Prix d’Amérique-kungen Maharajah tränar för fullt inför stundande comeback. En sista attack mot världseliten på Vincennes finns i siktet.

– Vi kommer bara åka till Paris om vi tror att han kan vinna, annars stannar vi hemma, säger Stefan Hultman.

Efter en lång sommar med fokus på aveln har Maharajah en tid jobbats mot en förestående tävlingscomeback. Nioåringen visade sig ytterst populär som avelshingst i år och blev en av tre hingstar som blev fulltecknade med 150 ston (de andra två är S.J’s Caviar och Pastor Stephen). Utöver det räknar man med ytterligare ett 50-tal föl runt om i Europa.

Men nu är det som sagt uppträningen inför den sista tävlingssäsongen som väntar för Viking Kronos-sonen med drygt 23 miljoner kronor på bankkontot. Målet är ett och ett enda: att försöka försvara årets titel i världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique.

–”Marre” ser fantastiskt fin ut och man kan bara inte tro att han är 9 år. Han är som en unghäst i träningen, springer och skyggar för saker han sett i flera år och han springer bara och leker i de första intervallerna. Han tar i mer och mer för varje intervall och han har fortfarande verkligen glädjen och lusten till att träna även om han börjar bli till åren, sägerStefan Hultman på travkompaniet.se.

Det är just starten – och segern i Prix d’Amérique den 26 januari som är Maharjahs senaste framträdande. Även om något datum inte är spikat för höstcomebacken lär den starten närma sig allt mer.

– Målet är klart för ”Marre”, det är att åka ner till Paris och försöka vinna Prix d’Amérique en gång till. Hur vägen dit kommer att se ut, den är inte klar än men, vi kommer bara att åka till Paris om vi tror att vi kan vinna, annars stannar vi hemma. Allt ser väldigt bra ut med honom men, det kan ta slut i morgon. Hans ben ser jättefina ut men den skada han har haft i ett gaffelband kan komma tillbaka när som helst, konstaterar Hultman och tillägger:

– Maharjah har ingenting mer att bevisa, han har gjort allt vi någonsin kunde drömma om, och lite till på tävlingsbanan. Allt han kommer att göra från och med nu är en ren bonus för oss som älskar att se honom tävla.

Läs även: Maharajah mot comeback i oktober