Grand Slam V75  Söndag 29 Januari Boden

SÖNDAG

Oh là là! Med Don Fanucci Zets toppjobb i veckan har pulsen ökat rejält inför Prix d’Amérique. Kul med ett blågult hopp som faktiskt har chans att röra om i grytan på Vincennes. Fransmännen har förstås också några kanoner som dessutom redan har visat vad de går för på kolstybben. 
Very well, världens tuffaste lopp ser i alla fall väldigt spännande ut och på atg.se/sport kan du redan nu spela din favorit till fast odds. 
Hela tävlingsdagen är förresten ett enda stort kalas med några vassa svenska hästar i anmälningslistorna. De definitiva startlistorna kommer runt lunch på torsdag. 

Boden tar hand om eftermiddagens GS75® och det börjar med en duell mellan Hector Sisu och Selmer I.H. (lopp 4). Det fortsätter med troliga storfavoriten Grit Brodda (lopp 6) och den intressanta finska gästen Irondanger (lopp 7). 
Det luktar kanske inte grand slam om omgången, men vi har varit med för länge för att hugga något i sten. Kom ihåg att värdet var 16 150 kronor inför sista loppet på Umåker för tre veckor sedan. Efter tvåprocentaren Gun de Chanlecy kunde en lycklig plocka ut 10 miljoner. 

 

SÖNDAG

 

 

 

Söndag 28/1: Tips till GS75® på Boden

Dagens Spels tips till söndagens GS75® på Boden

Ladda ned tips som pdf

SPIKEN

7 SELMER I.H. (GS75-1) är en elithäst för regionen och han brukar vara väldigt svårslagen vintertid. Fick sträcka vapen senast men fortsatt väldigt bra insats och på formen finns inget att klaga på. Svårstoppad!

SKRÄLLEN

2 ZETAIME (GS75-2) gjorde sitt bästa lopp på länge senast och såg länge ut som en vinnare. Han blev snopet utkontrad den sista biten men formbeskedet gillades. Fina förutsättningar och snabb sort som inte skall glömmas.

 

 

Grand Slam 75® från Vi Tippa

Tips från Vi Tippa till Grand Slam 75

GS75 Boden 29 jan

 

 

 

 

1120_gs75-sandra-martensson.jpg

Söndag 29/1: GS75® med Mårtensson

GRAND SLAM 75®
BODEN
Söndag 29 januari
Start: 15.00

SPIKARNA

GS75-1: 7 Selmer I.H
Har grym vinterform och trivs ypperligt på vinterbana. Spika och gå vidare..

GS75-2: 4 Apeman
Vann lätt i årsdebuten senast. Lopp i kroppen, tar ledningen och då ska övriga vara bra för att ta ner honom..

DRAGEN

GS75-5: 1 Sjövoll Julius
Svarade för en ruskigt stark insats näst senast när man reste till Boden från Norge. Repris med seger igen?

GS75-6: 4 Leonas Yakira
Levererade ett rejält slutvarv senast och visade fin form! Felfri avgång så gör hon upp om segern! 

SKRÄLLEN

GS75-3: 11 Fox Star
Har haft oflyt på slutet. Formen är bra och Ulf Ohlsson upp denna gång är spännande..

 

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall medan Järvsöfax spritter i hans egna hage bakom.

 

Gratisprogram med tips och analyser:

GS75 Boden 29 januari med tips

 

 

 

 

Jens Eriksson.JPG (1)

Inför GS75®: Inga statistroller i Boden

Söndagens bjuder på vintriga travförhållanden med Grand Slam 75® på landets nordligaste bana.
Skellefteåtränaren Jens Eriksson åker de dryga 15 milen norröver till Boden med en trio.
- Jag kör själv Fyrkrafs, men tycker att Storspjuver är en bättre chans, säger Eriksson.

De flestas blickar riktas mot Frankrike och Vincennes på söndag då världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique avgörs.
Nu står inte tävlandet i Sverige still för det. Den här söndagen avgörs GS75 i Boden och den spelformen har fått en skjuts uppåt på slutet med flera miljonvinster.
Skellefteåtränaren Jens Eriksson åker till landets nordligaste bana med stärkt självförtroende. - Det har gått väldigt bra den senaste månaden. I slutet av fjolåret kom det in lite unghästar och dom hade med sig någonting som slog ut hela stallet. Det tog lite tid att få ordning på det, men det gäller att ta det lugnt och det har vi igen nu. Hästarna tävlar riktigt bra och känns väldigt fina för dagen och det gäller faktiskt hela Skellefteåtravet, vi har en härlig snurr på hästarna för tillfället, säger Jens Eriksson.

Inga statister
Han har med sig tre hästar i transporten och ingen av dessa är någon statist.
- Nej, alla har så pass bra form att dom ska kunna dyka upp ganska långt framme om det klaffar, säger tränaren.
Först ut är 8 Serious Sam (GS75-3) som svarat för två bra lopp i rad.
- Honom har jag varit väldigt nöjd med i de senaste starterna. Senast blev det lite för långsamt tempo på loppet och han hade en jobbig uppgift. Nu bet han i hela vägen och det var klart positivt. Han känns jättefin i träningen efter det och jag hoppas att det blir lite fart på loppet. Klaffar det så ska han ses med chans, en outsider, säger Jens.
I GS75-5 har du två hästar, vem är bäst?
- Som propositionen ser ut så är det lite fördel 11 Storspjuver. Han var riktigt bra senast och visade att han trivs väldigt bra på isbana. Han känns fortsatt formstark och kommer att göra ett bra lopp och jag blir inte förvånad om han vinner.
Du kör själv 4 Fyrkrafs som var tillbaka som en vinnare senast.
- Ja, det var en skön seger. Han hade en bra period förra året och hittade en växel till. Sedan tappade han formen i höstas och fick det inte riktigt att stämma när han tävlade med skor och fungerade inte riktigt på isen heller. Jag ändrade lite på träningen och han fick snabba intervaller dagarna innan starten senast för att han skulle lära sig att springa snabbt och hålla ordning på benen. Det föll väl ut och han vann lätt med krafter kvar och kändes jättefin och gör även så efter loppet.
Kan han hålla undan 40 meter för Storspjuver?
- Fyrkrafs är lite uppanmäld den här gången och står lite tufft inne i loppet. Det fanns inget riktigt bra lopp till honom och då valde jag detta loppet. Jag känner mig inte slagen på förhand och får vi ledningen så är det en fördel. Hade det varit sommar och snabb banan så hade det varit klar fördel för Fyrkrafs, men Storspjuver fungerar så bra med de förutsättningar som råder och det är lite fördel honom. Vore jag spelare skulle jag strecka båda.
Till sist. Du kör fyra hästar till, någon som du känner lite extra för?
- 10 Vesuvio Wise L. (GS75-7) körde jag senast och då sprang han i ledningen och var inte alls lika bra som när jag vann med honom i mitten på december. I spets sprang han mest på tomgång och det var ett helt annat bett i honom när han fick attackera bakifrån. Det lär han få göra den här gången och jag tycker att han ska ses med viss chans. Övriga jagar pengar.