Grand Slam V75 Söndag 22 April, ÖREBRO

SÖNDAG 

 

 

Programtipset:

Söndag 22 april | Första start kl 14.10

Stora GS75-systemet (ovan strecket) 768 rader/kr
Lilla GS75-systemet (fet text) 96 rader/kr

GS75-1 
7 Copimade
8 Whisky Akema
5 Urgent Call
2 Smevikens Cruiser
6 Alfas Dimitri
1 Maintainability
4 Che Boko
10 Toronto Love
3 Affe Road
9 Ritzo
 
 
 
GS75-2
4 Global Unesco
1 Big Marke
15 Eraja Jaam
3 Claude de Debussy
5 Win it Launcher
7 Crown Pale
8 M.T.Magic Dream
14 Valentine Heart
6 Vain Summer
12 Godiva Band
10 Fire on Fire
11 Pipe Dream
9 Livi Limit
13 Bäckdalens Star
2 Fuxie Queen
GS75-3 
3 Triton Baz
2 B.B.S.Canyankee
6 Racer Reo
11 Hope of Joy
10 Casper One
9 Stronger N'therest
5 First Diamond
7 Amazing Doc
8 Best Dream
4 Joycelyn
12 Bright Pace
1 Dex Dynamite
 
 
 
GS75-4
3 Hobby de L'iton 
7 Castleman
4 Joyride Cane
2 Enjoy the Life
6 Athos Race
1 Bellmondo Hornline
8 Fedex Cup
5 Melody Marke
9 Bruiser Pace
10 Ridgehead Kwannon
 
 
 
 
 
 
GS75-5
6 Classic Joy
5 Re Love
7 La Marke
9 Charisma
2 Keinstein Viking
8 Nacrous
3 Listas Zodiak
10 Yetsye
12 Ileach C.C.
1 Marjons Ivory
4 Blackspot Madeya
11 Somekindasurprise
GS75-6
10 Moni to Spare
3 Lincoln Lawyer
2 Te Quiero Grif
8 Silver Annie
4 Finish Future
5 Mon Petit Cheval
7 Orne As
1 Macho Look
11 Gaia Sund
9 Merry Broline
 
 
 
 
 
GS75-7
2 Hipster
11 Manzano
5 Diggerman
1 Harley Zon
9 Mill York
10 M.T.Laroche
12 Hersey's Kiss
6 Scot Launcher
7 Arms and Legs
8 Midas Metan
3 Metoria
4 Zazo Rod

 

 

 

1120_gs75_hornan_andersson.jpg

Söndag 22/4: GS75 med Andersson

GRAND SLAM 75
ÖREBRO
Söndag 22 april
Start: 15.50

SPIKARNA
GS75-2: 4 Global Unesco är ett toppämne som tränar dunderstarkt. Mycket svårslagen!
GS75-3: 2 B.B.S.Canyankee har bättre uppgift än på länge. Vinner utan strul.

DRAGEN
GS75-4: 6 Athos Race har fin kapacitet och tränar starkt. Måste med på lappen!
GS75-5: 6 Classic Joy kan en hel del, men agerar ojämnt. Vettig segerchans ifrån spets.
GS75-6: 2 Te Quiero Grif vinner snart eller aldrig. Hett bud från ledningen!

SKRÄLLEN
GS75-7: 9 Mill York är klart på gång. Slår till vid hårt tempo!

 

 

 

Grand Slam 75-service från Vi Tippa

Tips från Vi Tippa till Grand Slam 75

GS75 Örebro 22 april.pdf

 

 

1120_gs75_fernlund.jpg

 

 

 

 

Stora Vinster bjuder på avd.4:

Heiskanen sitter på nöten 

 

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall

 

Gratisprogram V75 Romme 1 April.pdf

 

 

 

 

CEDERIN PETER2

- 6 Racer Reo (GS75-3) är en fin häst i grunden som här gör sin andra start efter några månaders uppehåll. Inga fel på honom, men han gillar inte att springa på brodd därav frånvaron. Kördes snällt senast och gick fort över mål. Borde gått framåt med loppet i kroppen. Han kommer att gå barfota fram. Platschans, säger Peter Cederin.

****** 
AGGE THE BOMBER JOHAN SEDSTRÖM  -1-5.JPG

Sedström: ”Hon ska ses med chans”
Johan Sedström svarar på frågan angående sina GS75 hästar.
- Win It Launcher (GS75-2) är bra i ordning för dagen. Breddlopp senast, men hon vann på ett väldigt enkelt sätt med krafter kvar. Spåret klarar hon och är dessutom snabb iväg. Hästen kommer att tävla barfota bak. Med rätt lopp ska hon ses med lite chans.
- 4 Joycelin (GS75-3) har gjort det hyggligt i år, men vi får nog inrikta oss på pengar i första hand.
- 6 Scot Launcher (GS75-7) har varit ifrån utan att det varit några problem. Han känns fin, men kan behöva några lopp innan han är segermogen. Hästen öppnar okey och vi söker oss ner i banan någonstans för att sedan köra till slut. Viss platschans.

******
3_TROELS_ANDERSEN_MG.JPG

Andersen: ”Kusken har vunnit med hästen tidigare”
Troels Andersen har tre hästar till start på GS75 som han delger oss sina funderingar kring.
- 8 Nacrous (GS75-5) satt fast i årsdebuten och sist blev det fel då starten sköts upp. Hon har lätt för att hetsa upp sig och så blev det, med galopp som följd. Formen närmar sig, men hon behöver säkert några lopp till för att vara på topp. Hästen öppnar bra så vi söker oss framåt för att hitta ner i fältet någonstans. Strular det inte för mycket så kan hon dyka upp långt fram.
- Charisma (GS75-5) gör årsdebut, men har jobbat rejält i vinter. Kusken har vunnit med henne tidigare så han känner hästen väl. Vi kommer att smyga med härifrån för att sedan köra till slut. Hon kan behöva loppet, men med rätt resa kan hon dyka upp långt fram. 
- 4 Finish Future (GS75-6) såg väldigt fin ut vid segern senast. Kan nog vara ytterligare förbättrad till denna start. Har inte gjort så många starter sista året, men det är en fin häst i grunden. Får han ett fint lopp så kan det vara en platschans.

******
KENNETH HAUGSTAD MED MUSTASCHKAMPEN DRESS 2.JPG

Haugstad: ”Alltid med chans”
Kenneth Haugstad ger oss lite information om sina och stall Wahlmanns GS75 chanser.
- 10 Moni To Spare (GS75-6) gjorde årsdebut senast och på vilket sätt. Trots att han inte var vässad på något sätt så visade hästen hur bra den är. Borde rimligtvis vara ytterligare lite bättre till denna start. Spåret blev helt okey då vi kan öppna lite lugnt och hitta en bra position. Blir det bara lite tempo så går han alltid bra till slut. Hästen har vinstchans.
- 2 Hipster (GS75-7) ser fin ut och gjorde det helt okey i sin årsdebut. Ska ha gått framåt med det loppet i sig. Den här märren öppnar riktigt bra så spår två blev optimalt. Distansen passar också. Platschans.
- 12 Hersey`s Kisses (GS75-7) håller hygglig form utan att vara på topp. Han fick sämsta tänkbara spår så härifrån är det en hygglig slant som gäller i första hand.

******
AKE_LINDBLOM_LJ.JPG

Lindblom: ”Två fina hästar”
Åke Lindblom säger så här via telefon angående sina GS75 chanser.
- 6 Athos Race (GS75-4) har haft vissa problem med travet till slut därav vissa plumpar i programraden. Han känns fin i träningen efter ett par månaders uppehåll. Det kan dock behövas något lopp för att hitta den där rätta formen. Hästen duger bra för klassen och kommer även att tävla barfota bak denna gång. Han ska räknas tidigt.
- 5 Re Love (GS75-5) fin häst som har bra form. Hon öppnar hyggligt och kommer säkert att få en fin position härifrån. Det är en stark märr som borde ha lite chans att blanda sig i striden.

******
MIKAEL SELIN

Selin: ”Chans med klaff på loppet”
Mikael Selin har flera hästar med i dagens GS75. Vi fick en liten pratstund kring dessa.
- 1 Big Marke (GS75-2) borde kanske vunnit senast, men vi är ändå nöjda med honom för dagen. Bästa spåret denna gång och han öppnar bra så vi kommer säkert att få ett fint lopp härifrån. Han dyker säkert upp långt fram i detta lopp om det inte strular för mycket under vägen. Platschans.
- 5 Melody Marke (GS75-4) var väldigt mycket förbättrad i sitt senaste uppträdande. Känns fortsatt fin efteråt och hon kommer att tävla barfota även denna gång. Vinna kan bli svårt, men en hygglig placering tror vi på.
- 7 La Marke (GS75-5) öppna bra och ha även fin form för dagen. Hon har varit ute i tuff konkurrens på slutet. Går väl kanske ner något i klass till denna start, men samtidigt fick vi ett tufft utgångsläge. Vi söker oss ner i banan för att hitta en vettig position. Med lite flyt kan hon dyka upp långt fram.

******
OSKAR J ANDERSSON 425.JPG

Andersson: ”Vinstchans”
Oskar J Andersson ger oss en utförlig information om stall Westholms GS75 hästar.
- 5 Urgent Call gör här årsdebut och har tränat på bra under hela vintern. Har endast gått två banjobb inför detta, men har känts fin i dessa. Han öppnar bra och kommer säkert att göra ett bra lopp direkt som det känns. Hygglig chans.
- 7 Copimade (GS75-1) galopperade direkt i starten sist, men har annars känts fin efteråt. Han gjorde ett bra lopp näst senast så formen är det inget fel på. Det blir barfota bak och han ska ses med lite platschans.
- 3 Hobby De Líton (GS75-4) är en jättefin häst som vinner ofta. Han tränar bra inför detta lopp. Bra spår, men ledning eller bakifrån spelar inte så stor roll då han är ganska stark och oöm för positioner. Han ska ses med bra chans.

******
BERNE GUSTAFSSON 439.JPG

- 4 Global Unesco (GS75-2) gör årsdebut, men har tränat riktigt bra under vintern. Allt ser bra ut på förhand då han också har gått jobb på banan efter 1.17 full väg på ett tilltalande sätt. Han borde öppna hyggligt härifrån och jag måste tro på bra chans direkt, säger Berne Gustafsson när vi ringer upp.

******
WALLBERG HÅKAN_DOTTER_2888.JPG

- 3 Lincoln Lawer GS75-6) återkommer efter ett par månaders uppehåll. Känns fin i träningen inför denna uppgift och fick även ett tilltalande spår. Hästen kan öppna ganska så rejält så vi borde få ett bra lopp härifrån. Han kommer att gå barfota fram och få på sig ett helstängt huvudlag till denna start. En av flera med chans, säger Håkan Wallberg via telefon.

 

Spännande debut för intressant nyförvärv ”Känns som en klassklättrare”

Han har tidigare visat sig vara riktigt kapabel men också ojämn.
Nu gör hästen en spännande debut i ny regi – hos en tränare som har radat upp förvandlingsnummer genom åren.
- Det känns som en klassklättare. Jag gillar verkligen hästen, säger den nye tränaren.

Vinnarna duggar tätt här i Nyhetsbrevet både i V75 och i Grand Slam 75. Förra veckans favorithot, Hickothepooh, sänkte favoriten Mr Lindy från dödens och vann efter toppinfo från tränaren.
Nu kan det mycket väl vara dags igen och när Veijo Heiskanen har en ny häst i träning och låter den debutera är det alltid högintressant. När det dessutom handlar om en häst som 4 Joyride Cane (GS-4), ringer varningsklockorna. Joyride Cane har visat fina kvaliteter hos sin tidigare tränare Sören Norberg, bland annat vunnit på en låg 1.12-tid, men också varit ojämn. Nu gör han debut för Veijo Heiskanen, en tränare som har gjort många förvandlingsnummer genom åren. Joyride Cane startar i den fjärde avdelningen i söndagens Grand Slam 75 i Örebro från spår fyra bakom bilen.
- 4 Joyride Cane (GS-4) är en jättefin häst, stor och snygg, som jag verkligen gillar. Jag har haft honom i knappt en månad och han kom i ett fint skick. Vi har tränat på och jag har kört 1.22 full väg i långvagn som snabbast. Det känns som en klassklättrare och han är jättecool och trevlig, säger Veijo Heiskanen.
- Nu är det upp till bevis på söndag och jag känner inte till motståndet så väl. Men hästen känns bra och det sägs att han är snabb ut. Det blir barfota fram som han har gått tidigare och jänkarvagn om han får plats i den. Hästen är så stor och jag har inte kollat ännu vilken vagn som passar. Om han inte får plats i den får det bli vanlig vagn. Det ska bli spännande att se hur han fungerar i debuten för mig och jag har en bra känsla, säger Veijo.

”Norskt huvudlag första gången hos mig – räknas tidigt”

Åby-tränaren har ytterligare två hästar till start i Grand Slam 75 och det låter intressant på båda två.
- 2 Smevikens Cruiser (GS-1) var för pigg i comebacken senast och galopperade lite snöpligt. Han hade tränat mycket bra länge inför den starten och det har han även gjort efteråt. Det känns faktiskt som att han är nära toppformen. Den långa distansen passar bra och även läget då han är snabb ut. Hästen är bra för sin klass och måste räknas tidigt. Barfota runt om och jänkarvagn som senast men nu blir det norskt huvudlag för första gången hos mig.
- 2 Te Quiero Grif (GS-6) har bättre form än raden och känns piggare och mer alert nu än tidigare. Han har inte fått till det på slutet och tyvärr blev det galopp senast och gången innan satt han fast. Nu har han fått ett bra läge och är snabb ut och den här gången vill jag köra i spets. Det var ett tag sedan han gick i ledningen, någon gång i vintras, men då var han inte riktigt i form. Nu känns han klart mycket bättre. Han möter några bra hästar men bland de tre borde han kunna vara. Barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Veijo Heiskanen.

 

 

Peter G Norman

- 7 Castleman (GS75-4) gick helt okej senast, det fattades så klart lite i honom. Han hade lite problem med en karled inför finalen, så jag hade inte kunnat ge honom något lopp innan. Jag hade tränat honom rätt så ordentligt, men det är ändå svårt bakifrån när de vinner på en 1,12 där framme. Han gick klart godkänt, tycker jag. Han har känts fortsatt bra efter det och nu har han ett lopp i kroppen, så jag räknar med att han ska vara förbättrad den här gången. Om upplägget? Han är ingen jätteblixt från start, så vi får nog försöka att ta det lite piano och försöka hitta ned någonstans bara. Sedan får vi se, Jörgens häst är väldigt bra och skulle den komma till ledningen… så kanske det blir att vi får gå fram och göra jobbet. Vi får se hur långt det räcker, men han borde dyka upp bland de tre om han gått framåt ytterligare till det här loppet - det känns så iallafall. Det blir precis som senast - öppet huvudlag, barfota fram och jänkarvagn.

 

 

MONI TO SPARE PRIS 325.JPG

Inför Grand Slam 75: Bra uppgift för vinnarhästen

Han är vinnarhästen som har gjort stor succé och aldrig galopperat i lopp.
Efter segern i årsdebuten blir Moni To Spare hårt betrodd i söndagens Grand Slam 75.
- Han var jättefin vid segern och vann med krafter kvar. Det ser ut som en bra chans, säger tränaren Niklas Johansson.

Moni To Spare är hästen som har firat stora framgångar sedan han började tävla som treåring. Han har radat upp segrarna varje år och kan skryta med strålande 41 i segerprocent och hela 76 procent bland de tre främsta. Hästen har bara blivit bättre och bättre för varje år och i fjol tog han två V75-segrar och var tvåa, samt trea i V75-finalerna. Totalt har Moni To Spare vunnit tolv lopp på 29 starter och varit bland de tre i 22 av loppen. Han har sprungit in 951 300 kronor och ägs och tränas av Solvalla-amatören Niklas Johansson.
- Det är nästan overkligt bra. Jag har hållit på med hästar sedan jag började på 90-talet hos Jim Oscarsson och den här är något alldeles extra. Han har otroligt bra löpskalle och är så lugn och sansad hela tiden. Han ger allt han kan till slut och är närmast hundraprocent travsäker, säger Niklas Johansson.
- Man ska egentligen inte säga så här men hästen har aldrig galopperat i lopp. Sedan har han ju en väldigt bra grundfysik också. Jag tränar honom på samma sätt som mina två andra hästar men de är inte alls lika bra.

”Känns bättre och fräschare i år”
Moni To Spare gjorde årsdebut för drygt två veckor sedan och vann i övertygande stil på Solvalla från tillägg efter en vass avslutning. Segertiden blev fina 1.13,4 över medeldistans och det var som vanligt Kenneth Haugstad som satt i sulkyn.
- Hästen var jättefin då och vann med krafter kvar. Kenneth var jättenöjd och tyckte att det var lite skillnad på hästen och att han kändes lite bättre i år. Han sa att hästen var ett snäpp fräschare och sprang inte och hängde på någon töm som han har gjort en del förut. Det har varit hans största problem tidigare att han springer och bryter i svängarna.
- Varje vinter har hästen fått en tävlingspaus och då har jag kört regelbunden backträning med honom istället. Han kan gå sådan träning sommartid också men på vintern är det backträning hela tiden.
- Inför årsdebuten hade jag kört ett provlopp där han sprang 1.19 full väg med 1.17 sista varvet. Normalt ska hästen gå framåt en del med loppet i kroppen. Tanken är att om han går bra på söndag så ska vi matcha honom i V75 i Silverdivisionen och det finns ett lämplig lopp i Örebro 14 dagar senare.

”En bra uppgift – men nackdel med skor”
På söndag är det Grand Slam 75 i Örebro som gäller och Moni To Spare startar i den sjätte avdelningen och har spår tio tillsammans med Kenneth Haugstad. Hästen blir klar favorit och tränare Johansson är optimistisk.
- Moni To Spare (GS-6) har känts väldigt fin efter årsdebuten och precis lika fin som han gjorde inför det loppet. Även om det är svårt från bakspår går han från alla lägen och till och med dödens har han vunnit ifrån, vilket han gjorde i årsdebuten i fjol på en 1.11-tid.
- Det ser ut som en bra uppgift och han har mött och slagit flera av hästarna som han möter nu. Den enda nackdelen är att vi troligtvis kör med skor runt om. Men det blir de tunnaste aluminiumskor som finns och tanken är att spara hovarna till V75.
- Grejen är att hästen gick med skor ända fram till förra året och det ska inte påverka nämnvärt. Inga ändringar i övrigt och eftersom det är en vinnarhäst som nästan inte har gjort några dåliga lopp tror jag på bra chans, säger Niklas Johansson.