TRAVMASENS BONUSTPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

 

 Tips till kvällen

 

 

Elitloppshelgen 2012

Glen med trumman o travmasen i bakgrunden

 

 

 

 

V86 onsdag 10 juli Solänget

 

 

 

V86-1, Auto 2140, Brons 

6 B.SACAMANO-Sandra Eriksson 26%

B.Sacamano imponerar mest varje gång. Vann lätt över lång distans senast och näst senast försökte han gå i närkamp med kapable Pole Position. Tips!

- 6 B.Sacamano (V86-1) är säker och gör alltid bra lopp. Jag tycker att det är en jättefin häst som gillar att starta ganska tätt, han var godkänd näst senast i Östersund, men det där lilla extra saknades och då hade det gått nästan fyra veckor mellan loppen. Senast var det bättre tryck i honom igen och nu är det ungefär samma tidsintervall och det ser jag som positivt. Spåret passar honom bra och nu får han tävla i en amerikansk vagn och klaffar det med positionerna så tycker jag att han ska räknas säger Sandra Eriksson.

2 AJLEXES HANS-Tomas Pettersson 24%

Ajlexes Hans kan vinna från ledningen.

12 KINGSLAYER PELLINI-Daniel Wäjersten 5%

8 ONE CRISTAL-Örjan Kihlström 15%

One Cristal kommer allt mer i regi Daniel Redén. Ska testas med amerikansk vagn nu. Han har gjort två bra starter för Redén och det har blivit uppryckning. Fin vid seger näst senast och bra som tvåa efter galopp senast. Räknas. 

- 8 One Cristal (V86-1) kom nog först lite för tidigt senast, Örjan sa att det var samma sak redan på Eskilstuna att han slår av på takten när han tror det är klart. Nu har vi testat rycktussar hemma och fick bra svar på det. Han får gå med det nu så får han kanske gå på speed den här gången men det får Örjan lägga upp. Han ska inte bli sämre med loppen så jag tror att han kommer göra ett bra lopp bara han kommer till. Vi kör med jänkarvagn nu meddelas från hemsidan.

11 OH CEAN-Jimmy Dahlman 1%

3 BLUES BROTHERS-Ulf Ohlsson 3%

4 INVISIBLE SUN-Per Linderoth 4%

Invisible Sun fick inte riktigt chansen från spår ett i Östersund men spurtade bra när väl luckan kom. Det rör sig dock om en kapabel häst. Bättre spår nu. Lär spurta bra igen. Pers häst känns helspännande här som lite streckad.

7 ZÄTAMUSTANGEN-Mats E Djuse 11%

- 7 Zätamustangen (V86-1) har mycket bra form för tillfället och vi har bara gott att säga. Han duger bra men spåret blev lite väl långt ut. Han kan dock öppna bra så vi får se hur löser det sig säger Marcus Lilius.

10 NO LIMIT EXPRESS-Magnus A Djuse 4%

5 INGE B.SVÄRLIG-Petter Lundberg 5%

9 PANDROKLUS ECK-Valentin Prevost 1%

Sybille Tinter har ett riktigt skrällbud i Pandroklus Eck (V86-1). Ett fint smyglopp kan det bli och Tinter ger oss följande info.
- 9 Pandroklus Eck (V86-1) fungerade inte som bäst på Bro Park senast. Gräset var i mina ögon lite för högt för att passa honom. Vi glömmer senaste loppet och blickar framåt. Hästen brukar alltid prestera fina annars och läget gillar jag. Han kan smyga med här och förhoppningsvis spurta in på en platsplacering, säger Sybille Tinter.

1 GLOBAL CRUSADER-Henrik Svensson 3%

- 1 Global Cusader (V86-1) har lite svårbedömd form men han har även haft en del opassande utgångslägen över mindre bra distanser. Allt känns bra i jobben och nu kan jag inte klaga på läget. Min häst är bäst i spets och vi provar gärna där. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Svensson.

 

V86-2, Auto 2140, Kallblod

5 ELD PRINSEN-Öystein Tjomsland 81%

Eld Prinsen är en segermaskin (8 segrar på 12 starter) och gick ifrån till överlägsen seger senast trots utvändig löpning. Stark och oöm. Tipsetta men enorm megafavorit!

- 5 Eld Prinsen (V86-2) har haft sina fräschörsproblem och ofta blivit behandlad men nu har det fungerat fint och allt verkar bra. Han var mycket duktig senast utvändigt ledaren. Han är mycket snabb ut och klart bra för klassen. Hästen brukar tävla bra för Öystein. Det är en härligt snabb häst som ofta rusar förbi snopna konkurrenter från start. Vi har siktat hit och det är en mycket bra chans säger Filip Lindholm i stallet.

7 NORRLANDS JERVEN-Örjan Kihlström 6%

Norrlands Jerven visar allt som oftast fin inställning, så även senast. Örjan Kihlström kör igen. Motbud med rätt resa.

10 GULI HEKTOR-Jörgen Westholm 1%

Guli Hektor är inte att lita på men har bra fart inombords. Vinstbud felfri.

11 B.B.PAVE FAKS-Ulf Ohlsson 3%

B.B.Pave Faks har inte heller han alltid lätt för att sköta sig. Ulf Ohlsson upp nu. Räknas. B.B.Pave Faks kan fälla många. 

3 VINN TABAC-Joakim Eskilsson 0%

9 BORKVINN S.K.-Oskar Kylin Blom 1%

- 9 Borkvinn S.K. (V86-2) vann på riktigt bra sätt sätt senast och har visat att han räcker långt i klassen när han sköter sig. Spåret blev bra för att kunna ta en lugn start och följa med, samtidigt som han nästan öppnar bättre när han är bakom hästar. Han har både fart och styrka för att duga långt. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt säger Oskar Kylin Blom.

8 PY BLÄSEN-Tomas Pettersson 1%

2 MONSTER MUSTASCH-Fredrik Fransson 2%

1 PANNEMANNE-Mats E Djuse 2%

4 BÄCK SVART-Martin Åkerlund 1%

12 ÄNGSFANNY-Robert Skoglund 1%

6 M.P.VEGA-Jill Ivarsson 0%

 

V86-3, Volt 2640, Klass II

1 NINEPOINTES WINNER-Jörgen Westholm 16%

Ninepoints Winner fick inte riktigt chansen på Vaggeryd och gick i mål med sparat. Öppnar bra och aspirant på ledningen. Räknas oavsett.

3 PUNCHBOARD-Daniel Wäjersten 39%

Punchboard gick med bra bakom bra hästar i V75-debuten. Bättre med loppet och distansgynnad här. Får överta ledningen?

11 I.D.GASOLIN-Örjan Kihlström 5%

4 S.G.DANGEROUS-Stefan Johansson 6%

5 SAMEDAYASMILLA-Ulf Eriksson 2%

10 FANTASY SENSATION-Jan Norberg 1%

12 CLEVELAND BROLINE-Mats E Djuse 10%

6 EASTER EGG-Per Linderoth 14%

Easter Egg kommer från en stark prestation utvändigt ledaren. Bättre läge för snabbstart nu. 

2 HURRICANE GODIVA-Ulf Ohlsson 2%

8 ARN SILVIO-Tomas Pettersson 2%

Arn Silvio är en kapabel häst i debut för Anna Näslund. Kan vinna direkt. Hon är duktig på att träna häst och norrlandsmiljö behöver inte vara fel. 

9 EXCELLENZEN-Magnus S Karlsson 0%

7 TOUR PRINCESS-Magnus A Djuse 2%

 

V86-4, Auto 2140, Guld

5 VERSACE FACE-Martin P Djuse 8%

Versace Face följde med fint invändigt i Norrbottens Stora Pris. Med klaff på loppet kan han överraska.

- 5 Versace Face (V86-4) gick jättebra senast och även gången innan så han har verkligen hittat en växel barfota. Jag tror att han kommer göra ett väldigt bra lopp här. Han hade problem med vagnen senast vi får göra lite justeringar med det. Han galopperade efter mål då för han fick lite skav av vagnen så det ändrar vi på. Jag är inne på att han gör ett riktigt bra lopp och han kan nog öppna bättre än man tror från det här spåret. Förutom det här med vagnen blir det inga ändringar meddelar Daniel Redén.

6 ROME PAYS OFF-Daniel Wäjersten 16%

Rome Pays Off går allra bäst i ledningen och har läge för att komma dit nu. Räknas.

7 BENGAN-Örjan Kihlström 30%

Bengan såg riktigt fin ut på Dannero och ser ut att hittat formen på allvar. Spets då, det lär krävas lite mer jobb nu. Segerbud ändå. Bengan har löpt bra. Duktig i Frankrike och fin vid seger senast.

-7 Bengan (V86-4) var jättefin senast, vann på bra sätt och med krafter kvar. Han är på rätt väg formmässigt. Han är inte vässad för att vara på topp den här gången. Förhoppningarna är att han kommer med i Jubileumspokalen och att han är på topp då. Det måste ha varit något knepigt med honom i Umeå för han var inte alls på då. Det blir inga ändringar meddelas från hemsidan.

2 DUNDEE AS-Magnus A Djuse 39%

Dundee As satt fast med sparat i Finland senast efter att ha fått svar om ledningen. Bra läge här och kuskförstärkt. Favorit. Stall Gocciadoro vill vara med och leka på Solänget och hans 2 Dundee As kan mycket väl vara vinnaren. Fick inte fritt i tid senast. Nu får Magnus Djuse chansen och det sätter vi klara plus på. Givet bud med bra läge.

– 2 Dundee As (V86-4 har mognat både fysiskt och psykiskt och gjort två bra starter i Norden. Nu känns det att han är redo att testa i Gulddivisionen och hästen är i superform. Han har tränat normalt efter senaste starten och det blir inga ändringar. Jag tror att han kan göra en riktigt bra prestation här och tror att detta utvecklas till en riktigt bra Gulddivisionshäst, säger Alessandro Gocciadoro.

3 HUDDLESTONE-Henrik Svensson 1%

8 XANTHIS COKTAIL-Mats E Djuse 2%

1 HARD TIMES-Ulf Ohlsson 1%

4 ORDER TO FLY-Joakim Sternsjö 2%

 

V86-5, Volt 2140, Diamantstoet

10 MELLBY LION-Daniel Wäjersten 54%

Mellby Lion var ytterst nära att kvala in till StoSprintern senast trots tufft lopp. Lättare på pappret här trots att hon står hårt inne på pengarna. Hon är van mycket tuffare pållar. Kan runda allt i sedvanlig Wäjersten-stil. Är inte helt stabil i volten och spåret kan stöka till det. Tips.

13 DINO CREAM-Ulf Ohlsson 10%

- 13 Dino Cream (V86-5) svarade för ett topplopp senast på en bra tid. Springspår blev passande, men kusken får lägga upp taktiken som han vill. Hon har mött betydligt tuffare motstånd på sistone och klaffar det ska hon ses med rätt bra chans. Vanlig vagn när det är voltstart, i övrigt blir det barfota runt om och norskt huvudlag på nytt säger Oskar Kylin Blom.

4 ASAP ANNIE-Oskar Kylin Blom 13%

Asap Annie fick det inte att stämma senast. Kanske kan komma till ledningen här. Kan vinna.

- 4 Asap Annie (V86-5) drabbades av punktering i första sväng senast, därav valde jag att åka hem efter 1500 meter så det var inte något fel på hästen. Allt har verkat bra efteråt och hon känns jättefin. Hon öppnar alltid bra i voltstart oavsett spår och jag hoppas att vi kan roffa åt oss ledningen. Då kan det bli spännande även om det är några tuffa konkurrenter på tillägg. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast säger Oskar Kylin Blom.

9 GRIT BRODDA-Sandra Eriksson 7%

Grit Brodda tävlade under normal standard i Boden. Söker ryggar nu. Outsider.

-9 Grit Brodda (V86-5) blev det blev helt för fel senast. Vi satt långt bak och det var inget tempo på loppet och det glömmer vi. Hästen känns fortsatt fin i träningen och formen är fin. Nu är det lite bättre förutsättningar och hon är ganska snabb från start. Det är ett tufft lopp och vi måste ha mycket tur. Jag tror på en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, det ser ut att vara ett jämnt lopp säger Sandra Eriksson.

14 JUST MORE FUN-Mats E Djuse 25

15 HUNTING WIDOW-Jörgen Westholm 4%

Hunting Widow är rejäl för loppet och tål offensiva upplägg. Kommer från paus men är säkert väl förberedd. Motbud.

8 WILDA KNIGHT-Magnus A Djuse 1%

12 RED ALERT W.F.-Magnus S Karlsson 0%

11 BLUE BELL-Henrik Svensson 1%

6 SPARKLING NIGHT-Per Linderoth 1%

Sparkling Night har vettig spetschans. Kan spåra hem loppet och ett roligt skrällbud. 

7 QUEEN TRESHER-Öystein Tjomsland 2%

- 7 Queen Tresher (V86-5) har gjort godkända lopp. På Bergsåker fick hon en annat häst i knäet och senast blev det galopp. Hon har kanske lite svårt att vinna lopp och kanske är hon uppe i en något för tuff klass. Grejar hon en fin slant blir vi nöjda, säger Filip Lindholm.

2 GLENDALOUGH-Jill Ivarsson 2%

Han står bra till i det här loppet och har visat fin form på slutet. Nu är det anmält barfota bak igen vilket är ett plus. Med rätt resa kan det vara en jätterysare att se upp med.

1 TJINONA INDIKA-Ove A Lindqvist 1%

5 ZORINA C.-Marcus Lilius 1%

3 GAS N´GOLD-Vincent Eliasson 2%

 

V86-6, Volt 2140, Kallblod

6 ULVSÅSEN-Per Linderoth 19%

Ulvsåsen har tre raka segrar sedan han comebackade på tävlingsbanan. Räknas förstås trots hårt motstånd. Nu blir det tuffare än någonsin men hungern på segrar kan mycket väl betyda ännu en pinne. Bergsåkerstränaren har en riktig segermaskin i Ulvsåsen som alltid gör sitt bästa och kanske lite till. Han möter Elithästar i det fina kallblodsloppet (V86-6) men Wallin anser sig ha en häst som ska duga mycket bra. Det kan bli ny seger för den segerglade hästen.
- Ulvsåsen tyckte jag var lite seg senast , men sedan pratade jag med Per (Linderoth, kusken) som inte riktigt höll med. Han körde 1.21,5 sista varvet i tredjespår och vann lätt. Hästen har en fantastisk teknik och det är svårt att se det från sidan att det går så fort. Han känns ännu bättre efter det senaste loppet. Det var nyttigt för honom att få den genomköraren i kroppen. Jag vill inte starta för tätt och det är lagom med fem veckor mellan loppen. Han känns fortsatt riktigt bra i jobben. Jag har stor respekt för Månlykke A.M förstås och det är flera bra konkurrenter emot. Ulvsåsen står ganska bra till i loppet och är både travsäker och lättplacerad och hästen känns så pass fin att jag tror och hoppas att han är med och gör upp om det, säger Anders Wallin.

11 MÅNLYKKE A.M.-Magnus A Djuse 42%

Månlykke A.M. fick ge sig i ledningen senast. Trivs bättre i ryggar nu för tiden? Magnus A Djuse igen. Speedigt segerbud.

12 TEKNO JERVEN-Jimmy Jonsson 10%

Tekno Jerven har inte vunnit på ett tag och det har heller inte stämt maximalt i loppen. Får han sitta still till upploppet är han snabb. Motbud.

10 SOLDHÖJDENS DRAKE-Ove A Lindqvist 5%

5 ARDING-Örjan Kihlström 14%

Arding gillar att vinna travlopp. En outsider trots tuff klass.

2 TANGEN SVENN-Oskar Kylin Blom 1%

3 BRAGESON-Ulf Ohlsson 6%

Brageson kan leda runt om.

9 WOLT-Mats E Djuse 1%

- 9 Wolt (V86-6) har blandat och gett lite i sina prestationer. Nu har han fått träna på ett tag och det verkar fint med hästen. Nu är det tufft emot i ett mycket fint lopp och vi får ligga lite lågt gällande segerchanserna med honom, säger Marcus Lilius.

8 DON VIKING-Jill Ivarsson 0%

7 GULI FANTOM-Jörgen Westholm 1%

4 BONALDO-Daniel Wäjersten 1%

1 TÅGA RYKER-Ingvar Nyberg 1%

 

V86-7, Auto 2140, Klass I

7 CHEROKEE FACE-Daniel Wäjersten 45%

Cherokee Face är inne i en fin utvecklingskurva. Gick sig inte tom i finalen senast och utmanar oavsett position. Styrkan är hans vapen och han kan krossa allt. Favorit.

6 CASH BACK BI-Magnus A Djuse 22%

Cash Back Bi har årsdebuten avklarad vilken slutade med seger. Visade kapacitet i Sverige i fjol. Har god chans att överta ledningen här.

Cash Back Bi (V86-7) fick ett längre tävlingsuppehåll och fick en genomkörare i Italien innan han kom till Sverige. Jag tror att han kan vara mycket förbättrad till denna start även om han kanske inte är hundraprocentig form ännu och det verkar som att hans sköra ben håller bra nu. Det här är en häst vars karriär stoppats upp i omgångar och han tävlar alltjämt i en för låg klass kontra kapacitet. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och troligtvis någon form av barfotabalans, säger Alessandro Gocciadoro.

4 SUPERIOR BRO-Ulf Eriksson 2%

2 HYPNOTIZE-Henrik Svensson 1%

8 EXHIBITION-Ingvar Nyberg 1%

10 KIWI SISU-Sandra Eriksson 14%

Kiwi Sisu söker ryggar till upploppet och har fin fart till slut. Tänkbar.

-10 Kiwi Sisu (V86-7) ska ha sina rutiner och jag känner honom väl (kör själv) och tycker att det går åt rätt håll, men helt pålitlig är han inte ännu. Läget är jobbigt då han är startsnabb och gillar att vara med där framme och jag tror det blir tufft för honom att nå en framskjuten placering säger Sandra Eriksson.

11 GUVERNÖR GODIVA-Ulf Ohlsson 0%

9 GLOBAL BAM BAUTIN-Örjan Kihlström 3%

Global Bam Bautin har höjt sig en nivå hos Sandra Eriksson. Nu med Örjan Kihlström. Skrällbud.

- 9 Global Bam Bautin (V86-7)har gjort tre starter för mig och varit bra varje gång. Han utvecklas hela tiden och senast visade han fin moral och kämpade starkt som tvåa. Han känns fin i träningen och klaffar det ska han ses med chans. Han kommer att tävla i en amerikansk vagn igen nu när det är autostart och det gick bra näst senast säger Sandra Eriksson.

5 BAJAR B.R.-Valentin Prevost 1%

1 HAGRID-Mats E Djuse 5%

12 NIKYLON-Jörgen Westholm 3%

3 GALANT IMA-Roger Nilsson 2%

 

V86-8, Auto 1640, Silver

3 GRAND READY CASH-Tomas Pettersson 9%

Grand Ready Cash gör det bra hela tiden. Intressant med amerikansk vagn för första gången. En flott pålle med bra driv. Senast var det sparat i mål i dunderladdad stil. Skrälltips.

4 MIZAI-Mats E Djuse 45%

Mizai gillar förutsättningarna. Vill även han till ledningen och gör ett allvarligt försök. Storfavorit av de tidiga spelarna. Mizai är som en ettrig iller från start och är spetsfavorit trots snabba pållar invändigt. Är alltid svårstoppad från spets. Nu åker bakdojorna på och det är inget plus men det är ytterst lätta skor.

- 4 Mizai (V86-8) tränades med intervaller i måndags och var fin. Han har en bra uppgift och det får gärna bli spets. Hästen har ett par snabba invändigt om sig men jag gillar spåret. Han är mycket bra i ordning. Nu blir det skor bak men skorna är så lätta. Nästan som barfota och det oroar mig inte. Han tävlade så för tre starter sedan och då gick det ju bra, säger Jan Ove Olsen.

2 KING OF DJAZZ-Sandra Eriksson 7%

King of Djazz har visat finfin form och höll bra i ledningen senast. Bra spetschans igen, dessutom gynnsamt med barfota runt om och kort distans.

-2 King of Djazzi (V86-8) har passande förutsättningar. Senast valde jag att köra med ett blinkers-huvudlag och han öppnade vasst, vilket var meningen, men såg inte hästarna utvändigt och borde ha varit lite närmare konkurrenterna till slut för att jag skulle varit helt nöjd. Nu kommer jag att ändra huvudlag till ett helstängt med hål i. King of Djazz är snabb från start, men det finns ett par konkurrenter utvändigt som är riktigt snabba, bland annat Mizai och jag tror det blir svårt att ta ledningen. Vi bör få ett bra lopp och jag hoppas vi kan vara med där framme, säger Sandra Eriksson. 

10 CAIO TITUS BOND-Magnus A Djuse 2%

– 10 Caio Titus Bond (V86-8) har haft inte någon lycka med sig hittills i Sverige. Med facit i hand så blev det för tätt mellan starterna i Finland och loppet i Gävle. Det var ett misstag av mig, men nu har han fått vila en period och träna på igen. Hästen är väldigt stark och jag tror att han ska vara tillbaka i samma form nu som han var vid starten på Vermo. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

8 MELLBY JOKER-Daniel Wäjersten 7%

9 MAYBACH W.F.-Ove A Lindqvist 2%

6 HEARTBEAT THUNDER-Per Linderoth 3%

Heartbeat Thunder kommer från starka prestationer. Kan vinna med rätt resa.

12 HANKYPANKY PINKMAN-Örjan Kihlström 20%

-12 Hankypanky Pinkman (V86-8)var mycket bra senast. Han klarade 1600 bra och han var som han ska vara helt enkelt. Nu blev han ganska bortlottad så jag vet inte var han ska ta vägen denna gång. Vi får göra det bästa av situationen och han känns väldigt fin i jobben. Han går som senast, säger Daniel Redén.

5 ATOMIC FACE-Oskar Kylin Blom 1%

- 5 Atomic Face (V86-8) var sjuk i senaste starten och det tog lite tid innan han blev frisk. Han känns jättefin hemma och har normalt ett bra läge, men tyvärr är det många startsnabba hästar innanför. Vi får ta oss ner i banan och hoppas på tempo. Han har varit bra i samtliga tre starter i år, näst senast på Solvalla gick han exempelvis 1.10 sista varvet ute i spåren och känslan är att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Han har tävlat med norskt huvudlag under en längre tid, men jag är sugen att sätta på blinkers nu när det är 1640 meter, samt att det blir amerikansk vagn i autostart. I övrigt kör vi barfota runt om på nytt. Chans 3/5, säger Oskar Kylin Blom. Samma betyg som han ger till samtliga 6 starthästar för kvällen.

1 CAPITAL GAIN C.C.-Ulf Ohlsson 2%

- 1 Capital Gain C.C. (V86-8) har blivit behandlad efter senast och känns bra. Han har äntligen fått ett bra utgångsläge, jag vet inte hur starten kommer på Solänget, men kusken kan banan. Jag kommer säga till honom att han får göra det som går för att hålla ledningen och köra där. Hästen är van tuffa gäng och ska räknas tidigt. Barfota runt om, amerikansk vagn och helstängt huvudlag som senast säger Oskar Kylin Blom.

7 BEACON KRONOS-Oskar Florhed 1%

11 IL MIO HOOLIGAN-Marcus Lilius 0%

 

 

 

Mick Mills är öppnat till kvällens V86

Max 12 andelar för 133kr/st

senaste spelet:

12 andelar

 

 

 

V75 Lördag 13 juli Årjäng

 

Årjängs travbana håller i V75-tävlingarna denna vecka, en bana där inte så många vinner från ledningen och många hästar får chansen. Årjängs Stora Sprinterlopp har lockat flera topphästar som Bengurion Jet och Hail Mary. Intressant omgång på förhand.

 

V75-1, Auto 1640, Brons 

4 IN LOVE MEARAS-Örjan Kihlström 36%

In Love Mearas såg formstark ut i Vaggeryd och kan även han lägga iväg bra bakom bilen.  In Love Mearas har alltid varit en snackhäst och leveransen har varit bra, även om det ibland i slutstriderna inte riktigt funnits den riktiga glöden. Avslutningen senast var strålande och jag tror aldrig att jag sett hästen så fin som senast. Det var ett häftigt upplopp han bjöd på. Han är snabb ut, är loppets troliga ledare men jag blir inte förvånad om Örjan Kihlström kör i ryggar heller med tanke på hästens spurt bakifrån senast. Får tipsnicken.

- 4 In Love Mearas (V75-1)gick fantastiskt bra senast, vi hade fräschat upp honom lite och det var en jäkla uppryckning mot gången innan. Det här ser riktigt spännande ut. På läge och hur han gick senast så är han väldigt intressant här. Kort distans är en fördel och vi ändrar inget säger Daniel Redén.

5 MARABOU BRODDA-Thomas Uhrberg 14%

Marabou Brodda kommer allt mer med loppen i kroppen. Kort distans känns spännande denna gång. Med rätt resa. Marabou Brodda är bra och hon kan öppna fort. Står fint till i det här loppet och Thomas Uhrberg kommer ladda från start.

1 MAHALA-Magnus A Djuse 20%

Mahala avslutade bra från svårt utgångsläge senast. Står mycket bättre till här och med bevisad startsnabbhet kan det bli ledning runt om. Mahala var blek i Gävle, fick besöka veterinären efter det och har nu studsat tillbaka på ett fint sätt. Spännande spår och kusk.

- 1 Mahala (V75-1)gick bra i skymundan senast och spurtade så gott hon kunde. Hon har fått ett smaskigt läge och vi körde på ganska tufft i måndagsjobbet så det känns bra. Från det här smaskiga läget gör hon nog ett bra lopp och hon kan ju spurta. Inga ändringar säger Daniel Redén. 

6 GATLING-Björn Goop 6%

Björn Goop ska givetvis vara med i hetluften då V75 avgörs på Årjäng. Vi kollade läget med stallets Peter Zadel. Han befinner sig i Serbien för att köra travlopp samt ha allmänt trevligt. Han ger oss ändå info på ett berömvärt sätt.
- 6 Gatling (V75-1) var duktig senast och kommer till start i fin form. Han kan lägga iväg raskt från start och kort distans passar hästen alldeles utmärkt. Blir det ledningen, vilket det mycket väl kan bli, så är känslan god.

9 MELLBY KORALL-Johan Untersteiner 3%

Mellby Korall kan bättre än senast. Smyger nu. Outsider. Stall Untersteiner har tre hästar med inom V75-spelet. Johan Untersteiner ger information via sin hemsida untersteiner.com. Han talar om revansch gällande en häst. Det kan vara en Eminent vinnare. Getingbetyg får vi på köpet.
9 Mellby Korall (V64-1) var inte som bäst senast i Tingsryd och det var lite märkligt eftersom hon gått så bra i loppen före. Allt är bra med henne i träningen och hon borde göra ett bra lopp. Mellby Korall får smyga med och så får vi se vad som händer.

12 MAKE IT SCHERMER-Carl Johan Jepson 9%

Make it Schermer hade varit given från ett bättre startspår, han är oerhört fartfylld, men från spår tolv blir det tufft. Make It Schermer startar från ett tufft utgångsläge i V75-1. Per Henriksen har dock långt ifrån gett upp.
- 12 Make It Schermer (V75-1) är en bra häst men spåret gör det svårare så klart. Han drog i iväg i för högt tempo senast och ryggresa som det blir nu passar honom bättre. Inga ändringar är planerade och hästen duger bra i kapacitet. Han kan räcka trots läget, säger Per Henriksen.

3 BEAU LEVALLO-Ulf Ohlsson 1%

11 ÖNAS QUINTUS-Per Lennartsson 1%

10 N.Y.MOET-Åsbjörn Tengsareid 3%

Vi har en norsk gäst i form av N.Y.Moet i V75-1. Vi kollade läget med Jens Kristian Brenne som inte är nöjd med startspåret.
- 10 N.Y.Moet (V75-1) har varit bra hela tiden. Med framspår hade jag trott mycket på henne men nu blir det tuffare. Hon är svår att sätta in mot dessa hästar från detta läge. Det blir skor runt om och nu kör vi med vanlig vagn, säger Jens Kristian Brenne.

2 D.J.SPRITZ-Tino Keväänranta 2%

Jerry Rordan har två hästar till start denna V75-omgång. Vi når honom i bilen och han har gott om tid att ge oss sin syn på möjligheterna.
- 2 D.J.Spritz (V75-1) var ok senast men hästen blev lite rädd och galopperade. Det var ingen stor grej. Han hade nog grejat en platsplacering utan det missödet. Hästen var duktig näst senast. Han bör få en fin resa i den främre träffen här oc jag tror att hästen snart kommer att vinna lopp.

8 LIFE ITSELF-Alessandro Gocciadoro 3%

–8 Life Itself (V75-1) har fått ett väldigt svårt utgångsläge. Hon gick ganska bra i Finland och kan öppna riktigt snabbt om jag laddar iväg och jag får göra ett försök härifrån att nå en position långt fram i fältet. Jag tror att hon kommer vara ännu bättre nu med två lopp i kroppen och kort distans är mer gynnsamt för hennes del. Grundplanen är att köra barfota fram och med jänkarvagn på nytt samt stängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

7 DENARIUS-Oskar Kylin Blom 1%

- 7 Denarius (V75-1) var jag väldigt nöjd med senast. Han fick ett snällt invändigt lopp och gick med full fart över mål. Det kändes som att han verkligen är på gång och han kommer ha gått framåt mycket med det loppet i kroppen. Tyvärr blev det spår långt ut, det blir till att ta sig ner i banan och spara speeden. Hästen är på rätt väg och kan avsluta vasst med rätt resa. Barfota runt om, amerikansk vagn, norskt huvudlag och rycktussar på nytt.

 

V75-2, Auto 2140, Klass II

2 O.M.KEEP ON RUNNIN-Jorma Kontio 24%

O.M.Keep on Runnin har sett fin ut på slutet. Bud. O.M.Keep on Runnin har aldrig varit bättre och vann spårlottningen.

11 EMIRRE-Stefan Persson 8%

Emirre gick strålande i comebacken på Vaggeryd. Bättre med loppet och nu vankas dessutom barfota runt om. Motbud! Även där ett svårt startspår precis som favoriten. Spännande häst som har förutsättningar att bli bra. Han återkom efter två månaders paus senast och var jättebra som tvåa, formen framflyttad och är en bra häst i grunden.

2 EMINENT KRONOS-Johan Untersteiner 48%

Eminent Kronos blev störd i lördags och så var den dagen förstörd. Såg jättefin ut inför tävlingarna. Tufft läge nu, men bästa hästen i loppet. Avgör på klass? Favorit igen. Spår tolv är iskallt, men i min värld tävlar han lite i en egen klass här vad det gäller kapacitet och kunnande. Loppet håller ingen högre klass och jag tror Johan Untersteiner kör offensivt om han får chansen tidigt och det är nog loppets bästa häst.

- 12 Eminent Kronos (V75-2) blev grovt störd till galopp kort efter start senast och det var mycket synd. Han kändes mycket fin före och efter galoppen och vi får försöka ta revansch. Det blir barfota runt om igen eftersom det fungerade fint och det helstängda huvudlaget sitter kvar. Spåret är oroande då han ibland har svårt att gå ryggar.

10 B.T.´S VENCOR-Magnus Jakobsson 2%

- 10 B.T.'s Vencor (V75-2) gjorde ett klart godkänt lopp senast och känns bra efter det. Planen är att köra barfota runt om nu och det testade jag i jobb i veckan. Jag var väldigt nöjd med hur det kändes och det bör absolut ge ett lyft. Han är ingen häst som ska fram i dödens på V75, utan det optimala vore bra tempo och ryggar fram till upploppet, då ska det inte vara chanslöst. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen säger Magnus Jakobsson.

3 MANIFEST BOKO-Thomas Uhrberg 2%

6 WILMA WEENY-Kristian Lindberg 9%

Wilma Weeny svarade för en finfin årsdebut när hon reparerade galopp på bästa sätt. Räknas med rätt resa.

8 ONE MOMENT IN TIME-Olav Mikkelborg 1%

7 KISS ME SISU-Kevin Oscarsson 1%

4 ZIPFER-Mikael J Andersson 1%

5 XANTHIS GALAXY-Peter Strömberg 1%

1 VICIOUS-Dag Sveinung Dalen 2%

9 PERFECT ZON-Claes Eskilsson 1%

Han har emellanåt lite problem med travet men det är bra kunnande i hästen som mycket väl kan dyka upp långt framme här.

 

V75-3, Volt 2140, Silver

7 H.C.´S CRAZY HORSE-Erik Adielsson 35%

H.C.´s Crazy Horse vann silverfinalen efter en mycket rejäl avslutning. Är bra för klassen. Dödensrisk? Givet bud. H.C.s Crazy Horse profiterade på högt tempo i V75-finalen senast och vann efter en bra avslutning och han såg stark ut över mållinjen. Han kliver in i loppet med full form och vinner han spetsstriden mot Parveny är det han som sitter bäst på det. Viktig spetsstrid. 

12 TRITON-Mats Gunnarsson 5%

Triton som höll bra efter stenhårt tempo senast. Nu ska han tävla med skor, det är ett litet minus och Mats Gunnarsson siktar på ett lopp i Axevalla nästa helg så det mest troliga är att han kör lite avvaktade och spurtar till slut om han får chansen.

3 NIGHT ART-Mats E Djuse 16%

Night Art kommer allt mer. Hittar Mats E Djuse rätta ryggarna här kan det bli pott. Night Art är bra, men behöver ha det lite serverat för att fungera som bäst - så är känslan. 

6 PARVENY-Magnus A Djuse 19%

Parveny har visat fin form på slutet och gick bra in i mål efter sen lucka senast. Har fått läge för ledningen här och är därifrån hästen att slå. Han avslutade bra efter att ha fått sent fritt senast och gången innan höll han tappert i ledningen. Han har superform, har tävlat i ledningen elva gånger med sju segrar som resultat och vinner han spetsstriden har han goda möjligheter att vinna loppet.

- 6 Parveny (V75-3)fick sen lucka senast och gick med full fart över mål. Han har visat att han duger i Silver och har fått ett spännande läge så jag måste vara optimist. Barfota runt om & volt = vanlig vagn. Murphy vänster & can’t see back höger.

9 DAKOVO MAIL-Alessandro Gocciadoro 9%

Dakovo Mail har tveklöst fart för seger. Frågetecken för vagn och voltstart. Dakovo Mail galopperade bort sig som en av favoriterna senast och är mycket grundkapabel, vann Norrlands Grand Prix ifjol och blir alldeles för borttappad av tidiga spelarna här.

– 9 Dakovo Mail (lopp 7) är en smart häst som har klarat voltstart i både Italien och Sverige. Senast galopperade han, men det var mitt fel. Nu tar jag på honom bakskor och så fortsätter vi med stängt huvudlag, men får ändra till vanlig vagn när det är voltstart. Hästen håller god form, säger Alessandro Gocciadoro.

11 JIKKEN-Örjan Kihlström 5%

Jikken har fin kapacitet men läget är kallt för hans del.

- 11 Jikken (V75-3)var fin vid segern senast. Nu får vi hoppas att han har lite tur och kommer in i matchen, då kommer han leverera en bra avslutning. Han fungerade ju senast så vi hoppas att det fortsätter på det spåret. Han går som han gjorde senast säger Daniel Redén.

5 ZENATO-Carl Johan Jepson 2%

2 TEARSINHEAVEN-Johan Untersteiner 3%

- 2 Tearsinheaven (V75-3) har bra form fast det inte syns i raden. Han har varit riktigt fin och kommer att göra ett bra lopp. Han brukar inte ha problem med voltstart och jag tror att han kommer i väg vettigt från spår två. Tearsinheaven ska inte nonchaleras.

1 STENSON-Thomas Uhrberg 2%

4 LORENZO BOKO-Tino Keväänranta 1%

- 4 Lorenzo Boko (V7-3) är en trevlig häst men det är tufft för honom i V75. Jag tror inte att han vinner loppet. En fin placering och vi får vara nöjda, säger Jerry Riordan.

10 XANTHIS HILTON-Björn Goop 3%

– 10 Xanthis Hilton (V75-3) fick vila lite efter senaste starten då han hade startat tätt. Han är härdad i V75 men nu kommer han att få ett snällt lopp från bakspåret och springa med och gå till slut. Jag tror att hästen kommer att få en bra höst men är glad om han är fyra, femma här. Jag tror att han kommer att vara bättre nästa gång när han har fått lopp i sig.

8 SPECIAL MAJOR-Victor Rosleff 0%

 

V75-4, Volt 2140, Kallblod

3 LYKKJE PRINSESSA-Ole Johan Östre 13%

Lykkje Prinsessa gick ett mycket rejält slutvarv till seger i försöket till denna final. Anmäld barfota bak denna gång. Går hela vägen och får tipset i öppet lopp. Riktigt fin vid segrarna i Sverige och man har siktat på den här uppgiften. Björn Stienset tar sig en lördags-tur till Årjäng med två fina kallblod i god form. Han tror en del på båda. Han hade streckat båda om han spelat V75.
- Både 3 Lykkje Prinsessa (V75-4) och 6 Sjöli Fryd (V75-4) håller mycket bra form och hade jag varit spelare skulle jag strecka bägge väldigt tidigt.
- Lykkje Prinsessa har kommit mer och mer och har utvecklats ytterligare i år. Hon var riktigt fin vid segern senast och avgjorde säkert efter ett tufft slutvarv, det var ett av de bättre lopp hon gjort. Vi har siktat på detta hela tiden och skulle hon tjäna mer pengar hade hon fått stå med tillägg och det vill vi givetvis inte att hon skulle göra. Hon har tränat starkt och även gjort några riktigt fina banjobb. Jag har kört 1.25 sista 1500 meterna i ett av jobben och hon känns kanonfin, hon har formen på topp. Hon är snabb iväg bara hon går iväg, det är starten som oroar mig, hon är inte helt enkel i voltstart. Nu har hon fungerat bra på slutet, men det är ingen garanti. Hon kommer att tävla barfota bak för första gången. I övrigt blir det halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

6 SJÖLI FRYD-Björn Steinseth 5%

Sjöli Fryd är en snabb sort. Söker ryggresa. Bud. Sjöli Fryd har två raka andrapris och tävlar bra hela tiden. Spännande förutsättningar med springspår. 

- Sjöli Fryds form är riktigt bra, senast spurtade hon sylvasst över upploppet och det är sådana lopp hon ska ha, hon är klart bäst i ryggar och på en kort speed. Hon är snabb och det är inte omöjligt att det blir spets , men jag kör helst i rygg med henne, då är hon effektivast. Hon ska tävla barfota runt om för första gången. Detta är en ruskigt fin travare och det kommer att passa henne perfekt och förhoppningsvis lyfta Sjöli Fryd ännu lite till.
Jag kommer med två bra hästar i toppform och har haft detta loppet i sikte i två månader. Det borde bli tufft för dom på tillägg att jaga ikapp, jag är optimistm säger Björn Steinseth. 

10 CHRISTINA K.-Vidar Hop 24%

Christina K. väntar på årets första seger. Avslutningarna har varit bra på slutet och formen är fin. Motbud.

15 MISI Ö.K.-Ove Bakkevold Reime 1%

11 HULTE ALVA-Ulf Ohlsson 14%

Hulte Alva ser allt bättre ut med loppen i kroppen. Står tufft placerad här men har en härlig inställning. Räknas.

13 ETHEL-Jorma Kontio 6%

Ethel har mött Hulte Alva på sistone och gjort det bra. Det negativa nu är snacket om skor, hon är bäst barfota så det får vi följa upp närmare spelstopp. Spännande med Jorma Kontio upp i vagnen.

14 FARMENS RISKA-Mats E Djuse 12%

Jan Ove Olsen tar sig en längre tur till Årjäng och det i angeläget ärende. Han tror en hel del på sin Farmens Riska i kallblodsloppet.
- 14 Farmens Riska (V75-4) är stark och oöm och rundar nog många trots att det är bra emot. Formen är en mycket bra på henne och den långa resan bör hon tackla på ett fint sätt. Vi reser på morgonen med henne. Hon bör vara ett segerbud, säger Jan Ove Olsen.

4 ÖSTBY SAGA-Jan Roar Mjölneröd 1%

8 NOVA TABAC-Claes Eskilsson 1%

9 TEKNO TANA-Robert Skoglund 5%

12 RONJA N.N.-Björn Goop 4%

Ronja N.N. är intressant med Björn Goop som kusk.
2 ESKILS STJERNA-William Ekberg 2%

Eskils Stjerna är en storskräll som var blek senast men hon är oerhört snabb på en kort sträcka och med maxlopp går ingen säker. Jag kan se henne överraska, men då krävs ett fint lopp i ryggar in i det längsta.

5 MADELEINE R.-Carl Johan Jepson 9%

7 SKAANE TORA-Åsbjörn Tengsareid 2%

1 BORK TEKLA-William Ekberg 2%

 

V86-5, Auto 2140, Klass I

3 NECTAR OCCAGNES-Björn Goop 62%

Nectar Occagnes har sett finfin ut vid två segrar från ledningen. Inte säkert att han kommer dit nu, men kan vinna med olika upplägg.  Intrycket senast var smått mäktig på Färjestad då han i voltstart sprang en låg 1.12-tid och såg finare ut ju längre loppet led. Han är inne i en riktigt fin fas för dagen. Tipsetta.

- 3 Nectar Occagnes (V75-5) är en bra häst som dessutom visat fin form. Nu har han varit duktig vid två segrar i följd. Läget är tilltalande och han fungerar fint såväl i spets som med ryggresa. Det bör vara ett tidigt segerbud. 

1  FREAKO-Örjan Kihlström 3%

Roger Walmann provar V75-lyckan med sin Freako. Från ett spännande läge i V75-5. Walmann låter nöjd.
- 1 Freako (V75-5) fick inte vara med senast. Han kan mycket mer än visat och hästen känns mycket fin i jobb. Spännande läge här och jag tror att min häst ska duga fint. Inga ändringar är planerade. Skor runt om och vanlig vagn, säger Roger Walmann.

2 RUSTICO-Thomas Uhrberg 9%

Rustico är en fin häst, men lite blöt i slutstriderna ibland är min känsla. Kan duga - men bara en i mängden för min del i detta lopp.

6 GENERAL JOB-Victor Rosleff 10%

General Job blev nerspeedad senast på Åby. Det rör sig dock om en kapabel häst för klassen. General Job som var stenhårt betrodd senast och spelades ned till 1.58 innan det var färdigt. Gjorde ett topplopp men vart nedspeedad till slut men inget att skämmas för. Betydligt mer bortglömd nu.

9 SPARKY´S DREAM-Anders Eriksson 5%

Sparky´s Dream lyser form för dagen. Med rätt ryggar kan det bli seger denna gång. Sparky’s Dream som kryssade sig fram mellan hästar senast och såg fin ut med krafter kvar. Anders Eriksson menar att han tränar strålande och han är nog minst lika bra som favoriten sett till kunnande.

5 SULTAN SEA-Oskar J Andersson 3%

Sultan Sea kom aldrig in i loppet från bricka 12 på Färjestad. Kan öppna bra och jagar ledning här. Sultan Sea har gjort tre lopp efter frånvaro. Kan han nå ledningen vore det spännande för därifrån har han aldrig förlorat på tre försök och Oskar J Anderssons hästar har visat fin form. Räknas.

- 5 Sultan Sea (V75-5) gjorde en fin prestation igen och sprang så fort han kunde senast, men det var ju tyvärr hopplöst från spår tolv i den V75-finalen. Allt verkar som det ska fortsatt med honom efteråt och räknar med att han gör en fin insats på nytt här. Bättre spår och klart drömmen hade varit att få hitta till ledningen, men vi är nog inte ensamma om att vilja hamna där. Vi får se vad som händer och jag hoppas att vi kan vara med och slåss långt fram här. Balans, vagn och utrustning: Barfota fram, amerikansk sulky, halvstängt huvudlag och rycktussar - inga ändringar.

4 STEADY ONE-Mats E Djuse 2%

12 PONTIAC-Ole Johan Östre 0%

10 PICOBELLO-Erik Adielsson 2%

- 10 Picobello (V75-5) hade ett par strålande dagar då han vann både måndag och lördag samma vecka och nu får han prova V75 igen. Han var duktig som klarade av störningen som blev mitt på upploppet senast och har nu skött sig ett par starter i rad, men fortsatt så är han inte att lita på och det blir mindre marginaler i V75-konkurrens. Spår tio är rätt okej för honom då han ändå inte är jättesnabb ut - men han blir ju samtidigt lite sårbar då han behöver hjälp med tempot härifrån. Då har han dock en stark slutrunda och på visade formen kan han spurta in till fina pengar. Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag och rycktussar - inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

8 GLOBAL DE ONE-Magnus A Djuse 1%

- 8 Global De One (V75-5)var fin vid försökssegern senast men i finalen blev han för pigg utanpå ledaren. Han känns fin efteråt i jobben men idag känns han bortlottad. Barfota runt om, jänkarvagn & murphy vänster är normalt då det är auto.

7 CASH FOREVER-Carl Johan Jepson 2%
11 MAX ORLANDO-Paw Mahony 1%

 

V75-6, Auto 2140, Diamantstoet

8 DANA EK-Alessandro Gocciadoro 47%

Dana Ek imponerade stort vid segern utvändigt ledaren under Elitloppshelgen. Återkommer nu efter kortare paus. Körs offensivt.  Dana Ek stod för en svettig insats under elitloppshelgen och vann trots ett väldigt tufft lopp. Efter det har det strulat lite med sjukdomar men nu är hon tillbaka och det låter starkt från tränarhåll. Det mest troliga är att hon skickas framåt direkt från start, körs till ledningen och sedan vinner loppet. Tipsetta.

– 8 Dana Ek (lopp 10) har utvecklats väldigt mycket och blivit så tuff. Hon har haft en halsinfektion efter senaste starten, men tränar riktigt bra nu. Spår åtta är alltid en utmaning, men jag tror hon kan gå bra direkt och hon visade senast hur snabbt hon kan öppna, men även klara av att göra grovjobb om så krävs. Löpningsförloppet är inte avgörande för henne. Det blir inga ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

5 ÖNAS ROSE-Oskar Kylin Blom 15%

Önas Rose var inte frisk när hon stannade i ledningen i Östersund. På gång igen. Spetsfavorit. Räknas vid gardering.

- 5 Önas Rose (V75-6) underpresterade mycket senast och det visade sig att hon var sjuk. Hon känns bra igen och har även gått ett lättare banjobb hemma på gården. Hon är rätt snabb bakom bilen och jag hoppas att vi når ledningen då jag tycker att hon tävlar allra bäst från den positionen. Hon kommer göra ett riktigt bra lopp och visade före senaste starten i Östersund att hon räcker långt i sin klass. Barfota runt om, amerikansk vagn, helstängt huvudlag och rycktussar som senast.

4 BEAUVOIR-Magnus A Djuse 4%

- 4 Beauvoir (V75-6) avgjorde säkert efter en smygresa senast och hon har visat riktigt bra form efter sin paus. Det är klart tuffare emot idag men från ett bra läge så tror jag på en fin insats igen. Hon går troligen som senast: barfota runt om, jänkarvagn & öppet.

6 CHANEL TRIO-Linus Lönn 6%

Chanel Trio har gått riktigt bra två starter i rad. Farlig igen med rätt resa. Veikko Haapakangas bidrar med det sexåriga stoet Chanel Trio i V75-6. Hästen har löpt bra och täta starter ska bara vara ett plus.

- 6 Chanel Trio (V75-6) gör det bra och hon är bra i ordning. Jag blev besviken att det inte kunde bli seger senast. Nu är det täta starter för henne och det är bra. Hon tävlar åter barfota fram och med bike och jag tycker att hon ska vara ett segerbud här, säger Veikko Haapakangas.

2 ECLISSE ROC-Björn Goop 2%

- 2 Eclisse Roc (V75-6) kan öppna snabbt och kan utnyttja det från sitt fina utgångsläge. Hon är däremot inte alltid lika stark till slut och hon behöver sin resa. Nu kan det bli barfota runt om och det är en fördel.

11 MI AMORE BROS-Örjan Kihlström 13%

Mi Amore Bros som har riktigt bra form och avslutningen senast var vass. Formen är riktigt bra och med rätta ryggarna så kan favoriten få sig en utmanare.

- 11 Mi Amore Bros (V75-6) gick också jättebra senast. Hade hon inte fått en häst framför trodde kusken att hon hade varit längre fram. Hon fick dåligt läge här men håller en jäkla form alltså. Får hon smyga med är hon vass på speed och hon går som senast säger Daniel Redén. 

13 HEARTBEAT JULIE-Ville Karhulahti 4%

12 CAPIROSKA FONT-Carl Johan Jepson 1%

- 12 Capiroska Font (V75-6) var positiv senast. Formen går det inte att klaga på men vi kan i stället gnälla över spåret som är trist. Hon behöver tur härifrån. Eventuellt blir det barfota runt om och det är ett klart plus i så fall, säger Peter Zadel.

14 CRAZY LIFE-Jorma Kontio 1%

– 14 Crazy Life (V75-6) är jättebra i ordning och har faktiskt superform, precis som Click Bait. Hon har tjänat en miljon och bara vunnit ett lopp vilket egentligen är en katastrof. Men hon är tyvärr seg från början och tappar i starten och då är det inte lätt när hon dessutom har haft dåliga lägen flera gånger. Sedan har hon gått jättebra i flera lopp och avslutat starkt men det krävs att det blir rejäl överpace om hon ska komma in i matchen. Normalt blir det svårt från sådana här lägen som spår 14. Det krävs dårkörning där framme om hon ska ha chans, säger Stefan Melander.

15 CARROTY-Per Lennartsson 0%

7 HIMALAYA SISU-Kristian Lindberg 0%

3 HONEY DUN GIRL-Victor Rosleff 3%

1 BE MY BABY-Kevin Oscarsson 5%

Be My Baby är tillbaka i form. Lyfte sig i den amerikanska vagnen senast. Går så igen. Rygg ledaren? Ett av flera motbud.

10 LADY SILVER-William Ekberg 1%

9 BALLERINA INDIKA-Jörgen S Eriksson 0%

 

V75-7, Auto 1640, Guld

8 HAIL MARY-Örjan Kihlström 21%

Hail Mary ser allt starkare ut med loppen i kroppen. Tufft utgångsläge, men given segerstridare med minsta klaff på loppet. Hall Mary kördes snyggt senast och vann i bra stil. Sämsta spåret och det drar ner chanserna, men löser Örjan Kihlström de rätta ryggarna kan han vinna igen.

- 8 Hail Mary (V75-7) var riktigt bra senast. Han kändes otroligt bra i jobbet i dag (måndag). Han var nästan lite överladdad och skulle jäklas med alla andra vilket tyder på att han har riktigt bra form, som han brukar få på sommaren. Han har tråkigt läge men han kommer göra ett bra lopp och det ser trots läget ganska vettigt ut, säger Daniel Redén.

5 BENGURION JET-Alessandro Gocciadoro 42%

Bengurion Jet tappade travet över upploppet i Elitloppet. Är säkert åtgärdad och redo för ny stark prestation här. Han är nu tillbaka efter galoppen i Elitloppet och rapporterna från tränaren är goda. Han var mäktig att skåda då han vann på Jägersro i slutet av april månad och kommer mest troligt köras offensivt i det här loppet.

– 5 Bengurion Jet (lopp 11) hade problem med en hov efter Åbyloppet. Det verkade bra efter ett par veckor, men i Elitloppet återuppstod problemen. Därför har han fått ordentligt med tid efter det loppet, fick vila och allt ser bra ut nu igen i träningen. Jag ville testa honom inne på Solvalla för två veckor sedan och gillade hur han kändes och travade. Jag tror att han är nära att vara i toppslag, startspåret blev bra och hoppas att han ska vara tillbaka på samma nivå som han tävlade på vid segern på Jägersro. Det blir barfota, jänkarvagn och så bestämmer jag huvudlag under tävlingsdagen, men förmodligen blir det helstängt huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro. 

1 DECISION MAKER-Björn Goop 18%

Decision Maker har perfekta förutsättningar som spetsfavorit i loppet. Formen ett frågetecken dock. Räknas ändå. Decision Maker spände man bågen med i Elitloppet och körde henne i ledningen. Det blev för tufft, nu har hon laddat om och är troligen loppets ledare. Jag tror att Björn Goop kör henne i ledningen och hon kan leda länge, kanske hela vägen om favoriten inte riktigt är på topp. Kanske skor på nu?

– 1 Decision Maker (V75-7) har varit jättefin länge och Björn trodde att hon skulle vinna fyrahundra meter kvar senast. Men travet flöt inte som det har gjort tidigare och Björn tror att hon är vassare med skor som hon har gått med tidigare. Hästen är inte ofräsch på något sätt utan det är bara det att hon funkar bättre med skor. I Elitloppet hade hon bricka sju och fick offra en hård speed i starten men nu är det ett helt annat läge. Hade jag fått välja hade jag tagit innerspår eftersom hon är så startsnabb och över 1600 meter finns det ingen anledning att slippa. Fast det där är upp till Björn och har vi tur kanske hon inte behöver offra alltför mycket i starten. Jag tror att hon kommer att leda länge och hon ska ska räknas, säger Stefan Melander.

2 FLORIS BALDWIN-Tom Erik Solberg 2%

6 BEARTIME-Carl Johan Jepson 5%

Beartime är det stora hemmahoppet och det är en fascinerande häst som ständigt gör fina lopp. Tänk om han skulle vinna loppet - då skulle det bli stort jubel på klipporna på hemmabanan. Det vore sportsligt sett mest häftigt. Beartime ska försvara hemmafärgerna i Årjängs Stora Sprinterlopp och lita på att det blir jubel om det skulle räcka hela vägen. Helena Edlund ger oss följande info inför denna spännande start.
- 6 Beartime (V75-7) gör alltid sitt bästa och vi tycker att han presterar fint i stort sett varje gång. Jag tycker han är lika bra hela tiden, hästen har gjort det bra varje år. Nu har ju också alla som velat se honom springa barfota fått det också… Om det är det som gör det, jag vet inte riktigt. Men han har ju gått barfota två gånger nu, vi plastar hovarna och jag tror väl inte det är något minus i alla fall. Tanken är att han tävlar barfota även på lördag, säger Helena som sammanfattar tiden efter utflykten till Oslo. Han har gått rätt så lugnt efter senast. Sex, sju rakbanejobb har det blivit vid de senaste träningstillfällena och de har hästen gjort på ett bra sätt. Det är bra hästar emot, fast vi har en bra häst vi också och hoppas att vi är med dem i alla fall. Nu fick vi ett spår lite väl långt ut bakom vingen och ledningen finns det nog bara en häst som kan ta här och det är Decision Maker, men det är helt lugnt för oss. Det jag hoppas på i första hand är att Beartime gör det bra. Han överraskar oss i stort sett varje gång han startar och det kan han göra nu också, chansen finns, säger Helena Edlund.

9 CLICK BAIT-Per Lennartsson 6%

Click Bait gör allt för att rygga Decision Maker hela vägen. Kan vinna med lucka men bäst i spets och bortlottad nu.

– 9 Click Bait (V75-7 ) är i superform och faktum är att han aldrig någonsin har varit bättre. Han har sprungit in sju miljoner men är otroligt bra i ordning nu och Per tycker att hästen går minst lika bra bakifrån som från ledningen. Det såg vi också om inte annat senast i Kalmar. Han var inbjuden till Mikkeli men jag valde att inte åka då långa resor sliter på hästarna och han är väldigt hingstig av sig. Det kan ju bli bra från spår nio och jag tippade honom som vinnare i Fem tippar V75 för jag tror att han får utdelning snart igen. Han behöver såklart lite tur för att vinna men jag tycker att han har chansen, helt klart, säger Stefan Melander.

10 NIGHT BRODDE-Conrad Lugauer 2%

3 MISSING TOOMA-Paw Mahony 1%

7 THEREISNOLIMIT-Ulf Ohlsson 1%

– 7 Thereisnolimit (V75-7) har jättebra form även han men efter att han vann där i Mantorp så har det krånglat lite i loppen och han har haft dåliga spår och suttit fast. Vid segern dundrade han till ledningen men från det här läget med bricka sju får han svårt.

4 OSTERC-Torbjörn Simberg 1%

 

 

 

 

 

 

 

Tillsammansspel-John Wark

Max 12 andelar, 133kr/st

12 Andelar

Senaste spelet