Experttips och intervjuer till Rommetravet  

 Hans G, Travmasen o Markus Myron. Elitloppet 2016

 

ROMME, DEN 5 AUGUSTI

 

SVANTE BÅTH:

Il Vole (1) hinner med ytterligare en start innan det här loppet och får där visa var han står formmässigt. Han känns i varje fall bra och har nu ett passande läge. Jag hoppas att han signerar en bra insats.
Fortuna Mearas (7) känns bra och vi har en längre tid haft siktet inställt på just korta E3.  Vi har utan tvekan hästen för att vara med långt framme men spåret i denna uttagning drar ned förhoppningarna en aning. Han är ändå ett tidigt segerbud.
Global Withdrawl (9) vara inte till sin fördel i förra E3-finalen. Han gick en bra tid men presterade ändå inte som väntat. Är uppfräschad och är iordningställd till den här starten. Det är dock ett tufft fält och dessutom serveras uselt spår så det gäller att det klaffar. Jag anar dock att distansen för hans del är ett plus.
Global Wild Card (10) är jämn och säker. Besitter också skaplig form. Från ett passande läge skall han ha en hygglig chans att ta sig vidare till final utan att för den skull vara någon het segerkandidat.
No Matter (11) kan öppna rätt så bra men har ingen nytta av det från ett nionde spår. Satt fast senast med sparade krafter och vi fick efter det ställa om siktet och istället ladda för den här drabbningen. Förhoppningen är att det löser sig och hon har fart för en plats i striden.

CLAES SJÖSTRÖM:

Capone Sisu (3) gick skapligt i halvcomeback senast. Verkar lite på gång igen. Har nu ett passande läge och med lopp i kroppen bör han gå framåt formmässigt. Utan att riktigt kunna motståndet hoppas jag att han är en av de som skall räknas.
Alvena Utah (4) har inte startat sedan i april och även om han sköter jobben så saknas det lopp i kroppen. Han får från ett svårt läge leta sig ned i banan och ta vad som bjuds.
Jaguar Dream (5) gick godkänt i debut med lite tufft upplägg över 2640 meter senast. Är svårbedömd över dagens distans. Det är dock en fin häst i grund och botten som har framtiden för sig. Jag hoppas att han kan vara med där framme någonstans.
Vine Vision (6) galopperade 400 kvar på Romme i fredags. Han hade inte segerchans i det läget men i varje fall en skaplig placering inom räckhåll. Var bra gången innan då han vann från dödens. Är utan tvekan ojämn men de dagar som allt stämmer är han riktigt bra.
Up To Me (8) var senast ut mot A Sweet Dance och fick då nöja sig med en andraplats vilket inte var något att säga om. Var bra vid seger gången innan. Läget är naturligtvis ett minus men hon är kvick första biten och vi måste prova. Jag hoppas ändå hitta en vettig position och då skall hon också kunna vara med där framme någonstans.
Flaming Ace Sisu (11) blev för laddad då jag begärde lite av henne från start senast. Det blev helt enkelt för snabb inledning och hon brukade krafterna lite i onödan. Jag var ändå nöjd med hennes insats. Intressant nu med kort distans. Håller hon sig bara lugn skall hon vara med där framme någonstans.

REIJO LILJENDAHL:

Zingy Kronos (10) gick bra senast då hon signerade en enkel seger. Det är en häst som har utvecklats för varje start. Tyvärr har hon fått ett knepigt startspår och även om hon är snabb från start försämrar det hennes chanser. I första hand inriktar vi oss på att gå vidare till final.
Ti Amo Face (11) har fått ett iskallt läge. Var förr varit tveksam bakom bilen men fungerade riktigt bra senast så tveklöst har hon mognat. Det hade varit ett plus med framspår. Nu måste man förlita sig på turen. Det blir knappast seger men jag tycker ändå att en finalplats ligger inom räckhåll.

MATTIAS DJUSE:

Global Wishmeluck (8) har ett intressant läge och i kraft av sin startsnabbhet skall hon få ett passande lopp där framme någonstans. Jag har inget emot att hon sitter i ledningen. Visst är det tufft emot men hon är ändå en av de som skall räknas med chans. Tanken är att hon skall gå barfota i något av de närmaste loppen. Det kan bli till den här starten.
Racing Brodda (10) gör bra lopp hela tiden och håller sin jämna stabila form. Har väl inget önskeläge men det är inte så mycket att göra åt. Vi smyger med och hoppas att det löser sig. Utan strul är hon med bland de tre främsta.
Felicity Sisu (11)  är en fin häst som gör bra lopp hela tiden. Har mött hingstar en period och det känns därmed som att uppgiften här är mer passande. Vi har i varje fall en finalplats inom räckhåll. Hon går eventuellt barfota.

ÅKE LINDBLOM:

Edfromed (7) blev lite ofräsch en period men var riktigt fin i sin come back senast. Bör gå framåt med loppet i kroppen. Det är fin häst i grund och botten. Från ett passande läge kommer jag att ladda offensivt och jag tycker att han därmed skall vara en av de som räknas.
B.W.Empress (11) har tyvärr fått ett mycket tråkigt startspår och får av den anledningen i första hand inrikta sig på att smyga med och ta vad som bjuds. Behöver i varje fall en portion tur på vägen.

 

GS75 PÅ ROMME – E3-FÖRSÖK

Datum
2018-08-05
14:10 - 17:55
Spara i din kalender (ical) - Google Kalender

Plats
Dalatravet Romme

Info

Kl. 11.45 Inskrivningen öppnar (0243-23 91 16)

Kl. 12.30 Banan öppnar
Kl. 12.30 Entré och drive-in öppnar
Kl. 13.10 Bilprovstart
Kl. 13.40 Bilprovstart
Kl. 13.40 Toton öppnar
Kl. 14.04 Defilering lopp 1
Kl. 14.10 Start lopp 1
Kl. 14.50 Barfotainfo för GS75 & V4 ska vara inlämnad
Kl. 15.25 Extra bilprovstart (kort)
Kl. 15.28 Värmningstips inför GS75
Kl. 15.50 Start lopp 5 (GS75-1)
Kl. 17.15 Värmningsrapport inför DD
Kl. 17.30 Start lopp 10 (DD-1)
Kl. 17.55 Tävlingarna slutar