V64 Tisdag 22 Oktober SOLVALLA

 

 

 

TISDAG

 

 

V64-tips från Vi Tippa

Tips till kvällens V64-tävlingar.

V64 Solvalla 22 okt.pdf

 

 

 

Tisdag 22/10: V64-tips till Solvalla

Dagens Spels tips till tisdagens V64-tävlingar på Solvalla.

Tips till Solvalla 

SPIKEN

10 UNE ETOILE GAR (V64-5) har hittat
nya växlar hos nye tränaren Timo Nurmos.
Imponerade stort vid segern senast efter
vassa 07,7/700 m i en virvlande avslutning.
Vi räknar med fortsatta framgångar.

 

 

 

 

MATTIAS DJUSE.JPG
Djuse: ”Kapacitet har han”
8 M.T.On The Heels (V64-2) gick godkänt från kön senast men har fått ett svårt spår i kväll. Hon tränar fortsatt bra men jag ligger lågt tills hon visat det även i loppen. Barfota fram, svensk jänkarvagn  och helstängt huvudlag, hälsar Mattias Djuse via sin hemsida.
2 Bastian (V64-3) kommer åter efter paus och tränar fint. Spår två är perfekt även om han inte är någon startraket och auto är en fördel. Jag tror på en bra insats. Barfota fram, vanlig vagn och murphy vänster.
9 Above All Gin (V64-4) fortsätter det att häxa för i loppen och senast blev han rädd då han touchade i vagnen och galopperade därför. Kapacitet har han för att duga men prio ett är att han sköter sig och gör ett bra lopp. Barfota bak, vanlig vagn och öppet huvudlag.

*****

PER_LENNARTSSON_LJ.JPG
Lennartsson: ”Det börjar falla på plats”
6 Smaragd Norrgård (V64-2) har inte fått till det riktigt på sistone men hon har känts väldigt fin i träningen inför det här loppet. Däremot kanske hon behöver ett lopp i kroppen efter en kortare paus för att komma i form igen. Realistiskt kan hon vara trea-fyra-femma i kväll. Jag körde henne barfota runt om senast men det funkade inte alls, hon blev alldeles för rullig, så det blir skor fram och barfota bak i dag. Det är lite nytt men vi försöker ge henne ett vilsamt lopp och en hygglig avslutning, så tittar vi på henne framöver, säger Per Lennartsson.
2 Joe Frazier Boko (V64-4) kastrerade vi innan senaste starten. Jag hade hoppats att han skulle mogna och få till det som hingst, för det är en väldigt sympatisk och trevlig häst, men han spände sig i loppen. Han var väldigt, väldigt fin i comebacken senast och humöret verkar ha lugnat ner sig på honom. Han har känts precis som tidigare i träningen efter senast men han har fått det ganska lugnt för det kändes som att vi hade honom där vi behöver ha honom senast. Det känns som ett lämpligt lopp för honom igen, för att bygga vidare och stärka upp hans självförtroende. Det är där det sitter. Kapacitet har han och fysiken är det inget fel på, utan det är den mentala biten, men jag hoppas och tror att det börjar falla på plats. Han går utrustad exakt likadant som senast. Spåret är vettigt. Han är inte jättesnabb från början men han lär sig det också hela tiden. så vi öser på lite från start och försöker hitta en vettig position. Sedan får vi se om vi måste göra något i början på loppet eller till slut. Det känns som att han är en av dem som kan vinna.
4 Hazard Boko (V64-6/DD-2) kom igång jättefint i somras och gjorde ett kanonlopp på Axevalla och var jättenära att slå Ural. Sedan blev han alldeles för ivrig i finalen från spår nio och sprang rakt upp i Björn Goop. Efter det blev han sjuk, hostig och snorig och fick någon riktig influensa. Så vi fick börja om från början och jag kommer inte att köra som om han är i full form i kväll, utan det blir öppet huvudlag, skor runt om och vanligt vagn. Jag är helt säker på att han kommer behöver det här loppet för han har tränat väldigt lugnt. Jag ligger rätt lågt vad gäller segerchansen.

*****

Drottning Pace pris.jpg
Nordmark: ”Kanske kan få iväg henne lite snabbare”
1 Drottning Pace (V64-1) visade att formen är god när hon senast spurtade från jumboposition till fjärdeplatsen i ett V86-lopp på Solvalla.
- Formen är bra, det tycker jag. Utgångsläget är väl bra det också. Sedan beror mycket på om vi kan få iväg henne lite snabbare i dag. Hon har gått med helstängt tidigare, innan vi började med norsken, men då blev hon het som en kamin bakom startbilen. Men jag tänker ändå att vi kanske ska prova att rycka ner norsken precis före start i dag för att försöka få lite mer fart på henne. Jag ska prata med Anders (Eriksson) om det. För övrigt blir det barfota som senast och vanliga jänkarvagnen.
- Hon gick bra till slut senast och jag tycker helt klart att hon ska kunna vara med bland de tre, så bra är hon, säger Christer Nordmark.

*****

CLAS-GÖRAN BJÖRKROTH
Stall Nurmos: ”Med och göra upp om det”
7 Be The One (V64-2) tror jag blev lite störd när hon galopperade senast. Efter det har hon tränat på bra. Nu startar hon lite väl långt ut på vingen men hon är en riktigt fin häst som inte riktigt har fått utdelning på den kapacitet hon har. Hamnar hon bara någorlunda hyfsat till tror jag att hon är med där framme och kämpar om det, säger Clas-Göran Björkroth, försteman i stall Timo Nurmos.
10 Une Etoile Gar (V64-5/DD-1) har gjort det fantastiskt bra vid två raka segrar och hon känns fortsatt fin i träningen. Det här är en riktigt fin häst och trots bakspåret tycker jag att hon är en av dem som ska vara med och göra upp om det.
8 Linus Boy (V64-6/DD-2) har inte tävlat sedan i våras då han fick en liten skada. Men det var ingen fara och han har tränat på normalt inför det här. Hästen är stark och rejäl men han har ett dåligt spår och ska väl "inte köras" ihjäl så här i första starten efter långt uppehåll.

*****

JIM OSCARSSON I LOPP.JPG

Oscarsson: ”Väldigt nöjd med honom”
6 Cab Hornline (V64-6/DD-2) har inte tävlat på tre månader och gör i dag första starten för Jim Oscarsson.
- Han har tränat på bra här hemma tillsammans med våra starthästar och han har inte gått sämre träningsrundor än dem. Jag är väldigt nöjd med honom men jag har inte kört något snabbare med honom och eftersom jag inte känner honom riktigt än är det svårt att bedöma var han står. Vi startar och så får vi se åt vilket håll det går. Vi kör med helstängt, jänkarvagn och barfota bak, säger Jim Oscarsson när vi når honom i stallets strax före lunch.

*****

SVANTE-BATH-TB.JPG
Båth: ”Riktigt positiv senast”
9 Victor A.U. (V64-6/DD-2) var riktigt positiv senast och förhoppningsvis så är han på rätt väg nu. Det har varit mycket strul i år men kan vi bara starta på framöver så ska formen bli bättre och bättre. Här försöker vi smyga med så länge som möjligt och med rätt resa slår han många till slut. Motståndet är tufft men jag tycker ändå att min ska ses som en outsider. Barfota runt om, inga andra ändringar, skriver Svante Båth på sin hemsida.

*****

Nordbotten: ”Aldrig känt henne bättre”

10 H.M. Lovely Comers (V64-2) vann sitt uttagningslopp till norska storkriteriet och var hårt betrodd i finalen. Men där gav hon sig från ledningen.
- Hon var inte på topp i kriteriet. Hon var stressad och inte sig själv. Kvalet till oaks senast är också bara att glömma. Det måste ha blivit något galet där. Jag tror hur som helst att formen är bra. I torsdags var jag till banan med henne och jag har aldrig känt henne bättre, säger Geir Nordbotten till Equus.
- Jag hade inte gjort resan till Stockholm om jag inte hade trott att hon är bra nog. Hon har ett fint lopp på pappret och det ska bli spännande att prova en ny kusk. Hon måste ha rätt dag och rätt kemi med kusken för att göra sitt bästa. Klaffar det är hon bra nog, utan att jag känner till motståndet allt för väl.

*****

FREDRIK-WALLIN-MA.JPG

Wallin: ”Det krävs tur”
7 Inga In Heaven (V64-5/DD-1) fick en strulig resa senast och ledsnade. Har som vanligt ett dåligt utgångsläge och det krävs tur för att hon ska kunna slåss om en fin placering, låter Fredrik Wallin hälsa via sin hemsida.

*****


JÖRGEN WESTHOLM TUMMEN UPP 14.JPG

Westholm: ”Inte haft någon tur med positionerna”
Jörgen Westholm har strukit Unique Juni men har fortfarande kvar 11 White Lightning i V64-5/DD-1, och hon kommenteras enligt följande på stallets hemsida:
- Hon har inte haft någon tur med positionerna på slutet. Från det här läget blir det svårt att vinna och hon kommer få en smygresa. Barfota runt om.