i fyra raka och Jepson sa att det fanns gott om krafter kvar senast. Hon känns fortsatt jättefin i jobben och normalt är det väl fördel henne här trots 20 meters tillägg. Det har ju också underlättat lite i och med att två hästar har blivit strukna och det är inte så många kvar nu. Hon kan hamna bra på det men jag vill ändå varna lite för min andra häst. Vanlig vagn nu och det var länge sedan hon gick med det men det har ingen betydelse här säger Stefan Melander.

6 PENTHOUSE-Per Lennartsson 6%

Penthouse var godkänd senast i finalen i Diamantstoet och kan leda loppet runt om. Penthouse är nog den som har bäst chans att röra stallkamraten Decision Maker. Hon har gått bra på V75 och bör komma iväg ordentligt från sitt springspår.

- 6 Penthouse (V86-6) har varit lite seg tidigare men har utvecklats otroligt mycket de senaste månaderna. Hon har gått jäkligt bra i de senaste starterna i V75 där hon både har vunnit och suttit fast. Senast fullföljde hon också bra i finalen och formen är riktigt fin. Det som är intressant här är att det är 1640 meter och hon står bra till med springspår på start. Hade det varit 2140 meter hade hon varit totalt chanslös att hålla undan för Decision Maker men nu är det inte helt omöjligt. Hon är snabb ut och jag tror att hon får ledningen. Därifrån kan hon nog sprinta på bra i ett jämnt och högt tempo och då ska det bli spännande att se hur långt det räcker. Jag tror att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp. Med tanke på att hon är så lite spelad gentemot min andra häst kan hon vara värd att ta med säger Tarzan.

5 MIRCI A´LIR-Magnus A Djuse 3%

- 5 Mirci A’lir(V86-6) var inte kurant senast. Hon gör annars bra lopp hela tiden och hon känns fin i jobben men risken är att hon behöver loppet. Inget bra spår och hon är ovan volt men ska klara det. Vanlig vagn eftersom det är volt, öppet huvudlag som tidigare hos oss.
4 PRETTY AND EVIL-Mika Forss 1%

Pretty and Evil höll till kort före mål senast.

- 4 Pretty And Evil(V86-6) gjorde det bra från spets till knapp förlust senast. Rätt distans igen och hon ska klara spåret. Om hon tar en fin slant igen så är jag nöjd. Vanlig vagn eftersom det är volt och helstängt huvudlag som på slutet.

9 AURELIA EXPRESS-Mats E Djuse 20%

Aurelia Express gjorde det godkänt på avstånd bakom Decision Maker senast. Ett motbud till tipsettan.

1 KATE RIVER-Jörgen Westholm 1%

8 BREEZE-Claes Sjöström 1%

Breeze har mycket fart i benen, men vi är inte säkra på formen. Senast tappade hon mycket mark i ett montélopp och hon får rycka upp sig för att räcka till seger i den här typen av lopp.

3 NOOCANDY-Kent P Gustavsson 1%

2 ZALLY GEL-Kajsa Frick 2%

 

V86-7, Auto 1640, Stolopp, Åby

Spetsanalys:2 Fabulicious öppnar kvickt första biten och är spetsfavorit. Utifrån provar 4 And Away We Go och 6 Ahorsewithnoname.

7 RANDOM TILE-Stefan Persson 22%

Random Tile galopperade kort efter start i sin årsdebut. Fartfylld och räknas felfri.

8 HAVANNA BANKER-Gustav Johansson 12%

Havanna Banker är en snabb dam som lottas till ett jobbigt läge här. Kan öppna och räknas tidigt om hon kommer till. Havanna Banker har visat gott kunnande i hemlandet, men gör första starten i Sverige och möter kanske lite tuffare motstånd än vanligt. En outsider

1 HOLLY D.K.-Tyler Mifsud 3%

Holly D.K. kan öppna snabbt och får troligen en fin löpning. Senast vann hon säkert, men hon ställs mot ett skarpare gäng här och kan få svårt att räcka ända till seger. Plats?

10 HENESSI JUBILEE-André Eklundh 2%

12 KOVI STREAM-Rick Ebbinge 10%

Kovi Stream har många att runda men räknas med klaff på loppet. Kovi Stream är inte chanslös trots tolftespåret. Hon har med sina 13 segrar på 30 starter visat att hon har både kapacitet och inställning, och förra gången gick hon bra till slut som tvåa bakom en vass Made for Metalimo.

- 12 Kovi Stream (V86-7/DD-1) är en fin häst i bra form, även om vi nog trodde att hon skulle ha utmanat om segern senast och kämpat bättre när hon fick ett så fint lopp. Nu är hon utlämnad från spår tolv och över 1600 meter måste det till maxklaff med högt tempo och tur med positionerna. Hon måste ha en ryggresa fram till 300 kvar och spurta till slut om hon ska kunna räcka. Normalt sett är det väl främst en platschans därifrån. 

3 AMAZONE O.C.-Adrian Kolgjini 2%

Amazone O.C. fick ett lite för tufft lopp i dödens senast i årsdebuten, men höll riktigt bra. Hon är startsnabb och nu kör Adrian Kolgjini och det är ett kuskplus. Tror hon kan vinna loppet båda från ledningen och ryggledaren och kan vara en skräll här.

2 FABULICIOUS-Peter Untersteiner 39%

Fabulicious var godkänd i sin årsdebut och är säkert bättre med det loppet i kroppen. Möter nu betydligt mer rutinerade ston men ska räknas från sitt fina utgångsläge. Fabulicious har inlett på ett lovande sätt där fem av sex starter har givit en pallplats, och två gånger har hon hamnat högst upp på den pallen. Senast gav hon sig dock lite oväntat från ledningen som storfavorit, och hon måste vara förbättrad för att räcka hela vägen här. Ledningen tror vi hon åter tar, och sedan beror mycket på hur hårt tryck hon får.

5 STARO QUESADA-Markus Waldmüller 1%

6 AHORSEWITHNONAME-Sofie Ericsson 1%

Ahorsewithnoname var väldigt duktig tvåa i sitt senaste framträdande och påvisade då nyfunnen form efter två slätstrukna prestationer dessförinnan. Med motivationshöjaren i ryggen bör ekipaget nu spänna bågen på nytt, där såväl ledning som rygg på ledaren är troliga scenarion på förhand och då skall inte superskrällen (1%) nonchaleras över passande distans. Knall!

9 SUNSHINE AVENUE-Jeppe Juel 2%

Sunshine Avenue som fått ett lopp i kroppen nu, stod i strax över 3x pengarna i sin senaste Sverige start mot liknande motstånd och helt bortglömd nu…

11 MOIRA BOKO-Victor Rosleff 2%

4 AND AWAY WE GO-Carl Johan Jepson 4%

 

V86-8, Auto 2140, Fördel ston, Solvalla

Spetsanalys:4 Spike M.M. öppnar kvickt första biten och håller ut 5 Quattro Håleryd från start och körs sedan i ledningen.

7 GLOBAL EDGE-Magnus A Djuse 3%

- 7 Global Edge var positiv i comebacken. Hon gick i ledningen och fick ge sig knappt sista biten. Som det känns så har hon tagit loppet bra så jag räknar med en ny bra insats. Spår lite långt ut men hon kan öppna. Inga ändringar; vanlig vagnoch can’t see back säger Mattias Djuse.

1 CAMERON-Jörgen Westholm 1%

4 SPIKE M.M.-Anders Eriksson 17%

Spike M.M. som är obesegrad efter tre starter. Vann enkelt efter ledning från start till mål senast med krafter sparade. Har nu fått ett lopp i kroppen och är given i segerstriden igen. Han ställs inför sin tuffaste uppgift hittills men så länge han vinner sina lopp måste han i alla fall streckas tidigt.

–Spike M.M.har haft koll på länge, jag kvalade honom redan som tvååring och då höll vi till på samma gård också. Han har alltid varit lovande men har haft en hel del otur men är nu på gång igen. Han är nog riktigt bra för att ha så lite pengar på sig, men möter tuffare konkurrenter den här gången så klart men jag tror att han duger. Han blir bättre och bättre bakom bilen, första gången var han lite rädd för vingen men det var bättre senast. Från spår mitt bakom bilen tror jag på en bra start – det är nog optimalt. Jag kommer att prova från början, men jag tror att han fungerar bra även om det skulle bli ryggresa men ledningen vore bra. Han har haft sparat varje gång när jag kört och gör inte mer än vad han behöver och jag åker ut med en bra känsla säger Anders Eriksson.

2 BEYONCE FACE-Claes Sjöström 13%

Beyonce Face har gjort tre starter och är obesegrad, men har inte startat på länge och har kanske inte toppform. Obesegrade hästar måste ändå alltid tas på fullaste allvar - så även Beyonce Face.

8 CLOUD BUSTING-Jorma Kontio 23%

Cloud Busting har ett jobbigt läge, men senast vann han från dödens och lite spår på vägen gör nog inte så mycket.

- 8 Cloud Busting (V86-8/DD-2) tror jag mycket mer på. Det är en bra häst som är stark och som har gjort två kanonlopp i rad nu vid segrarna. Det är en fin häst som är under utveckling och även om det är dåligt läge nu så gör det inte så mycket för henne då hon ändå inte kan öppna något. Det har i och för sig blivit lite bättre av att en häst invändigt har blivit struken. Hon tål att göra en del själv och jag tycker inte att hon är borta säger Stefan Melander.

5 QUATTRO HÅLERYD-Erik Adielsson 22%

Quattro Håleryd fick ett tufft lopp senast men kunde ändå gå undan och vinna säkert. Han är tuff och tål jobb och därmed tänkbar på kupongen. Quattro Håleryd är en av flera fina chanser för Stall Untersteiner denna omgång, och Quattro Håleryd har verkligen sett fin ut vid årets två segrar. Detta lopp håller dock hög klass och han måste tävla på topp för att räcka till seger.

3 ZIGZAG ZAGAZOO-Mats E Djuse 13%

Zigzag Zagazoo drog på i ledningen senast. Höll bra till kort före mål. Zigzag Zagazoo åkte på första förlusten senast då han blev het i ledningen och hade sedan slut på krafter in på upploppet. Väldigt fin häst annars som är redo för revansch.

6 TWENTY DOLLAR-Ulf Ohlsson 1%

9 J.J.DAENERYS-Björn Goop 3%

11 DANCEINTHEDARK F.-Kaj Widell 2%

10 QUICK REFERENCE-Per Lennartsson 1%

 

 

 

Mick Mills är öppnat till kvällens V86

Max 12 andelar för 133kr/st

senaste spelet:

12 andelar

 

 

 

 

 

V75 Lördag 24 Februari Örebro

Vi har återigen en Jackpot att spela om på V75® där det finns 55 miljoner kronor i sjurättspotten. Om förra veckans omgång såg favoritbetonad ut på förhand, ser det den här veckan ut att vara tvärtom. Det kan vankas stora pengar för de som hittar alla sju vinnarna på Örebrotravet, där det som vanligt är värt att tänka på det korta upploppet på 175 meter. Dessutom är svängarna snäva och ledarhästen brukar ha en stor fördel. Enligt väderprognosen ska det vara växlande molnighet med sol och uppehåll. Temperatur runt sex, sju plusgrader vilket gör att hästarna kan tävla med sommarbalans. Det här är också den sista omgången med skotvången och nästa lördag, när V75 avgörs i Halmstad, är det fritt fram för att tävla barfota igen. 

V75-1, Volt 2140, Klass I 

1 GLOBAL DEPENDABLE-Magnus A Djuse 24%

Global Dependable är svårbedömd vad gäller startsnabbhet, men har å andra sidan toppkusk i sulkyn. Tidig oavsett position men spets ökar chanserna.

2 MISTER VREDEBEST-Mats E Djuse 15%

Mister Vredebest fick luckan för sent näst senast och såg fin ut bakom hästar senast. Lyser form för dagen och står på tur för seger. Han fick aldrig chansen i V75-finalen senast efter att ha avslutat vasst till andraplatsen gången innan, och var trea i V75 på Romme i starten innan dess.

– 2 Mister Vredebest (V75-1) gick i mål med krafter kvar senast då han hamnade ”i maskin” som vi säger. Det som är positivt är att hästen är kvar i klassen och han har visat fin form i starterna innan och gjort bra lopp i år. Han behöver helst ha det serverat i ryggar och då är han vass på speed. Spår två nu i voltstart tror jag att han klarar men det blir ingen snabb start. Jag ska höra med kusken om vi kör med helstängt eller norskt huvudlag. Får hästen ett lopp så duger han bra i klassen. Vanlig vagn nu när det är voltstart säger Daniel Persson.

-Mister Vredebest kanske inte var alldeles på topp senast. Det var kanske lite bättre emot, men han gick väldigt bra på Romme när han var trea och på Valla när han fick sent fritt. Han är snabb i benen och får han ett vettigt lopp ska han räknas tidigt. Det är inte det tuffaste V7-loppet. Han är orutinerad i voltstart, men kändes inte ostabil på Valla i alla fall. Det kändes som att han inte riktigt fattade vad han skulle göra i volten, men annars är han ju snabb i benen… Det känns som min bästa V75-chans på förhand säger Mats E Djuse som valde denna istället för min tipsetta. 

4 PWOJTECH VRIJTHOUT-Carl J Jepson 14%

Pwojtech Vrijthout kommer med två spetssegrar i bagaget och har visat stabila takter med voltstart.

6 B.W.L.-FIGHTER-Mika Forss 4%

8 ORYX HÅLERYD-Rikard N Skoglund 3%
3 CONRADS PALLE-Markus B Svedberg 12%

Conrads Palle går jämnt och bra hela tiden. Kan vinna.

10 MR BIRDMAN-Petter Karlsson 2%

7 OH CEAN-Jimmy Dahlman 3%

5 JOINT CHIEF-Björn Goop 13%

Joint Chief kunde inte utmana vinnaren från utvändig position senast. Vilat en dryg månad och bättre nu? Galopprisk från spåret.
9 NORTHMAN MAXUS-Per Lennartsson 8%

11 WILSON LAYLOCK-Ole Johan Östre 2%
12 EDFOREVER-Martin Malmqvist 1%

 

V75-2, Auto 2140, Lärlingar-Ston

1 I LOVE FAUX DEPART-Zeb Jonasson 8%

I Love Faux Depart fick läget. Nöjd med rygg ledaren eller kör man i spets när det är Örebro? Bud oavsett.

4 GELATO PELLINI-Julian Cordeau 33%

Gelato Pellini har visat toppform på slutet och avgjorde snyggt utvändigt ledaren senast. Har chans att komma till ledningen här och streckas tidigt.

5 MADE FOR METALIMO-Dante Kolgjini 24%

Made For Metalimo vann från utvändig position senast och har lyft sig på slutet. Kan vinna igen.

8 ACKURATESS-Linus Lönn 9%

Ackuratess har bra spring i benen, men är svårbedömd i comebacken efter fem månaders frånvaro.

2 TETON LINDRAJ-Elias Strandberg 4%

3 VICKY MONTOYA-Malte Handfast 6%

11 CYPRESS POINT-Carl Philip Lindblom 6%

Cypress Point har visat fina resurser i sin ny regi och lekte sig till seger i comebacken senast. Farlig med tempo på loppet. Cypress Point hade inte varit bland de tre främsta på 45 starter i sin tidigare regi. Men efter att ha köpts och kommit i träning till Tomas Malmqvist (som toppar landets tränarliga med 3,2 miljoner kronor inkört i år) har det blivit två segrar på tre starter. I årsdebuten senast var hon helt överlägsen från ledningen, om än i ett billigt lopp i Kalmar. Nu kommer hästen att bli något av ett stallskrik i den andra avdelningen på V75. Det är ett lärlingslopp där hästen körs av Carl Philip Lindblom, och i skrivande stund är Cypress Point spelad till sju procent.

– 11 Cypress Point (V75-2) gjorde två starter för oss i höstas och sedan fick hon vinterträna några månader. Det hade gjort henne gott och hästen var fin i årsdebuten där hon vann med krafter kvar. Normalt sett borde hon bli ännu bättre med loppet i kroppen och jag vill prova i V75 nu då jag tror att hästen duger bra i klassen. Nu blev det ett dåligt läge och det vill till att hon har lite tur från spår elva. Men hon tål att göra en del jobb själv i spåren som det känns och jag tror att hon kan plocka ner många till slut. Hon kommer nog att avsluta bra och det blir samma utrustning och balans som senast, säger Tomas Malmqvist.

9 LADY SILVER-William Ekberg 4%
10 EVA KANT GAR-Jennifer L Oscarsson 2%
12 ENTRANCE-Tom Johansson 1%
6 ELVA RAPID-Herman Sundborn 1%

7 NAVY ZON-Andrzej Karasiewicz 2%

 

V75-3, Auto 2100, Guld

2 CHAPUY-Åke Lindblom 31%

Chapuy tog årets första seger senast i tunt lopp. Bäst barfota, men kan vinna här då vägen till ledningen ligger öppen. Spetsfavorit. Kanske sista chansen att vinna i guld? Åke lär ha laddat på hemmaplan.

5 DARK ROADSTER-Ida Riesterer 27%

Dark Roadster kom inte till senast. Bättre uppgift nu och giftig i lopp som dessa med rätt resa.

3 SUPER NICE-Stefan Persson 3%

10 ROME PAYS OFF-Daniel Wäjersten 6%

4 DWAYNE ZET-Magnus A Djuse 11%

Dwayne Zet vann i guld näst senast. Kan gå igen.

7 DIAMANTEN-Björn Goop 6%

11 CHARLESTON VOLO-Erik Adielsson 3%

8 DATS SO COOL-André Eklundh 1%

6 CHESTNUT HILL-Rikard N Skoglund 2%
9 OSTERC-Torbjörn Simberg 1%

12 BEARTIME-Carl Johan Jepson 9%

Beartime gick ett tufft lopp och galopperade som slagen in på upploppet i STL Champions senast. Svårt läge men  inte helt borta om det löser sig.

1 THE REAL STAR-Ulf Ohlsson 1%

 

V75-4, Volt 2140, Tilläggslopp

1 MASERATI HALL-Carl Johan Jepson 25%

Maserati Hall avslutade snyggt i spåren i sin mini-comeback senast. Är hyfsat kvick från start och chansen finns till ledning runt om. Tidig oavsett. Han hade segergreppet långt in på upploppet i V75 senast innan han blev snuvad på segern. Svårfångad i spets. Maserati Hall gjorde en stark årsdebut när han var tvåa i Margaretas Tidiga Unghästserie. Han fick då dra fram vinnande Bear High ute i tredjespår på slutvarvet och föll med flaggan i topp. Efter den starka prestationen har han nu fått ett mycket intressant läge med innerspår i den fjärde avdelningen. Han kan öppna snabbt och det kan även kusken Carl Johan Jepson. I skrivande stund är Maserati Hall andrahandare bakom favoriten Jopp och det låter bra från tränaren Fredrik Wallin.

– 1 Maserati Hall (V75-4) gjorde ett jättebra lopp senast och som det känns i träningen så ska han ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han var jättefin i måndagsjobbet och det ser spännande ut med innerspår här och Jepson i vagnen. Calle brukar vara säker och få iväg hästarna snabbt ur volten och vi ändrar inget utan hästen går precis som senast, säger Fredrik Wallin.
5 GREAT TIME TROT-Ulf Ohlsson 12%

Great Time Trot återkommer efter tävlingsfrånvaro. Gick starkt i V75 under sommaren. Spännande direkt.

3 JOPP-Magnus A Djuse 39%

Jopp avgjorde med ett rejält slutvarv senast och är i toppform. Magnus A Djuse kör igen och är från ett bra läge favorit i loppet. Jopp har visat finfin styrka de två senaste loppen och räds inte ett offensivt upplägg. 

9 PAY ME-Jorma Kontio 4%

2 ADTHEMISSION-Erik Adielsson 3%
7 BEN HOGAN-Hans Crebas 2%

12 THEYCALLMESIXTEN-André Eklundh 3%

15 DIGITAL EYE-Björn Goop 1%
13 DAREIOS DI POGGIO-Petter Karlsson 1%

14 ENGE EROS-Mika Forss 2%

10 BOLD KNICK-Mats E Djuse 3%

Bold Knick gick fullt godkänt i STL Champions senast.

4 WALK OF LIFE-Daniel Wäjersten 2%

8 RECKLESS TILE-Rikard S Jansson 1%

6 MAMA´S HAPPY BOY-Kim Eriksson 1%
11 MIRAKEL HÅLERYD-Stefan Persson 1%

 

V75-5, Auto 2609, Klass II

2 HOOHOO HAAHAA-André Eklundh 11%

Hoohoo Haahaa är startsnabb och ett spetsbud. Kan vinna från ledningen som är favoritpositionen speciellt på Örebro.

7 BLACKHAWK FACE-Adrian Kolgjini 33%

Blackhawk Face avgjorde lekande lätt på hemmaplan senast. Fick spår utvändigt tuffaste konkurrenten vilket försvårar. Ändå ett givet motbud som är tidig favorit.

6 BARON TILLY-Carl Johan Jepson 28%

Baron Tilly galopperade senast men har sett smällfin ut vid segrarna före det. Debut på distansen men hästen verkar stark och rejäl. David Persson har fina framgångar med sitt stall och Axevallatränaren startar tre hästar på V75. En av dessa är den välstammade fyraåringen Baron Tilly, där pappa är avelsgiganten Ready Cash, och mamman Infra Tilly är syster till självaste Victory Tilly. Det fyraåriga jättelöftet har en hel del att brås på och han har vid sina fyra segrar på tio starter visat att han inte vansläktas. När Hett inför V75 pratar med David Persson så märks det att han håller hästen väldigt högt.

– 6 Baron Tilly (V75-5) är något extra, det vidhåller jag. Han känns väldigt stark i träningen och där går det inte att köra honom trött. Hästen har utvecklats mycket i vinter och släppt till på ett jättefint sätt. Jag har stora förhoppningar på honom framöver och gör ingen hemlighet av att jag hoppas kunna ha en häst som kan vara med i större sammanhang, säger David Persson. Senast fick dock Baron Tilly segerraden bruten när han galopperade kort efter start i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla.

– Jag hade lättat hästen i balansen inför näst senaste starten på Färjestad, och trodde att det skulle gå att köra med samma balans igen trots att det var autostart. Det är möjligen det som gjorde att han blev lite för lätt i framsteget och galopperade när det gick fort i starten. Samtidigt fick han även lite stänk på sig av hästarna framför så det är väl dessa småsaker som jag möjligen kan ”skylla” galoppen på.

– Han värmde annars jättebra och har känts fin i träningen efteråt så vi provar igen. Jag tycker faktiskt att han känns ännu lite bättre nu i träningen än tidigare. Nu återgår vi också till den tidigare balansen med järnskor fram och hoppas att det ska fungera. Han kan öppna okej bakom bilen utan att vara någon blixt och den långa distansen ska inte vara några problem. Hästen är som sagt väldigt stark och har vunnit med krafter kvar varje gång. Det blir vanlig sulky och troligen ett halvstängt huvudlag igen. Baron Tilly är hästen jag tror mest på av mina tre på V75, säger David Persson.

3 CHOCOLICIOUS-Gustav Johansson 4%

12 TAKE YOUR TIME-Magnus Jakobsson 1%

Take Your Time hoppas på tufft tempo i täten för att kunna komma in i matchen till slut.

9 MY GREAT PRETENDER-Stefan Persson 4%

My Great Pretender blir bättre och bättre och vann från spets senast. Sparar speeden denna gång.
11 STARO ROYAL MARK-Mika Forss 4%

10 LIGHTZON-Erik Adielsson 4%
5 AMERICAN CASH-Magnus A Djuse 8%

1 ZIPFER-Mikael J Andersson 2%

4 K.G.H.NICEMAN-Mats L Andersson 2%

8 EXCELLENT CLEANING-Tom Johansson 1%

 

V75-6, Auto 1609, Silver

6 GLOBAL CLASSIFIED-Magnus A Djuse 24%

Global Classified var rå när han vann finalen på Solvalla senast efter stentuff öppning. Har chans att komma till ledning igen och får tipset.

5 RUN N´COLA-Erik Adielsson 6%

Är lika bra som stallkamraten Global Classified enligt Djuse, men inte lika startsnabb.

2 DECLAN-Jennie Ek 5%

4 L.A.BOKO-Daniel Wäjersten 20%

L.A.Boko galopperade snöpligt mitt i loppet senast. Visade fin form innan och kan få loppet här. L.A.Boko klippte i galopp utvändigt ledaren utan anledning i lördags, svårbedömd!

12 DANAO DEGLI DEI-Adrian Kolgjini 25%

Danao Degli Dei besitter högst kapacitet i fältet men fick sämsta läget på kort distans. Ändå tänkbar. Danao Degli Dei har imponerat stort och visat upp ett brett register i tre raka segrar i Kolgjinis regi. Men det krävs något alldeles extra om det ska blir fjärde raka från bakspår.
8 HIPSTER AM-Mats E Djuse 7%

Hipster Am har strulat till det för sig på slutet. Svårt spår, men farten räcker långt. Hipster Am har inte haft något glid i loppen, är det dags för lite stolpe in idag?
7 CROWN WISE AS-Carl Johan Jepson 5%
3 DJOKOVIC-Mika Forss 2%

9 KING OF GREENWOOD-Ulf Ohlsson 2%

11 INNOVATION LOVE-Per Lennartsson 1%

1 LORD HORSE-Petter Karlsson 1%

10 PERPETUATE-Björn Goop 2%

 

V75-7, Auto 2100, Brons

2 JALAPENO K.-Erik Adielsson 68%

Jalapeno K. har utvecklats mycket under vintern och såg strålande ut vid finalseger senast. Upp en klass nu, men favorit att leda runt om på nytt. Troligen omgångens största favorit som inte lär rensa något i sista avdelningen.

6 DOCTOR GIO-Adrian Kolgjini 6%

Doctor Gio fungerade inte i volstart senast. Spår 6 bakom bilen passar bättre och nu blir det åter amerikansk vagn. Motbud. Doctor Gio vann åkandes med sparade krafter näst senast, skrällbud!

7 WINGS LEVEL-Mats E Djuse 4%

Wings Level hamnade illa till senast och blev fast bakom hästar. Skrällduglig.

8 WINTERBURN-Magnus A Djuse 10%

Winterburn kunde inte utmana Jalapeno K. senast och fick ett tufft läge. Har dock hög kapacitet.
5 NAIL´EM-Åke Lindblom 3%

1 BABARIS-Martina Jonsson 1%

3 MIRAMAX B.R.-Jorma Kontio 2%
12 BOLD REQUEST-Björn Goop 2%

11 FIGHTER SIMONI-Gustav Johansson 1%

10 JELLO W.-Carl Johan Jepson 1%

9 READY TROPHY-Ulf Ohlsson 1%

4 MERCI BRÅTEN-Jorma Kontio 1%

 

 

 

 

 

Tillsammansspel-John Wark

Max 12 andelar, 133kr/st

12 Andelar

Senaste spelet