Grand Slam V75 Söndag 18 Augusti TINGSRYD

 

ANDELSSPEL IDAG?

Jackpott på Grand Slam V75 idag söndag, och då passar jag på att göra ett utskrivet Copema för 125:-/andel, där min ingår. Ni som vill köpa in er swishar till 070-23 33 445 senast 14.30 idag. Spelet redovisas här och på min facebooksida med en länk till liverättningen.

Dagens Andelsspel-4 andelar

Villkor: Minst 3 utgångshästar(lila), exakt 1 skräll(blå), 2-3 lika nr.

 

 

SÖNDAG 

 

 

 

 

Söndag 18/8: GS75-tips till Tingsryd

Dagens Spels tips till söndagens GS75-tävlingar på Tingsryd.

Tips till Tingsryd

 

SKRÄLLEN

4 SPRING ALONE (GS75-5) är snabb ut och
trivs allra bäst i ledningen. Skulle hon
komma dit och få bestämma en bit kan det
mycket väl hålla hela vägen, värd att passa!

 

 

Grand Slam 75-service från Vi Tippa

Tips från Vi Tippa till Grand Slam 75

GS75 Tingsryd 18 aug.pdf

 

 

1120_spelstund-fernlund.jpg

 

 

Söndag 18/8: GS75 med Hallén

GRAND SLAM 75
Tingsryd – Jackpot 6 miljoner
Söndag 18 augusti
Start: 15.00

SPIKARNA
5 Durello (GS75-2)
är en mycket läcker häst som är kvar i låg klass – första valack nu.

5 Corleone D.K 
(Gs75-4) föll jag för direkt första gången jag såg honom, två bra insatser på barfota runt om. Inte så snabb ut men tuff tillslut.

DRAGEN
6 Zio Tom Jet (GS75-3)
stod för en vass avslutning senast från omöjligt läge. Litet fält gynnar honom samt visat att han tål distansen.

10 Tango Negro (GS75-6) var med i en tuff öppning senast, avslutade ändå fint. Kommer in i matchen vid överpace.

SKRÄLLEN
10 Cobbys Olifant (GS75-7)
löjligt bra intryck över mål senast – allt kvar. En bra sprinter som är för lite betrodd"

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall 

GP_190811_V75_Dannero_WEB.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAGNUS DAHLéN OCH JORMA KONTIO 388.JPG

Magnus Dahlén tycker sig ha flera fina chanser inom dagens GS75.
- 11 Vertigo N.P. (GS75-1) gjorde ett jättefint lopp vid segern senast och har varit fin hela tiden. Han har varit bland de tre i alla sina sex starter i år och det är inte dåligt. Eftersom han har lite problem i svängarna vill jag prova på milebana med honom. Jag tror att han kommer att vara gynnad av stora kurvor och det ska bli spännande att se. Spår elva är en nackdel, men hästen kan göra jobbet själv och är så pass bra att han måste räknas tidigt. Jag vet inte vad han möter, men han är så bra för sin klass och känns så fin att jag tycker det är min bästa chans. Han går barfota runt om igen och eventuellt blir det bike för första gången
- 4 Thriller N.P. (GS75-3) galopperade senast och tappade hur mycket som helst. Han hamnade 20 meter efter de som stod på 20 meters tillägg i starten. Hästen gjorde ett jättelopp och hade säkert sprungit en sekund snabbare utan galoppen. Nu är det autostart och det är bättre än voltstart för honom. Han är osäker i volt nämligen. Det är en stark och oöm häst som passar bra över distansen tretusen meter. Felfri är han med i segerstriden, det tror jag. Han går förmodligen barfota runt om igen.
- 1 Glowbull Fusion (GS75-4) blev halsopererad i vintras eftersom han hade problem med andningen i fjol. Så jag hoppas att han ska börja leverera nu. Det blev ett långt uppehåll innan comebacken och senast var han tvåa i andra starten vilket var ett fall framåt. Han gick hela vägen in i mål och Jepson sa att om han hade gått lite tidigare så hade han kunnat vinna. Jag tycker ändå att hästen var lite seg och är fortfarande lite osäker på formen. Jag hoppas på en bättre prestation nu och att han blir bättre och bättre med loppen som han får. Men jag litar inte riktigt på honom ännu eftersom han har blandat och gett tidigare. Jepson var i alla fall nöjd senast och förutsättningarna nu är bra. Innerspår över kort distans är perfekt, men han har inte varit så startsnabb i år som i fjol. Fast på Tingsryds stora bana är det nästan omöjligt att bli fast. Det blir barfota runt om igen och eventuellt blir det bike för första gången.
- 2 Nunna (GS75-5) har haft en jäkla otur i loppen och hamnat i fel ryggar som har stannat. Så resultatraden är missvisande, men hästen kan inte göra något själv i loppen utan måste ligga på rulle. Lite svårbedömt att sätta in henne mot de här hästarna, men läget är bra och jag hoppas hon kan tjäna en fin slant.
- 7 Veravia As (GS75-5) vann i Tingsryd för tre starter sedan, men senast blev det ett väldigt svårt lopp för henne. Hon hamnade i trötta ryggar och fick gå hela vägen. Näst senast gjorde hon ett jättebra lopp när Fredrik Widman körde henne i Halmstad. Han sa att hästen hade vunnit om hon kommit loss tidigare. Formen är god och hon är en av de som räknas tidigt. Barfota runt om och inga ändringar, säger Dahlén.

******
ROGER-MALMQVIST-LJ.JPG

- 3 Dragster (GS75-6) känns fortsatt fin i jobben efter den senaste starten. Jag gillade läget då hästen öppnar bra, oavsett ledning eller ej så borde det kunna bli ett fin resa för honom. I den form han befinner sig i för dagen borde han räcka ganska långt även mot detta motstånd. Det blir en vanlig contendervagn och så rycker vi även framskorna till denna start vilket kan göra en del. Även ett norskt huvudlag, säger Roger Malmqvist.

******
KIM ERIKSSON OCH THOMAS MADSEN 34.JPG

Madsen: ”Hyggliga spår för alla tre”
Thomas Madsen ser med tillförsikt fram mot dagens tävlingar där stallet tar ut tre fina hästar inom GS75.
- 3 Derby Simoni (GS75-1) har två lopp i sig efter en liten paus. Det var ringrost i Kalmar och sist blev loppet kört lite speciellt, men jag var ändå nöjd med honom. Hästen känns fortsatt väldigt fin och jag tror han är nära toppformen. Vi fick ett fint spår då han öppnar hyggligt och skulle vi få ett någorlunda vettigt lopp så är jag inte främmande för att han dyker upp i platsstriden. Det blir bike och barfota runt om. 
- 7 Daydream La Marc (GS75-2) verkar ha tagit ett extra kliv i utvecklingen på slutet. Hästen har känts betydligt rappare och senast gjorde hon det bra efter att ha fått ett ganska tufft lopp. Formen tror jag sitter där och skulle vi bara hitta vettiga ryggar under vägen så finns hon säkert med i den främre träffen då det avgörs. Barfota bak och en vanlig vagn.
- 1 Sphinx D Ínverne (GS75-6) har sett fin ut i sommar även om det blev fel senast. Segrarna på slutet har tagits på bra sätt, men sist ville inte kusken ta utvändigt om ledaren eftersom han gått där ganska mycket. Hästen kan vara känslig då man ska ta i honom och det fungerade inte sist utan han lade helt enkelt av och det var först när upploppet nalkades som han tog i igen. Formen är god och från spår ett blir det till att ladda vad som går. Tufft motstånd, men med rätt lopp tar han en framskjuten placering. Barfota runt om och bike.

******
VEIJO_HEISKANEN_RACE_LJ.JPG

- 5 Corleone D.K. (GS75-4) köpte jag i somras efter att ha fått tips om att hästen var till salu. Han har gjort tre starter för mig och gått bra varje gång. Senast vann han från ledningen som han kom till efter fyrahundra meter. Men han var riktigt bra även gången innan när han gick en bra tid, 1.13,2 över full distans. Det är en bra häst för sin klass och jag tror att han är med och slåss om segern igen. Det är ingen häst som behöver slicka sargen utan han tål att göra en del jobb själv. Barfota runt om igen och jag har bra feeling, säger Veijo Heiskanen.

******
DAVID KÄLLGREN GÖR TUMMEN UPP

Källgren: ”Båda känns fina för dagen”
David Källgren är amatör till vardags och startar två syskon under dagens GS75-spel.
- 10 Speedy Jay Vicane (GS75-4) har inte startat så mycket i år, men blir starkare för varje start. Hästen är halsopererad sedan i vintras och känns betydligt bättre sedan det ingreppet. Vi har gett honom snälla upplägg i de två första loppen i år, men trots bättre motstånd senast så kunde han ändå vinna komfortabelt. Hästen ska ha gått framåt ytterligare och kommer vi bara till under vägen så är han med och slåss om en pallplats. Vi fortsätter barfota runt om. 
- 6 Speedy Foxy Vicane (GS75-6) var riktigt fin senast efter ett uppehåll på ett par månader. Hästen var inte hårt jobbad inför den senaste starten och ska vara ytterligare lite vassare till denna start. Hon håller hög kapacitet och från detta spår så öppnar hon kvickt. Hästen har varit ute bland tuffare kamrater än dessa under året så skulle det bara lösa sig någorlunda under vägen borde hon ses med hygglig chans. Barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

******
PETER INGVES I SULKY.JPG

- 2 Food Money (GS75-6) återkommer efter en månads frånvaro. Det är en hedershäst som känns riktigt fin för dagen. Spåret passar honom eftersom han är snabb iväg från start. Hästen är inte beroende av ledningen, men kommer vi dit så körs han där. På förhand ska han räknas tidigt. Vi kör barfota bak och med en jänkarvagn, säger Thomas Jezek.

******
CONRAD LUGAUER I SULKY.JPG

Lugauer: ”Kan mycket väl vinna loppet”
Conrad Lugauer selar ut tre hästar inom GS75-spelet och tror på chans med samtliga.
- 2 Hennesy Boko (GS75-1) har ett superläge och ett vinnarläge. Han kommer att vinna på söndag. Varför det? Jo, för att hästen har tränat så bra efter comebacken och han gick faktiskt ett bra lopp där ändå när de körde 1.12 där framme. Han hade bakspår över kort distans och sprang 1.13,0. Med det loppet i kroppen känns hästen ännu bättre och han kommer att prestera på topp nu. Tingsryds milebana kommer han att gilla och läget med spår två bakom bilen är helt perfekt. Det blir skor runt om igen.
- 7 Breidabliks Cognac (GS75-3) har varit lite för tjock om magen, men har skapat sig en riktigt bra form nu med flera lopp i kroppen. Han har jobbat jättebra och kommer att prestera ett topplopp som det känns. Tingsryds milebana kommer att gynna honom och han trivs riktigt bra över tre kilometer. Det är bara sju hästar med i loppet och jag måste säga att jag tror väldigt mycket på honom här. Jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner nu. Skor runt om.
- 9 Ferrari River (GS75-6) följde med fullt godkänt senast och har fin form. Men hästen är klart bättre när han får vara med där framme, antingen i ledningen eller i dödens. Nu är det bakspår, men han har rygg på startsnabba hästar och kan få en fin resa därifrån. Dessutom är det ett plus med Tingsryds milebana och stora svängar som kommer att gynna honom. Vi ändrar inget, det blir skor runt om igen, och det kan bli svårt att vinna. Helt borta är han inte, men jag är nöjd om hästen är bland de tre främsta, säger Lugauer.

 

 

Topptränaren lämnar klartecken ”Har ett superläge – tror att han bara vinner”

Det är jackpot på Grand Slam 75 i Tingsryd.
Då lämnar en av Sveriges hetaste tränare klartecken på en av sina hästar.
– Han har ett superläge och ett vinnarläge. Han kommer att vinna nu, säger tränaren.

Söndagens Grand Slam 75 avgörs på milebanan i Tingsryd. Den enda travbana i Sverige som mäter 1609 meter. 
Omgången kryddas dessutom av en jackpot med extra miljoner i sjurättspotten. 
Nyhetsbrevet har pratat med en av landets hetaste tränare, Conrad Lugauer, som startar tre intressanta hästar. Det blev ännu mer spännande efter samtalet då Lugauer lämnar klartecken på en av hästarna. Han tror även mycket även på de andra två. Jägersro-tränaren ringer tillbaka till Nyhetsbrevet efter att vi har sökt honom under torsdags eftermiddagen.
– Jag har flera toppchanser i Tingsryd och kommer att vinna minst ett lopp. Det kan mycket väl bli fler, inleder Lugauer.
Först ut är 2 Hennesy Boko (GS75-1) i den inledande avdelningen som nu har ett lopp i kroppen efter längre uppehåll.
– 2 Hennesy Boko (GS75-1) har ett superläge och ett vinnarläge. Han kommer att vinna på söndag. Varför det? Jo, för att hästen har tränat så bra efter comebacken och han gick faktiskt ett bra lopp där ändå när de körde 1.12 där framme. Han hade bakspår över kort distans och sprang 1.13,0. Med det loppet i kroppen känns hästen ännu bättre och han kommer att prestera på topp nu. Tingsryds milebana kommer han att gilla och läget med spår två bakom bilen är helt perfekt. Det blir skor runt om igen, säger Conrad Lugauer.

”Blir inte förvånad om han vinner nu”

– 7 Breidabliks Cognac (GS75-3) har varit lite för tjock om magen men har skapat sig en riktigt bra form nu med flera lopp i kroppen. Han har jobbat jättebra och kommer att prestera ett topplopp som det känns. Tingsryds milebana kommer att gynna honom och han trivs riktigt bra över tre kilometer. Det är bara sju hästar med i loppet och jag måste säga att jag tror väldigt mycket på honom här. Jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner nu. Skor runt om.
– 9 Ferrari River (GS75-6) följde med fullt godkänt senast och har fin form. Men hästen är klart bättre när han får vara med där framme, antingen i ledningen eller i dödens. Nu är det bakspår men han har rygg på startsnabba hästar och kan få en fin resa därifrån. Dessutom är det ett plus med Tingsryds milebana och stora svängar som kommer att gynna honom. Vi ändrar inget, det blir skor runt om igen, och det kan bli svårt att vinna. Helt borta är han inte men jag är nöjd om hästen är bland de tre främsta, säger Lugauer.

 

”Slåss om segern igen”

Vi har även pratat med Veijo Heiskanen som tränar favoriten i den fjärde avdelningen, 5 Corleone D.K., som körs av Henna Halme. Hästen kommer från seger i den senaste starten och är nu favorit.
– 5 Corleone D.K. (GS75-4) köpte jag i somras efter att ha fått tips om att hästen var till salu. Han har gjort tre starter för mig och gått bra varje gång. Senast vann han från ledningen som han kom till efter fyrahundra meter. Men han var riktigt bra även gången innan när han gick en bra tid, 1.13,2 över full distans. Det är en bra häst för sin klass och jag tror att han är med och slåss om segern igen. Det är ingen häst som behöver slicka sargen utan han tål att göra en del jobb själv. Barfota runt om igen och jag har bra feeling, säger Veijo Heiskanen.

 

 

 

Bjuder på Roger Malmqvist

3 Dragster (GS75-6) har faktiskt gjort fem bra lopp nu på raken. Speciellt senast var han jättebra mot riktigt bra hästar och jag tycker det ser intressant ut med bra läge och milebana. Nu fick vi spår på utsidan om Food Money och He’s A Diffacolt och det är väl inte lätt att ta längder på dem. Jag måste utnyttja hans startsnabbhet och så får vi se om jag kommer förbi, men det är väl inte tanken att det ska bli någon tokkörning. Han känns fräsch och fin fortsatt och det finns ingenting att klaga på. Det blev ett rätt så tufft lopp, men i den form han befinner sig i för dagen så tycker jag absolut att han ska streckas. Vi tar bort framskorna också den här gången - han har gått med lätta aluminiumskor ett tag. Troligtvis blir det svensk jänkarvagn och norskt huvudlag som vanligt.

INFÖR GS75: "Vi ska försöka blåsa till ledningen"

Vi har en riktigt härlig jackpothelg att se fram emot! Många blickar har fallit på Örebros dubbeljackpot-omgång, men även under söndagen har vi smaskiga förutsättningar med 2,7 miljoner extra i sjurättspotten. Vi välkomnar dessutom landets enda milebana Tingsryd in i finrummet på deras största tävlingsdag för året. På Sveriges enda 1609-metersbana är startspåren inte lika utslagsgivande som på andra banor och andelen favoritsegrar lägre än vanligt. Per Nordström fick dock ett bra läge med sin Galant Sisu (GS75-2) och taktiken är given på förhand. Läs intervjun nedan.

"- 4 Galant Sisu (GS75-2) gjorde ett bra lopp senast, men var lite sämre gången innan utan att jag hade någon riktig förklaring. Hon var sig själv igen senast och öppnade snabbt bakom bilen. Vi fick ett bra läge och det är inget att hymla med om att vi ska försöka blåsa till ledningen och köra henne i den positionen. Jag kommer ändra lite grann och köra med bakskor och jänkarvagn den här gången. Tingsryds bana är lite lös ibland och jag vill ha lite fäste i bakkärran. Jag hoppas att hon är med i främre träffen och gör upp om segern. Open eye-huvudlag."

Materialet till eftermiddagens jackpotomgång finns att köpa i sin helhet HÄR!