Grand Slam V75  Söndag 20 JUNI ESKILSTUNA

Söndag
Breddloppssöndag på Dannero och vi hittade snabbt ett drag. Al’s Charmy Flicka (lopp 6) har inte uträttat mycket av värde hittills i år, men trivs allra bäst utan skor och nu rycks dom. De dubbla tilläggen är bara oddshöjande…

V64 från Bro Park kickar igång dagen.
GS75® fortsätter sedan från Eskilstuna och det är inte vilka tävlingar som helst. Uttagningar till långa E3 och mycket att vila ögonen på. Borups Victory mot Incase of Fire (lopp 7) är den tidiga duellen vi hittar, men här kryllar det av talang och det är bara att sjunka ner på schäslongen och njuta.


Veckans sista Jackpot från norska Klosterskogen. 1,4 miljoner i potten på V65 och kom ihåg att banan bara mäter 800 meter.
 

 

Tillsammanslaget heter Alan Brazil och säljs via Torsviks Tobak.

85kr/andel, max 15 andelar.

SÖNDAG

 

 

1280-gs75-andersson.jpg (1)

Söndag 20/6: GS75® med Andersson

GRAND SLAM 75
ESKILSTUNA
Söndag 20 juni
Start: 15.00

SPIKARNA
GS75-2: 4 Borups Victory har spår invändigt om värsta motståndaren. Leder hela vägen. Spik! 
GS75-7: 2 Lara Boko är både hetsig och kapabel. Vettig chans att rusa runt till seger igen.

DRAGEN
GS75-1: 2 Florence Ima
 gick riktigt vasst till slut senast. Bra chans felfri.
GS75-3: 5 Bouillabaisse är en väldigt talangfull och spännande häst. Het chans!
GS75-4: 6 Lee Harvey Bros övertygade rejält i årsdebuten. Räknas även här.
GS75-5: 2 Celine ser ut att besitta hög kapacitet. Utan galopp så segerstrider hon.

SKRÄLLEN
GS75-6: 3 Power Doc har utvecklats rejält på sistone. Inte helt ofarlig här heller!

 

 

Grand Slam 75® från Vi Tippa

Tips från Vi Tippa till Grand Slam 75 på söndag.

GS75 Eskilstuna 20 juni

 

 

Söndag 20/6: Tips till GS75® på Eskilstuna.

Dagens Spels tips till söndagens GS75® på Eskilstuna.

Ladda ned tips som pdf 

SPIKEN

9 RIHANNA W.I. (GS75-1) avslutade
storstilat som tvåa i Guldstoet på Axevalla
senast. Hon satt alltjämt sist i fältet med
200 meter kvar av loppet och hämtade in
många längder på vinnande Islay Mist Sisu

SKRÄLLEN

10 AIN´T MISBEHAVIN (GS75-3) har fått
attackera lite väl tidigt i de två senaste
starterna, hon har ändå fullföljt fint som fyra
respektive trea och visat att formen sitter
där. Med lite bättre klaff denna gång så kan
hon troligen vara med och fightas om
vinsten.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall 

GS75 Eskilstuna 20 juni

 

 

 

Timo Nurmos i vagn.jpg (4)

Inför GS75: Nurmos har spännande hästar i E3-försöken

Uttagningsloppen till E3 präglar Grand Slam 75.
Söndagens miljonspel avgörs i Eskilstuna där högklassiga treåringar gör upp om de åtråvärda finalplatserna.
Timo Nurmos har spännande hästar till start där ingen av de fyra startar utan chans.
– Rihanna W.I. har väldigt fin form. Jag tror att hon vinner när som helst, säger Nurmos om det formtoppade stoet som har spurtat strålande i de senaste starterna.

Vi har en högintressant tävlingsdag att se fram emot under söndagen. Det börjar dra ihop sig till sommarens första stora E3-final över medeldistans för såväl hingstar som ston. Eskilstuna är värd för uttagningsloppen och samtliga lopp på Grand Slam 75 utgör försöken till E3. De penningstarka finalerna körs på Färjestad den 3 juli och det är medeldistans som gäller nu och ”korta E3” körs senare i augusti.
Timo Nurmos har vunnit E3 sex gånger tidigare och mönstrar fyra hästar i försöken. Det låter på finländaren som att ingen av dem startar utan chans och han har förstås stora förhoppningar på finalplatser.
I den första GS75-avdelningen selar Nurmos ut Rihanna W.I., ett treårigt sto som spurtade strålande till en tredjeplats i Treåringseliten under elitloppshelgen näst senast. Gången efter det gjorde hon om möjligt en ännu värre avslutning när hon från sista plats vid upploppets början flög fram till en andraplats i Guldstoet.
– 9 Rihanna W.I. (GS75-1) är en tidig häst som var färdig redan i vintras och även startade i fjol som tvååring. Hon vann ett Margareta-lopp i februari på ett bra sätt när hon rundade hela fältet. Men hästen har utvecklats mycket efter det och faktiskt överraskat en del. Hon har gjort väldigt fina avslutningar i de senaste loppen men har också haft otur med dåliga spår. Sju och tolv i de två senaste starterna och nu fick hon spår nio. Hon har spurtat fantastiskt bra och har inte hunnit bli trött i mål. Det har funnits sparade krafter i båda de senaste loppen. Hoppas att hon får chansen att utnyttja dessa nu och hon känns fortsatt fin. Jag tror att hästen vinner när som helst och vi får hoppas att det klaffar lite bättre med löpningen nu. Vi kör fortsatt barfota runt om och med vanlig vagn, säger Timo Nurmos.

”Är en väldigt fin häst – går mycket framåt med loppet”
I den fjärde GS75-avdelningen har Solvalla-tränaren en mycket spännande häst till start. Det är Lee Harvey Bros som inledde sin karriär i fjol som tvååring med två raka övertygande segrar. Han gjorde comeback i lördags i Mantorp och rundade konkurrenterna från tillägg ute i spåren på ett imponerande sätt.
– 6 Lee Harvey Bros (GS75-4) är en väldigt fin häst som har visat bra inställning och styrka. Han har även speeden. Han vann på ett bra sätt i årsdebuten med krafter kvar. Hästen kom från vinterträningen innan och hade gått mycket styrketräning i backen. Det snabbaste han hade gått var ett jobb efter 1.20 i träningsvagn så han borde gå mycket framåt när han nu fick ett lopp i kroppen. Tyvärr spår lite långt ut bakom vingen nu men det ska bli spännande att se honom för det här är en riktigt bra häst. Vi kör fortsatt med skor runt om och vanlig vagn. Inga ändringar, säger Nurmos.

”Har anmält barfota runt om för första gången”
Timo Nurmos avslutar sedan Grand Slam 75 med två hästar, dels Davenport som kommer från en andraplats, samt Lara Boko som har tagit två raka segrar i sin nya regi och som har ett perfekt läge med spår två bakom bilen.
– 10 Davenport (GS75-6) är en fin häst som jag gillar. Han har bra kapacitet men har varit lite barnslig men utvecklats bra nu. Jag tycker om den här hästen och han gick bra senast och även gången innan efter galoppen. Den kom när det gick väldigt fort i första kurvan och han kom tillbaka mycket bra därefter. Synd på bakspåret nu eftersom han är så startsnabb men hästen är redo för en bra insats. Skor runt om och vanlig vagn igen.
– 2 Lara Boko (GS75-7) har utvecklats väldigt mycket i år, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Hon har börjat slappna av mer och mer och fått bättre självförtroende. Nu har hon vunnit två lopp på ett bara sätt med krafter kvar. Läget är bra och hon är snabb ut men det är tuffare motstånd än tidigare. Det ska i alla fall bli intressant att se hur långt hon räcker och jag har anmält henne barfota runt om för första gången. Men jag har inte bestämt mig definitivt utan vi värmer först på söndag så får vi se om det blir barfota eller skor. Vanlig vagn som tidigare, säger Timo Nurmos.