Grand Slam V75 Söndag 20 Oktober ÖREBRO

Örebro arrangerar GS75 och omgången förgylls av tvååringsloppet Svampen med 455 000 kronor till den som är först över mållinjen. Daniel Wäjerstens Global Badman är obesegrad efter tre starter och får gälla som favorit.

 

Dagens andelsspel. Gratis för de som var med på gårdagens 6 rätt.

Villkor: Minst 1 lila måste vinna.

 

Vi gick lite plus idag. Jag gör ett nytt spel för vinsten som redovisas här till veckan.

 

 

 

SÖNDAG 

 

Söndag 20/10: GS75-tips till Örebro

Dagens Spels tips till söndagens GS75-tävlingar på Örebro.

Tips till Örebro 

SKRÄLLEN

2 UNARMED FACE (GS75-2) såg fin ut inför
starten på Kalmar näst senast och levde upp
till intrycket då han spetsvann i trevlig stil.
Skulle han sköta sig är han åter segeraktuell!

 

 

1120_gs75-fernlund.jpg

GRAND SLAM 75
ÖREBRO
Söndag 20 oktober
Start: 15.00

SPIKEN
1 Valley Brodde (GS75-1)
Gjorde debut för Daniel Redén senast och det slutade med enkel seger trots en tung löpning. Insatsen var imponerande och det här är en minst lika spännande häst som Bucks To Burn som Redén också utvecklat och jag tror att han vinner. Spåret kan bli en fälla, han har blivit av med ledningen från spår ett flera gånger, men jag tror Örjan Kihlström löser det. Tar han ledningen vinner han, annars får kusken hitta ut och slå dem den tunga vägen.

DRAGET
9 Bo C. (GS75-7)
Var inte som bäst senast, agerade knepigt innan och i loppet och något störde honom den dagen. Nu har han varit fin i banjobb inför detta och hästen är väldigt bra för nuvarande klass. Har både styrka och fart för att vinna – given förstahäst!

SKRÄLLEN
9 Condior (GS75-2)
Kördes väldigt offensivt senast och det var befogat. Trots hårt tempo hela vägen var hästen med i främre träffen och gick kanonbra som tvåa bakom stora löftet Hail Mary. Nu slipper han möta den hästen och varningen är utfärdad.

 

 

GS75 går av stapeln på Örebro den här söndagen och tävlingarna håller hög sportslig klass med ärofyllda tvååringsloppet Svampen som omgångens höjdpunkt. Vi har grävt i historiken kring loppet och noterbart är att hälften av slutsegrarna betalat mer än tio gångerna pengarna. Vi vädrar skräll även i år och är mycket nöjda med vår A-grupp där favoriten 8 Global Badman (GS75-6) lämnas utanför. Ett axplock av vår analys i GS75-6 - där vi motiverar varför vi går emot favoriten - bjuder vi på här: Vi har inte något större förtroende för årets upplagas favorit heller - 8 Global Badman. Visserligen har denne inte tagit ett steg fel hittills med tre segrar på lika många starter och det går inte att klaga på hästens inställning. Nu väntar dock den överlägset tuffaste uppgiften hittills och med spår åtta över kort distans luktar det strul lång väg. Global Badman sprang en respektingivande 14-tid i Breeders’ Crown näst senast på Bergsåker, men det handlade också om en väldigt snabb bana den dagen och hästen fick hälften till skänks efter att ha blivit släppt till spets. Övriga två segrar har varit av det billigare slaget och även om tvååringen gett ett fint intryck från sidan är det för tidigt att säga om det handlar om en framtida kulltopp eller inte. Missförstå oss inte, Global Badman har gjort allting rätt hittills, men för att vara streckad till strax under 50 procent från spår åtta över kort distans i ett storlopp som det här ska man mer eller mindre vara huvudet högre än motståndet. Spelvärdet finns tveklöst på annat håll och vi går emot.

 • GS75-1:Örebro är en speciell bana och det är inte ovanligt att se hästar underprestera... Vi inleder med omgångens mest intressanta statistik!
 • GS75-2:Flera fina treåringar här och det finns minst en häst som har bättre kunnande än favoriten. Vi är helnöjda med A-gruppen!
 • GS75-3:Första bike, spetsläge och Jepson upp - en favorit att hålla i handen? Vår syn på saken är glasklar!
 • GS75-4:Vad har spelarkåren egentligen rökt?! Vilket läge att ta betalt - vi spikar!
 • GS75-5:Underbart spellopp! Frågan är vad som är bäst - omgångens drag eller dennes spelprocent?! TOPPSPIK!
 • GS75-6:Hälften av alla Svampen-vinnare har stått i över tio gånger pengarna - vi vädrar skräll även i år!
 • GS75-7:Från Klass II till Bronsdivisionen som klar favorit. Låter inte som någon given vinnare...?

 

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall 

GP_191020_GS75_WEB.pdf

 

 

 

 

DANIEL WÄJERSTEN 3.JPG
Daniel Wäjersten startar den obesegrade talangen 8 Global Badman i tvååringsloppet Svampen och säger följande.
- Hästen har tränat här i dag (onsdag) och jag tyckte att han kändes jättefin. Det är första gången han ska resa och det blir en ny bana. Allt är nytt och han är som alla andra ”grön”. Men det är klart att han ska vara betrodd. Det är en fin häst och jag har varit stolt när folk kommer fram till en och berömt hästen. Det är klart att man inte jublade över läget, men spårlottning är ju ett lotteri. Vi hade tur när det var Breeders’ Crown att han fick spår fem och nu blev det ett lite sämre spår. Jag lägger inte så mycket energi på det där, utan det är som det är. Hästen kan öppna hyggligt och vi får försöka hitta en vettig position. Löser det sig under vägen så är han säkert med och gör upp om det, säger Daniel.
******

ULF STENSTRÖMER 152.JPG

Stenströmer: ”Spännande uppgift”
Ulf Stenströmer har ett par fina hästar med under dagens GS75-spel.
- 1 Sukpoint C.C. (GS75-3) var toppenfin i debuten för mig och spurtade jättebra. Han satt långt bak i fjärde par utvändigt och gick med i angrepp åttahundra meter kvar. Sedan avslutade han riktigt bra över upploppet, men hade för långt fram för att nå vinnaren. Jag hade inte förväntat mig någonting då hästen bara hade tränat i sanden inför debuten för mig. Han är lite skarp och jag ville inte fresta på med något banjobb. Som det känns så har hästen mått bra av den genomköraren och säkert gått framåt till den här starten. Med loppet i kroppen kommer han nog att vara ännu vassare nu. Läget är intressant med innerspår och rykten säger att hästen har öppnat snabbt i tidigare regi. Han spetsade bland annat på Jägersro för tre starter sedan och vann. Senast öppnade han inte speciellt bra, men då var det dåligt spår och många startsnabba hästar med. Det är inte omöjligt att han kan hålla upp ledningen. Jag pratade med Carl Johan Jepson som känner hästen från tidigare regi och han tyckte det såg ut som en spännande uppgift. Calle tyckte även att vi ska prova jänkarvagn nu från det här läget och det kan bli så att han går med den nu. Vi avgör det efter värmningen. I övrigt barfota runt om och inga ändringar. Jag tycker att det ser ut som en bra chans.
- 3 Digger Lord (GS75-7) har ruggigt bra form och det var nästan lite synd att Untersteiner gick ut framför senast när han attackerade. Jag säger inte att min häst hade vunnit annars, men han hade i alla fall varit närmre Kennedy i mål. Loppet som han är ute i nu passar bra med lång distans och fint läge. Han kan öppna lite bakom bilen och hade Kennedy varit med här hade han varit storfavorit. Jag säger inte att han bara går ut och vinner, men jag blir inte ett dugg förvånad om han gör det. Letar man ett roligt skrällbud med en formstark häst så är han ett givet streck. Klaffar det bara lite under vägen kommer han att spurta vasst. Barfota runt om igen och inga ändringar, säger Ulf.

******
PETER UNTERSTEINER.JPG

Via spelvärde.se ger Peter Untersteiner det senaste kring stallets GS75 hästar.
- 2 Love Håleryd (GS75-4) går bra varje gång nu. Han var faktiskt nära att vinna på Årjäng, men blev bara femma – det var dock fem på linjen. Nu har han ett bra läge, men han kan inte gå barfota runt om så det blir aluminiumskor runt om. Vad det gör vet jag inte, men så blir det denna gången. Det känns som att han har form. Det blir helstängt och jänkarvagn som senast.
- 3 Velegance (GS75-5) har varit strålande i två starter och det finns en hel del i henne har det visat sig. Allting ser bra ut i träningen så jag hoppas och tror på en god insats igen. Det blir öppet med murphy, vanlig vagn och barfota runt om som senast.

******
4_MAGNUS_JAKOBSSON_MR_100_PROCENT_LJ.JPG

- 3 Global Wonderful (GS75-5) kan vara en rolig vinnare enligt Atg nyhetsbrev. Magnus Jakobssons häst spurtade vasst till seger i Grand Slam 75 för två veckor sedan och hade stått över för en förkylning inför den starten. Med det loppet i kroppen torde formen vara ännu vassare nu och läget är dessutom betydligt bättre nu än senast. Hästen är snabb ut och från spår tre bakom bilen lär siktet vara inställt på ledningen. Då kan hon bli en svår nöt att knäcka för motbuden som har sämre utgångslägen.

******
REDEN_VINCENNES2_LJ.JPG

Pergenius: ”Fortsatt utveckling i båda två”
Pär Pergenius tror på fina insatser från stall Redéns GS75 hästar.
- 1 Valley Brodde (GS75-1) gjorde sin första start för oss senast. Hästen hade varit ifrån ganska länge inför den starten, men var väl förberedd och kunde vinna lätt efter ett starkt slutvarv ute i spåren och dessutom med krafter i behåll. Allt verkar bra med honom efteråt och han ska kunna ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen. Det är en stark och rejäl häst, men från spår ett är det svårt att sia om han kan behålla ledningen eller ej. Hästen öppnar hyggligt och kommer säkert få ett vettigt lopp härifrån. Löser det sig under vägen så är han säkert med och gör upp om segern. Troligtvis barfota runt om, helstängt huvudlag och en jänkarvagn.
- 7 Dwayne Zet (GS75-2) började karriären på ett fint sätt, men blev lite sliten efter segern i somras. Det är annars en riktigt fin häst som har tränat på ett tag och känns fin här hemma. Kapaciteten är det inget fel på däremot så blev utgångsläget lite sämre denna gång. Hästen öppnar helt okey och det blir till att söka en position först och främst. Trots frånvaron så är han bra nog att med de rätta ryggarna blanda sig i platsstriden. Inga ändringar.

******
2_SVANTE_BATH_TUMME_MG.JPG

Svante Båth uttalar sig via hemsidan angående stallets GS75 chanser.
- 5 Poem In Motion (GS75-3) fick vi nyligen stryka från en tilltänkt start då hon fick problem med ett öga. Hon var snabbt igång igen och jag tror knappast att formen har påverkats negativt. Hon är snabb ut och här provar vi att köra till direkt. Med rätt resa är hon inte borta och jag tycker att hon är ett tidigt bud. Det blir barfota runt om och jänkarvagn.
- 7 Aiming To Win (GS75-3) felade oförklarligt senast och tappade allt där. Han har annars visat fin form i starterna före och det finns inget som tyder på att han ska vara sämre nu. Det här loppet blir ett led i matchningen inför Breeders Crown-semin och jag ser därför gärna att det blir ett snällt upplägg. Med rätt resa är han inte borta men jag är fullt nöjd bara han gör ett bra lopp. Inga ändringar, barfota fram.
- 6 Grand Princess (GS75-6) var jättefin senast men mötte en häst som helt enkelt var för bra. Vi möter den även nu och det blir säkert lika svårt att slå den här. Med rätt resa duger hon bra och jag tycker att det ser ut som en vettig platschans. Inga ändringar, skor runt om.
- 7 Armani Degato (GS75-6) hade vi tänkt köra i ryggar senast men det hade han inte en tanke på själv. Han blev alldeles för het och det är inte konstigt att han stumnade till slut. Nu ändrar vi lite på utrustningen och förhoppningsvis så håller han sig lugnare den här gången. Fartmässigt duger han bra och skulle det stämma för honom då ska han ses som en outsider.

******
PETER_G_NORMAN_MG.JPG

Norman: ”Alla tre känns fina för dagen”
Peter G Norman svarar på luren och ger positiva vibbar kring stallets GS75 chanser.
- 3 Comte Du Pommeau (GS75-1) är allt bara bra med och han har fått ett bra utgångsläge. Det kanske blir tufft att vinna, men på sin form och läget kommer han att göra ett bra lopp i alla fall. Ett litet minus är att han kommer att gå med skor denna gång.
- 9 Condior (GS75-2) verkar allt fint med hemma och han gick ju jättebra senast bakom Hail Mary så formen finns där. Han har ett bakspår och det är ett kort upplopp på Örebro så det är inte så lätt att vinna kanske, men även han kommer att göra ett bra lopp och inga ändringar är planerade.
- 5 All Star (GS75-7) mår även han bra för dagen och han gör ju alltid bra lopp. Han duger gott i klassen och stark är han så distansen är ingen nackdel. Han är inte så snabb iväg så även här vill jag varna lite för det korta upploppet och att vi måste komma bra på det. Även han kommer att göra ett bra lopp och inga ändringar planerat. Platschans.

 

 

GS75 går av stapeln på Örebro den här söndagen och tävlingarna håller hög sportslig klass med ärofyllda tvååringsloppet Svampen som omgångens höjdpunkt. Vi har grävt i historiken kring loppet och noterbart är att hälften av slutsegrarna betalat mer än tio gångerna pengarna. Vi vädrar skräll även i år och är mycket nöjda med vår A-grupp där favoriten 8 Global Badman (GS75-6) lämnas utanför. Tipsmaterialet är släppt! En timme före spelstopp - 14.00 - återkommer vi med uppdaterad info under "senaste nytt". I samma veva publiceras också våra systemförslag till GS75, Dagens Dubbel och Tvilling. Allt för att förutsättningarna ska vara bästa tänkbara! Mot sju rätt!

Här bjuder vi på en intervju i GS75-6
- 4 Tiny Rocket (GS75-6) är läget mycket bra med. Hon startade första gången bakom bilen senast och det small bara till när bilen släppte. Det är ingenting att hymla med taktiken - jag kommer försöka lägga upp det på samma vis som senast. Jag siktar mot ledningen och kommer inte släppa till någon. Det känns som att hästen är under kraftig utveckling och jag har stora förhoppningar om att vi iallafall ska vara med bland de tre. Det är lite för tidigt att säga om det är en kulltopp, men hon var jättefin i Kalmar näst senast och vann på lätta ben senast. Det ska bli spännande på söndag. Jag har mycket bra feeling och hon kommer att sälja sig dyrt i ledningen. Öppet huvudlag, svensk jänkarvagn och skor runt om, säger Per Nordström.
Hela tipsmaterialet hittar ni via länken!
 • GS75-1:Örebro är en speciell bana och det är inte ovanligt att se hästar underprestera... Vi inleder med omgångens mest intressanta statistik!
 • GS75-2:Flera fina treåringar här och det finns minst en häst som har bättre kunnande än favoriten. Vi är helnöjda med A-gruppen!
 • GS75-3:Första bike, spetsläge och Jepson upp - en favorit att hålla i handen? Vår syn på saken är glasklar!
 • GS75-4:Vad har spelarkåren egentligen rökt?! Vilket läge att ta betalt - vi spikar!
 • GS75-5:Underbart spellopp! Frågan är vad som är bäst - omgångens drag eller dennes spelprocent?! TOPPSPIK!
 • GS75-6:Hälften av alla Svampen-vinnare har stått i över tio gånger pengarna - vi vädrar skräll även i år!
 • GS75-7:Från Klass II till Bronsdivisionen som klar favorit. Låter inte som någon given vinnare...?
Lycka till och ha en fin söndag!