V75  Söndag 26 Juni KALMAR

SÖNDAG

På Göteborg Galopp startar Timo Nurmos (lopp 7). Ja, alltså inte den framgångsrike Solvallatränaren utan galopphästen med samma namn. Halvmiljonären har dock inte startat på två år och kan behöva genomköraren.   
 
Hela helgen är full av traditioner och V75® är inget undantag. Dessutom viftar vi med 54 miljoner i Jackpot.  
Kalmarsundspokalen känns vidöppen sedan Click Bait (lopp 10) dragit niten i spårlottningen. En häst vi vill lyfta fram och varna för är Ultion Face. Sexåringen har sett lysande ut efter långt uppehåll och borde vara i närheten av toppformen med två urblåsare i kroppen.  
 
En intensiv vecka avslutas med V65 från Jarlsberg och en sista chans att gå för miljonerna. Det är nämligen Jackpot och skulle du bli ensam med sex rätt drar du in 2,5 miljoner kronor.

 

 

ANDELSSPEL IDAG?

OBS! Veckans V75-omgång går på söndag denna vecka!

 

ATG Tillsammans i samarbete med Torsviks Tobak och Min Andel:

 

Andelsspelet John Wark kostar 133kr och säljs i max 12 andelar,

12 Andelar

Dagens preliminära kupong

 

 

Förra spelet

 

SÖNDAG

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Underbara Midsommar med högsommarvärme och jackpot på V75

Precis som alla Ni andra så har jag underbara minnen av Midsommarhelgen. Helst åkte jag för min del till Dalarna där Midsommarafton är något alldeles speciellt – dock utan trav just den där dagen om man råkar vara i Dalarna

Midsommarafton är det Hagmyren som tar hand om V64-omgången. Eftermiddagstävlingar på Myren eftersom kvällen är ”helig”. Inget ont om Hagmyren, men skulle jag gå på trav Midsommarafton hade jag nog valt underbara Årjäng som också tävlar den här eftermiddagen.

Travet i Dalarna får vänta till Midsommardagen, alltså lördagen, och precis som vanligt handlar det på lördag om Grand Slam i Rättvik. Det brukar bli en underbar dag med mycket folk runt den fina banan och givetvis topptävlingar, inget undantag i år.

V75 får vänta till söndag då blickarna riktas mot Kalmar, precis som vanligt. Jag tycker att Kalmar fick till en kanonomgång så vi kan lugnt räkna med en ny folkfest på söndag. V75-omgången är ju dessutom förstärkt med 29 miljoner kronor, alltså jackpot från i lördags.

ATG beräknar att det kommer att ligga minst 54 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt och har som vanligt räknat försiktigt. Söndagen blir minst sagt spännande…

Som bekant gör vi under några sommarveckor uppehåll med vårt gemensamma spel i Vinnarcirkeln. Vi borde ju egentligen göra ett försök i Kalmar med många extra miljoner i sjurättspotten, men nu är det som det är. För min del är det självklart att lämna in mitt lilla ”grundsystem”, men det lär väl bli lite annat också…

Till söndagens jackpotomgång i Kalmar har jag hittat tre tänkbara spikförslag, två av dom har faktiskt svårt att se förlora. Det finns alltså i leken att söndagen kan resultera i en ny jackpot som i så fall landar i Eskilstuna nästa vecka då Sundbyholm kommer att bjuda på en riktig toppomgång.

Nu dock i första hand Kalmar på söndag. Här mina preliminära funderingar om hur det kommer att gå i form av ett litet grundsystem på 96 rader – 48 kronor.

Avdelning 1: 9 – 4 – 7 ( 6 – 5 )

Avdelning 2: 5 Palmyra, spik! ( 9 – 7 )

Avdelning 3: 1 Iceland Falls, spik! ( 9 – 7 )

Avdelning 4: 9 – 1 – 8 – 2 ( 4 – 5 )

Avdelning 5: 5 – 11 – 1 – 10 ( 7 – 8 )

Avdelning 6: 4 – 1 ( 10 – 6 )

Avdelning 7: 11 Charliebrown Effe, spik! ( 6 – 1 )

Påminner slutligen om att det är jackpot på V64 denna torsdag kväll på Dannero.

Ha en fullständigt underbar Midsommarhelg och lycka till på liret önskar Er

Hans G.

 

1280-v75-olsson.jpg

KALMAR

JACKPOT 54 MILJONER
Söndag 26 juni
Start: 16:20

V75-1  •  Klass I

2640 meter, voltstart
1 Baroncini Jet är en häst med bra kapacitet för klassen och kommer troligen att vara bättre med loppet i kroppen från senast. Och senast så gick han i spets på Romme och blev nedspeedad av Kainai Goj som hade liftat med i rygg loppet igenom. Spår ett i volt nu igen och jag tror att han åter sitter i spets. Jag blir inte förvånad om han leder hela vägen denna gång. 7 Loyal Cash gav sig senast på Tingsryd men var verkligen bra gången innan som fyra på Solvalla under elitloppshelgen. Prickar Adrian från springspåret och kommer till tät så lär ekipaget köras där. Då kan det räcka hela vägen även om han går från alla positioner. 4 Black Fire hade nog blivit mitt förstabud i loppet om det inte vore för spår fyra i volten som jag tror kan bli lite klurigt. Det kommer nog inte bli någon pangstart och positionerna kan vara avgörande. Han har annars varit jättebra vid raka segrar och kommer han iväg bra från start ska han räknas tidigt. 2 Oskar Run tappade lite från start senast men upphämtningen därefter till en tredjeplats bakom Draupner var strålande. Om inte spår två i volten ställer till det och han kommer bra iväg från start så är han långt fram igen. Kanske längst fram när det nalkas mållinje. 3 Fauntleroy blev det strul för senast med omstarter på Solvalla och det är inte hans likör. Han har bra form och nu på hemmaplan kan jag inte annat tro än att han kommer att göra det lika bra igen som vid starterna innan senast på Solvalla. Då duger han gott. Jag är tämligen säker på att även Martin har siktet inställt på tät och vill köra där om ekipaget kommer dit.

Ranking: A: 1,7,4,2,3,9,6 B: 5,11

V75-2  •  Klass II

1640 meter, autostart
5 Palmyra har radat upp fina insatser och senast var inget undantag även om det inte blev seger. Hon var tvåa på Tingsryd från spår tolv bakom bilen och spurtade jättebra. Gången innan det var hon helt överlägsen från ledning på Jägersro och eftersom hon är snabb från start kan jag inget annat tro än att hon sitter i spets igen och har en bra chans att spåra runt om. 9 Real Scotch hade varit ett gjutet motbud från ett framspår men nu har man fått ett spår nio bakom bilen och måste då runda gänget för att slå min tipsetta. Han har som bekant en härlig stam med Blended Scotch som mamma och Readly Express som pappa och har verkligen levererat hittills med sex segrar på sju starter. 2 Franklin Zet ska göra en spännande debut hos Hanna Lähdekorpi och har lottats till ett perfekt spår två bakom bilen. Han har redan visat att han duger i klassen och står bra inne i loppet, sen får vi se vad miljöombytet ger. 11 Andover Heaven har även han blåblodiga föräldrar i Andover Hall och självaste Fascination. Även han kan springa och ståtar med tre segrar på senaste fyra starter. Senast var han jättefin vid enkelt seger på Visby. Visst går han upp i klass nu, men intrycket var klart bra så han gör inte bort sig. 4 Cabasse spurtade bra senast på Tingsryd och har i stort sett gjort det bra varje gång även om det endast finns en seger på kontot – hittills ska jag tillägga. Han är kanske ingen blixt från start men har alltid en tung spurt att tillgå så kör övriga lite för fort kommer hans spurt att passa perfekt över Kalmars lite längre upplopp.

Ranking: A: 5 B:9,2,11,4

V75-3  •  Viola Silas Lopp  •  Stoeliten

2140 meter, autostart
1 Icland Falls har utvecklats enormt i år med segrar i både Frankrike och här hemma på V75. Senast spändes bågen rejält när man testade att gå ut i självaste Harper Hanovers. Med otur på vägen fick man inte med sig någon placering – men hon gick bra i skymundan. Spår ett bakom bilen är nog bästa tänkbara och jag tror att hon håller upp ledningen och blir hästen att slå. 9 Digital Class måste jag också plocka med då hon var fyra senast i storloppet Jämtlands Stora Pris och visst så går även hon ner en hel del i klass. Spår nio kanske inte är optimalt men det kan bli perfekt med ryggen på min tipsetta från start. 4 Devs Daffodil gick i mål med full fart senast och till synes med lite krafter kvar (Lady Snärts lopp under elitloppshelgen som vanns av Heliade Du Goutier). Nu har hon ett fint spår fyra bakom bilen och hennes spurt kommer åter att räcka långt då hon tål att göra lite själv också om så skulle behövas. 7 Audrey Effe gjorde comeback senast och gjorde en bra sådan som trea bakom Lucifer Lane och Gretzky B.R. Det är inga sådana hästar med nu och hon duger gott. Men ett jobbigt spår sju bakom vingen ska lösas. 8 Call Me Brodda vann enkelt senast och lär vara bättre med loppet i sig då man siktat hit. Hon har tidigare visat att hon är snabb ut och har kapacitet som duger långt i hennes klass – men så blev det spår åtta bakom bilen.

Ranking: A: 1,9 B: 4,7,8,5

V75-4  •  Försök Diamantstoet

2140 meter, voltstart
9 Anastasia Tav har visat fartresurser som räcker och blir över och är hon felfri så tror jag att hon bara vinner. Men men är hon det? Hon har bara startat i autostart i Sverige och det finns en anledning till det. Så fick hon ett lite klurigt spår fyra i volten nu, utan springband. 1 Whispering Hills har i och för sig bara två segrar på elva starter men nu har hon två lopp i kroppen så formen borde sitta där. Från spår ett i volten, med Björn Goop i sulkyn, är spetschansen god och i ledning blir hon hästen att slå. Hon gick bra som tvåa senast bakom Southwind Boko och att ta sig förbi Björn Goop på ett upplopp är inte det lättaste. Inte heller då han kör en häst i form. Stallkamraten 8 Coco Chanel Effe med Petter Karlsson i vagnen ska bli intressant att se på svensk mark. Hon är härdad i tuffa gäng nere på Vincennes. Det är inte alltid lätt att sätta in hästar som kommer från Frankrike mot de svenska men det kan bli en sur miss om man inte spelar V75 med henne. 2 Easy Star hade två raka segrar innan hon galopperade dubbelt senast på Åmål. Hon var inte helt till sin fördel, har behandlats efter den starten och kommer fräsch och fin nu. Hon verkar inte osäker alls i normala fall så spår två borde inte ställa till det. Från sitt fina läge ska även hon räknas. 11 North Dakota är som bekant sylvass på speed, men hon måste verkligen smyga in i det längsta. Med springspår på tillägg, utan springband, men med Erik Adielsson upp i sulkyn kan det väl inte bli annat än en bra start. Tänk om ekipaget hittar ner i, låt säga, tredje invändigt, vilket är en rimlig gissning. Väl där så brukar luckan uppenbara sig in mot upploppet.

Ranking: A: 9,1,8,2,11 B: 10,4

V75-5  •  Silverdivisionen

2140 meter, autostart
11 Champ Lane gjorde en efterlängtad comeback och debut för Järnemyr/Sedström senast. Och som han gjorde det. Det var på Visbys fina bana och visst att det gick undan i loppet, men hans sista sjuhundring var jättefin. Han vann i stort sett okörd på 1.10.9/1.620a från ett bakspår. Vi vet vad han har inombords och nu har han gått framåt med ett lopp i kroppen. Amerikansk sulky på och han bara måste ses med bra chans, bakspåret till trots. 5 Adde S.H. har härdats i tuff V75-konkurrens en längre tid och senast så gjorde han årsdebut på ett fint sätt och vann lätt. Han är snabb ut och kan ta spets – i alla fall en fin position är att vänta och visst ska han räknas tidigt bakom Champ Lane. 10 Laradja Vrijthout var närmast galet bra näst senast på Solvalla när han vann på 1.09.6/1.640a från spets. Senast gick han bakifrån och då ebbade speeden ut lite till slut, men får han rätt resa går han bra bakifrån också. 7 Natorp Bo var klart bra som trea senast bakom Sam The Man och Golden Guard och jättefin vid raka segrar innan det. Framförallt på Lunden där han slog bra hästar i deras 5-års-elit. Nu är det lite vingelläge så han kanske gör ett fantastiskt lopp igen och ”bara” blir trea eller så. Klaffar det är han segerfarlig. 1 A Good Pint håller nog upp ledningen om kusken vill det och känner vi Adrian Kolgjini rätt så körs det i spets. Han var med i samma lopp som Natorp Bo var trea i men hade då spår tolv och nu spår ett. I denna klass kan det vara skillnaden på att vara oplacerad eller vinna. 8 Rotate var lite av fjolårets komet med sina åtta segrar och 1,3 miljoner insprunget. Nu har han ett lopp i kroppen och borde närma sig toppformen Men från ett spår åtta bakom bilen, i silver, måste man ha tur och trilla ner i en bra position. Han är bra nog att vinna men kan behöva tur. 9 Galantis spurtar alltid bra och hänger med i de flesta gäng så han kommer säkert att få med sig en fin placering igen.

Ranking: A: 11,5,10 B: 7,1,8

V75-6  •  Kamlmarsundspokalen 2022  •   Gulddivisionen

1640 meter, autostart
4 Racing Mange hade all otur i världen i Sweden Cup när han blev fast i tredje invändigt i försöket med verkligen allt kvar. Senast så blev det en tuff inledning vilket satte sina spår till slut. Han är en klassisk "bättre än raden". Han är snabb ut och egentligen elitloppsbra så visst ska han ses med toppchans. Apropå Elitloppsbra: 10 Click Bait var tvåa i ett försök bakom Don Fanucci Zet och femma i årets final. Senast var han riktigt bra som trea i Jämtlands Stora Pris efter att i spets ha fått en minst sagt pigg Selected News på sin utsida. Och han höll klart bra. Hans startsnabbhet kommer inte till sin rätt nu men den kanske kommer till slut i stället. 1 Gareth Boko väntar man bara på att det ska lossna rejält för. Även om han gör det bra varje gång så vet man att det finns lite till där någonstans. Nu har han ett perfekt spår ett bakom bilen och blir det lite fart på loppet och luckan kommer i tid så kan han absolut vinna. Eller gör ett helstängt huvudlag på att han kan svara upp innerspåret? 6 Rackham har tränaren och kusken Christoffer Eriksson höga tankar om. Han är stark och tål att göra jobbet själv om så skulle behövas och han kan vara riktigt långt framme direkt i sin gulddebut. 7 Milligan’s School vet vi vad han kan i sina bästa stunder men han har inte alls visat den rätta glöden på sistone. För lite mindre än ett år sedan vann han Åby Stora Pris på 1.11.9/3.140a och gjorde jobbet själv. Kvalitet finns där om formen är tillbaks.

Ranking: A: 4,10 B:1,6,7

V75-7  •  Bronsdivisionen

2140 meter, autostart
11 Charliebrown Effe har inte gjort annat än vunnit senaste tiden och på sättet han gjort det så kan man inte annat än imponeras. Senaste loppet var på Solvalla under elitloppshelgen. Då vann han en Klass-I-final från ett spår åtta och imponerade. Det känns som att han kommer att vinna en gulddivision innan året är i all så visst kommer han att runda samtliga igen. 1 Stenson är en fin häst som äntligen har haft lite tur i löpen på sistone och då har också framgångarna kommit. Han är snabb ut och har fått ett fint spår ett bakom bilen, så helt otänkbart är det inte att han sitter i spets och är helt klart första motbudet till den troliga storfavoriten Charliebrown Effe. 5 Amorcer Levallo var femma i en bronsfinal på Solvalla i mars så han har redan visat att han duger bra i brons. Han visade toppform senast när han vann jättelätt och han tål att göra lite jobb själv om så skulle behövas. Han är ingen raket från start men trillar hen ner i en vettig position så är han med där framme igen. 3 Frodo Cash är en dansk gäst som även han redan har visat att han duger gott på rikstoton. Han spurtade bra bakom Eros Zola senast så formen sitter där och det gör startspåret också. 6 Gerben och Hans Crebas är ett härligt ekipage som vann lätt senast i ett lite enklare gäng än det han stöter på nu. Han kan öppna okej från start. Sen åker det på en amerikansk sulky för första gången och skorna ryker – även om det inte är för första gången så är det en ändring från senaste starten.

Ranking: A: 11 B: 1,5,3,6

BÄSTA SPIKEN

V75-7: 11 Charliebrown Effe
Har inte gjort annat än vunnit senaste tiden och på sättet som han gjort det så kan man inte annat än imponeras. Senaste loppet var på Solvalla under elitloppshelgen. Då vann han en Klass-I-final från ett spår åtta och imponerade. Det känns som att han kommer att vinna en gulddivision innan året är i all så visst kommer han att runda samtliga igen.

ROLIGA CHANSSPIKEN

V75-5: 11 Champ Lane
Gjorde en efterlängtad comeback och debut för Järnemyr/Sedström senast. Och som han gjorde det. Det var på Visbys fina bana och visst att det gick undan i loppet, men hans sista sjuhundring var jättefin och han vann i stort sett obrukad på 1.10.9/1.620a från ett bakspår. Vi vet vad han har inombords och nu har han gått fram med ett lopp i kroppen. Han bara måste ses med bra chans.

SKRÄLLEN

V75-4: 11 North Dakota
Är som bekant sylvass på speed men hon måste verkligen smyga in i det längsta. Ett springspår på tillägg, utan springband, nu med Erik Adielsson upp i sulkyn så kan det väl inte bli annat än en bra start. Tänk om ekipaget hittar ner i, låt säga, tredje invändigt, vilket är en rimlig gissning. Väl där så brukar luckan uppenbara sig in mot upploppet.

LÅSET

V75-3: 1 Iceland Falls och 9 Digital Class
1 Icland Falls har utvecklats enormt i år med segrar i både Frankrike och här hemma på V75. Senast spändes bågen rejält när man testade att gå ut i självaste Harper Hanovers. Med otur på vägen fick man inte med sig någon placering, men hon gick bra i skymundan. Spår ett bakom bilen är nog bästa tänkbara och jag tror att hon håller upp ledningen och blir hästen att slå. 9 Digital Class måste jag också plocka med då hon var fyra senast i Jämtlands Stora Pris och visst går även hon ner en hel del i klass. Spår nio kanske inte är optimalt men det kan bli perfekt med ryggen på min tipsetta från start. Dessa två känns som ett säkert lås.

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Erland - söndag

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför söndagens V75®

Real Scotch starkaste jackpotdraget

En jackpot på 54 millar kryddar Kalmars söndagsomgång, där det hetaste draget är Real Scotch i V75-2.

BÄSTA DRAG 1

9 Real Scotch (V75-2)

BÄSTA DRAG 2
9 Digital Class (V75-3)

PRISVÄRD SKRÄLL

6 All Star (V75-5)

V75-1  •  Svart inledning

4 Black Fire har form och läge på sin sida, och han kan även komma iväg skapligt från början. Skulle taktpinnen fångas kan han bli tuff att nå, men fyraåringen är okomplicerad och blir giftig från alla positioner. 12 Darlington har ett minst sagt ofördelaktigt startspår, men räcker långt i det här sammanhanget och Björn lär ge honom chansen fullt ut. 2 Oskar Run har ingen imponerande segerprocent, men har haft massor av stolpe ut och det kan vara hans tur nu.

V75-2  •  Spelvärd Scotch

5 Palmyra ser smällfin ut för tillfället och kan absolut dubbla årets hittills enda seger. Bra chans, men i ett sprinterlopp för näst lägsta klassen krävs inte mycket för att det ska bli pannkaka. 9 Real Scotch får troligen en resa i draget och med minsta flyt tas sjunde segern i åttonde loppet. En riktig vinnartyp som kan ha inställningen som sitt vinnande vapen här.

V75-3  •  Läget försvårar

1 Iceland Falls har tuffat till sig och kan med formens och hårdhetens hjälp visa sig vara bäst i en ojämn stoelit. Men läget kan ställa till problem, då hon knappast håller ledningen. 9 Digital Class vinner inte ihjäl sig, men har sin bästa uppgift på länge. Hon kan flytta på sig till slut och är ett måste på alla seriösa kuponger. 7 Audrey Effe imponerade inte som trea i Åmål senast, men har fått ett välbehövligt lopp innanför västen.

V75-4  •  Rick får tipset

9 Anastasia Tavvann på en hög elvatid över full distans senast, och det är papper som räcker och blir över i ett diamantstoförsök. Bra chans, men fjärdespåret är inte optimalt och mycket kan hända i det här loppet. 12 Queen Ligus har skaffat sig hårdhet efter idogt V75-tävlande och kan vara en riktig smäll här. Den senaste segern tog hemma i Kalmar.

V75-5  •  Fel läge, Laradja

10 Laradja Vrijthout är förmodligen bästa hästen, men han har visat klart mest när han har varit med i den främre träffen. Det kan bli så att Lugauer kuppar sig mot ledningen efter en bit, och i så fall är det toppchans - annars är sjuåringen klart sårbar. 5 Adde S.H. står inte långt efter vad gäller kunnandet, och från ett riktigt bra utgångsläge är han ett givet bud. 6 All Star är loppets roliga drag. Han har inte vunnit i år, men visar smygform och har en riktigt skrällkusk i Peter Ingves. Skulle maximal resa bjudas, är duon inte borta.

V75-6  •  Formen avgör?

12 Holy Water står förvisso illa till, men flera av de hårt betrodda i loppet visar knackig form och skulle Uhrberg hitta de rätta ryggarna kan det smälla till över upploppet. Holy Water är ett bra och spelvärt drag. 4 Racing Mange kan nog bli favorit, men har lite att bevisa vad gäller dagsform. Visst kan han vinna detta på grundklass, men det troliga är att han blir överspelad.

V75-7  •  Given spik i sista

11 Charliebrown Effe åker ut med tvåsiffrigt på vojlocken, men det finns ändå inte på kartan att han torskar detta halvbilliga bronslopp. Det lär bli en offensiv styrning och sedan är han bara bäst. Trist att spika en favorit i sista avdelningen, men ibland får man bara kapitulera. 2 Hat Trick har överlag lyft sig - både i monté och för vagn. Om man ändå vill gardera loppet kan han vara en rolig rysare

Korsdragaren 26 juni (PDF)

 

Hultmanalysen.jpg

Inför V75® (jackpot): Hultmananalysen – ”Ledarhästarna svåra att fånga”

Glad midsommar alla trav-vänner! Midsommartrav med V75® i Kalmar är en fantastisk tradition. Det blir fantastiska förutsättningar med värmen som aviseras och det kommer gå fort i loppen på söndag. Hästar som hittar till ledningen kommer blir svåra att fånga in och dessutom kryddas V75 med jackpot!

Hälsningar Stefan Hultman

V75-1
2 640 meter voltstart – klass I
Det här tycker jag ser ut som ett riktigt skräll-lopp och jag vill ha med åtminstone sex hästar för att känna mig någorlunda säker. 1 Baroncini Jet är min spetsfavorit här men han vinner inte så ofta, hästen är i alla fall bra i grund och botten och Uffe är säker att köra, jag tror de kommer leda länge till 8 procent. 2 Oskar Run är start och toppform, varken den långa distansen eller spåret är något problem för honom. 4 Black Fire är en Panne de Moteur-häst häst som går bättre och bättre och kommer med två raka segrar, körs av talangen Gustav Johansson och räknas tidigt. Jag vill även ha med 5 Feel The Benefit, 7 Loyal Cash och 9 Rossi Garline.

V75-2
1 640 meter autostart – klass II
Här gör jag det lätt för mig och spikar favoriten 5 Palmyra. Det är bra chans att Lövgren hittar till ledningen, annars går hon även bakifrån. Detta är en fin Cantab Hall-märr som hela tiden utvecklas. Bränner hon är loppet busöppet.

V75-3
2 140 meter autostart – stoeliten
Jag väljer att spika spetshästen även om det kanske känns tråkigt då procenten är lite hög. Men jag tror att 1 Iceland Falls håller ledningen och då är det helt enkelt en mycket bra chans att hon leder hela vägen i värmen på en snabb bana. Det här är ingen segermaskin men har kanonform och som sagt spetsläge. Om man vill gardera så vill jag varna för 8 Call Me Brodda som blir bortglömd från ett dåligt läge, en hemmahäst som laddats för det här och nu får gå med jänkarbike.

V75-4
2 140 meter voltstart – Diamanstoet
Det här stoloppet ser riktigt öppet ut och många med chans. Mitt råd är att gardera så mycket man har råd med. Jag tror ledningen står mellan 1 Whispering Hills och 4 Biscuit. 1 Whispering Hills är min favorit att hålla ledningen men hästen har bara två segrar i livet. 4 Biscuit utmanar om spets med Uhrberg som är ruggig att köra från start.
2 Easy Star galopp senast men var inte fräsch, uppfräschad nu. 7 Breidabliks Kahlua tror jag mest på av de på tillägg, där känns det som att man letar rätt balans och hittar de rätt så är det en bra vinstchans. 9 Anastasia Tav med duktiga Rick Ebbinge har vunnnit 16 lopp och man bör ha med henne tidigt.

V75-5
2 140 meter autostart – silverdivisionen
Det här loppet tycker jag är lite skiktat men att nästan hälften sticker. Fem streck!
5 Adde S.H. var fin i sin comeback, det är en bra tävlingshäst, med ett lopp i kroppen ska han vara favorit här tycker jag. 1 A Good Point har bra läge och kan ta ledningen. Han har gått i ledningen sju gånger och vunnit fyra. Han travade inte bra senast och jag litar inte på att han vinner även om det blir spets. 7 Natorp Bo ser ut som skjutare och Per Nordström har grejerna i ordning. Kan öppna! 11 Champ Lane är en bra Bold Eagle-häst som måste räknas även om det är svårt att stå med bakspår på snabba banor. 10 Laradja Vrijthout är en riktig flygmaskin som jag trodde skulle vandra upp i gulddivisionen, formen är ett litet frågetecken. 8 Rotate intressant med lopp i kroppen.

V75-6
1 640 meter autostart – gulddivisionen
Fint guldlopp men här väljer jag att låsa på två hästar som jag tror gör upp om ledningen: 2 Ultion Face och 4 Racing Mange. 2 Ultion Face ska bli kul att se, det en bra häst som är på gång och skulle kunna vara den som spetsar. 4 Racing Mange kör om ledningen men där är jag lite tveksam på formen. Om han kommer till ledningen och har form leder han länge och blir svårslagen.
7 Milligan's School är bästa hästen men från ett tråkigt läge luktar det dödens och jag schasar bort honom den här gången. 1 Gareth Boko är lite seg men nu ska det blir helstängt huvudlag och det älskar jag, man kan få otroligt bra effekt. Han kan inte hålla ledningen men räknas. 10 Click Bait bäst i ledningen och den får han inte härifrån. Räknas vid överpace. 6 Rackham är under utveckling men det här tycker jag är fel distans.

V75-7
2 140 meter autostart – bronsdivisionen
Här kommer mitt drag i omgången och jag tror att 1 Stenson håller ledningen med Uhrberg och sedan kan de leda hela vägen till under tio procent. Hästen gick bra i skymundan i finalerna på Solvalla senast från spår 12. 6 Gerben kan kanske lugga 1 Stenson på ledningen, jänkarvagn på den känns spännande. 11 Charliebrown Effe är segermaskin som jag har lite dålig koll på. Det är klart det är en bra häst, men bakspår på snabb sommarbana och streckad över 70 procent, nej, den schasar vi också bort.

 

 

 

 

 

 

Söndag 26/6: Tips till V75® på Kalmar

Dagens Spels tips till söndagens V75® på Kalmar

Ladda ned tips som pdf

SPIKEN
11 CHARLIEBROWNEFFE (V75-7)
 har minst sagt glänst vid sina tre segrar på svensk mark. Då han visat sig tåla en hel del jobb på vägen ska inte ens ett besvärligt utgångsläge kunna fälla honom. Han lär runda sina konkurrenter i tid och vi ser det givet att avsluta med en spik!

SKRÄLLEN
4 BISCUIT (V75-4)
 har bara tagit en seger på sina nio starter, men vi skönjer fin utveckling i henne för dagen. Öppnade bra från samma startspår för tre starter sedan och avslutade bra som tvåa senast. I ett inte alltför högklassigt försök till Diamantstoet ska hon ses med vissa möjligheter.

V75-1

4 Black Fire är både stark och snabb och verkar dessutom stabil varför han bör ta sig iväg från spår fyra. Han får tipsnicken i ett öppet lopp!
1 Baroncini Jet kan säkert vara typen som agerar positivt på täta starter, vilket blir fallet nu. Skulle han svara upp innerspåret ökar chansen.
2 Oskar Run ryckte man skorna på senast och det verkade vara positivt. Tidigt segerbud här.
7 Loyal Cash höll strålande som fyra näst senast. Normalt är han med i segerstriden här.

A: 4-1
B: 2-7-9-3-5-6-8
C: 10-11-12

V75-2

5 Palmyra levererade en avslutning i den högre skolan senast och intrycket var verkligen fränt. Kanske att det kan bli ledning denna gång, men oavsett gäller bra chans.
9 Real Scotch har tagit imponerande sex segrar på sina sju starter och är under väldigt snabb utveckling. Bakspår över kort distans är alltid chansartat, men likväl tidig.
2 Franklin Zet har liksom nämnda duo visat prov på fin fart och är också ett tänkbart bud.
6 Dig for Ember kan bättre än vad han visat på slutet.

A: 5-9
B: 2-6-4-7-1-11-12
C: 3-8-10

V75-3

1 Iceland Falls skördade framgångar i Frankrike i våras och har gjort fortsatt starka lopp sedan hemkomsten till Sverige. Blir inte läget en fälla är det bra chans.
9 Digital Class avslutade positivt efter att ha hittat loss från tredje invändigt senast. Med fart och lite tur finns chansen fram till seger.
7 Audrey Effe hakade på bra bakom Lucifer Lane senast. Lite chansartat startspår, men tidig om det löser sig.
4 Devs Daffodil avslutade vasst senast och har en erkänt stark avslutning.

A: 1-9
B: 7-4-2-5-8-6
C: 10-3

V75-4

1 Whispering Hills står till för att kunna ta hand om ledningen och skulle så bli fallet är det hästen att besegra.
9 Anastasia Tav har gjort tre starter i Sverige där det senast slutade med seger efter ett snällt upplägg. Blir säkert tuffare väg denna gång, men likväl tidig.
8 Coco Chanel Effe gör debut på svensk mark och detta är en häst som gjort en del bra lopp i Frankrike, även då i regi Björn Goop.
4 Biscuit spetsade från spår fyra för tre starter sedan. Stark avslutning senast, inte borta.

A: 1-9
B: 8-4-14-2-10-7-15-13-6
C: 3-5-11-12

V75-5

11 Champ Lane vann i debuten i ny regi senast och visade då strax över 1.10 sista 700. Bör vara ännu bättre nu och ska ses med bra chans trots läget.
10 Laradja Vrijthout var ruggig vid segern under elitloppshelgen varpå det senast bara räckte till en sjätteplats. Kan massor och måste streckas tidigt.
7 Natorp Bo är snabb ut, men med likaledes snabba hästar invändigt så kan det kosta en del i början.
1 A Good Point har ett toppläge och sitter med garanti bra till. Bud om det löser sig.

A: 11-10-7
B: 1-5-4-8-9-6
C: 2-3-12

V75-6

4 Racing Mange blev fast med sparat näst senast varpå han senast var utan det rätta trycket. I normal författning har han bra såväl spets- som segerchans!
10 Click Bait fick inte vara ifred framme i ledningen senast och var ursäktad då han gav vika. Annat läge nu och kan fälla allt om det klaffar.
6 Rackham gör sin första start i högsta klassen, vilket ska bli spännande att följa. Han räcker långt direkt!
7 Milligan's School har en trist rad, men kan massor och ska inte glömmas bort.

A: 4-10
B: 6-7-1-12-2-3-5
C: 11-9-8

V75-7

11 Charliebrown Effe har glänst rejält vid sina tre senaste segrar på svensk mark och trots ett tråkigt utgångsläge ska han ses med toppchans på nytt. Vi spikar på allt.
5 Amorcer Levallo fick välförtjänt utdelning senast och kommer med formen absolut på topp. Han är den som i första hand ska kunna utmana.
2 Hat Trick har sin senaste seger för fem starter sedan och är i hyfsat behov av nya startpoäng. Kapacitet finns.
1 Stenson kan öppna bra från start och sitter säkert fint till direkt.

A: 11
B: 5-2-1-4-3-9-6
C: 7-10-8-12

 

 

 

 

 

 

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall medan Järvsöfax spritter i hans egna hage bakom.

 

V75 Kalmar 26 juni

 

 

 

Rackham målgång2.jpg

Inför V75® (jackpot): ”Haft det här loppet i tankarna ett tag”

Christoffer Eriksson tror att Rackham växer in i eliten.
På söndag när V75® avgörs i Kalmar gör hästen debut i Gulddivisionen.
- Jag tror att han duger och blir inte förvånad om han slåss om segern, säger Jägersrotränaren.

Rackham har tjusat publiken mer än en gång med sin tåga och vilja att vinna. Han har ofta fått gå den tunga vägen för att vinna. Sex år gammal är han på väg att ta ytterligare ett steg.
- Jag tror att han kommer att gå hela vägen upp i eliten. Han har alla verktyg för att göra det. Han är bara sex år och är stenhård och tar de tuffa loppen på rätt sätt. Efter varje tufft lopp efter ett sprinterlopp han startat i så är han ännu bättre gången efter och det är bara bra hästar som har den förmågan.
Tanken var att Rackham skulle åkt söderut till Frankrike i vintras, men det blev inte så det här året.
- Vi fick dåliga träningsförhållande och jag kunde inte förbereda honom som jag ville och då valde vi att stå över och träna på. Jag hoppas vi kan åka dit denna vinter och då siktar jag på de stora loppen.

Åker ut med en bra känsla
På söndag avgörs V75 i Kalmar och Rackham gör sin första start i Gulddivisionen, Kalmarsundspokalen.
- Det blir spännande. Jag har haft det här loppet i tankarna ett tag. Han har ofta fått ta på sig ”blåstället” och göra grovjobbet för att vinna. Nu hoppas jag att han slipper det och gynnas av att det körs lite tuffare i den här klassen. Nu är det kort distans och det är inte hans bästa. Han är effektivast över medeldistans än så länge även om han har gjort flera bra lopp över kort distans. Senast så körde jag medvetet lite avvaktande så han fick spurta och han avslutade sylvasst och kändes mycket bra.
Rackham har blivit rappare från start, men är knappast aktuell att ta hand om ledningen.
- Nej, jag hoppas vi kan hitta ner i banan så fort som möjligt. Det får gärna gå i högt tempo hela vägen för är det något som Rackham är väldigt bra på så är det att hålla ett högt tempo länge.
Om Rackham vinner är det inget som förvånar tränaren.
- Nej, absolut inte. Han möter bra hästar, men han är bra själv och det är väl lite tveksam form på några av de betrodda och några har fått lite tråkiga spår. Får Rackham ett lopp i högt tempo så kommer han att plocka ner många över upploppet, förhoppningsvis alla, jag blir inte överraskad i så fall. Jag åker ut med en bra känsla och kommer inte att göra några ändringar.

 

 

Hanna Lähdekorpi i sulky (1).jpg

Inför V75® (jackpot): Tre chanser för veterinär Lähdekorpi

En stenhårt satsande B-tränare.
Vid sidan av jobbet som veterinär driver Hanna Lähdekorpi ett stall på 16 hästar där de flesta aspirerar på att vara med på V75.
På söndag startar hon tre av dessa under Kalmartravets jackpotspäckade midsommarbuffé.

Pappa Kari Lähdekorpi är tidigare championtränare i Sverige och mamma Marjaana Alaviuhkola mångårig styrelseordförande för Svensk Travsport samt president för det europeiska travförbundet UET.
Att Hanna Lähdekorpi gör sig ett namn inom travsporten är inte oväntat.
Men vägen dit har varit omständlig då hon efter gymnasiet valde att följa i mammas fotspår och utbilda sig till veterinär.
En merit som hon i princip är ensam om bland landets sulkyutövare.
- Det svåra är kanske att komma in på utbildningen, det är väldigt höga krav eftersom det finns inte så många platser och det är en väldigt dyr utbildning. Men när man väl kommer in så tror jag inte att själva utbildningen är så svår, berättar Hanna Lähdekorpi i veckans avsnitt av podden ”V75 Lördag hela veckan”.
Faktum är att de strikta inträdeskraven gjorde att Lähdekorpi fick gå sin utbildning utomlands.
- Jag sökte första gången till Sverige, Norge och Danmark. Jag kom in i Norge och Danmark, men inte i Sverige. Så jag började plugga direkt efter gymnasiet, i Köpenhamn.
Efter utbildningen har hon varit anställd av sin mor på Hallandsdjursjukhus där expertisen förstås är häst.

"Pratade med Daniel"
Men de senaste åren har satsningen på travsporten blivit allt större.
Idag driver Hanna Lähdekorpi ett stall på 16 hästar varav alla utom tre är mitt uppe i sina tävlingskarriärer.
Det senaste nytillskottet heter Franklin Zet.
En fyraåring som köptes från landets ledande tränare Daniel Redén.
- Vi hade en häst som gick till avel, sedan har vi sökt en starthäst under ett tag. Så pratade vi med Daniel helt enkelt, berättar Hanna Lähdekorpi om hur hon kom över den välstammade hästen som segrat i 2 av 11 starter och tjänat knappt en kvarts miljon kronor.
- Vi har haft honom i tre veckor och han får väl bedömas på gamla meriter. Men han har tränat bra hemma och känns stark. Han var i väldigt fint skick då han kom så jag tänkte att han får väl prova att starta.
- Vi körde ett lite bättre jobb i fredags och han såg väldigt stark ut. Vi kör ofta mycket rutinjobb, 80-90 procent av alla jobb, men han fick gå ett lite bättre jobb eftersom han inte startat på några veckor. Det hade varit lite taskigt att bara köra 1.40 och inte något snabbare när han haft lite tävlingsuppehåll.
Vad innebär ett lite bättre jobb?
- Han fick gå lite längre intervaller, så körde vi till en bit så att han fick jobba med lite högre arbetspuls, fortsätter Lähdekorpi som dragit förmånliga spår 2 bakom bilen i V75-2.
- Det känns som att han borde stå sig bra mot de här hästarna. Redan förra året gick han 1.13 full väg som treåring, jag har kollat de flesta loppen han har gjort. Nu har han inte startat på ett tag, det får man ändå ta hänsyn till.
Till skillnad från sina senaste starter är Franklin Zet denna gång anmäld med vanlig sulky, istället för en amerikansk vagn. Något som kan komma att förändras under veckan.
- Det är inte bestämt, han har gått mycket med jänkarvagn och det kan vara läge att köra med en sådan när vi fick bra spår.
Inte heller vad gäller huvudlaget har tränaren bestämt sig, i de två sista starterna hos Redén tävlade hästen med norskt huvudlag.
- Vi får klura lite på det. Det verkar i alla fall inte vara någon het häst.

"Alla krafter kvar"
En annan nykomling i stallet är Wish Me Magic (V75-1) som inhandlades i samband med en internetauktion och hunnit med tre starter i sin nya regi.
Två mersmakande andraplatser tyder på att en fullträff ligger på lut.
Senast startade hästen på Bjerke i Oslo.
- Han hade kvalat in till en final som han var skyldig att starta i och gick jättebra. Han satt fast i rygg på ledaren över mål och hade alla krafter kvar, berättar Hanna Lähdekorpi och upplyser om att hästen tävlade barfota runt om då, något som inte syns i startlistan efter starter i Norge.
Hur bra häst är det här?
- Han är nog väldigt nyttig, väldigt startsnabb, verkar okomplicerad och jag tror att han går på alla distanser. Det är kanske ingen stjärna, men en häst som gör sitt jobb på bra sätt. Han har gjort tre lopp hos oss och jag tycker verkligen att han har gått framåt sedan vi bytte huvudlag och körde barfota.

”Ytterligare lite bättre den här gången”
Sist ut är Amorcer Levallo (V75-7) som härdats på V75 utan att vinna och senast var totalt överlägsen i ett lopp för enbart B-tränade hästar på Jägersro.
- Det kändes kanske lite taskigt att anmäla dit, men vi har försökt anmäla till V75 utan att komma med, säger Hanna Lähdekorpi och berättar om matchningen:
- De starter han gjorde på våren var ruskigt bra. Sedan tyckte jag att han var väldigt bra när han gjorde sin comeback på Åby. Sedan startade jag honom vecka-vecka. Men han klarar inte det, han tar ut sig så mycket i loppen, det blev för tätt för honom.
- Han var bättre igen på Jägersro senast, nu var det drygt veckor mellan starterna och det var egentligen det enda loppet vi kunde starta i som låg rätt i tiden inför det här. Jag hoppas att han är ytterligare lite bättre den här gången, det behöver han vara om han ska vara med där framme. Det borde passa med ett lopp nu 12 dagar innan, jag tror att det kommer att vara bra nu, säger Hanna Lähdekorpi.