Grand Slam V75  Söndag 25 Februari Romme

Morgongalopp från Sha Tin och inte vilka tävlingar som helst. Grupp 1-loppet Hong Kong Gold Cup har ridits sedan 1979 och har en samlad prissumma av drygt 13 miljoner svenska kronor.

Eftermiddagens GS75® från Romme och det ser ut att kunna bli en spännande duell mellan Sandokan och Håna Am (lopp 7). Ni som brukar läsa Klart För Start vet att vi brukar varna för Katja Melkkos sjuåring och efter den mersmakande comebacken finns det ingen anledning att ändra på det. Även om hästen springer och släpar och ofta ser chanslös ut i loppen.

I sista avdelningen har vi ett drag. Om han hittar till ledningen. Find My Way Home (lopp 10) behövde ”piprensaren” senast och kommer vara vassare med täta starter. Hästen kan öppna och är obesegrad i täten. Femåringen har visserligen bara gått i den positionen en gång tidigare, men såg ut att trivas där och bet ifrån sig med ”näbbar och klor”.

I Paris börjar vintermeetinget närma sig sitt slut. Idao de Tillard – den franske mästaren – hade chans på franska ”triple crown”, men är inte anmäld till Prix de Paris. Hussard du Landret (lopp 4) galopperade direkt i Prix d’Amérique och så var den dagen förstörd. Det här är en hårding som gynnas av den extrema distansen. Plats är väl mest realistiskt, men hästen kan mycket väl vinna också.

 

 

 

SÖNDAG

 

 

1280-gs75-ake-olsson.jpg

Söndag 25/2: GS75® med Åke Olsson

Publicerad: 2024-02-23  12:04

Senast uppdaterad: 2024-02-23  11:17


Romme Söndag 25 februari Start: 15:00

BÄSTA SPIKEN

GS75-4: 9 Sandokan

Imponerade så smått senast och har egentligen alltid visat prov på hög kapacitet och att det är en tuff individ.  Nu har han ett perfekt springspår, utan springband, och de på start borde inte ta emot han så jag tror att Sandokan sitter i spets efter en bit trots tillägget. Han kan vinna om det blir dödens också, så oavsett känns det som en toppchans.

DRAGET

GS75-1: 2 Final Whistle

Vann från spets senast på Solvalla och jag tror att han piper till tät igen och då måste någon offra sig för att han inte ska få bestämma en bit. Han kan vinna från andra positioner, men i små fält som detta brukar ingen göra något så spets, dämpa, sen rinna undan till andra raka segern, det är i mitt tycke ett högst troligt scenario.

SKRÄLLEN

GS75-7: 3 Trotting Tom

Gick bra i skymundan senast efter att ha släppt spets och när flera gjorde lika så hamnade han en bit ner och spurtade bra utan att det riktigt syntes. Nu har han läge för spets igen och även om han står lite tufft inne finns ingen anledning att släppa denna gång. Han kan vinna från spets och skulle han bli av med ledningen, så har han inget emot att vinna efter att ha fått en lucka alldeles lagom, sådär 197 meter före mål.

LÅSET

GS75-3: 7 Eld Loke och 11 Alma Odin.

7 Eld Loke har gjort nio starter och börjar så smått bli rutinerad. Han kommer från en fin seger på en fin tid, det låter från stallet som detta är på förhand bästa chansen för dagen så visst ska han räknas tidigt. Bästa hästen i fältet är kanske obesegrade 11 Alma Odin, men från ett bakspår och dessutom med debut bakom bilen (vilket det iofs även är för 7 Eld Loke) så kan man inte spika när det finns en Eld Loke med från framspår. Men det är Tjomsland, så han kanske bara blåser runt gänget och vinner med tjugo meter, men för säkerhets skull tar jag även med 7 Eld Loke.

 

 

 

 

 

 

 

 

HELA POTTEN: Romme

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag 25/2: Tips till GS75® på Romme

Publicerad: 2024-02-21  15:00

Senast uppdaterad: 2024-02-21  19:21


TR Medias tips till söndagens GS75® på Romme

BÄSTA SPIKEN

9 SANDOKAN (GS75-4) är en topphäst som normalt hör hemma på lördagarna. Senast besegrade hästen ett bättre gäng än detta den tunga vägen och även om det skulle krävas grovjobb på nytt ska han normalt ha bra segerchans.

SKRÄLLEN

11 TUMBLING DICE (GS75-7) har avslutat bra flera starter i rad utan att få sätta pricken över i:et. Skulle man lyckas hitta ryggen på tipsettan samtidigt som det blir passande högt tempo kan femåringen äntligen få sin seger.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall medan Järvsöfax spritter i hans egna hage bakom.

 

Utskriftsvänligt gratisprogram:

 

Utskriftsvänligt gratisprogram: